Knight Rider (TV)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

[NST]Cifu
De az 1980-as években már a légzsák is megjelent egyébként. :)))

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Kittnek nincs biztonságia öve, az igaz. Van neki azonban Passzív lézerfékes bizonsági öve (Passive Laser Restraint System), amely a helyén tartja az utasait. Nem kamu, gyakran látni, fõleg a negyedik évadban, amikor aktiválják a funkciót.

Még valamit?

\"Do not go gentle into that good night.\" (Dylan Thomas)

Dred bíró
<#taps><#taps><#taps><#taps> Találó kérdés.

\"Én vagyok a Rend!\"

Még egy rövid kérdés: Ha KITTnek ennyire fontos az emberi élet, akkor miért nincs benne biztonsági öv? Vagy tépõzár van hátul a bõrdzsekin? :)

Karrt eredetileg fegyvernek szánták a washingtoni nagykutyák, csak nem lett belõle semmi, mert közveszélyes. Wilton ezért leállíttatta. Karr egyébként nem gonosz, csak... túlságosan önzõ.

A savas epizód a Veszélyes hulladék (Junk yard dog) volt. Az újjáépített Kitt a harmadik évad elején bemutatkozott refit Kitt volt, teljesen ugyanolyan, mint régen. Az emlékei megmaradtak, gondolom 1, volt valami biztonsági mentés korábbról 2, azok a villogó kábelek azért voltak a roncsa kötve, hogy valami belsõ hálózat épen maradt részeirõl letöltsék az aktuális adatokat.

Kittnek van lézere, hátulról kilõhetõ rakétája é könnygáza.

Kittnek van humora, csak jól titkolja :) Olyan, mint Spock!

A Killer K.I.T.T.-ben egy új memóriamodult csatlakoztattak hozzá, amely új utasításokkal látta el, hogy ne engedelmeskedjen michaelnek, hanem annak a Berio pasasnak.

Az alsó lámpákat a meggyújtott orr miatt nem látni. Az elsõ két évadban meg egy rács is volt elõttük...

Csendes üzemmód és nem néma üzemmód. Van hangja, pl. nem képes letompítani, ahogyan a kerekei csikorognak a földön. A Silent Mode a motor turbináinak zúgását tompítja le, gondolom jelentõs teljesítménycsökkenés árán.

Az SPM-fokozat (Super Pursiut Mode) 40%-kal megnöveli Kitt üldözõ sebességét, de nagy valószínûséggel csak egyenes szakaszokon lehet igazán kihasználni. A légterelõk megakadályozzák, hogy felemelkedjen. Az SPM gyors megállításához az EBS (Emergency Braking System) légfékjei szolgálnak.

Egyéb kérdések?

DJ Skyline
ja azt én is néztem!:D Májkül görcsöl,RC meg kirándul!:D

DJ Skyline
SPM,és Cabrio készülése...meg még egy pár okosság!

Broafka
igen ezt láttam már, hogy szenved Májkül, míg RC milyen békésen nézegeti a tájat :D

- éppen d[-_-]b - hogy csinálod ezt a fordított \"b\" bet?t? - ööö, mind1...

DJ Skyline
KR.hu-ról SPM fokozat videó

DJ Skyline
nem tudom,beírtam a google-be,hogy kitt spm,és képnek ezt hozta fel!:D van még,de ez a legjobb

DJ Skyline
én is félre értettem az egészet asszem!:DD

Broafka
ez valami megcsinált replica?
mert a filmhez egyetlen ilyen kinézetû KITT-et csináltak, de szerintem ez nem az...

Broafka
régen, amikor kiskoromban néztem a sorozatot mindig SPL fokozatnak értettem, persze akkor még nem gondoltam bele hogy ez egy rövidítés, és minek is a rövidítése... :)

Broafka
egy pár részre szerintem mi is tudunk válaszolni

1, megválaszolva feljebb

2, szerintem nem, májkülre emlékezett, sõt a savra is emlékezett, mert akkor nagyon félt mindentõl...

3, ez kicsit értelmetlen kérdés, vagy csak én nem fogtam fel teljesen...

