724
Miért is remek/szar (a megfelelő aláhúzandó) könyv Tolkien főműve
-
Takezó #484 Keyes: Az ötödik Dzsini :D -
#483 Áhhh értem...
Szóval ha én azt mondom magamról, hogy író vagyok, akkor már is kritizálhatok mindent amit csak akarok. Hát ez ilyen egyszerű? -
#482 Dzsini nem töröl semmit, Efreet a moderátor :o) -
#481 nem, csak amelyikben bármilyen utalás van személyeskedésre. megmondtam, hogy azt mostantól _CSAK_ privátban engedem. -
Takezó #480 OFFTOPIKOKAT törli Dzsini gondolom (ezt is lehet...) -
#479 ha jól tudom nem is vallotta magát írónak -
#478 jóvan, akkor léptem. csocsi -
#477 most már akármit írk kitörlitek? -
Takezó #476 Ki dühöngött itt? :) Flém-powa ;) -
#475 Azért volt egy kivétel. -
#473 Inkább kidühöngtük. :-D -
#472 3. ) Amiket Gladiátor írt, az tökéletesen bizonyítja az ellentetjét(az igazságot) annak amit ez a Zsolt írt. -
#471 az írók már csak ilyenek... -
#470 Ok, de várj jó sokáig, mert nem nagyon hiszem, hogy bármit is olvasnék ettől a pacáktól a közeljövőben. De ígérem megcsinálom. :-) -
#469 ő pedig felpakolja a netre, és mások kibeszélik :) ez így van jól -
#468 1) tény, de ne személyeskedjünk akkor se
2) akkor láthattad, hogy felfogta a dolgot (sőt ha jól emlékszem, azt írja, hogy nagyon megfogta a könyv. nem emlékszem tisztán, már régebben olvastam a kritikát)
3) szerinted... szerintem max 20%-a -
Takezó #467 Várom nagyon, szólj, ha kész van! -
#466 Szóval írt magának egy kritikát...
Gratulálok. Én a saját véleményemet általában magamban beszélem meg. -
#465 gondolom Kornya Zsolt sem Tolkiennek írta a kritikáját...
a másik, hogy ő mint író akár még tanulhatott is belőle, hogy megkereste, szerinte mi nem jó A Gyűrűk Urában. tehát számára nem volt felesleges a kritika. -
#464 Azt hiszem kielemzem az egyik művét....de jó alaposan. :-D -
#462 1. Ez jogos, de nem tudunk mit tenni ellene, a fórumok ezért vannak.
2. elolvastam... Szted miért alkottam véleményt?
3. nem hülye, de amit írt az 90%ban hülyeség -
#461 na erről beszéltem az előbb.
1) nincs itt, akiről beszélsz, úgyhogy nem tud védekezni
2) nem olvastad el a cikket
3) lehet valamivel nem egyetérteni, de attól az írója még nem lesz hülye
(egyébként annyit hozzátennék, hogy nem azért védem Kornya Zsoltot, azaz Raoul Renier-t mert olyan nagy rajongója vagyok. ha jól emlékszem eddig egy darab novellát olvastam tőle, és az nem fogott meg túlságosan.) -
#460 nem tudnának olyan sereget állítani amit Ne venne észre.... és ezért van egy félszerzetnél a gyűrű mert a méretük ellenére belülről erőssebek a többinél valaminthogy szauron és a világ olyan keveset tud róluk -
#459 na, vazze, nemtom mit csináltam, de a fele lemaradt, a lényeg. -
#458 "gondolta a fene"
Pont ezt akartam példának hozni. :-D -
#457 De onnantól aztán már feleslegesen kritizálják, hisz már van egy pajzs ami miatt az egész lepattogzik.
Az "okost" pedig azokra értem, akik nagy műelemzőnek tartják magukat és napokig képesek elemezgetnie egy művet a lehető lebonyolultabb módon és szavakkal, pedig az irodalom nem egy bonyolult kvantumfizikai feladvány. -
#455 Ez a Kornya akkor vagy nem tud olvasni, vagy elég szar a felfogása -
#454 nehéz ügy, hiszen ugyanazt az írást rengetegféleképpen lehet értelmezni, és egyik sem "a" valódi, pontos... erre mondta anno a legenda szerint a költő, hogy "gondolta a fene" :o)
szóval minden értelmezésnek van létjogosultsága, talán esetleg kivételként elő lehet szedni azokat, amiket mindenfajta alátámasztás nélkül tesznek. az, hogy ezek közül kinek melyik tetszik az már egy nehezebb kérdés, és ezért is beszélgetünk róla. -
#453 nézd, egy regény (jó, mese) mindenképp irodalmi mű és kritizálható. sőt igazából bármi kritizálható.
arról van szó, amit a harmadik pontban írtam. attól még, hogy a világ nagyon profi, és fejhajtás meg minden kijár érte, maga a regény nem tökéletes. erre világított rá Kornya Zsolt. természetesen ezt a maga stílusában tette, ami -egy írótól elvárhatóan- eléggé hat az érzelmekre. ettől még nem lesz a kritika hülyeség, és az írója hülye.
(egyébként a hozzászólásod végét nem értettem teljesen. namindegy.) -
Takezó #451 Nem azt írja Tolkien, hogy nem tudnának elég erős sereget kiállítani, ezek meg majd beosonkodnak? -
Takezó #450 Nézd, amit kiadnak, azt kritizálják, Tolkien nem is pampogott ;) -
#449 mondjuk ezen jó nevettem, egyszer vki azt fejtegette - hasonló stílusban mint a cikk iró hogy miért nem voltak többen a gyűrűhordozók miért csak egy törpe meg ilyenek és hogy tök logikátlan az egész... amibe lehet így igazság, pedig elvan magyarázva szépen.... -
#448 Igen olvastam már ezt és nem értek vele egyet. Azt hiszem az az igazság amit az író mond, és ezt még a hülye sem cáfolja.
Akkor meg hagyják békén az "okosok". -
#447 #310
2. pont
(kéretik nem törölni, értelmes hozzászólás) -
#446 konkrétan miről van szó? -
Takezó #445 Ezeket lehetne privátban is, nem? 17:50 elmúlt, Dzsini mingyá kamingol a seprűvel ;) -
#444 Dzsini kért, én pedig kijelentőmódba teszem. VÉGE. -
#443 na végre egy értelmes hozzászólás!
szerintem így jobban hangzik, de ez csak egy tipp. meg az is lehet, hogy Középfölde történelme miatt. mármint Szauron a gyűrűkkel keverte a sz... izét... -
#442 értsd már meg, hogyha ő kulturáltan kezdte volna, én se ilyen hangnemben szóltam volna KATÁhoz. (megfelel a nagybetű?) -
#441 Mert az Eggyel ura az összes többinek is.