PS2 játékok winchesterről

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sziasztok!Még új vayok ebben a témában de kellene egy kis segítség!
Már olvasgatom a fórumot egy ideje de nem haladtam elõre!Ha esetleg valaki tudna egy leírást küldeni arról hogy hogyan lehet olyan memókarit csinálni hogy usb rõl tudjak játszani és divx filmeket lejátszani egy 39004 es gépen azt megköszönném
sajna nem pörgeti fel a lemezt és sok lenne a javítás ha már a divx menne megváltás lenne legalább nem kell kidobnom de a leírást légyszi részletesen jó elõre is köszi egész jó kis fórum!Ja a leírást ha lehet ide küld:[email protected]
PoisonChihuahua
4x-esen ajánlom.😊
Sziasztok!
Sikerült megcsinálni az FMCB-s trükköt Banyapapa #1648-as hozzászólása alapján és remekül mûködik. Én az az 1.8-ast használom és hibátlan. Az ESR is automatikusan indul. Annyi kérdésem lenne, hogy megéri 1X-esen írni a lemezt hozzá vagy jó a 2X-esen is?
Köszönöm a segítséget és további szép napot!
Oké, úgy gondoltam (a sárgát):-)
Akkor próbálkozom.
Köszi!!!

Imádnak a \"kölkeim\" HDD-ről játszani! :-)

Neme.
Igen. Ha a sárgára rámutatva "dnas swap"-et látsz.

Döglik a géped a hsz-okba ágyazott youtube videóktól? Itt a megoldás: http://userscripts.org/scripts/show/137068 KERESEM - http://soundcloud.com/nemesg/sets/track-ids/

PoisonChihuahua
Pont ahogy írod, igen átnevezve. Mondjuk a folyamat csak nagyvonalakban ez, de lényegében valóban csak ennyi.

Azt még hozzátenném, hogy nem minden "sárga" játék szorul DNAS Swap-ra csak amelyikhez odaírták (menj fölé az egérrel).
Neme.
Ja tényleg rosszat írtam, bocsesz. 😊

Döglik a géped a hsz-okba ágyazott youtube videóktól? Itt a megoldás: http://userscripts.org/scripts/show/137068 KERESEM - http://soundcloud.com/nemesg/sets/track-ids/

Szóval:
A listában "sárga" játékoknál keressek DNASxxx.img fájlt,
keressek egy mûködõ játékot és az ugyanolyan számú IORP....img fájlt rakjam be (átnevezve?) a helyére???

PoisonChihuahua
Neme roszul írta, épphogy nem a IORPXXX.IMG fájl miatt nem indulnak hanem A DNASXXX.IMG file miatt, mint azt lentebb már említettem.
A net úgy kerül a képbe, hogy DNAS file-t az interneten keresztül is játszható (multiplayer) játékok tartalmaznak.
IORP file-t szinte bármelyik PS2 játékból ki tudsz venni.
OK! Mostmár "tiszta"! (a két válaszból összerektam:-))
Értettem a menetet, azt is hogy vmi "net"-rõl is szó van - csak éppen azt nem értettem, hogy miért nem találok minden játékban IORPxxx.img-t és hogy mi a sz.r az a "KNH".
Akkor ezt kipróbálom!
Köszönet!!!

Neme.
Ha az IOPRPxxx.IMG nevû file miatt nem indul egy játék, akkor egy mûködõ játékból kiveheted a hasonló nevû file-t és beteheted a másik helyett. Ehhez az ISO-ból ki kell másolni a file-okat, lecserélni az IOPRP-t, és újracsinálni az ISO-t.

Köszi a gyors választ - ezeket kb. értettem is, csak "felizgatott" a jávuló "játékarány" :-)
"lehet, hogy keresek egy 70004-est és megtanulok forrasztani!?" 😄

PoisonChihuahua
DNAS Swap-ot én is többször csináltam, de ez nem megoldás a teljes kompatibilitásra. Ezen kívül csak azokon a játékokon alkalmazható amelyikeknél van netes támogatás, de még azok közül sem mindegyiken. Pl.: Killzone DNAS Swap után mûködik, de szaggatnak a videók. 😞
A kompatibilitási listát már többször belinkeltem: Link
Itt mutatja mi szorul DNAS Swap-ra, szal ez nem újdonság.

