PS2 játékok winchesterről
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Egyébként ennek ellenére a Vaterás memóriakártya vásárlást azért nem ajánlom, mert direkt vaskos felárat (4-5k) számolnak fel a 2-3k-s memóriakártyáért csak azért, mert fennt van rajta az FMCB. (Ez is csak az ottani idióta eladók hibája, nem pedig a Vateráé és a normális eladóké.)
És chippelésben melyiket ajánljátok, és melyik nagyon jó minõségû?
mi hogy megy 1
mi hogy megy forum
A gépemben nem volt modchip, tehát nincs chippelve. Mi a módja annak, hogy rátegyem a memkártyára a progit? Nincs valami átalakító kábel? Mert ismerõsöm nincs olyan, akinek egyáltalán lenne PS2-je.
A PS2 alapból az írt DVD Video lemezeket is lejátsza, mint pl. egy asztali DVD lejátszó. A FreeMCBoot ezt használja ki, mert DVD Video filmként tünteti föl a játékokat amit a PS2 így lejátszik, viszont épp emiatt a játékokat kiírás elõtt egy programmal patch-elni kell (ESR). A gépet tehát nem kell hardware-esen módosítani (modchip), hanem csak a kártyára kell rátenni a FreeMCBoot-ot.
Az, hogy miként kell feltenni a cuccot a memkarira az attól függ, hogy van-e modchip jelenleg a gépedben vagy nincs. Ha nincs, akkor meg kell kérni egy modchip-es vagy FMCB-vel rendelkezõ PS2-s ismerõst, hogy tegye rá a kártyádra a FMCB-t.
A vastag PS2-be való belsõ HDD-nek megvan az a pozitív tulajdonsága, hogy gyorsabban tölti be a játékokat, nagy a kompatibilitási rátája (80-90%) és kíméli a PS2 igencsak gyenge minõségû olvasófejét. Magyarul ez egy igen hasznos és kényelmes megoldás.
VISZONT!
A külsõ USB-s HDD (ami hasznáható mind a vastag, mind a vékony PS2-k esetében), sajnos NEM rendelkezik a fenti elõnyökkel! Miért?
1. A PS2 USB portjai USB1.1 szabványúak ergo SOHA nem érhet el 2.0-ás sebességet, tehát nem tudja kihasználni azt az elõnyt, hogy merevlemezrõl gyorsabban tölti a játékot. Emiatt a játékok lassabban töltenek mint lemezrõl (kb. 2,5-3-szor), vagy el sem indulnak, ugyanis...
2. Kicsi a kompatibilitási rátája. Ehhez nem tudok mit hozzáfûzni, nézd meg magad ezen a linken:
http://list.sksapps.com/
Ha megnézed, te is láthatod, hogy igen kevés játék támogatja a külsõ HDD-t (30-40%), ami pedig el is indul, hang- illetve videóhibákkal küszködik (pl: szaggat a videóbejátszás, késik a hang, vagy egyáltalán nincs, stb.). Én is kipróbáltam már ezt a külsõ HDD-s dolgot és tapasztalatból mondom, 10-bõl 3 játék volt az ami teljesen tökéletesen, hibáktól mentesen futott. (A 3-szor lassabb töltéstõl eltekintek, hisz az az összes játéknál fennáll.)
Végezetül annyit tudok mondani, hogy sokan keverik a két HDD-s formát és sajnos egy kalap alá veszik a kettõt, holott nem sok közük van egymáshoz. Én nem lebeszélni akarlak, isten õrizz, csupán figyelmeztetni, hogy ne akkor lepõdj meg amikor elõször szembesülsz a dologgal, hogy a külsõ HDD inkább egy jópofa dolog mintsem a gyakorlatban rendszeresen, hosszútávon használható megoldás!
és érdekelne a chipkártya chip programja, help...
----Ncore---- [X-BOX 360 SLIM ] X-Box live Gamertag: kazuma19890605
IOPRP300.IMG from COD1 and rename to DNAS300.IMG
Vki legyenszives segítsen mit kell ezzel csinálnom hogy mennyen?
Ne vitatkozz az ostobákkal,mert lesüllyedsz az Ő szintjükre,és legyőznek a rutinjukkal!
Ha a cápa a tenyeredből eszik,a lábadból is fog.
Mi lehetett a gond? Milyen programmal probalkozzam legközelebb? a 4X irasi sebesseg lehetett a gond?
\"Héjjá-héjjá-héjjá-hóóó; pici kupó mogyoró!!! :-P\"
Ne vitatkozz az ostobákkal,mert lesüllyedsz az Ő szintjükre,és legyőznek a rutinjukkal!
PlayStation 2 SCPH-30004 | Free McBoot 1.8 | HD Loader 0.8c
snes emulátor használatával is elakadtam betölti de nem lehet játékot indítani vele...nem értem mért...
Szedd le és írd ki az USB Advance-t. Utána másold rá pendrive-ra a játékokat az USB Util-lal vagy az USB Insane-nel.
(Az USB Util az ISO képfájlokat, az USB Insane pedig a már megírt PS2 lemezeket támogatja másoláskor)
hogy kell pendriveról futtatni a játékokat valaki le tudja írni részletesen?köszönöm elõre is
És már újra formáztam is WinHIIP-el 😞
a winhiip pedig megtalálja ha rákötöm a PC-re...
Azt még megjegyezném, hogy ez bármilyen programmal (.elf) eljátszható, szal csinálhatsz magadnak egy listát a kedvenc programjaidból amiket egy gombnyomásra indíthatsz és nem kell sz@rakodni az indításukkal. Nekem pl be van rakva az SMS Player (médialejátszó), USBadvance, UlaunchElf (filekezelõ), más nem is kell. 😊
Ezer köszönet!!!
Szerintem keress egy ismerõst moddolt PS2-vel vagy kérj meg valakit itt a fórumon.
A Ulaunchelf is egy elf file, bele van rakva a FMCB progamjainak a listájába, semmi több, de ezt most hagyjuk.
A lényeg: Másold rá a memóriakártyára az USBadvance-t és rakd bele a FMCB listájába, mint a Ulauncelf-et. Ezt a Free MC Boot Configurator-ral tudod megtenni. Configure OSDSYS Options ---> Item X Settings ---> Path 1/2/3. (X annak a listaelemnek a száma amelyiket szerkeszteni akarod)
Megadod neki az elérési útvonalat és bekerül a fõmenü listájába, onnan egy gombnyomással indítható.
De amugy mindent índít róla egyedül ez nem megy most..Snes amu is megy rendesen...