299
Hova jut az orszag?
-
#259 jolvan de akkor irjatok valamit... ilyeneket hogy mit mennyivel emelnek meg hogy mennyivel lesz szarabb magyarorszagon az elet.. -
Garfield #258 Na tényleg mentem. -
#257 azert vette hogy ne kelljen tomegkozlekedessel jarnia.. es a kispolakot vegulis fen tudta tartani.. plusz ugy imadta akocsijat mint ahogy en szeretgetnem a supramat -
Garfield #256 Na ugye, hogy flém lett belőle? Én szóltam... -
Garfield #255 Akkor a másik kettő kzül valamelyik? -
#254 de remelem mostmar irtok is valami infodus dolgot.. es nemcsak flamelunk:) -
#253 vagy nemhiszem hogy a 17 eves pityuka vagizasbol vesz kispolskit...
pedig nem azert vette.. ismerem.. hidd el nem azert vette:)))) -
Garfield #252 Nna, én elmentem aludni. Jóccakát Ma folytatjuk. -
Garfield #251 Figyelj, én ezt nagyon jól tudom, hogy a pénzre buknak, viszont ennek már semmi köze a forgalomszervezéshez, a parkolási gondokhoz, stb. -
Garfield #250 Na jóóó, de az nem kibeszélés, hogy "dögöljenek meg a politikusok, mert emelni akarnak".
Kibeszélés az, amikor megvitatjuk, hogy miért akarnak emelni, jó-e/rossz-e az emelés, milyen következményei lesznek, stb. -
Garfield #249 Az ilyen mende-mondákat nem kell készpénznek venni. Olvass internetes híroldalakat, ha lesz ilyen, azokra felkerülnek az ilyen hírek.
Vagy válassz politikai nézeted szerint napilapot és olvasd annak a portálját. -
Garfield #248 te mondtad hogy az autodnal is ott kell kapargatnod a jeget telen meg fagyoskodhatsz meg ilyenek..
Ezt valaki más írhatta, márcsak azért is, mert én inkább állok a -10 fokban buszra várva, mint a +30-ban, vagyis a hideget szeretem.
es egy auto nagyon kis % ban valo vagizasra.. pl nemhiszem hogy az 40-50 ev feletti emberek vagizni veszik az autokat..
Persze, de ők nem is járnak már randizni.
vagy nemhiszem hogy a 17 eves pityuka vagizasbol vesz kispolskit...
Pedig de. Vagy a munkájához kell, vagy nagyon szar helyen lakik (pl. agglomeráció) - vagy egyszerűsen vagiból, hogy neki már 17 évesen van kocsija. -
#247 ja visszaterve a csajozos dologra...
igenis sikeresebb a csajozas ha autoval mesz.. ez kurvaraszomoru de ez van -
#246 A magasabb utaslétszám pedig elvileg magasabb bevételt jelent. Már ha nem úgy állnak hozzá, mint ahogy a másik topikban itt, az általánosban.
hehe:) hidd el nagyon is cifran fognak hozzaallni:)
sajnos!....
mert ez a tapasztalat.. egyre pofatlanabbak es csak huzzak a penzt az ember zsebebol.. stb... -
Garfield #245 Elég idős.
Maradjunk annyiban, hogy már teljes értékű egyetemi diploma után vagyok. -
Garfield #244 Elolvastam.
Csakhogy a BKV eddig is állami csecseken élt és ezután sem fogják hagyni, hogy összeomoljon a főváros közlekedése.
A magasabb utaslétszám pedig elvileg magasabb bevételt jelent. Már ha nem úgy állnak hozzá, mint ahogy a másik topikban itt, az általánosban. -
#243 plusz a topik azert keszult hogy az uilyen dolgokat beirjuk es egyutt jol kibeszeljuk hogy hja.. mekkora sux dolog -
#242 hm... meg volt az hogy ( en igy tudom....) 60% al emelik a viz vagy futes szamlat.. ( erre mar nem is emlexem pontosan) -
#241 te mondtad hogy az autodnal is ott kell kapargatnod a jeget telen meg fagyoskodhatsz meg ilyenek.. es erre irtam hogy amig kapargattam a jeget ( abban az 5 percben) az autom belul mar elomelegedett... ed a buszig nem ertem volna el gyalog azalatt az 5 perc alatt.. remelem ertesz.. amugy szerintem aki teheti autoval jar...
es egy auto nagyon kis % ban valo vagizasra.. pl nemhiszem hogy az 40-50 ev feletti emberek vagizni veszik az autokat.. vagy nemhiszem hogy a 17 eves pityuka vagizasbol vesz kispolskit...
amugy meg hajnali 2 kor nehezen ersz haza 1 ora alatt 17 kerbol.. mondjuk ugy hogy fasza 2 ora mig hazaersz.. mig autoval 40 perc...
szal ez a vagizasbol van az auto ez baromira kevesszer igazolodik be.. plusz jarjal busszal ha bevasarolni mesz a a coraba:) -
Garfield #240 azert jottem ide mert a kocsog politikusok olyan gerinctelen dolgokat muvelnek hogy lol... erre te pont mondtak egy olyan gerinctelen dolgot mint ok.. erted?