Szakmailag annyit kell tudni, hogy a DNAS-es játékokban a DNASXXX.IMG file un. "cd-check" rutinokat tartalmaz és ezért nem tötõdik be, szal ezt ki kell cserélni egy mûködõ, nem DNAS-es játék ezzel egyenértékû IORPXXX.IMG file-jával, ahol XXX-ek megegyeznek.
Sziasztok!
Utánaolvasva az USB HDD-n játszható "games-aránynak", találtam egy lehetõséget, de egyenlõre még nem értem (se nyelvileg - se "szakmailag"), de ha van köztünk egy ügyes SZAKEMBER - elmagyarázhatná a megoldást.
http://myblog.pitstopwonders.com/tutorial.htm
http://www.console-exploits.com/forums/showthread.php?t=2698

Üdv Mindenkinek!

Ps2 slim - USB HDD tapasztalataimat osztanám meg:

Meguntam a gyerekeknek való folyamatos lemezirkálást és rákeresve a témára ezen az oldalon találtam a legtöbb infót.
Visszaolvastam a fórumban kb.700 hozzászólást, minden infót innen szereztem - köszönet Mindenkinek!

Csináltam USBAdvenced boot lemezt, megformáztam a hdd-t, felraktam a "lista" által jónak ítélt játékot. Elsõ bootoláskor gyönyörûen indult, de utána a játék indításakor bejött a "plizvájt" és semmi (lafagyott az USBAdvenced).
Más játékokkal is uezt csinálta.
Próbáltam a "USBAdvance_GlobalWar-Edition"-nal is - eredmény: fekete képernyõ.
Probáltam a BANYAPAPA által javasolt "ulauncher" boot utáni, hdd-re másolt USBADVN.ELF indítást is, betõltött minkét USBAdvence verzió, de a játék inditásakor megállt minden!?
Két slim gépen (különbözõ verzion) is próbáltam, de az eredmény teljesen ua. volt.

Na, itt el is akadtam!, de tudván hogy a MC-rõl való indítást is elakarom érni (idegesített a CD "sûvítése"!) - azzal folytattam.
FreeMcBoot 1,2 gyönyörûen indult, és láss csodát: az USBADVENCED is müködik, ha kártyáról indítok!???

Az eddig felrakott kb. 20 játék fele indul csak (22-bõl 9), tényleg kicsit lassú a betöltés, de akinek slim gépe van és nem akar jobban belemerülni a témába jó megoldás ez!

PoisonChihuahua
"Másolt játékból lehet e pachelt játékot csinálni vagy csak letöltött isoból?"
Lehet. Berakod gépbe, csinálsz egy .iso-t belõle (ImgBurn), megpatch-eled és kiírod (ImgBurn). 😊
shenmuedc
Utánaolvasva látom hogy pachelni kell. Tudna valaki egy linket adni a pachelõ programhoz? Másolt játékból lehet e pachelt játékot csinálni vagy csak letöltött isoból?
igen, de patchelni kell a játékokat írás elõtt

ESR-re keress rá!

shenmuedc
Ha veszek szûz ps2-t (slim modellt) és megcsinálom a memóriakártyát ahogy kell, akkor lemezrõl futnak a chippes géphez készített másolt game-k? Ha igen akkor jó úgy ahogy van vagy máshogyan kell kiírni is a játékot?
Köszönöm elõre is a válasz, és elnézést a lámaságért, de csak akkor vennék gépet ha nem kell még 15e-t kifizetnem moddolásért.
Vagy keresni kell 1 chippezett ps2õt, free mc boot 1.8 telepítõt dvdlemezen berakod, berakod a memóriakártyát is és feltelepíti amit kell.
Innen tölthetõ az iso:
http://rapidshare.com/files/186506530/FREE_MCBOOT_1.8_telepito.DVD.zip
Ha kész akkor a szûz ps2ben már menni fog a memókártyáról az okosság.
Ez a telepítõ már tartazza az Ulaunchelf-et, HDLoadert is!
Kenoby
www.eurasia.nu -n találsz iso-ban ulaunch-ot CD, DVD mindkettõt.

