21
 • Raszkolnyikov
  #21
  Az más dolog, de ide az ő nevét írták és én ezt hatalmas iagazságtalanságnak tartom!
 • Tetsuo
  #20
  Sok zseni van a NASAnál ez tény, de Ltudom képzelni hogy néha nagy a fejetlenség..
  3évig autógyárban dolgoztam ahol egyetlen egy konstrukciós hibát sem vétettem pedig nagy hajtás volt elhiheted és ha vétettem volna egyszerűen kib**tak volna de a hibás termék akkor sem jutott volna ki a gyárból mert olyan a minőségellenőrzés.
  Viszont számtalan (szabályokat átlépő) vezetői döntés hatására rengeteg hibás motor ment ki külföldre (több sorozat) volt amit abból be is építettek.. viszont ha nincsenek gátlástalan karrierista vezetők akkor nem történik ilyesmi.
  Ebben az esetben is gondolom, kényelmi időnyerő v egyéb szempontokból simán átléptek a szabályokon ami a projekt folyamatának szerves része lett volna. S gondolom h itt sem (csak) az a hibás aki összeszerelte hanem aki azt mondta: "mehet".
 • Raszkolnyikov
  #19
  Te hülye vagy? Szerinted aki elrontotta ezt a dolgot az meddíg tanullt, szenvedett és tűrt, hogy eljusson odáig, hogy egy ilyen tervet rábízhassanak?! Egész életében ezért élhetett, mert elhiheted, hogy nem egy szakmunkásról van szó, hanem egy tehetséges, zseni fasziról!

  Most bazze ide írják a nevét és rá lessz kenve, hogy miatta nem tudja 6 milliárd ember, hogy hogyan is alakullt ki a naprendszer!

  Hát azért ilyenkor szívből kívánom neked, hogy te is bassz el egy ilyen fontosságú dolgot! Szerinted direkt rontotta el?! Fogadok, hogy azt sem tudod, hogy kell ilyen rajzot készíteni és hogy milyen nehéz is az!
 • Güzüke
  #18
  Ja, meg naponta mennyien basznak el valamit, és azért élünk ilyen szarul ahogy...igen, emberi tényező.
 • Tetsuo
  #17
  Ez akkor is Lbszott nagy hiba, amit a világ legjobb szakemberei okoztak & ami átcsúszott a világ legjobb minőségellenőrzésén. S gondolom még ejnyebejnyét sem kaptak sem a tervezők sem a vezetők akik szerepe elvileg a felelőségválalás..
 • SirBubu
  #16
  ehhez hasonlóan kapitális volt az a hiba is, amikor valameik angolszász(amerikai?)-európai koprodukciós müholdnál elfeledkeztek a 2 mértékrendszer közötti különbségröl, szegény mühold meg beleállt a Marsba (vagy hova)
 • Esrohnoil
  #15
  Jah, egyébként havert is kiküldték brazíliába múlt hónapban h. csináljon meg vmi gyártósori gépet, mert az ottaniak annyira nem értettek hozá, h. elrontották. A poén az, h. mikor haver megcsinálta kb. 3 óra alatt a gépet, próbaként egy órát dolgozott rajta, mire akik rajta dolgoznak, megkérdezték hogy csinált meg ennyit a gépen, mikor ők 4 óra alatt 3-an nem csinálnak ennyit. Igaz, a hozzáállásuk is olyan volt... nem is érdekelte őket különösebben hogy működik a dolog.
 • Esrohnoil
  #14
  Akkor legalább 2-t jól szereltek volna be, és 2-t rosszul. Ha engem kérdzel...
 • Dömper Ármánd
  #13
  Szomorú vagyok. Még egy ember, akinek bizonyíthatóan kimosta Hollywood az agyát.
 • Borg
  #12
  Rendkívül egyszerűen, hidd el.

  Én már több mint 4 éve dolgozok a szakmában, és tapasztalatból mondom, nem nehéz ilyen elbaszásokat generálni :) Nade komolyan. Ilyen léptékű terveknél óhatatlanul is bejön az emberi tényező, tehát a hiba. Erre hivatottak a rajz ellenőrök, vagyis a felettesek. Csak éppen a felettesek általában tized annyit nem értenek a tervezéshez, mint az, aki valójában CAD-ben tervez.

