329
Point \'n click adventure Verne regényéből
  • Lenina
    De bunkó vagyok .... nem is köszöntem meg! Szóval: KÖSZI!!! Megcsináltam a "fehér" lőport is :)
    Most kezdtem hozzá a Syberia 2-höz. Azt hiszem utánanézek, mert még menteni sem tudtam, ahogy reggel gyorsan nekiugrottam ...
  • Foglaltnick
    Ha minden igaz, akkor nitric acid kell hozzá, és akkor valami lőszer lesz belőle. Az íjat nekem sem sikerült használni, de a leírás aszongya, hogy a nautiluson lévő robot leszedhető vele. (egyébként logikus, mivel a játék a puska nélkül is végjátszható...)
  • Lenina
    Kész. Megcsináltam az orgonással (a zenész párom segítségével...) a Nautilust is, végül is nem volt nehéz, csak az volt a szivatás, hogy azt hittük, hogy végig kell játszani a darabot, közben pedig csak az utolsó sort kellett eljátszani. Bosszankodtunk egy sort, hogy elcsaklizták az orgona felét (keresni kezdtük össze-vissza az elveszett billentyűket), mire végül rájöttünk, hogy direkt hiányos az orgona, t.i., hogy bárki el tudja játszani rajta azt az egyetlen sort, mivelhogy csak egyetlen oktávot hagytak meg (és az utolsó sorhoz csupán egyetlen oktáv szükséges). Jó volt, tetszett. De azért sajnáltam azt a szegény orgonát, hogy miért kellett így elcsúfítani, megcsonkítani.
    Utána még egyszer végigjátszottam. Immár segítség nélkül orgonáltam is ! Mit tesz a két év szolfézstanulás :)
    Pontgyűjtő akcióba kezdtem, de 333 pontnál többet nem tudtam elérni. És maradt még egyetlen megoldatlan rejtélyem (minekutána nagy nehezen kiderült, hogy a "soot" korom, és köze sincs semmilyen rejtvényhez), t.i. minek vannak a nyilak? Mert a majmokra nem lőhetek vele, a robotoknak pedig nem használ.
    Tudta valaki hasznosítani a nyilakat?
    És még egy: gyapotrudak és sufurid acid (vagy mi...) és mi a harmadik összetevő? Mit lehet ebből csinálni?
  • Kaspi
    Köszönöm. Sikerült. Nem is tudom, hogy ezeket miért nem próbáltam
  • Foglaltnick
    Azokat a lebegő szuszpenzorokat kell használni amin a majom is beslisszolt a szobába először
  • Kaspi
    Nem vagyok a belső szobában. A rácson belépve, lenn a földön van egy "bádog" valami amiből vezetékek lógnak ki. Tovább ugyan ebbe a helységben a lefelé vezető lépcsőt egy "palló" zárja el. Ezekkel nem tudok mit csinálni.
  • Foglaltnick
    Nem értelek.
    Bent vagy a belső szobában és a robottal beszélgetsz? Akkor válaszolnod kell a robot kérdéseire.
  • Kaspi
    hi! Bennt vagyok a Nautilusban és a lenti ajtót is sikerült kinyitnom de tovább nem tudok menni. mit csináljak?
  • Lenina
    Nagyon köszi! Ha hazaérek végre, akkor kipróbálom.
  • Foglaltnick
    kagylók
  • Foglaltnick
    Búvárruhához lámpa. A fegyverhez kell még valami? Hmmm. Jaaa. Golyó!!! Ott van az ágyú mellett ha minden igaz.
    A só meg a szulfát nem rémlik, mert rég játszottam vele
  • Lenina
    Kicsit elakadtam. A nyűgjeim a következők:
    - nem tudom összerakni a búvárruhát(ruha+sisak+"hátizsák"+???)
    - nem tudom mit kell a sóhoz és a szulfáthoz
    - a fegyvert összepárosítottam ugyan a lőporral, de valami még hiányzik ...

És van még valami összerakási problémám, de már elfelejtettem, hogy mi az. Ehh, tegnap nagy-keservesen rátaláltam a fókára (vertem a fejem a falba, hogy mit vacakolok ezzel már napok óta... persze ritkán jutok a géphez), utána meg gyorsan begyűjtöttem mindent, és most megint elakadtam. Lehet, hogy rájövök idővel magamtól is, de megesz az ideg, ha nem tudom meg azonnal a megoldást!
  • Ren
    Valami horog kell hozza meg. Ket fele horgot hasznalhatsz: az egyiket valahol a barlang folotti sziklas reszrol lehet levagni (valami novenyen vannak vagy mi), amik eleve hajlitott tuskek es igy rogton jok horognak (a levagashoz asszem egy botra kell aplikalni a kest). A masik megoldas, az szinten valahol a barlan kozeleben egy fan talalhato tuskes inda tuskeit beledobni a tuzbe es utana felhasznalni
  • hella
    nem megy az elején... vki segítsen... mindent felfaltam már (3 tojás, 2 rák, 3 kókuszdió) de a max. alatt vagyok egy vonalkával! a halat hogy lehet kifogni? bot, kukacok, kötél megvannak, de még kell vmi a horgászbothoz! gondolom azt a halat kéne még kifognom és megennem... köszi ha vki segít!
  • Ren
    A sutemeny nem kell a gyogyitashoz.
    A majmot be kell kotozni, ketfele gyogyfozetet lehet neki adni. Aztan amikor ezektol mar vlaamennyire meggyogyult, akkor meg kell neki adni rendes kajakat.
  • badboys
    Na de a süteményhez kell liszt is nem?
    Azt pedig a gabonából csak a malomban tudom megcsinálni.
    És ha jol tudom, akkor a süteménytől gyogyul meg a majom vagy nem?
    Meg mit kell még csinálni a majommal?
    Adtam neki gyógynövényfőzetet meg csináltam neki valamiféle szalmaágyat.
    Nagyon tetszik a játék, de néha nem tudom mit is kellene csinálni.
  • Ren
    Te nem tudod odaadni neki, csak a te majmod.
  • badboys
    Kösz, közben már rájöttem, vagyis megtaláltam a fókát.
    Viszont a majmot a malomtól sehogy sem tudom elhajtani, nem fogad el semmilyen ajándékot.
    Mit tudnék vele kezdeni???
  • Ren
    Emlékeim szerint fókabőr (seal skin) kell hozzá
  • badboys
    Üdv!