õ a ps2-re flessel, biztos így értette...

PoisonChihuahua
"a flesselt ps2-es"
Jóvan... <#falbav><#falbav>
Megkeresem neked, de valaki leírta itt korábban, hogy hogyan kell csinálni. A uLaunch programot és néhány fájlt kell összerakni egy ISOba és utána felmásolod WinHIIP programmal a vinyóra, majd onnan el tudod indítani a hdadvance-szel.

Kiírtam képfájlként,de semmit nem reagált rá a ps2.
Milyen a gyártott iso+ulaunch.elf?
Van egy cd,és dvd változat is.
Ha van hdadvance programod, akkor csak fel kell rakni rá egy gyártott iso-t amiben egy Ulaunch.elf van és onnan már azt csinálsz, amit akarsz.
Másolsz USB-rõl vinyóra, vagy MC-re.

Skacok nekem van swap magic2,és hd advance 2.0 nekem nem sikerült se cd,se dvd-t kiírni.
a flesselt ps2-es nem ismerte fel.
Szívesen elküldöm valakinek,ha megtudná írni,hogy mûködjön.
cserébe,csak azt kérem,hogy másolja rá a 8 megás kártyára az inditót.
hhd-rõl,ps2+network adapter-rõl szeretnék játszani.
PoisonChihuahua
A hamis kínai kártyákról valóban olvastam valami ilyesmit, de mivel rám ez nem vonatkozott így nem olvastam utána, szal én is csak hallomásból tudom.
Mûködik a freemcboot 8 megásnál nagyobb kártyákkal is? Én azért nem mertem nagyobbat venni, mert valahol azt olvastam hogy csak 8 megással mûködik.
4e/db-ert vettem a 64MB sony kartyaimat, az install meg ingyen van...
nem... 😊
8 megás ps2 memokártya,rajta free mcboot...6ezret megér?
Értem.
Köszönöm a segítséget!

sziasztok
sikerült a ps2 slim gépemet megcsinálni hogy fuson rajta az usb advance.
van nekem egy pendrive-om,és arra hogyan lehetne játékot másolni hogy a ps2 fel ismerje? probáltam csak simán fel másolni az iso-t de ugy nem volt jo. az usb extreme programmal meg fel sem ismeri a pen drive-ot.
hogyan lehetne ezt megoldani?
Banyapapa
ha swap magic eredeti a lemez akkor meg lehet vele talán csinálni,én azzal nem probaltam,de ha csak swapnak elf fájla van meg,ergo nem origi akkor bukta.

Nem tudom,mert még nem próbáltam azt a "chippelt gépre rá,ott rámásol...stb". 3db ps2-m van.Egy slim,nem chippelt,egy 30003-as alaplap és fejhibás nem chippelt és egy 30004R-es,chippelt,fejhibás.Így ezt a chippelt gépbe be és onnan memóriakártyára másolós dolgot nem tudom kipróbálni.
Ehhez a swapmagichez is kell a chippelt gépes dolog?Csak a slimemem nem tudom megcsinálni?

Banyapapa
memoriarol megy a ulauncher?

Köszi!
Nem memóriáról szeretném viszont másról nem megy.Pendrive-ra raktam,nem lett jó -fel sem ismeri a ps2-m a pendrive-ot /slim 75004/- ,kiírtam dvd iso-ként -azt a két elf file-t- úgysem ismerte fel a gép.
Hogyan lehetne megcsinálni,szerinted?

Banyapapa
ha nem memoriarol akarsz inditani,akkor nem kell.
ha memoriárol akarsz inditani ezt-azt,akkor kell a mcboot

Sziasztok!