4, mivel gondolkodó, valami biztos van...

5, nem láttam azt a részt <#idiota>

6, pássz

7, a motor berregését tompítja el, nyílván ha nagyon közel vagyunk hozzá azért hallani, de lopakodó üzemmód, szóval kevésbbé hallani

8, ez talán az egyetlen normális kérdésed...
azok légterelõk...

DJ Skyline
íme:

és látszik a képen az oldalsó (értelemszerûen a másik oldalon is van),meg a tetõ féklap,amikor fékez,akkor jönnek ki!

DJ Skyline
SPM (Super Pursuit Mode) fokozat...az a jelentõsége,hogy bazi gyors legyen! és van egy emergency brake vagy mi...féklapok jönnek ki ilyenkor,hogy KITT könnyebben,gyorsabban megtudjon állni

DJ Skyline
mert õ a prototípus,õ elõbb készült mint KITT,és KARR-t arra programozták,hogy saját magát védje,és ne az embert mint KITT...

David01
Ha már KARR szóba került õt miert is csinálták? És miert gonosz?

Volt egy rész amikor Kittet valami savba vagy mibe tették és teljesen ujra kellett építeni, akkor õrajta minden új volt? Ugyertem "nem emlékezett" semmire azelõttrõl?

Kitten semmi fegyver a laser-en kívül?

Kittnek alapból van humora? :)

A KITT a gyilkos részben mit is csináltak pontosan kittel?

KITT alsó lámpáit csak néha látni. MIERT?

Ha kitt bekapcsolja a néma üzemmódot az kb mennyire hangos? :)

Kitten van valami funkcio (már nememlékszem hogy mi a neve mert nagyon rég látttam a sorozatot) amikor átalakul(oldalt kinyulnak valamik hátul feljön valami stb.). Ekkor mi történik vele pontosan?

Ha még eszembe jut valami kerdezek :)

Broafka
szerintem magyarul marha jó hangja van :D

DJ Skyline
én láttam párszor! jó rész! <#eljen>

viszont KARR szinkronja nagyon szar:D olyan kismanó hangja van,közben az eredeti nyelven meg egy dörmögõdömötör! íme,aki nem tudná

Broafka
van egy olyan érzésem hogy nem az utolsó résznek akarták azt...

Semmi különös sajnos.
Egyátalán nem látszik azon a részen, hogy az utolsó.
Szerintem mindenképp úgy kellett volna megcsinálni, hogy a Knight Rider fõ történetéhez kapcsolódjon.
Broafka
az nem volt nagy dolog, valami bigyuszt ültettek az emberkék fülébe amitõl hipnotizálva lettek, de természetesen KITT-ék hamar megtalálták a kiiktatásának a módját (Májkül fülébe is tettek egyet, hát nem tartott sokáig) nagyjából ennyi

én a legelsõ KARR részt nem láttam még soha :_(

DJ Skyline
én az utolsót nem láttam az fix! baromira érdekel mi lehetett az uccsó részben!:D

Broafka
nem tudnád esetleg valahova feltölteni a részeket, nem baj ha rossz minõségûek, vagy bármi, de van egy kettõ rész amit az elmúlt nem tom (talán 10) év alatt még mindig nem láttam és tök kíváncsi vagyok rá...

bertino
nem vagyok annyira foci fan, de sztem off off <#vigyor0>

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

Csabesz6
danke
realos vagy-e?<#ravasz1>

\"Adding power makes you faster on the straights. Subtracting weight makes you faster everywhere.\"

bertino
köszi <#worship>
tied se utolsó <#eljen><#vigyor>

Csabesz6
naoin klafa

\"Adding power makes you faster on the straights. Subtracting weight makes you faster everywhere.\"

bertino
<#worship><#nezze><#awink><#smile>
szó szerint, most kreáltam :-)

Csabesz6
OFF:a lokód a tolvajtempobol van nem?<#smile>tök klafa. shelby gt500 fordulatszám mérõje nem?<#ravasz1><#vigyor>_____________ON

bertino
<#wow2> én szeretnék igényelni képeket, amint kezd majd megvalósulni a dolog <#nezze>

Megvan az összes rész, magam digiztem. A terveim nem igazi replicáról szólnak, inkább egy ötletrõl. Megterveztem a mûszerfalat, a konzolokat, nagyjából harmadkész vagyok a technical manuallel.

