A Gyűrűk Ura - A könyv...

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

rezsofiz
Kérdésedre válaszoltam, de látom nem bírtad még feldolgozni.

sazl : c

Punkerwork
😊))))

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen.

tomsolo
hát arra gondoltam, hogy pl. az irodalomtörténetben tudsz-e valamilyen példát felhozni - leszámítva görögöket, mert úgy nehezebb - ami igazolná hogy elemezés/kritika hasznos volt....

Waiting for me /me. Uplay: tom.solo Steam: tom_solo

Dzsini
Csanáddal, sõt az elsõ Halál Havában kiadás még megjelenés elõtt megvolt nekem dedikálva :o) teljesen jó a "from Wayne Chapman" aláírás...

így, hogy nincs õ jelen azért nem biztos hogy illik ilyet, de végtelenül beképzelt és önközpontú pasi... nem csodálkozom rajta, hogy nem bírták sokáig egymást Gáspár Andrással - két szerepjátékos találkozón is összefutottunk vele (Holdtölte, ha emlékszik még valaki... szervezõk között voltam, úgyhogy backstage dumáltunk), és már olyan fiatalon is feltûnt rajta ez az "én egy istenség vagyok, és amit mondok az kõbevésett igazság" hozzáállás... szerepjátékos dolgairól meg a kedvenc sztori-darabka az még a DnD-s idõkbõl volt (mókus elõtt pár évvel), hogy mesélõként mikor az egyik játékosának kipurcant a paladinja, a srác elkeseredett, erre gyorsan feltámasztotta õt és kapott 1 holy avengert (az egyik legnagyobb erejû szent kard az alapkönyvben) fájdalomdíjul...

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Kata
Illetve a Varázscsók. Az még jobban tetszett - csak fantasy volt, nem párhuzam-regény.

[/cserf][/fülünyúl]

Kata
Nekem is az a kedvencem.

[/cserf][/fülünyúl]

Eye-scream
Az Álomhajsza jó volt, a többi elég felejtõs...

- ...and this is the Spanish Inquisition hiding behind the coal shed. - Oh! I didn\'t expect the Spanish Inquisition. - Nobody expects the Spanish Inquisition!

Kata
Na, megjött az értelmiség is... LOL! 😄

[/cserf][/fülünyúl]

Ha nem válaszolsz a kérdésre, újra felteszik 😉 De a 3. után pofon jár 😛
Eye-scream
Egyébként szvsz a cikk nagy része feleslegesen problémákon rágódik: mérnincstöbbnõ/mérígyviselkedik stb.... Amihez hozzászólnék az csak a hobbitok leszólása. Most õszintén milyen legyen egy békésen élõ, egyszerû, jókedélyû nép négy kalandra induló fiatal tagja? Többször felvetõdik, hogy miért Frodó a Gyûrû hordozója, és miért tart vele a többi hobbit és erre szvsz megkapjuk a megfelelõ magyarázatot. Nem tudom, hogy mit tartott volna alternatív megoldásnak a t. cikkíró. Esetleg Frodó másfélkezes karddal aprítja az orkokat, mellette Samu a farmon tanult pusztakezes nindzsatechnikával lefegyverzi õket, Pippin és Trufa pedig mágikus csatában legyõzik Szauront, végül a Gyûrût hazaviszik Csavardi Tatának aki ásót kovácsol belõle...

- ...and this is the Spanish Inquisition hiding behind the coal shed. - Oh! I didn\'t expect the Spanish Inquisition. - Nobody expects the Spanish Inquisition!

rezsofiz
Miért kérdezed meg harmadszorra ugyanazt?
Csatlakozom Bandew-hoz, ti meg csak elemezgessetek csak. ^^

Támogatom! A szerepjátékos szokásaikról is mesélhetsz, érdekelne 😊
nah jó... kár, hogy nincs kickbanndestroy gomb itt. Miért mondod el harmadszorra is ugyanazt? Tipikus barom.
Kata
mesélj! 😊

[/cserf][/fülünyúl]

melyik felével?
rezsofiz
Egyszerûen aki ilyen cikket ír, az nem érzi át, nem érti az egész könyv lényegét , Tolkien mester által teremtett világot, mert egyszerûen ez sugárzik az egész cikkébõl, eleve ez a nagy negatív hozzáállás..
Tipikus kritikus.

