42
  • h4x0r
    Nekem Firefox-al is enged hozzaszolni. Amugy ez az SG egyre inkabb egy kommersz sz@r lesz... Na, torlik ezt a hozzaszolast???
  • Sityi
    Olcsó HW? Röhög a vakbelem.... Vegyünk 25 db korás-teszkós akciós 60000 Ft-os konfigot, lehetőleg Higany vagy Sziklahasadék alaplappal Celeronccsak meg SDRAM-mal. Nyomjuk Steve bácsi kezébe egy Windows telepítőCD-vel, és varázsoljon rá egy stabil rendszert, de úgy, hogy a manapság divatos játékok ne szaggassanak rajta. És ezek után nyilatkozzon: hogy is van az az olcsó gép?
  • Piscator
    Development, development.
  • strogg
    nah amit hozzá akartam ehhez fűzni.
    kb: 10 percel ezelött adta mfel, hogy egy frissen megvett játékomat belőjen linuxon, legalább emulátorban. Nos nem jött össze.
    Mindenki tudja mennyibe kerül egy játék... És ezt kaptam a pénzemért. Ha visszaviszem meg nem fogják visszadni a pénzemet, ezt is tudja mindenki. Magyarán: Amit elvárok, hogy olcsó legyen az SW, és az igényeimnek megfeleljen. Az olcsó vas az a dolognak csak kb: 20%-a. A többi költség, és bosszúság mindíg az SW.
    Egyébként ez volt az utolsó eset, hogy pénzt adtam szoftverért. Igen, le fogom lopni. ugyanis akárhányszor kifizettem, mindíg ráfáztam. Nem merek belegondolni, hogy mennyit adtam ki eddig SW-ért, mert valszeg reggelig verném a fejemet a falba....
  • strogg
    Huh. Ha nem az identify MSIE nem enged hozzászólni az SG. Ez már mindnnek a teteje.
  • strogg
    Linuxon nem is enged hozzászólni?
  • Laci
    "..kijelentette, hogy véleménye szerint napjainkban a kalózkodás jelenti a legnagyobb problémát az ágazat számára.."

Hogy hazudik. Pont az ővé és ahhoz hasonló cégek jelentik a legnagyobb problémát az ágazat számára.

/Arról jelenti ki hogy jó lenne, amit pont ők tettek tönkre és már rég megvolt/

"Véleménye szerint a kalózkodást jelentős mértékben visszaszorítaná az olcsó, mindössze 100 dolláros áron kapható számítógépek megjelenése.."

Ugyanaz mint az előző mondatnál. Ő szájal olcsó gépekről. Uralmuk előtt voltak ilyenek és lehetett azokon is mindent csinálni, csak ugye a multimédiás paramétereknek kellet (volna) fejlődnie.

"...amelyek szerint egyre több Linux operációs rendszert használnak a Windows kárára"

Egyuttal a felhasználók hasznára...

"Bill Gates egyik korábbi kijelentését is igyekezett megvédeni, miszerint a biztonság kérdése három éven belül nem lesz fontos tényező a szoftverek terén:"

Hogy hazudik. Megint ugyanaz mint az előző pontnál. Uralmuk előtt nem volt fontos tényező és ha net akkor is elterjedt lett volna sem lett volna ekkora tényező, mert ott nem volt divat biztonsági réseket érdekből az oprendszerbe tenni, vagy fejlesztés spórolásből való hanyagolásból átgondolatlan rendszert kiadni.

"Hozzáfűzte, hogy továbbra is dolgoznak egy egységes és egyszerű fejlesztői platform kialakításán, amit a felhasználók nagy része oly régóta hiányol."

Csak szédítés, régóta hangoztatott szöveg +

"A Microsoft vezérigazgatója egyben leszögezte, hogy nem tervezik nagyvállalatok felvásárlását"

Na most kell újra minden vállalatigazgatóbak résen lennie, mert az m$ megint feni a fogát. Ugyanis logika: mindig az ellenkezője igaz annak amit bejelent.

Szóval bravó!
  • Laci73
    Mondjuk ki: leginkább olcsó hülyékre lenne szükség, akik négyévente cserélik - MS -oprendszerüket, a Linuxot nem ismerik (a UNIX alapokról már ne is beszéljünk, nagyon "bosszantó" már így is, hogy a Net annak idején nem MS-DOS alapokra lett fektetve :))
    És minden évben vesznek Office csomagot, ajándék képernyővédővel.
  • 7th
  • NEXUS6
    Esszülye!

1. A M$ olyan extra profitra tesz már most is szert, amivel mindenki mástól elszívják a pénzt. A hardvereseknél jó ha a piacot vezető első 3 cég tud valami profitot produkálni, a többiek meg reménykednek aztán csödbe mennek. Ja a M$ egyedül van a maga kategóriájában, hát így könnyű.

