95
Norton Ghost 9
  • Drex
    ha DVD-t választod, a mentéskor, akkor az elkészült DVD- már bootolni fog.

én a régi ghosttal már csináltam milyet és müxik is.

a 9-es is kezd alakulni, szép lassan. Találtam boot-olos ghost 9 image-t és ezzel már beboot-ol a rendszer, kapunk is egy franko dos-os felületet, de borzalmasan lassu. Viszont miont észrevettem a a 9 es már nem tud particiot lementeni, csak file-okat. De szerintem ez nem is gond, nax külön leszenek visszaállítva a könyvtárak.
  • zoxo
    Kössz, de mint mondottam, én boot dvd-vel bajlódok, nem az alap mentéssel.
    Egy boot dvd-t akarok, amire rá akarom tenni a ghost.exe-t, és a *.gho mentést is. Így bebootolva parancssorból tudnám indítani a ghost.exe-t, és tovább. Boot floppy nem jó, mivel a legújabb laptopokon ilyen nincs.
  • artschi
    Hátha segít:
    http://www.tutorial.hu/video/ghostbackup.html
  • zoxo
    OK, de szájbarágóssan le tudná valaki írni? Mivel állítólag nero-val könnyen lehet csinálni boot dvd-t, de valahogy nem sikerül sose.

Egyébként a leggyakoribb floppy nélküli gép a laptop, de alapból le van kötve az asztali gépemen is, mivel a winfosXP szokása, hogy nagy előszeretettel felpörgeti néha, még ha nincs is benne semmi.
  • tudatlanka
    De hozzá tenném hogy az eredeti cd-n található ghost is használható ráadásul meg is jelent a panoráma computer cd mellékleten vmikor
  • tudatlanka
    zoxo :
    akkor csináld azt hogy leszeded az emergency boot cd-t a netrő(kb 30Mb).az abban levő ghost-t kiveszed és berakod a ghostPe fáljt erről a cdről botolsz és láss csodát.
  • Drex
    szal nagy nehezen rájöttem, hogy rossz verziot szedtem le.

a másik már bootol a cdröl, és igy már lehet vele dosolni
    de azé csak néztem mert hogy ugye nincs particio vissza, csak files & folders :)))
    de aztán rájöttem hogy ez igy csak jobb mert elég csak a winfost visszaállitani, és minden megmarad ppl Programfiles, meg illenek :)
  • lck #8
    Gondolom mikó az ember a bótba 9-es Ghotot vesz, a dobozba beraktyák a Recovery Disk-et is. Ezt abból sejtem, hogy a prog. helptye szép animációval oda is rajzojja a 2. CD-t. Sajna Warezen eszt egyáltalán nem tuggyák. Csak a Ghostos CD-t rakják fel a Recovery-t meg nem.
    Igy hát hajrá, ha valaki rábukkan a Recovery CD-re, a fölöttem lévő hozzászólásban annak helyét sürgősen jelezze, mivel ez a dolog nekem is meglehetősen hiányzik!
  • Frank99
    ez faxa kérdés.
    azé nem láttam olyan gépet, emiben nincs floppy.
    dugsz rá egyet.

sztem dos alatt ezzel nem tudsz boot dvd-t csinálni.
    a 8-as erre nem jó.(bár én sem vagyok minden tudó)

én arra használtam eddig, hogy frissen telepített , driver stb. windowst a boot-floppy megoldassal kitettem image-be, majd a windowst behivva kiirtam cd-re/dvd-re. igy legkozelebb 10-12 perc alatt uj windowst rakok driver-estől.
  • zoxo
    nekem norton ghost 8 van, de a probléma ott van, hogy csak boot floppy-t tudok csinálni vele. De mi van akkor, ha a gépben nincs floppy? Hogy tudok a boot floppy-ból boot DVD-t csinálni, amire azonnal rá is tudnám rakni a partíciómentést?
  • Frank99
    a 9-el nekem is volt bajom, nem igazán indult el, majd ugy beleirt az unintallja valahova, hogy a mar nem letezo Norton 9 akart telepulni minden CuteFtp inditaskor....
  • Frank99
    másik vincsi
    ha az sincs,se dvd, akkor cumi van:

uj telepités.

• Drex
    Idézet más forumról...

Minap kipróbáltam a Norton Ghost 9es verziót. Szimpatikus hogy win alól akár a win-es partíciót is képes lementeni vmi új technilógiával ami a Powerquest cégtöl jött de mint tudjuk a Symantec kivásárolta öket.

Tehát ez efajta win alóli ghost létrehoz egy - v2i - kiterjesztésü file-t aminek nagy megnyugvással dvd-n a helye egyböl, biztos ami biztos.

Itt kezdödik a problem.A floppys NG megoldás csak a .gho kiterjesztést ismeri.
    Win alól a program nem tudja saját win-es partícióját visszatolni.
    az NG 9 nem tud floppyt vagy cd-t készíteni ami boot-ol és képes ismerni a v2i-t.
    a Symantec lapján olvasgatva a Norton Systemworks 2005 ben építet Recovery Disk elvileg alkalmas erre. Ezt sem találtam meg.
    A norton ghost hozzám eljutott verziója image-böl kiírva nem bootol, tehét ilyen formán sincs lehetQöég visszaállításra.

Kérdés: mi a megoldás? hogy lehet v2i-ben mentett op-rendszeres partíciót visszaállítani? bizonyára lehetséges mert másképp nem lenne értelme az egésznek.. várom az ötleteket, javaslatot..

Persze oldszkúl megoldásnak ottvan a régi dos-os norton ghost és boot-os cd-re megírt visszaállítás..

Köszönöm a figyelmet! GhostDog

hozzánemnyúloktöbbet partitionmagicel adatottartalmazó vinyóhoz
  • Drex
    hehe a DVDboot sem jött be :)
  • Drex
    Csa all.

Hogy a t*kömbe állitok vissza rendszert ha megdöglött a WINfos ???

Mert az oké hogy DVD-röl visszaboot, de ha pl nincs DVDiro a csókánál, és megdöglött a WIN akkor hogyan ??