95
Norton Ghost 9
  • lalakov
    Nem nyitok az új verzió számoknak új topikot:), használja valaki a 10 vagy 12-est? Hol találhatnék infót arról, hogy hogyan kell használni őket?
    A 2003-mal próbálkoztam seagate-ről samsungra átpakolni, de hiába csinálja meg jól, mégse indul el a gép.:(
  • NeOhu
    Sziasztok.

Most használtam először ezt a Ghost-ot és ez készített 2 filet az egyik egy .gho kiterjesztésü image file és egy .GHS file.
    A kérdésem pedig az lenne, hogy mind két filet ki kell írnom 1 dvd-re ha majd valamikor szeretném visszaállítani, vagy elég csak a .gho imaget?
  • Stann
    Hali!

Van 2 vinyóm, és az egyiken lévő rendszert szeretném áttenni a másikra, hogy teljesen ugyanaz legyen a 2(ki akarom cserélni a vinyót nagyobbra, de telepítés nélkül), de ha a rendszeret leghostolom, és a másik vinyó partíciójára szeretném rátenni, nem történik semmi! Ezt meg lehet oldani valahogy?

Előre is köszi!
  • XRV
    Szóval csak arra jó hogy az egész particiót, vagy vinyót bitről bitre lemásold és ugyanazt tedd vissza.
  • XRV
    Elméletileg igen, mert az egész particiót menti le, de általában a felére tudja letömöríteni.
    Pl ha az adataid egy másik, nem rendszermeghajtón van akkor azt fogod és betömöríted (sajnos) egy másik particióra. Ha az adataid a C-n voltak akkor felesleges, inkább másolgasd ki egy másik particióra
  • streetracer
    Valaki pls válaszoljon!
  • streetracer
    Meg tudom csinálni ennek a programnak a 10-es verziójával azt, hogy egy 40 GB-os vinyó tartalmát összezsugorítom kisebbre, kb 15 GB-ra, annak érdekében, hogy adatvesztés nélkül újra tudjam tenni a rendszert?
  • XRV
    nem a 8.5, hanem a 8 assal csináltam
  • XRV
    Sziasztok!
    Milyen nézőkét ajánlotok ha nem szeretném feltenni a nagy Norton Ghost programot a gépre? Ott vannak az image fájlok .gho kiterjesztéssel asszem a 8.5 sel csináltam. Szeretnék róla pár képet átmásolni.
    Total commenderhez plugin vagy valmilyen apróbb alkalmazás van?
  • Spire
    Önmagától nem lesz jó CD-n. Kicsit be kell avatkozni esetleg a config.sys és biztosan az autoexec.bat fájlokba.
    Utána az első floppyt add meg a Neroban boot floppynak, a második floppy tartalmát pedig a CD-re másold egy mappába, ahogy általában.
    Erre kell hivatkozzon majd az autoexec.bat-ból a Ghost indítása.
    Figyelembe kell venni, hogy CD-ről bootolva a CD boot image-t mappeli A:-nak, a floppy lesz B:, a CD betűjele meg az legyen, amit az MSCDEX paraméterében beállítasz.
  • balcsi70
    Na sikerült megcsináltam,2 flopy-t.Be is boot-oltattam vissza is állitottam.Ugyhogy THX.Szerinted a két flopy-t kiirom simán egy cd-re az jó lessz boot-nak?
  • balcsi70
    Telepitve van a Ghost Xp-m van a gépen.Ok.Megkeresem a boot device-t a ghost-ba.Lehet kapásbol itt boot cd-t csinálni? vagy elöször flopyt?és majd utána abbol a cd-t? Még sose csináltam ilyet.
  • Spire
    Telepíted a Ghost 2003-at egy gépre. A programban elnavigálsz oda, ahol valami boot device félét lehet létrehozni. Előkészítesz 2 floppyt, és a program megcsinálja PC-DOS boottal.
    Ha jobban szereted az MS-DOS-t, akkor előtte egy Win98 alatt készített boot floppyt is bemutatsz a Ghostnak, és átváltod, hogy azt használja.
    Az első floppy a boot és driverek, a másodikra fér rá maga a Ghost program.
    A két floppyval bootolhatsz, vagy ha elég ügyes vagy, átteszed pendrivre-ra is, vagy csinálsz belőle boot CD-t, hogy ne kelljen vacakolni a floppykkal később.
  • balcsi70
    SENKI SEHOL????? Sikerült,bebootoltatni 5-perc alatt,csak átraktam a dvd-s meghajtóba.A 2003-ast hogy kell bootoltatni? Hogy kell boot flopyt csinálni? Arrol a cd-röl amelyiken van a progi? vagy hogy??? Segitsen valaki kösszi.
  • balcsi70
    Létezik hogy a 10-es Ghost 30-perc kell neki hogy be boot-oljon? Az k.-va sok.A 2003-ast hogy kell boot-oltatni? Flopy-rol? boot flopy honnan? Kössz a választ.
  • balcsi70
    Van valakinek kedve leirjon egy rövid leirást? A 2003-sal csináltam már backup-ot vissza is tudtam állitani,(de boot flopy-m az nem volt hozzá.az nem tom honnan).Látom hogy ennek van egy kis videoja de annyira nem értem. Van 2 vinyom C:-n van a Wind.+stb kb 6 gb-t,ezt kiirja tömöritve 1-dvd-re? Ja meg ha van valakinek egy kis ideje hogy leirja akkor megköszönném,mert lehet valamit nem jol csináltam,mert elkezte irni amit kiválasztottam a c:\-t és mikor végzett(kb 20-perc)akkor kezdte irni a D:\-t is. Ez minek?nekem az nem kell,és ugy állitottam le. Szoval kössz a segitséget.Ja meg utána hogyan?Ha beszarik a Win.? Boot a N.Ghost cd és utána majd kéri az elmentett dvd-t? vagy hogyan?
  • balcsi70
    Közben sikerült megoldani.Kössz fiuk.
  • balcsi70
    Ezen meg rámentem (még irta közben egy kolléga is) de itt csak a letölthetö változatát látom, sz.számot nem látok.Vagy csak én vagyok vak?
  • balcsi70
    Kösszi de nem jó a 6-mezös se ezt irja ki.There is a problem with your product key.Ples vizit the web site below for costumer support. Mind kapcsolodik a sym.serverhez és ezt irja ki. Ugyhogy ???
  • dester
    Link
  • Tomicsek
    S/N: BcqxdB-AAAQa-AnIL4Q-dwCap-AAEX nem tudom jó e
    vagy
    DCQXDB-AAAQA-ANIL4Q-DWCAP-AAEX

