A Gyűrűk Ura - A könyv...

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Kata
"Nem kell elemezgetni! Felesleges! Az értékei nem itt mutatkoznak meg (sõt itt vesznek el). Ez egyszerû mint az 1x1, de ti mindenképpen gyökkel akartok számolni! Kíméljétek meg magatokat (meg minket is) ettõl."

[/cserf][/fülünyúl]

Dzsini
az én tiszteletem és megbecsülésem Iránta, és a Világ iránt amit felépített semmit sem csökkent az által, hogy "elemezgetem" - sõt, talán így, hogy ismerem az esetleges háttereket és más korabeli, vagy hasonló stílusban alkotó embereket talán csak még jobban elmélyül.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Bandew
OKOSTOJÁS???
Kérlek, én írok több oldalas szigorú és komor hangvételû cikkekt?

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all... and in the darkness bind them.

Bandew
Tudom, vannak olyan "tudósok" akik Tolkienre szakosodtak, de rajtuk is csak röhögni tudok. Pedig õk fanatikusok. Látjátok, nem az van, hogy azt utálom, aki utálja a Gy.U.-t. Volt pl a National Geograpichon Gy.U. történelmi háttér belemagyarázás. Hát arra is kár volt pénzt kiadni.

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all... and in the darkness bind them.

Kata
Jah, ez nem leszólás, csak okostojás-hangnem. Köszönjük, viszlát.

[/cserf][/fülünyúl]

Ha kiadoka kezembõl egy könyvet, számítsak már ilyesmire is! 😊
Bandew
Amúgy most szegény Tolkien apót sajnálom, aki DIREKT kikötötte, hogy õ nem irodalmi értékekkel akar elõrukkolni, hogy õt ne elemezgessék, de úgy látszik teljesen hiábavaló volt az egész, mert néhányan nem bírják ki, hogy ne mutassák meg mennyire értenek az irodalomhoz.
Nem kell elemezgetni! Felesleges! Az értékei nem itt mutatkoznak meg (sõt itt vesznek el). Ez egyszerû mint az 1x1, de ti mindenképpen gyökkel akartok számolni! Kíméljétek meg magatokat (meg minket is) ettõl. Ez most nem leszólás, csak egy kérés, mint ahogy Tolkien is kérte.

tomsolo
és ezek fontos dolgok? 😊

Waiting for me /me. Uplay: tom.solo Steam: tom_solo

Dzsini
meglepõdnél ha tudnád, hogy milyen sokan. még tudományág is foglalkozik vele.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Bandew
Ez hihetetlen!!! Azt hittem nincs olyan ember a Földön aki ezt komolyan veszi!

Nagy szájtépések, sok alj, és kevés föl...
rezsofiz
: )))

sazl : c

Roger that.
rezsofiz
Hát én inkább sértésnek éreztem,de ezekszerint nem az volt...

rezsofiz
Jah, sértõ ha felhúzzák.

Ettõl eltekintve tud bocsánatot kérni, szal ha valakit megsértettem akkor bocs.

tomsolo
pffff

céltévesztett irónia...

Dzsini
az iróniát pedig mint stíluseszközt ajánlanám figyelmedbe 😊 itt többen is használják.

Kata
Muszáj árnyaltabban fogalmazni, ha valaki immunis a normális hangvételre.

[/cserf][/fülünyúl]

Jogos 😊 Engem végülis hidegen hagy, csak ez nekem durvábbnak tûnt, mint a "hülyék vagytok" 😄
Kata
Egyesek viselkedése detto sértõ. Csak persze az illetõ azt nem veszi észre magán.

[/cserf][/fülünyúl]

rezsofiz
Nem állítottad, de egyszerûen sértõ amiket néha írsz

Kata
Áz. 😊 De ha más is itt ilyen sztájlban ír, mondogat oda, akkor én miért ne engedhetném meg magamnak? 😊

[/cserf][/fülünyúl]

Dzsini
vesézzük ki azt is! meglepõdnél, hogy például a Grimm és az Andersen mesékben mi mindent lehet találni... vagy akár a Disney rajzfilmekben is. persze, lehet úgy is nézni, hogy "de aranyos az az egér, és az a kacsa milyen hülye hangon beszél" - de szerintem ennél tovább is lehet lépni, és megvizsgálni az esetleges mögöttes tartalmat. ami nem mindig van, és néha bemagyarázásnak tûnhet, de nem kicsit elgondolkodtató.

tomsolo
dolotai kez okaar! lálálálá

énekel vmit

Kata
Én ilyet nem tudom hol állítottam, de szvsz sehol. LOL! 😄

Bírom az ilyen zsigeringerbõl beszólogatókat. Amúgyis amit írtam: kinek nem inge...

[/cserf][/fülünyúl]

"a faék bonyolultságával" - ehh, ezt még nem hallottam amúgy azért cúna távkiértékelés volt 😉
rezsofiz
A világa volt az ami nagyon lekötött, minden egyes kis része csodálatos volt.