Nyugodtan dõlhetnek a kérdések. Imádom, ha KR-rõl beszélhetek!

bigfoot
hát igen,nagyon vág mindent,ahhoz képest hogy ilyen régi a sorozat!

David01
Nagyon részletesen ismersz mindentt Köszi.

Kérdezhetek még??? :)

bigfoot
akkor gondolom neked az összes rész is megvan!
a replicát olyanra tervezed mint a magyar mukinak van??

Kitt karosszériája az úgynevezett Molekuláris Kötésû Héj (Molecular Bonded Shell). Ez egy három rétegû, spirál szerkezetû molekulákból álló anyag, mely molekuláris szinten ötvözi magát az adott alapanyaghoz (Kitt esetében, gondolom, acélhoz, vagy aluminiumhoz). Az anyag pontos összetétele ismeretlen, ezek az adatok az 1983-ban kiadott "The K.I.T.T. kit" brosúrábóll, és persze magából a sorozatból való infromációk.

Kitt eleinte gyakran mondogatta, hogy nincsenek érzései. Valójában azonban mindig is megvolt a lehetõsége a fejlõdésre, és ez hamar meg is mutatkozott. Kitt megmutatta nekünk, hogy képes megérteni az élet értelmét (Élethalálharc), hogy képes a félelem (Veszélyes hulladék) és a hiúság (Az ál-Devon) érzésére, valamint arra, hogy kételkedjen önnön értékeiben (Felvásárlás).

Kitt elméletileg bármilyen finomított kõolajszármazékot képes hasznosítani, emellett hidrogént is.

Kitt végsebessége valahol 300 mérföld/óra fölött van, igazából nem ismeretes a pontos szám.

David01
Régebben nagy KR rajongó voltam de akkor még számitogepem se nagyon volt.tehát akkor még pár kérdés:

Mibõl van kitt karosszériája?
Vannak kittnek érzései?
Milyen üzemanyaggal müködik?
Mennyi a high-end végsebessége?

Nehezen. Én idegen nyelvû antikváriumban szereztem, még fél éve, de azóta nem érkezett új. Sajnos...

David01
A könyvet honnan szerezhetem meg?

Kitt kerekeibe nem "nyomnak" semmit, legfeljebb habot, de ennek semmi köze az ugratásokhoz. Ez a hab egy levegõre szilárduló elegy, mely nyomás alatt van, ahogyan akármelyik normális autó kerekében is nyomás van. Ha Kitt fémszálakkal erõsített gumiköpenye kiszakad (magyarul: defektet kap), ez a hab kitölti a rést, így Kitt képes fenntartani a megfelelõ cirkálósebességet, míg vissza nem ér a kamionhoz. Nem kamu, benne van a könyvben.

A Turbóról: a Turbo Boost nam repülés, ezt Kitt egyszer ki is jelenti. Az alvázán hátul két sûrített levegõ szelep található, melyek óriási nyomású levegõt eresztenek ki, ez löki Kittet a levegõbe. Ezért van, hogy amikor Kitt ugrat, gyakran látni mögötte egy nagy porfelhõt. Ezt a sûrített levegõ kavarja föl.

Egyéb kérdések :) ?