2. A fejlődő meg nem annyira fejlődő országokban az emberek nem elfagyizzák meg elvidámpaqrkozzák azt a pénzt, amit a M$ kasszájába nem fizetnek be, közben pedig jót röhögnek a Bill Gécen meg a sómen barátján. (developers... mi?)
    Nem! Ez a pénz eccerűen nem létezik. Azért warezolnak, mert nincs más út hogy az adott szolgáltatáshoz/programoz/IT háttérhez hozzájussanak. Mert minden fillér számít, ui többek között már vagy 3-4 éve recesszió közeli állapotban vegetál a világgazdaság, ha ez tisztelt Balmell úrnak még nem tűnt volna föl.
  • fapapi
    Hap tersze Olcso gep jol hangzik nagyon hmmm es tegyuk ra a draga wint ? :)
    HEHE olcso gepek sokasaga es terjezkedhet is a windows nagyobb piaca hurraaaaaaaaaa
  • Razgon
    Jahhhaj, Ballmer bácsi. Ő azt szereti, ha a kapitalizmus csak egyirányú. Csak nekik jár az extra profit, mindenki más dögöljön meg.

• Tetsuo
    De, biztos! Ekkora balféket! Egy ócsó hardverre majd biztos megveszem a drága kékhalált..ehehe ez beteg.
  • dez
    Gondolod? Nem hiszem, még a butított XP is kitenné a nagy részét ennek.
  • dez
    Hát ez tényleg elképesztő. A HW gyártók adják önköltségi ár alatt a HW-t, még a dolgozóknak se fizessenek, de ők azért továbbra is aranyáron adnák a CD-lemezt és a papírt (meg a matricát)...
  • Sityi
    Olcsó gépnél nem lesz kalózkodás, höhöhö... Régebben olyan helyen dolgoztam, ahol egy bizonyos nagy áruházlánc által forgalmazott kb. bruttó 60000 Ft-os konfigok garanciális javítását végezte (ill. végzi most is). Szerintetek mennyi jogtiszta Windows-zal találkoztam én ott? :)))))))
  • Zsoldos
    sztem ugy gondolta, a 100 rongyban mar ott a jogtiszta oprendszer.
  • tajfun
    "A Microsoft vezérigazgatója szerint olcsó számítógépekre van szükség"
    Meg olcsobb szoftverekre. Eddig nem jutott el a felismeresben DJ Ballmer?
  • galocza
    miért nem olcsó oprendszerekre van szükség szerinte?
  • Frank99
    én erre a cikkre nem is mondok semmit az amcsik ellen, mert úgyis moderálják...
  • TeszteloPontHu
    "a kalózkodást jelentős mértékben visszaszorítaná az olcsó, mindössze 100 dolláros áron kapható számítógépek megjelenése."

Lehet, hogy én vagyok a fáradt, de mi köze a kettőnek egymáshoz? Ha mindenkinek lesz olcsó gépe, nem fognak kalózkodni? Miért nem???
  • mireez
    hát igen, lehetne olcsóbb a hardver is meg a sw is. ez tény...
  • NEXUS6
    Na mármost én pl tegnap vettem egy kb 1 éve kiadott játék progit 2.500 Ft-ért. Én ennyit hajlandó vagyok érte kiadni, még akkor is ha bizti, hogy megvan a neten is.
    Csak éppen az idő pénz. Szal nincs kedvem 1 hétig szarakodni amíg találok egy warez szájtot ahol még fönt van, meg letölteni 1 napig meg tömergetni stb. Ennyi pénzt havonta hajlandó vagyok erre szánni. Mert ez ugyan nem a legújabb progi, de egy év alatt azért kiderült az újságokból, fórumokból az is hogy érdemes e beszerezni.

Üzenném enek a Balmellnek meg a haverjának, hogy egy normálisan megírt nem csökkentett kapacitású oprendszerért ill officért akár 5-10 000 Ft-ot is hajlandó lennék kiadni. persze az emberek véleményére ezek nem kíváncsiak, mert jobban tudják nálunk.
    Szerintük.

De visszatérve a warezre: a warez oldalakon általában a legújabb progik vannak fenn és nem a legjobbak. Ami azér gáz mert így ha a legjobb progikat akarod megszerezni akkor mást se csinálsz egész nap mint letöltessz meg tesztelsz.

Köszönöm én ebből nem kérek.

Szal, az is hülyeség amit ezek a M$ fiúk akarnak az áraikkal, de a warezre alapozva meg télleg nem lehet rendesen használni a gépet.
  • DW
    Én egy szóval sem mondtam, hogy nem tudnak. Csak annyit mondtam, hogy az amit te mondtál, az azért halott, mert sok helyen nincs net.