Én meg erre írom azt, hogy féligazságokat puffogtatsz. Nem törődsz azzal, miért akarnak parkolási díjat emelni. Más konkrétumot meg nem nagyon mondtál, úgy rémlik.
Egyébként meg olyan nehéz mindenféle alpári jelző nélkül beszélni dolgokról? -
#239 mert kivancsi vagyok... eskuszom nem vitakeppen!!!!
csak kivancsi vagyok hogy nincs autod, es busszal jarsz akkor hany eves vagy??most nem cikizesbol!!! de ennel jobban mar nemtom leirni hogy nem hatsoszandekkal kerdem:) -
#238 :)))))))))))
igy is varnod kell nehany vonalon a buszra es nem emelik a jaratszamot...
amugy a mondat masik feleben benne volt a kerdesedre a valasz.. miert nem olvastad el??? -
Garfield #237 Mert?
Szokj már le arról, hogy a vitázó személyi körülményeivel foglalkozol, jó? -
Garfield #236 mah ha leteszik joparan az autot.. es 8 buszt kell varnod akkor majd orulni fox..
Ne légy már nevetséges: szerinted akkor nem sűrítik a járatokat, ha emelkedik az utaslétszám?... -
Garfield #235 Nem igazán értem, hogy ezen hozzászólásod hogyan kapcsolódik a hivatkozott enyémhez. -
#234 en pl alapbol ugy tudom hogy az elso tenyezo az hogy legszennyezetsseg miatt ne jarjon kocsival.. persze ennek nem az a modja hogy gusztustalanul fizethetetlenne tesszuk a kosi tartast...
es dejo:) lesz parkolo:)))))))))))))) 1800 ert parkolsz mig beulsz egy etterembe:)
persze ez azert lol mert idejon egy turista es hanyingert kap hogy mivan itt.. csunya es meg draga is -
Garfield #233 Ahhh, ne már, ne ilyen alacsony színvonalon, ha kérhetném.
Mibe kerül 10 perccel hamarabb elindulni??? Semmibe. Azt már megértem, amikor valaki Csepelről jár be Pomázra (tudom, szélsőséges példa...), de 10 perc...
Ne legyünk már fókuszosan/aktívosan giccsesek, hogy a reggeli 10 perccel hamarabbi indulást holmi halálesetekhez hasonlítjuk... -
#232 1) na tehat...
azert jottem ide mert a kocsog politikusok olyan gerinctelen dolgokat muvelnek hogy lol... erre te pont mondtak egy olyan gerinctelen dolgot mint ok.. erted? ez volt a baj.. a mondatod lenyege az volt hogy jolvan aki autozik az fizessen...
hat ez mekkore lol mar?...
2) hat... fel ora... valakinek sok valakinek nem...
volt mikro nekem is 1 ora volt az ut a duna plazaig. es azt kellett szeretni mer nem volt mas.. es menyivel jobb volt autoval gyorsan bemenni...
ez teljesen egyeni hogy kinek mit jelent fel ora...
mindenesetre csak az a gaz hogy lehet hogy 1 ember tomegkozlekedesre elver egesz eleteben 1 milliot.. addig az ember a kocsikra elver 39 millat (benzin, sulyado , biztositas es maga a kocsi is)
es pont ezer pofatlan hogy mar a parkolas is draga.. ahogy akedves baratom megjosolta anno: lassan mar azert is fizetned kell hogy levegot szivhass.. hat magyarorszag nemsokara itt fog tartani
persze ne szoszerint vedd :) -
Garfield #231 Namégegyszer: az én alapkérdésem a következő:
ha ugyanoda kis differenciával el tudsz jutni mind busszal, mind autóval és ezt az utat napi rendszerességgel megteszed, akkor miért ne mennél busszal?
Ezt ösztönözné egyes területeken a horribilis parkolási díj.
Ennek lennének olyan eredményei, hogy csökkenne a forgalom mind a célállomás, mind az odavezető úton, felszabadulnának parkolók (vagyis könnyebben parkolhatnának azok, akik alkalmilag járnak arrafele) és nem utolsósorban csökkenne a környék füst- és zajterhelése. -
Garfield #230 mondom nemtok semmir a temarol.. ezert hoztam letre a topikot!!! mert en csak "beloletek" informalodom... merthogy vannak dolgok amiket egy blikk.hu nem tesz ki az oldalra
Rendben, CSOCSO, de akkor miért kell leköcsögözni azt, aki ellent mer mondani egy szimpla, érzelmi alapú kijelentésednek???
mivana parasztozassal???
Köcsög volt az meg volt pöcsözés is, rémlik?
nah ezzel mit akartal mondani.. mert en nem ertem...
mert en azt mondtam hogy kocsival gyorsabb mint tomegkozlekedessel es meg kenyelmesebb is...