hat mezős
    BRCM-6MBM-VBDH-QK96-X86X-BCPD
  • balcsi70
    Sziasztok.Tud valaki N.Ghost 10-hez sz.-számot? mert amit én töltöttem le hozzá az nem jó.Ez a 6-mezös nekem meg az 5-mezös volt mellette. aki ezt rakta melléHa valakinek van köszönöm.
  • Spire
    Ez most kérdés, vagy állítás?
    Igen, lehet bootolni pendriveról, de csak a Ghost 2003-ig.
    A Ghost 9-nél ez már nincs, csak a saját CD-jéről bootolható.
  • powermen
    A norton ghost penn dryve-rol is be lehet butoltatni
  • urbijoe
    ha bebootolok a norton ghost 9-es cd-röl melyik menüpontal tudom visszaállitani a rendszer images-file-t amit le ghost-oltam egy mésik winyora?
  • Roll
    Köszi!
  • lck #29
    Töltsd le a Hiren's boot CD-t.

Ez tartalmazza a Ghost-ot és a Drive Image-t is.
    Ez egy bootolható cd, amiről elindul a gép és helyre tudsz állítani
  • Roll
    Légszi segítsetek, olvasgattam itt a hozzászólásokat de nem jövök rá mit kell tennem.

Elszállt a gép, másik winyóra csináltam ghost-os mentést.
    Leformáztam a system winyót.
    De nekem sincs semmi indító lemezem ghost-hoz.