Hogyan kell megcsinálni a kemencénél a fujtatót???
    Mi kell hozzá??
    Mert anélkül nem tudom kiégetni az agyagedényeimet.
    Előre is köszi a választ.
  • RedDragon
    de azt a rohadt dumáló robotot nem bírom megcsinálni
  • Foglaltnick
    A játékban majdnem minden dolognak két megoldása van, valaminek több is. Érdemes újra végignyomni, másképp csinálva...

Az nem kitömött, hanem egy mérgezett állat. A vízben a cápát ha nem lövöd le, akkor meg lehet etetni a mérgezett cuccal.

A sárkány akkor jön jól, ha szintén nem akarsz (tudsz) puskát használni a robotok leszedésére. A majom felköti a villánypóznára, a villám belecsap, végigfut a távíró vezetéken és agyonba...a az egyik robotot (mókás) :)

A megjavított ketrecbe meg lehet fogni a kígyót, amivel aztán a barlang hátuljánál őrködő majmot lehet halálra rémiszteni.
  • RedDragon
    kitömött állat
    sárkány
    megjavított ketrec

ezek mire jók?
  • Foglaltnick
    A majmokat szerintem inkább hátulról a malom felől kell betámadni, mert ledobálni őket baromi macerás...
  • Foglaltnick
    Én is a szitakötőset csináltam meg, de már nem nagyon emlékszem mi volt benne. Amúgy ha azt megcsinálod, akkor jön a záró movie.

olyanok vannak benne hogy
    - a családi kép a széfen (mi az ami drágább az aranynál)
    - az óriás gyöngy amit a tengerparton lehet találni a kagylóban
    - azt hiszem valamamelyik könyv is benne volt
    - meg az a nautilus nevű állat...

nem emlékszem az a baj... ha ideírod a kérdéseket talán könnyebben megmondom...
  • RedDragon
    Vki tudna nekem segíteni a dumáló robotos résznél?
    Pl. írja már le vki 1 sorozatnak a válaszait (a válasz tárgyak angol neveit, és hogy magyarul az mi, hogy merre keressem). pl. a szitakötősét, de olymind1 melyiket, csak pls
    thx
    ezt csak azért raktam ide, mert tetszik :D
  • RedDragon
    csúzlival kell őket addig lőni, amíg a felső csík el nem fogy

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ITT LEÍROM CSÚZLI RECEPTJÁT:

villás ágú bot + gumi (egyik fából lehet szedni, a víz mellettiből) = czúzli
  • Atika :o)
    A majmokat hogy lehet ledobalni?? Vagy mar irta valaki??
  • RedDragon
    ajjajj
    most a dumálo robotnál vok, de nemigazán tok angolul, totálszopás!
    + a sérült robot kódjára se jöttem rá
  • RedDragon
    óó, dánke a gyors answer-t :D
  • Foglaltnick
    Van benne egy pár kód nem tudom már melyik-melyik. Vagy a Nautilus/1860 szóval operálnak, betűjátékok, ilyesmik, illetve van egy számkód is, ami egyszerű matematikai műveletekkel operál...

Az utolsó negyedben vagy
  • RedDragon
    na, már megint elakadtam 2 helyen:
    - a tengeralattjáró kódja
    - a robot kódja

Ha van vmi utalás ezek megfejtésére valamely könyvben, azt leírnátok magyarul??
    Ha nincs, akkor meg 1 kis helpet, h magamtól rájöjjek!
    Thx!!

Mennyi van még hátra a játékból??
  • Foglaltnick
    Majd jön az is amire lőni kell...
  • RedDragon
    sztem is :D
    már az ágyu is kész, csak még nincs mire lőni.
    most épp főzőcskézek :)
  • Foglaltnick
    Na király. Magadtól sokkal jobb rájönni a dolgokra...
  • RedDragon
    és ez is megvan :D
    belejövök én...
  • RedDragon
    és ez is megvan :D
  • RedDragon
    úú, de láma voltam, minden megvan!
    most a puskaporral xaraxom
  • RedDragon
    Vmi chatre fel tudnál jönni?

Miért nem bízik meg bennem az a rohadt malmos majom? Adok neki enni! Örüjjön neki!
  • RedDragon
    He's not coming for my gift. He dosen't trust me!
    ezt írja ki a malmos maki, ha nari-t, szőlőt vagy tobozt adok neki!
    Egyébként a sérült majom segítsége kell, ugye a barlanghoz? Ahhoz meg süti, sütihez meg liszt, ahhoz a malmos maki!?