Mi lesz igy Magyarorszaggal?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Vagy válassz politikai nézeted szerint napilapot és olvasd annak a portálját.
Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."
Ezt valaki más írhatta, márcsak azért is, mert én inkább állok a -10 fokban buszra várva, mint a +30-ban, vagyis a hideget szeretem.
es egy auto nagyon kis % ban valo vagizasra.. pl nemhiszem hogy az 40-50 ev feletti emberek vagizni veszik az autokat..
Persze, de õk nem is járnak már randizni.
vagy nemhiszem hogy a 17 eves pityuka vagizasbol vesz kispolskit...
Pedig de. Vagy a munkájához kell, vagy nagyon szar helyen lakik (pl. agglomeráció) - vagy egyszerûsen vagiból, hogy neki már 17 évesen van kocsija.
Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."
igenis sikeresebb a csajozas ha autoval mesz.. ez kurvaraszomoru de ez van
hehe😊 hidd el nagyon is cifran fognak hozzaallni😊
sajnos!....
mert ez a tapasztalat.. egyre pofatlanabbak es csak huzzak a penzt az ember zsebebol.. stb...
Maradjunk annyiban, hogy már teljes értékû egyetemi diploma után vagyok.
Csakhogy a BKV eddig is állami csecseken élt és ezután sem fogják hagyni, hogy összeomoljon a fõváros közlekedése.
A magasabb utaslétszám pedig elvileg magasabb bevételt jelent. Már ha nem úgy állnak hozzá, mint ahogy a másik topikban itt, az általánosban.
es egy auto nagyon kis % ban valo vagizasra.. pl nemhiszem hogy az 40-50 ev feletti emberek vagizni veszik az autokat.. vagy nemhiszem hogy a 17 eves pityuka vagizasbol vesz kispolskit...
amugy meg hajnali 2 kor nehezen ersz haza 1 ora alatt 17 kerbol.. mondjuk ugy hogy fasza 2 ora mig hazaersz.. mig autoval 40 perc...
szal ez a vagizasbol van az auto ez baromira kevesszer igazolodik be.. plusz jarjal busszal ha bevasarolni mesz a a coraba😊
Én meg erre írom azt, hogy féligazságokat puffogtatsz. Nem törõdsz azzal, miért akarnak parkolási díjat emelni. Más konkrétumot meg nem nagyon mondtál, úgy rémlik.
Egyébként meg olyan nehéz mindenféle alpári jelzõ nélkül beszélni dolgokról?
csak kivancsi vagyok hogy nincs autod, es busszal jarsz akkor hany eves vagy??most nem cikizesbol!!! de ennel jobban mar nemtom leirni hogy nem hatsoszandekkal kerdem😊
igy is varnod kell nehany vonalon a buszra es nem emelik a jaratszamot...
amugy a mondat masik feleben benne volt a kerdesedre a valasz.. miert nem olvastad el???
Szokj már le arról, hogy a vitázó személyi körülményeivel foglalkozol, jó?
Ne légy már nevetséges: szerinted akkor nem sûrítik a járatokat, ha emelkedik az utaslétszám?...
es dejo😊 lesz parkolo😊))))))))))))) 1800 ert parkolsz mig beulsz egy etterembe😊
persze ez azert lol mert idejon egy turista es hanyingert kap hogy mivan itt.. csunya es meg draga is
Mibe kerül 10 perccel hamarabb elindulni??? Semmibe. Azt már megértem, amikor valaki Csepelrõl jár be Pomázra (tudom, szélsõséges példa...), de 10 perc...
Ne legyünk már fókuszosan/aktívosan giccsesek, hogy a reggeli 10 perccel hamarabbi indulást holmi halálesetekhez hasonlítjuk...
azert jottem ide mert a kocsog politikusok olyan gerinctelen dolgokat muvelnek hogy lol... erre te pont mondtak egy olyan gerinctelen dolgot mint ok.. erted? ez volt a baj.. a mondatod lenyege az volt hogy jolvan aki autozik az fizessen...
hat ez mekkore lol mar?...