David01
Akkor kérdezek: :D

Mit nyomnak kitt kerekeibe hogy repüljön ?? <#wink>

Ha bármiféle kérdésetek lenne Kittel, vagy a többiekkel kapcsolatban, nyugodtan kérdezzetek. Ismerem a dolgokat, 10 éve írok KR fanficet és már jó ideje a saját Kittemet tervezem. Ezek mellett kívül-belül ismerem Kittet, az emberi szereplõk pedig mintha a családtagjaim lennének. Persze nekem nem olyan szõrös a mellem, mint Michaelnek, de vagyok annyira kövér, mint õ 50 évesen :)

Csabesz6
wow<#guluszem1><#wow1><#wow2>

Köszönöm. A leírt adatok többsége persze nem került be a filmbe, de ha meg tudod szerezni Larson eredeti könyvét, abban benne vannak. Nekem németül van meg, pedig jobb lenne angol eredetiben. Na mindegy. Nem mellesleg nem árt, ha 15 éve elvakult rajongó vagy :)

Bevallom, pár dolgot kikövetkeztettem. Józan emberi észból adódnak, pl. a csipogó kapcsolók ötlete is ilyen. Más dolgokat megkérdeztem olyanoktól, akik értik a technoblablát. Tudtátok például, hogy az eredeti mûszerfalon lévõ Propagation Delay HRS kijelzõ mit mutat? A geostacionárius pályán álló mûholdról érkezett jelnek a Föld görbülete által okozott késését. Hát igen, Kitt bonyolult egy gépezet...

bigfoot
te aztán vágod a lecsót:)

Dred bíró
Ez már unalmas rész volt.

\"Én vagyok a Rend!\"

A magyar fordítás lényegtelen. A Micro Jamet egyszer Földmágnes-erõsség szabályozónak fordították, úgyhogy ne törõdjünk vele.

A következõk a hivatalos, Larson által írt Knight Rider regénybõl, illetve Larson-interjúkból származik. Szolgáljon okulásotokra!

Eredetileg az autó a Trans Am Two Thousand volt, tehát Trans Am Kétezer, egy taktikai támadó fegyver. Emellé jött a Knight Automated Roving Robot CPU, vagyis Karr számítógép-agya. Azt ugyebár tudjuk, hogy Karr nem volt biztonságos, ezért lekapcsolták. Feltehetõleg nehéz volt szétszerelni a gépet, hogy kiszedjék a CPU-t, ezért gazdaságosabb volt elkészíteni egy teljesen új autót, amibe Wilton beépíttette a másik AI rendszerét, a Knight industries Two Thousand-et, vagyis Kittet. Kitt akkoriban a washingtoni mainframe része volt, ezt mondja a Góliátban (vagy a Góliát visszatérben). Wilton sürgette az embereit, hogy készüljön el az új gép, mielõtt õ meghal, ezért az új autó, a Knight 2000 nem készült el teljesen. Eredetileg fejletteb kellett volna, hogy legyen a Trans Am 2000-nél, de nem olt idejük befejezni. Ezért van, hogy szinte minden epizódban fel kell szerelni Bonnie-nak, vagy Aprilnek valami új eszközt. Karrban mindezek megvoltak (kivéve persze az olyan taktikai támadó fegyverzetet, mint pl. a lézerágyú). A Knight 2000 emellett békés célokat szolgált, nem úgy, mint Karr, akit Washington rendelt meg, hogy háborús helyzetekben vessék be, ezért a K2000 tényleg "gyatra kivitelû sorozattermék", már amennyire hiszünk Karrnak. Karr valóban prototípus, Kitt azonban nel feltétlenül fejlettebb változat, inkább egy alapgondolat alternatív megvalósítása.

Az, hogy minden kattog, csipog, stb., szerintem egyszerû visszajelzõ mechanizmus. Vannak olyan eszközök, melyeknek hatása nem olyan látványos, mint a turbo Boost, vagy az SPM-fokozat. Ott van a Micro Jam, vagy az Ultrafrekvencia modulátor (lásd: Harmadik évad, Cserbenhagyók c. epizód). Ahhoz, hogy a pilóta tudja, hogy az eszköz mûködik, a kontrollfényen (magyarul, hogy felgyullad egy LED/az egész kapcsoló) kívül ez a hang figyelmezteti az adott modul aktiválását.

Broafka
1,sajnos nem vagyok én ennyire jártas benne, de KARR nyílván (mivel ezt mondják) egy prototípus volt, szal (ami nálam azt jelenti) hogy egy ilyen terv féleség, egy váz, egy kezdetleges model...

3, szerintem az csak efekt, hogy szórakoztató legyen a film