Elolvastam ezt a leírást:
"probald ezt ki:
ezt letöltöd
kiirod DVD-re,és elviszed ismerösöhzö akinek csippelt a gépbe (plussz viszed memodat,és egy pendriv-ot,rajta a freemcboot ELF fájlával,1.2-t probald ki)
lemez elindulva egy fehér menü jön be -eccerü mint a faék-mc0 egyes memo,mc1 a kettes memohely,mass meg a pendrivot olvassa ha bennt van.

ez az ulauncher progi (a fehér menüs cucc),inditja el az ELF fájlokat,penre raktad a 1.2 mcboot-ot,onnan elinditod azt (memoria gépben legyen)
elindul,menüje se tul bonyesz,elsönek formázás menjen,ha az kész,lehet ujra kell inditani masinat,és formázás után mehet a telepités mcboot progval.

és ha minden okés,hazaviszed,gépbe berakod,elinditod a masinát,és pár másodperc mulva ugyanaz a fehér menü jön be,nyertél!

igy a te sima ps2-ön is felmásolhatsz a memoriára (eza ulauncher fájlkezelö progi,mappát csinálhatsz memora,másolhatsz másik memora,pendrivra,stb) pendrivol,amit akarsz,ergo pl: ESR-t.
azta megpecseled a kiirni valo játék isoját,megcsinálja az erre valo program,kiirod,elinditod ESR ahogy kell,és megy is a lemez márha alkalmas a játék rá (minden játék tuti nem megy ezzel a modszerrel)"

Érthetõ leírás.
És ezzel kapcsolatban lenne egy kérdésem.Ha nekem nem mcboot programom van hanem 2db elf file,swap magic 3.8,akkor is ugyanígy kell csinálni,mint ahogy a leírás van?
Elõre is köszönöm!

Sziasztok! Nekem van egy chipelt ps2-õm.Vinyóról vagy Pendriverrõl szeretnék játszani és még szeretnék csinálni egy boot memória kártyát.Léci írjátok le hogy kell sürgös lenne mert szarakodik a dvd olvasója. Kösszönöm.
érdekelne a gép.megkeresnél privátban,én már írtam,de nem reagáltál

Köszi
Mondjuk nekem pont a singstarra van nagyobb szuksegem, a gh3 customot mar elkovettem Wii-n, ps2hoz nem vettem guitarherot 😊
Mips arch-al nincs nagy baj, jatszogattam mar ilyen eszkozokkel. de nem gondolom azt, hogy egy egyszeru customhoz kelleni fog ennyi tudas, amit itt leirtal... Elso korben egy PAK compressor/decompressor kell, onnan mar szerintem egyszeru lesz. (a pakscape nem boldogul a singstaros pakokkal)
Neme.
Queen Bee (GH3, Aerosmith Game Editor)

Sose használtam, csak kigugliztam.
Gondolom, ez csak egy részét könnyíti meg, komplett játékmódosításhoz javaslom a MIPS architektúra, EE, ps2sdk, IOP RPC tutorialok áttanulmányozását. 😊

Esetleg abban tud valaki segiteni, hogy lehetseges-e egyaltalan custom ps2 jatekot krealni valahogyan? Gondolok itt arra, hogy a kulonbozo (mondjuk) gitar hero, vagy singstar lemezekbol kiszedegetem a zeneket, majd amiket akarok, azt belapatolom vhogyan egy lemezre. Hexeditortol, es egyeb csodaktol nem riadok vissza, csak info kene, hogy merre olvasgassak. Wii-hez tobb GH custom lemez is keszult, gondolom ps2-n is megoldhato lehet valahogy...
Amikor en kerestem, sehol nem volt itthon, igy rendeltem 2-t USA-bol, 33k-ra jott ki...
az szep <#wow1>

csak hogy tudd, altalaban 10 alatt itt van postaval a bontatlan network adapter (en 8-ert vettem par honapja angol ebayrol), hasznaltan pedig kb felet erne max

lowdog: memkartyak ujraformazasa, fmcb 1.8b ujrainstall ota megy a kartyarol is a hdloader, nem kell usbzni... Vicces volt kicsit, de megoldodott 😊
hat, enis 30k korul szamoltam, 20ert nem adnam, mert 18k volt a networkadapter bele 😊
sztem 20-30 ezer korul realis.