2) hat... fel ora... valakinek sok valakinek nem...
volt mikro nekem is 1 ora volt az ut a duna plazaig. es azt kellett szeretni mer nem volt mas.. es menyivel jobb volt autoval gyorsan bemenni...
ez teljesen egyeni hogy kinek mit jelent fel ora...
mindenesetre csak az a gaz hogy lehet hogy 1 ember tomegkozlekedesre elver egesz eleteben 1 milliot.. addig az ember a kocsikra elver 39 millat (benzin, sulyado , biztositas es maga a kocsi is)
es pont ezer pofatlan hogy mar a parkolas is draga.. ahogy akedves baratom megjosolta anno: lassan mar azert is fizetned kell hogy levegot szivhass.. hat magyarorszag nemsokara itt fog tartani
persze ne szoszerint vedd 😊
ha ugyanoda kis differenciával el tudsz jutni mind busszal, mind autóval és ezt az utat napi rendszerességgel megteszed, akkor miért ne mennél busszal?
Ezt ösztönözné egyes területeken a horribilis parkolási díj.
Ennek lennének olyan eredményei, hogy csökkenne a forgalom mind a célállomás, mind az odavezetõ úton, felszabadulnának parkolók (vagyis könnyebben parkolhatnának azok, akik alkalmilag járnak arrafele) és nem utolsósorban csökkenne a környék füst- és zajterhelése.
Rendben, CSOCSO, de akkor miért kell leköcsögözni azt, aki ellent mer mondani egy szimpla, érzelmi alapú kijelentésednek???
mivana parasztozassal???
Köcsög volt az meg volt pöcsözés is, rémlik?
nah ezzel mit akartal mondani.. mert en nem ertem...
mert en azt mondtam hogy kocsival gyorsabb mint tomegkozlekedessel es meg kenyelmesebb is...
Amit nem vettél figyelmebe az az, hogy én differenciáltam.
Nem azt mondtam, hogy ha hamarabb beérsz kocsival, akkor menjél azzal, hanem azt, hogy ha a busszal irdatlanul sokáig utaznál, akkor menj kocsival. Szerintem egy félóra-háromnegyedóra fél lábon (értd szó szerint és átvitten is<#nyes>#nyes>) is kibírható.
a masik meg ha nincs dugo tehat a munkaba indulas es hazajovetel rushon kivul mesz akarhova akkor gyorsabb az auto..
Persze, ez egyértelmû. Nem kézicekkerrel buszozol ki shoppingolni a város szélére.
Abit NF7 /SocketA, nFORCE2/ Amd Athlon XP 2500+(Barton, 1833MHz, 2x166,512K) CLUB3D ATI 9250 128MB, DDR 512+256mb PC3200 400MHz + X-Box 360 Hitachi, Gamertag: Adi01
Igen.. ez lehetetlen ettõl az országtól!
Abit NF7 /SocketA, nFORCE2/ Amd Athlon XP 2500+(Barton, 1833MHz, 2x166,512K) CLUB3D ATI 9250 128MB, DDR 512+256mb PC3200 400MHz + X-Box 360 Hitachi, Gamertag: Adi01
de akkor is mikor felemelik a berleted meg jegyet mert szerencsetlen bkv nak masik 20 buszt kellett eloselejteznie es ez nekik nagyon faj hat fajjon neked is.. nah majd akkor is majd szeretni fogod a tomegkozlekedest ? meg a kocsog politikusokat?
nekem nem volt bajom a reggeli 5 perccel amig leszedtem a jeget. kozben az auto faszan melegedett befele...
5 perc alatt pont a buszallomasig setalltam el. ahol varhattam masik 5 percet amig az kivisz 5 perc alatt a hevig.. ahol allhattam masik 10 percet a hevre...sztan a volanbuszra 20 percet!!!!! es abuszon se volt olyan jo meleg..
10 perc egy igazolatlan óra!
10 perc miatt kibaszhatnak a munkahelyrõl is akár!
Egy dolgot jegyez meg!
10 perc kurva sok... mivan ha anyád korházba van (nem kívánom) és amikor oda érsz akkor közlik, hogy tíz perce halt meg! Sok idõ tíz perc. És ha tíz perc tíz alkalom az 100 perc és 100 alkalom az 1000perc!!!! stb..stb...
Ha minden úgy lenne, ahogy írtad, akkor is 10 perccel késõbb érnél be, nem?
Olyan ez, mintha én azt mondanám: akkor értek egyet azzal, hogy mindenki autóval járjon, ha reggelente-esténként nem lennének dugók és lenne elég parkolóhely, nem össze-vissza állnának az autók.