  Én pl elkészítek egy 30-40 rajzból álló dokumentációt vmilyen szerkezethez, abban 100%, hogy lesz hiba valahol. Kisebb, vagy nagyobb, ahogy esik. Emiatt én is vagyok a felelős, meg nem is. A főnököm dolga ugyanis, hogy a munkámat ellenőrizze, és aláírásával, engedélyével lássa el a dokumentációt mielőtt az kikerül a fejlesztési osztályról, ha azt jónak tartja.
  De ha a főnök segg hülye a témához, akkor nem fogja észrevenni benne az én hibáimat sem. Lehet persze jó vezető valaki, annak ellenére, hogy nem ért a szakmához. Csak akkor ilyen dolgok jönnek elő.

  Ez különösen igaz azokra a helyzetekre, ahol valamit úgy kell tervezni, hogy közben szorít az idő, basztat a főnök, nincsenek meg a körülmények stb. Tehát a legtöbb esetre :)

  Egyszerűen ez van. Az emberi hibát nem lehet kiküszöbölni. Ezért kell mindenhol többlépcsős ellenőrzéseket alkalmazni. Több szem többet lát. Hát ezt most nem vették észre. Ennyi. Elég elképzelhetetlennek tűnik egy ekkora léptékű projektnél...

  Btw, a leges legyegyszerűbb mindig a fejlesztésre hárítani a hibákat. A legegyszerűbb példa erre pl, hogy azt is a fejlesztőnek kell eldöntenie általában, hogy milyen dokumentáció, leírás, technológia szükséges a kitalált cucc legyártásához, szereléséhez. Ez pedig sosem lehet elég szájbarágós. Mindennapos probléma pl, hogy az öreg szaki szerelők egyszerűen nem tudnak modern, szabványos rajzot olvasni. Ettől a rajz tökéletes, de persze a szaki egyből a fejlesztésre keni, hogy azt dolgot, amit elbaszott, neki nem egyértelműen (szájbarágósan) irták elő.
 • unknown nick
  #11
  Szerinted mennyi űrszemét potyog a Földre folyamatosan?
 • Gugger
  #10
  belegondolt valaki, abba, hogy mi van ha valami űrszemetet hoz haza egy ilyen kicsike? valami olyant ami a mi környezetünkbe valami olyant csinál amivel nem tudunk mit kezdeni, pl fertőzni a levegőt, a környezetet, embert, akarmit?! Szépen eljátszanak a bácsik! "Hupsz ez összetört, na mindegy, majd összesöpörjük a környékét és meg is van ami benne volt?!"
 • ttt ttt
  #9
  A tervezés is érdekes, már mint az hogy fordítva is össze lehet szerelni...
 • pite
  #8
  ezt nevezik emberi tényezőnek.
  de hogy a kétszeres biztosítást is elkeféljék. taps...
 • dez
  #7
  "Na akkor ez itt most lentről fel, vagy fentről le...? Fentről le, vagy lentről fel...? Ahh, francba, legyen fentről le, 50%, hogy így jó."
 • Tetsuo
  #6
  ROTFLOL! (v vmi ilyesmi) :)
 • Yetike
  #5
  Hogy lehet egy ilyen többször ellenőrzött precíziós dollármilliós műveletet ilyen kapitálisan elbaszni ? :D
 • BlackRose
  #4
  Na de... nem a rajzok voltak itt a hibássak, hanem a "mesterek" ugyanis nem igen tudom elképzelni, hogy egy komoly CAD rendszer hibássan rajzolna.

  P.S. Na ilyen hülye könyvet sem láttam még soha, nem tudom elolvasni... :)
 • akyyy
  #3
  LOL
 • [HUN]PAStheLoD
  #2
  volt kettő hogy ha a másik kettő netán elromlik tutira a négyből 1 működjön .. szal ez min. 200%-os ráhagyás .. erre tessék ... LOL
 • HUmanEmber41st
  #1
  A sok bába között elvész a gyerek...