Amit nem vettél figyelmebe az az, hogy én differenciáltam.
Nem azt mondtam, hogy ha hamarabb beérsz kocsival, akkor menjél azzal, hanem azt, hogy ha a busszal irdatlanul sokáig utaznál, akkor menj kocsival. Szerintem egy félóra-háromnegyedóra fél lábon (értd szó szerint és átvitten is) is kibírható.
a masik meg ha nincs dugo tehat a munkaba indulas es hazajovetel rushon kivul mesz akarhova akkor gyorsabb az auto..
Persze, ez egyértelmű. Nem kézicekkerrel buszozol ki shoppingolni a város szélére. -
#229 Garfield hany eves vagy? -
#228 -
#227 Az ezer forintos dolog nem eset le, hogy mire írtad..
Igen.. ez lehetetlen ettől az országtól! -
#226 mah ha leteszik joparan az autot.. es 8 buszt kell varnod akkor majd orulni fox..
de akkor is mikor felemelik a berleted meg jegyet mert szerencsetlen bkv nak masik 20 buszt kellett eloselejteznie es ez nekik nagyon faj hat fajjon neked is.. nah majd akkor is majd szeretni fogod a tomegkozlekedest ? meg a kocsog politikusokat? -
#225 ha nincs autod akki miert probalsz okoskodni???
nekem nem volt bajom a reggeli 5 perccel amig leszedtem a jeget. kozben az auto faszan melegedett befele...
5 perc alatt pont a buszallomasig setalltam el. ahol varhattam masik 5 percet amig az kivisz 5 perc alatt a hevig.. ahol allhattam masik 10 percet a hevre...sztan a volanbuszra 20 percet!!!!! es abuszon se volt olyan jo meleg.. -
#224 10 perc semmi?!
10 perc egy igazolatlan óra!
10 perc miatt kibaszhatnak a munkahelyről is akár!
Egy dolgot jegyez meg!
10 perc kurva sok... mivan ha anyád korházba van (nem kívánom) és amikor oda érsz akkor közlik, hogy tíz perce halt meg! Sok idő tíz perc. És ha tíz perc tíz alkalom az 100 perc és 100 alkalom az 1000perc!!!! stb..stb... -
Garfield #223 Naa, ez kicsit olyan volt, mint a "ha-1000-forint-lenne-egy-cédé-akkor-vennék".
Ha minden úgy lenne, ahogy írtad, akkor is 10 perccel később érnél be, nem?
Olyan ez, mintha én azt mondanám: akkor értek egyet azzal, hogy mindenki autóval járjon, ha reggelente-esténként nem lennének dugók és lenne elég parkolóhely, nem össze-vissza állnának az autók.
Ugye te is érzed, hogy mindketten lehetetlent kívánunk? -
#222 jeeezusom.. egyre jobban nem ertelek....
mondom nemtok semmir a temarol.. ezert hoztam letre a topikot!!! mert en csak "beloletek" informalodom... merthogy vannak dolgok amiket egy blikk.hu nem tesz ki az oldalra
mivana parasztozassal??? 2. szor is leirtam a paraszt politikusok megnyilvanulasaihoz hasonlitott a te megnyilvanulasod...
amugy amit nem ertettem az az hogy :
"Nézd már meg az arányokat, mielőtt segget csinálsz a szádból: amit te tőlem beidéztél, azt pont azt mondja, hogy bazze, menjél busszal az Árpád-hídhoz, kibírod azt a bő félórát-háromnegyedórát."
nah ezzel mit akartal mondani.. mert en nem ertem...
mert en azt mondtam hogy kocsival gyorsabb mint tomegkozlekedessel es meg kenyelmesebb is...
pl sokhelyen nincs dugo csak par nagy utcaban.. de sokan nem ott menek munkaba tehat felesleges a busz.. biciklizni meg meg kenyelmetlenebb
a masik meg ha nincs dugo tehat a munkaba indulas es hazajovetel rushon kivul mesz akarhova akkor gyorsabb az auto.. erre te josz azzal amit jottel. hogy birjuk ki.. vagy mivan?
-
Garfield #221 A telet nem én hoztam fel, hanem pont te voltál az, és azt próbáltad indokolni, milyen rossz neked télen a hidegben buszra várni.
Ne kérd már számon a saját érveidet, jó?
A dugóra sem szűkítem, az csak egy pozitív hozadéka lenne az egésznek.
A mondanivalóm lényege és a kérdésem a #211 második felében olvasható. -
#220 De gondolj bele, hogy milyen körülmények közepette vagy!
Büdös emberek, szűk hely, megegyebek!
És ha nő vagy: Bámuló szemek, méregetős tekintetek, esetleg fogdosás, hozzád simulás, idióta beszólások, és értelmetlen belekötések is lehetnek(mind kt nemre vonatkozóan).
Garfield: tudod mikor értenék veled egyet: ha buszon kulturált, tiszta, emberek lennének. A busz megfelelő hőmérsékletű lenne nyáron-télen, és nem lenne tömegnyomor!