Ugye te is érzed, hogy mindketten lehetetlent kívánunk?
mondom nemtok semmir a temarol.. ezert hoztam letre a topikot!!! mert en csak "beloletek" informalodom... merthogy vannak dolgok amiket egy blikk.hu nem tesz ki az oldalra
mivana parasztozassal??? 2. szor is leirtam a paraszt politikusok megnyilvanulasaihoz hasonlitott a te megnyilvanulasod...
amugy amit nem ertettem az az hogy :
"Nézd már meg az arányokat, mielõtt segget csinálsz a szádból: amit te tõlem beidéztél, azt pont azt mondja, hogy bazze, menjél busszal az Árpád-hídhoz, kibírod azt a bõ félórát-háromnegyedórát."
nah ezzel mit akartal mondani.. mert en nem ertem...
mert en azt mondtam hogy kocsival gyorsabb mint tomegkozlekedessel es meg kenyelmesebb is...
pl sokhelyen nincs dugo csak par nagy utcaban.. de sokan nem ott menek munkaba tehat felesleges a busz.. biciklizni meg meg kenyelmetlenebb
a masik meg ha nincs dugo tehat a munkaba indulas es hazajovetel rushon kivul mesz akarhova akkor gyorsabb az auto.. erre te josz azzal amit jottel. hogy birjuk ki.. vagy mivan?
Ne kérd már számon a saját érveidet, jó?
A dugóra sem szûkítem, az csak egy pozitív hozadéka lenne az egésznek.
A mondanivalóm lényege és a kérdésem a #211 második felében olvasható.
Büdös emberek, szûk hely, megegyebek!
És ha nõ vagy: Bámuló szemek, méregetõs tekintetek, esetleg fogdosás, hozzád simulás, idióta beszólások, és értelmetlen belekötések is lehetnek(mind kt nemre vonatkozóan).
Garfield: tudod mikor értenék veled egyet: ha buszon kulturált, tiszta, emberek lennének. A busz megfelelõ hõmérsékletû lenne nyáron-télen, és nem lenne tömegnyomor!
Mit nem?
igy nemtudok semmit kiragadni a temabol..szal ne nezzel mar ezert hulyenek! kosz!
Arra mondtam, hogy kiragadod egyik részét, hogy azt mondod, parkolási díj száksz és nem nézed a másik oldalát, a dugócsökkentést, a belvárosi parkolók tehermentesítését, stb.
A parkolói díjak emelésének egyértelmû célja az irdatlan kocsifolyam visszaszorítása, nem pedig az állampolgárokkal való szimpla kibaszás.
[i]ha nem vagy paraszt akkor szolits a regelt nevemen
Õõõõ, szerinted én egy köcsög pöcs vagyok. Vagy valamit rosszul értettem? Esetleg nem úgy gondolod? Mert akkor visszatérhetünk a CSOCSOhoz.
mivel nem tudok sokat a dologrol csak azt amit.. igy nemtudok semmit kiragadni a temabol..szal ne nezzel mar ezert hulyenek! kosz!
ha nem vagy paraszt akkor szolits a regelt nevemen
arpadhid kocsival 20 perc.. busszal meg 40!!!!
Nézd már meg az arányokat, mielõtt segget csinálsz a szádból: amit te tõlem beidéztél, azt pont azt mondja, hogy bazze, menjél busszal az Árpád-hídhoz, kibírod azt a bõ félórát-háromnegyedórát.
Egyébként haladsz, kezdesz pozitív érveket felhozni a tömegközlekedés mellett. <#eplus2>#eplus2>
Na ha így közelítek?!
Igen, Csöcsi, pont ez a gond.
Hogy benyögöd a kérdés egyik részét és nagy ívben szarsz a másik oldalára. Kiragadod egy elemét és azalapján próbálod megítélni az egészet.
Kocsival: beül.. (várakozás talán télen, hogy lekaparod a jeget az ablakról.. ez teljesítményedtõl függ).. elindul a kocsival.. meleg és kényelem van. 20 perc és bent van max.!!
Õszintén? Ha csak 10 percet spórolok, az semmi. Lásd #208.
De úgy látom, hogy már megint kezd elsiklani lényeg. Ne szûkítsd le az autó vs. tömegközlekedésre.