"Mindent lehet, csak akarni kell!"
  • lck
    Én pl.: a NOD32-t azért nem hasnálom mert egyrészt nincs rá pénzem, másrészt a tököm tele van a regisztrációs macerákkal benne.
  • archkoven
    Szerintem úgy vannak vele, hogy aki nem akar fizetni az OP-rendszerért, az úgy sem fogja megvenni, legfeljebb áttér linuxra, de akkor már jobb nekik ha inkább vindóz kalózverzióját használják.
    Valami lehet is benne, de sokan a játékok miatt eleve a Winhez vannak kötve és ha muszáj lenne megvennék mert a játékokon úgy is tudnak spórolni.
    Bár mint írtam nem hiszem, hogy van rá mód, hogy megvédjék a töréstől.
  • lck
    Az SP1 feltörés után nyilván lett volna idejük az SP2 komolyabb levédésére. Mégis amire felment az SP1 arra felmegy az SP2 is.
  • lck
    Ha akarnának és mernének mindenképpen tudnának szigorúbb ellenörzőrendszert be- illetve kiépíteni. - Meg vagyok győződve hogy nem azért vam ennyi kalózwindows mert nem tudnának ellene tenni.
  • archkoven
    Annyira sikeresen én meg még jó párszázezren simán updatelték az SP1-gyel a kalózverziót.
    Nem tudnak semmit tenni a dolog ellen. Más cégek sem tudtak.
  • DW
    Azt ne felejtsd el, hogy nincs mindenhol internet.
  • archkoven
    Mi a szarért adná az MS vagy akármelyik szoftver gyártó olcsóbban a termékeit ha ennyiért is megveszik?
    Ugye azt te sem gondolod komolyan, hogy 3-4000 forintos játékárak mellett és 10000 forintos OP renszer mellett megszűnne a kalózkodás. Félő, hogy a kalózkodás ugyan úgy folyna tovább csak a cégeknek csökkenne le jelentősen a bevétele.
    A kalózkodás majd akkor fog megszűnni ha pontosan 0Ft-ba kerülnek a szoftverek. Ez pedig nyilván nem lehetséges.
    Ha tanultál már a témáról akkor bizonyára tudod, hogy az ár csökkentése nem minden esetben von maga után keresetnövekedést. A szofver pedig egy elég speciális eset mivel azt szinte ingyen lehet sokszorosítani, tehát azt úgy is el tudod "lopni", hogy az közvetlenül nem jelentkezik hiányként másnál, nem is értesül róla, és te sem igazán érzed úgy, hogy törvénytelent csináltál.
    Egyáltalán nem biztos, hogy az árcsökkentés bevételnövekedést generál kiadók számára. A valóságban a magánszemélyek közül az fizet értük akinek kedve van, vagy aki nagyon majrés, vagy aki nem tud máshogy hozzájutni.
  • antijedi
    simán fel tudnák azt is törni, mert egyszerüen kilőnék a cuccobol hogy kommunikáljon az m$ ellenörző szervereivel..., max azt tudnák igy emgcsinálni hogy updateolni ne lehessen (és ezt már emg is csinálták az sp1-nél) ...
  • intrex
    Azt mondják, ilyen az igazi üzletember. Én meg azt mondom ilyen a komplett idióta barom. Átlátszó és agresszív.
  • lola
    Ezzel teljesen egyetértek.
  • lola
    Tipikus "fogjuk meg és vigyétek" hozzáállás.
    Egy számítógép két részből tevődik össze: hw és sw (önmagában a vas semmire sem jó).
    Ennek megfelelően az ára is ennek a két összetevő árának az összegéből adódik. Ennek az embernek eszébe sem jutott, hogy olcsóvá úgy is tud válni egy gép, ha a rajta lévő sw-ek olcsó(bba)k?!?
    Persze azt nem nevezném erre irányuló törekvésnek - még mielőtt valaki ezzel jönne elő -, hogy a távolkeleten lebutított verziókat adnak kevesebbért. Ez ugyanis nem olcsóbb, csak a szűkített tartalomért kell fizetni (jó esetben) arányosan kevesebbet. Ez kb. olyan, hogy ha nem 1 kg kenyeret veszek, csak fél kg-ot. De ettől nem lett olcsóbb a kenyér. Akkor lenne olcsóbb, ha az 1 kg kenyeret vehetném meg kevesebb pénzért.
  • lck
    Ha nem tartanának a Linuxtól, azonnal beépítenék a Windowsba hogy amint online érzékeli a kalóz oprendszert, többet el sem indulna a Win. Simán beletehetnék.
    De hát ezt mégsem merik megtenni mert akkor a felhasználók nagy része kénytelen kelletlen, igaz szenvedve de mégis csak Linuxot kezden el használni. Aztán egy idő után csak megtanulnák kezelni...
  • DW
    Hát én nem tudom mi kéne, de azt tudom, hogy mi NEM kell: a monogramja S.B

Sajnos tényleg nem tudja megváltania világot.
    A Linux nem ellenfél??? Nem tudom hol él, de az embereknek ha nincs pénze, akkor inkább megveszi a win egyik kalóz plédányát, vagy feltesz Linuxot. Szerintem az utóbbi a legjobb, amit tehet az ember:)
  • DW
    Hát én nem tudom mi kéne, de azt tudom, hogy mi NEM kell: a monogramja S.B
  • lerboy
    Inkább a szoftverek lennének olcsóbbak. 3-4000 Ft os játék és max.10-15.000 Ft-os OP rendszer áraknál talán értelmét vesztené a kalózkodás...
  • rolika
    persze, és az is nyilvánvaló, hogy a gépek ára csökkenjen, ne a szoftveré