Hogy állítom vissza???
  • desigo
    Thx
  • lck #26
    Nehéz ügy. Itt olvashatsz róla.
  • desigo
    Üdv
    Van egy satas maxtor winyóm arról szeretném az XPt átmásolni az új idés samsungomra.A Norton Ghosttal meg tudom ezt csinálni?Ha igen hogyan?
    Thx
  • Frank99
    én nemrég raktam újra SATA-s vincsire floppyról bootolt Ghost 2003-al.
    ez tud írni DVD-re is, és több cd-lemezre is.

ez a legjobb változat, amit ismerek.
    pedig megvan a Ghost 9 is legálisan, de a floppyst használom, amit kaptam 1-2 éve egy alaplaphoz...

ha nagyon kell valakinek, egy floppy imaget tudok küldeni, illetve 1-2 napra webes letöltést biztosítani.
    priviben kérjétek....
  • lck #23
    Azt használom. A 6-ost. ( a 7.2-es valamiért nem bootol.) Ezen a 8-as Ghost van. Megy rendesen. És csak NTFS partícióim vannak. Valószínű hogy tényleg valami SATA gond lehet a tiedével. / Érdekes hogy nekem meg az ugyanitt lévő Drive Image nem indul, mert valami MBR errort ír ki.
  • ibrik
    A kérdés csak azért volt, mert van egy Hiren's BootCD-m, rajta mindenféle igazából DOS alatt futó okos programokkal és van rajta Ghost 8.akárhányas is, ami ugyan elindul, de már az elején lefagy, amikor a menüjének kellene megjelennie.
  • lck #21
    SATA-ról nem tudok nyilatkozni( bár szerintem az utolsó már valószínüleg azt is kezeli), de a 8-as Ghost már biztos hogy tud NTFS-re írni és NTFS-ről menteni( még a linuxos ext2-t is ismeri ). Az hogy valamiféle DOS-módban indul az nem befolyásolja az NTFS olvasható ill. írhatóságát.
  • ibrik
    A kérdéseim a következők (azokhoz, akik értenek hozzá):
    - A Ghost tud-e NTFS partícióról menteni szintén NTFS partícióra?
    - Visszaállításkor működik-e NTFS partícióra mentett imázsfájllal? (Ez a kérdés csak azért lett feltéve, mert tudtommal a visszaállítás DOS-módban indított géppel történik - legalábbis amikor még Win98-at használtam és a Ghost egy régebbi verzióját, akkor így volt.)
    - A működést zavarja-e, ha SATA merevlemezről van szó?
  • Mortel
    na felraktam a az NG-t de nem tom használni. Nem kérdezte a telepítés során a serial numbert és utólag nem tom neki megadni. nincs vmi 5letetek?
  • Drex
    "idáig eljutottam:
    ultraisoval vagy más image cuccal kilopod a win98se cd boot részét2

ezzel csak az a gond, hogy pl én a ti4200-esemmel nem is tudok telepíteni 98-ME-t mert hogy azok még nem támogatják a Gef4 sorozatot.
    Legutóbb is mikor telepitettem ME-t, kellet kérnem egy mutyi ATI-t (régi) hogy legyen képem Dosból :((((
  • zoxo
    idáig eljutottam:
    ultraisoval vagy más image cuccal kilopod a win98se cd boot részét
    nero -val boot dvd-t kezdesz írni
    boot file-nak megadod az kilopott w98 cuccot, a nero saját boot-loaderjét kiszeded (ez kellene már csak talán - ha valakinek meg van, elküldhetné /zoxokukaczoxopontsk/).
    Professzionális beállítások/ emuláció fajtáta-nincs emuláció; betöltött szektorok száma 4. Iso résznél minden kiixelve.
    adatként ráírod a *.gho filet és a ng.exe-t.
    amit tudni kell, boot ként megírt lemezre egyszer lehet csak írni, nem lehet fojtatni (DVD-RW re kiírva kénem mennie?)
  • zoxo
    az a baj, hogy nem elég, ha a ghost dvd-re mentve boot dvd-t csinál, mivel nincs minden gépben dvd író. Laptoppal hdd-re kimentve a *.gho-t, átnyomva az asztali gépemre, úgy kéne megcsinálnom a boot-dvd-t. De sehogy sem sikerül, valahol elbaszom mindig. Ezért kéne valami tuti hülyegyerekes leírás.