A példád úgy stimmelne a mondanivalómhoz, hogy ha mondjuk édesanyádnak horribilis parkolási díjat kellene fizetnie ott, ahova megy. Így nézd, mert a vita errõl megy.
Felteszem a kérdést: ebben az esetben is a 10 perc elõnyt és a kényelmet választod vagy inkább mész busszal?
Nah latod draga baratom.. pont itt az egyik ervem.. merthogy leirtam:
arpadhid kocsival 20 perc.. busszal meg 40!!!!
busz csak egyetlen helyzetben jobb ( sot a busz kurvara nem..csak a villamos, metro meg a hev) ha dugo van.. mer olyankor hamarabb jutsz el hevvel busszal villamossal... egyesz helyekre.. mert ha pl en a pl a hev masik odlalan dolgoztam volna akkor kocsival 5 perc oda.. gyalog a buszig es buszra varva es buszzal a hevig meg kb 15 perc legalabb..
Akinek van kocsija menjen kocsival akinek nincs menjen bkv-val!😊
PONT!
A busznak az a lényege, hogy minél többen utazzanak rajta, nem pedig az, minél kevesebben. Mivel rengetegen autóznak egyedül, így felpakolni a buszra egy részüket már nyereség. Nem mindet, csak egy részüket.
Én egyébként pont fordítva gondolom: azt már inkább el tudom fogadni, hogy ha mondjuk másfél-két óra lenne a buszozás, akkor inkább menjen kocsival, de ha csak mondjuk félóra, óra, akkor miért növeli a tömeget az utakon.
ennyit tudtam hogy draga lesz a kurva parkolas.. mert nekem nem jar a blikk meg a nepszava es nemtom nezni az m1 et meg a retekklubbot.. tehat azon akadtam ki amit a haverom emlitett.
masik.. mondtam olvass vissza.. mer latom meg mindig keves az agyad ahoz hogy felfogd az erveimet..
voltunk itt a topikban 5 en.. es csak te voltak aki fenyezte a tomegkozlekedest.. mindenki mas elmondta hogy mi a baja a tomegkozlekedessel es miert nem kedvelik jobban mint az autokat! ha eze neked keves akkor veled van a baj.. ha szerinted nincsenek erveim es mas se ervvelt akkor is a te keszulekedben vana hiba
Anyunak a munkahelye ha normális idõ pont van(11körül) busszal kb.. várakozással együtt olyan 15-25 perc alatt bent van.. kocsival max. 10 perc...
Na reggel van: 15 perc várakozás a buszra>>ember tolongás és reménykedés, hogy felfér>> megállok>>dugok>> ez kb.. 25-30!!!! perc!
Kocsival: beül.. (várakozás talán télen, hogy lekaparod a jeget az ablakról.. ez teljesítményedtõl függ).. elindul a kocsival.. meleg és kényelem van. 20 perc és bent van max.!!
Nos te melyiket választanád?!
Jah.. ha esetleg engem is feldob a sulihoz az a kerületbe van akkor 10percel elöbb kell elindulnia!!
Én végig vártam a választ, de SENKI sem írt erre pl. semmit.
Az autó mellett az egyetlen érv nagyon leegyszerûsítve az volt, hogy de kényelmes és inkább rohad mindenki a saját kocsijában a dugóban, mint a buszon mindenféle furcsa emberrel együtt utazni. (lásd I.C.ram #14-es hozzászólását.)
Ennyi. Nem több.
Ez viszont egyéni szoc.probléma. Felfogható úgy, hogy ha bizonyos helyeken akarsz parkolni mondjuk 400 forintért, akkor ennyibe kerül a komfortérzeted.
De egyébként jól jellemzi a színvonalad, Csöcsi, hogy te egy pici zóna kiugróan magas parkolási díján akadsz fent és mindössze egy mondatban elintézed azt, hogy az egész fõváros területén tervezik a parkolási díj bevezetését. Pedig ez utóbbi sokkal durvább.
Figyelj: most mi a fasznak tolongjon ott melleted az az ember akinek két perc-re van a munkahelye! Esetleg egy ülõ helyet vesz eltöled!
Értem, hogy te is mit akarsz mondani.. De mér járjon mindenki a buzi bkv-val?!
\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"
Ez kb. olyan magvas benyögés volt, minthogy a nõi vécébõl valszeg nem a férfiak lopják a budipapírt...