Be kell bizonyítani? Azt, hogy ha rámutatunk a hibákra, megpróbáljuk õket a továbbiakban elkerülni? Szvsz jóesetben így van 😉
Dzsini
én beszélgettem az egyik felével, érdekes egy figura személyesen is... (plusz ismerõsök útján a szerepjátékos szokásai se semmik)

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Punkerwork
én a többi dalnokos alkotását is szeretem 😊

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen.

tomsolo
betudnád bizonyítani?😊

VOLT NEKI JÓ KÖNYVE??? Ez nekem új... :köpködpfujj:
Sir Quno Jedi

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Sir Quno Jedi
Hát Wayne Chapmantõl az Észak Lángjai óta (ami jó vót)...Khmm.. mást inkább már ne...

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Kata
hát nemö... 😊

[/cserf][/fülünyúl]

Kata
ha már idézel, pontosan tedd: Des gustibus et coloribus non est distupandum. 😛

Majd megveszem. 😊

[/cserf][/fülünyúl]

Sir Quno Jedi
Ehhh, nem nyomjuk a klasszikusokat kicsilyány ??? 😄DD

De gustibus non est disputandum 😉 Ha férfiben is bejön, akkor ajánlom Wayne Chapman mûveit, de amúgy ha a fentezit is kedveled, akkor most jött ki egy fentezi-vevien-fébl könyv: Indira Mylestól a Sorsvetõ 😄
Kata
ja,jó 😄 😊

[/cserf][/fülünyúl]

Sir Quno Jedi
Elején nékem is bejött, de leszoktam...

Nah, azt mondtam én is, hogy "hiába olvastam jópár Tolkien-alkotást, még nem értem, hogy miért hülyeségek a CIKK sorai..." Ezért kértem segítséget, hogy én is megérthessem "a Gyûrûk Ura világot"
Kata
azé imádom 😄

[/cserf][/fülünyúl]

Vavyan Fable: nah õ meg a szjúperheroin-eljátszás, mentális maszturbáció mestere 😄
Sir Quno Jedi
Az az 1 te butusz ! 😄DD

Dzsini
tudod hogy van az... aki nem tudja tanítja, aki meg arra se képes, az kritizálja 😉))) (eredetileg igazgatja, de kicsit átírtam)

Sir Quno Jedi
Ne szégyelld magadat ! Szép vagy és okos, csak nem Tolkien, az meg itt egyikünk se lehetne, akkor meg ?! 😄DD

Eye-scream

Az irodalmi elemzések is, ahogyan a legtöbb ilyen, pontosan a fejlõdést szolgálja: valamit kiértékelve, és így a hibákra rámutatva nem követjük el mégegyszer 😊
Kata
azé abba duknak! 😄

[/cserf][/fülünyúl]

Sir Quno Jedi
Neeem, de kell a flém ! 😄DD

Kata
Persze, az ember utólag mindig okos, meg jobbat tud, emiatt kicsit szégyellem is magam, hogy itt kritizálok, aki még egy értelmes mondatot sem tud írni, nemhogy egy regényt... 😊

[/cserf][/fülünyúl]

Sir Quno Jedi
Nem!

Sir Quno Jedi
Hát ez nem egy kimondott szerelmeskönyv ! Ezér bírom a Terminator 2-t is, mert ott sem viszik túlzásba a rokonaim ! 😄DD

tomsolo
de értem , de hát ilyen a Parfüm is - fekete-fehér kopottas, és egy kurva romantika nincs benne...😉

Dzsini
már viccet érteni se szokás?

Mire ez a stílus? Most komolyan azért nézel le néhányunkat, mert nem érezzük át A Gyûrûk Urából áradó szellemiséget, és így a dolog objektív részét próbáljuk megfogni?
Sir Quno Jedi
Dehát nem ment bele, van ez így. Mostmár persze újra lehetne írni (tényleg, remake !), de minek ?!!

Sir Quno Jedi
Már viccõni sem szabad ?!

Kata
Máskor olyan jól tudtok a sorok közt olvasni, és kiérezni a mondanivalót, ilyenkor meg a szavakon szívóskodtok. 😛

[/cserf][/fülünyúl]

Kata
ehhh... nem érted mit akarok mondani. Szép mese, nagyon jó mese. Csak kicsit túlságosan fekete-fehér és kopottas. Mehetett volna bele kicsit több szín és élet.

[/cserf][/fülünyúl]

Nem, nem utálom szívbõl, és ez a topik elvileg nagyon nem is errõl szólna... A cikket vitaindítónak szántam, de úgy látom, inkább "úristen, itt valamirõl rosszat írnak, amirõl még soha, hát küldjük el õket a faszba" reakciókat váltott ki. Bocsánat, nem kellett volna... Szvsz zárni kéne a topicot...