Nem minden költõi eszköz használható angolban (hexameter pl.), de nem egy verset olvastam, ami a tolkieninél szebb volt. Persze kinek a pap, kinek a paplan 😊.
Kata
Ja, mind a hét törpével, aztán meg a királyfival és a lovával is... 😄

[/cserf][/fülünyúl]

rezsofiz
te vagy a tökéletes

tomsolo
mer az egy hülye kurva!!!!!! 😄

rezsofiz
Ezt te mondod, azután hogy ezt mondtad nekem?:
"menj inkább érezd át Tolkient 😊"

Érted...

Bandew
Ok! És? Nem értem hol baj az, hogy Tolkien nem írta meg minden idõk legtökéletesebb versét.

Dzsini
köszi de nincs semmi gondom, nem háborodtam fel. sõt, ahogy lent írtam szeretem vizsgálgatni a különbözõ kultúrákat. és erre a net kiváló felület. és a "faék"ekre is természetesen szükség van, hiszen például az ajtó kitámasztására kár egy bonyolultabb eszközt használni 😊

Bandew
De nem értem mit kell ezen beszélgetni? Mit kell vizsgálgatni?
Ennyi erõvel a Hófehérkét miért nem vesézzük ki?

jajj, nem akarok itt még egy HP-flémet is 😊
Dzsini
ez egy jól elterjedt (nem kicsit egoista) tévhit. Angolul is ugyanolyan szépen, választékosan lehet írni, mint bármelyik másik nyelven.

Kata
Ne emészd magad emiatt! Az internet elterjedt, a világ minden tájáról összefuthatnak rajta emberek, így óhatatlan, hogy egy-egy, a faék bonyolultságával vetekedõ illetõbe botlasz... 😄

[/cserf][/fülünyúl]

Még valami: neked miért tetszik A Gyûrûk Ura? Komoly kérdés teljesen, kíváncsi vok.
Dzsini
szerintem átérzem én is a világot, és értem is. talán annyi a különbség, hogy nem elvakultan, és nem szûklátókörûen közelítem meg, hanem megvizsgálom minden pontját, és kiváncsi vagyok mások véleményére is a témáról. olvastam olyan írást, ahol a régi klasszikus mítoszokkal vetették össze a Középfölde-univerzumot. olvastam olyat, ahol - mint ebben is - a viktoriánus korral vetették össze. évekig játszottam és olvastam-élveztem napról napra ezt a világot, és személyes ismerõsökként olvastam a szereplõk történeteit, akár a Szilmarilokban, akár a nagykönyvben, akár az elveszett mesék között. de mindezek mellett nem vagyok elvakult, és amíg értelmes emberekkel hoz össze a sors, addig szívesen beszélgetek véleményekrõl és érzésekrõl a könyvvel kapcsolatban. a lent említett vitaindító cikk pedig ilyen, és ez alapján nagyon jól el lehet beszélgetni különbözõ nézetekrõl. Takezóval sem értünk mindenben egyet, de higgadtan, _érvekkel_ tudunk róla kommunikálni. sajnos veled nem sikerül a dolog, mert elintézed azzal, hogy "te nem érzed a világot, takarodj innen". ezt pedig nem fogom megtenni se a te, se más kedvéért, mert a fórum azért van, hogy beszélgessünk rajta.

Kata
Fébl szvsz nem adott el annyi könyvet, mint amennyire jó. 😊

[/cserf][/fülünyúl]

Bandew
Felhoztad példának a Harry Pottert. És? Ez szted bármit megmagyaráz?

gondolkoztam rajta, hogy megkérdezzem 😄 Pont eklatáns példa a HP, hogy miért is elhanyagolható az eladott példányszám. De jó példa Vevien Fébl is (csak neked Kata 😄)
Bandew
Hát ha AZ szerinted elhanyagolható, akkor innentõl kezdve nincs értelme annak amit eddig összehoztatok.

Akkor sajnos én sérült vok ebbõl a szempontból. Képtelen vagyok érezni A Gyûrûk Ura világot... Sebaj 😄
rezsofiz
A magyar nyelv sokkal változatosabb, tehát nekik az is megtette.

Kata
Mé? A terri porter nem elõzte még meg?

[/cserf][/fülünyúl]

Nah, most egyszerû mese v. komoly irodalmi értékkel rendelkezõ alkotás?
"Az pedig nem elhanyagolható TÉNY, hogy a Biblia után a legkeresettebb könyv. "
Ez nagyon is elhanyagolható 😊
rezsofiz
Aki képes átérezni az egész GYU világot, az érti is tulajdonképpen az egészet.. Most nem arról van szó, hogy nem érti a történteket,hanem az egész megteremtett világról,ami a Szilmarilokban, és más Tolkien könyvekben is van, azt képes "megérteni","felfogni"