724
Miért is remek/szar (a megfelelő aláhúzandó) könyv Tolkien főműve
-
#279 ^.^ -
#278 Nem én "erőltetem" már megmondtam. -
Takezó #277 nah, azé ne legyél túl mimóza :D -
#276 Most is sértegetsz, most te nem veszed észre magad.
Vagy jól esik?
.... -
#275 Azoknak is címeztem. -
#274 erről is elmondtam már lentebb - ha úgy érzed nem rád tartozik a cikk, minek szólsz hozzá? neked elemzés nélkül tetszik a dolog, ennyi.
de órák óta itt vagy, és ránk erőlteted azt, hogy az egész felesleges és szükségtelen. most akkor ki erőltet kire mit? -
#273 Hol itt a gond? Az előbb még ti szóltatok le minket, hogy "felháborodunk" egy kis negatív hangnemtől. Ez ráadásul olyan dolog, amit nem én mondok hanem Tolkien. Vele már csak nem kéne vitatkozni. -
#272 :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDd
[RÖHÖG] -
#271 Ácsi, itt senki nem akart senkire erőltetni semmit.
Vélemények hangzottak el, aztán megjelent néhány habzó szájú emberke, akik jól megmondták a frankót. Talán ezt a hozzászólásod nekik kellett volna címezned. -
#270 Akkor elemezgesd kedvedre, de ne erőltesd rá másra. -
#269 "Nem kell elemezgetni! Felesleges! Az értékei nem itt mutatkoznak meg (sőt itt vesznek el). Ez egyszerű mint az 1x1, de ti mindenképpen gyökkel akartok számolni! Kíméljétek meg magatokat (meg minket is) ettől." -
#268 az én tiszteletem és megbecsülésem Iránta, és a Világ iránt amit felépített semmit sem csökkent az által, hogy "elemezgetem" - sőt, talán így, hogy ismerem az esetleges háttereket és más korabeli, vagy hasonló stílusban alkotó embereket talán csak még jobban elmélyül. -
#267 OKOSTOJÁS???
Kérlek, én írok több oldalas szigorú és komor hangvételű cikkekt? -
#266 Tudom, vannak olyan "tudósok" akik Tolkienre szakosodtak, de rajtuk is csak röhögni tudok. Pedig ők fanatikusok. Látjátok, nem az van, hogy azt utálom, aki utálja a Gy.U.-t. Volt pl a National Geograpichon Gy.U. történelmi háttér belemagyarázás. Hát arra is kár volt pénzt kiadni. -
#265 Jah, ez nem leszólás, csak okostojás-hangnem. Köszönjük, viszlát. -
Takezó #264 Ha kiadoka kezemből egy könyvet, számítsak már ilyesmire is! :) -
#263 Amúgy most szegény Tolkien apót sajnálom, aki DIREKT kikötötte, hogy ő nem irodalmi értékekkel akar előrukkolni, hogy őt ne elemezgessék, de úgy látszik teljesen hiábavaló volt az egész, mert néhányan nem bírják ki, hogy ne mutassák meg mennyire értenek az irodalomhoz.
Nem kell elemezgetni! Felesleges! Az értékei nem itt mutatkoznak meg (sőt itt vesznek el). Ez egyszerű mint az 1x1, de ti mindenképpen gyökkel akartok számolni! Kíméljétek meg magatokat (meg minket is) ettől. Ez most nem leszólás, csak egy kérés, mint ahogy Tolkien is kérte. -
#262 és ezek fontos dolgok? :) -
#261 meglepődnél ha tudnád, hogy milyen sokan. még tudományág is foglalkozik vele. -
#260 Ez hihetetlen!!! Azt hittem nincs olyan ember a Földön aki ezt komolyan veszi! -
Takezó #259 Nagy szájtépések, sok alj, és kevés föl...
-
#258 : ))) -
Takezó #257 Roger that. -
#256 Hát én inkább sértésnek éreztem,de ezekszerint nem az volt... -
#255 Jah, sértő ha felhúzzák.
Ettől eltekintve tud bocsánatot kérni, szal ha valakit megsértettem akkor bocs. -
#254 pffff
céltévesztett irónia... -
#253 az iróniát pedig mint stíluseszközt ajánlanám figyelmedbe :) itt többen is használják. -
#252 Muszáj árnyaltabban fogalmazni, ha valaki immunis a normális hangvételre. -
Takezó #251 Jogos :) Engem végülis hidegen hagy, csak ez nekem durvábbnak tűnt, mint a "hülyék vagytok" :D -
#250 Egyesek viselkedése detto sértő. Csak persze az illető azt nem veszi észre magán. -
#249 Nem állítottad, de egyszerűen sértő amiket néha írsz -
#248 Áz. :) De ha más is itt ilyen sztájlban ír, mondogat oda, akkor én miért ne engedhetném meg magamnak? :) -
#247 vesézzük ki azt is! meglepődnél, hogy például a Grimm és az Andersen mesékben mi mindent lehet találni... vagy akár a Disney rajzfilmekben is. persze, lehet úgy is nézni, hogy "de aranyos az az egér, és az a kacsa milyen hülye hangon beszél" - de szerintem ennél tovább is lehet lépni, és megvizsgálni az esetleges mögöttes tartalmat. ami nem mindig van, és néha bemagyarázásnak tűnhet, de nem kicsit elgondolkodtató. -
#246 dolotai kez okaar! lálálálá
énekel vmit -
#245 Én ilyet nem tudom hol állítottam, de szvsz sehol. LOL! :D
Bírom az ilyen zsigeringerből beszólogatókat. Amúgyis amit írtam: kinek nem inge... -
Takezó #244 "a faék bonyolultságával" - ehh, ezt még nem hallottam amúgy azért cúna távkiértékelés volt ;) -
#243 A világa volt az ami nagyon lekötött, minden egyes kis része csodálatos volt. -
Takezó #242 Nem minden költői eszköz használható angolban (hexameter pl.), de nem egy verset olvastam, ami a tolkieninél szebb volt. Persze kinek a pap, kinek a paplan :). -
#241 Ja, mind a hét törpével, aztán meg a királyfival és a lovával is... :D -
#240 te vagy a tökéletes