20
  • irkab1rka
    #20
    Kultúre? Hogy jön ide a TV????
    Úgy látszik a németeknek is vannak dilis politikusaik.
  • Mike
    #19
    adóra szükség van, csak nem mindegy mennyire. az emberek meg szvsz jobban, hatékonyabban fel tudják használni a jövedelmüket, mintha azt központilag újra szétosztanák
  • Mike
    #18
    van az 150-200 is
  • Mike
    #17
    az ilyen közhivatolnokokat akik az ilyesmit kitalálják karóba kéne húzni, de a lámpavas is megteszi :((((((((((((((
  • Mike
    #16
    eddig azt hittem adó és népnyúzás terén kormányunk élen jár, de látom van még mit tanulnunk
  • Razgon
    #15
    Sajnos ez egy folyamat. Én "szemét" adónak nevezem ezeket.

    Adókra szükség van, csak nem mindegy hogy milyen címen, és mennyit fizet az ember.

    Ha magát a lehetőséget is megadóztatják, az aztán az igazi szemét adó.

    Nálunk is sok ilyen van, bár van amit illetéknek neveznek.

    Fizetünk jövedelemadót, ÁFÁ-t (meg még aki amit..), de ha az adózott jövedelmünkből pl. házat veszünk akkor még arra külön illetéket kell fizetni, nem is keveset. Időnként nem értem, miért hagyjuk életben a politikusainkat....
  • fapapi
    #14
    Mmegvalami ha az adriara megyek nyararli olcsobban kijovok mint ha elmegyek tolem 15 km re levo masik balatonparti felauba varosba nyaralni es jovalolcsoban. Es nezd meg a kulombseget.
  • fapapi
    #13
    Balatont mar bele ne keverd semmi koze a kettonek egymashoz az hogy a balatoni turizmus miert nem megy az csak a mi hibank!
    mocskos undorito a viz raadasul nincs es olyna magasak az arak hogy itt alig tudok megelni lejott pestrol egy baratom hozott magaval lovet 10 napra hogy eleglesz 6 nap mulva elfogyott nem hiaba es ugyanugy elt mint pesten hat ennyit a balatonrol.
  • Tetsuo
    #12
    A köcsög magyar politikusok biztos leutánozzák ezt a ge*i törvényt.....
  • Frank99
    #11
    innen is látszik, hogy bajban vannak a németek régóta.

    hiába is várjuk, hogy a Balatonon jobb lesz néhány évig...
  • fapapi
    #10
    Ezt azert csendesen kellene beszelni mert mi leszunk a masodikak!
    Mivel ott fenn az öltönyösoknek hobbyjuk kitalalni egy uj adofajtat.
    mar halom is " te jozsi mit csinalsz?
    - Unatkozom unalmas ez a gyules uj adon gondolkodom "
  • Jötün
    #9
    Nemrég mondta egy közgazdász barátom,hogy a fenenagy jobbágykizsákmányolás, max 50%-os volt. A közgázon tanulta.
    Nálunk az alap elvonás 75%!!!!
    Mellesleg nekem is a sugárzási díj jutott eszembe, amit sohasem fizettem.
    Azért meglelik a módját ne félj. Az adathordozók árába is beépítették a drága jó artisjus 17 forintját.

    Üdv Jötün
  • Güzüke
    #8
    Amúgy én nem vagyok híve a beszedés/központi újraelosztásnak. Legalábbis ilyen nagy mértékben. Az állam szociális és piacszabályozó téren legyen ott, és ne mindig az újabb adó kivetésén járjon az esze. Lassan a feudalizmusban kezdem magam érezni, amikor minden szarért adót fizettek a népek,a mi maradt, abba meg bele lehetett dögölni.
  • Güzüke
    #7
    És hogyan fogják beszedni? Beépítik az árba? Mi van ha máshol veszem a gépet? Hogyan ellenőrzik? A sugárzott TV előfizetést sem tudták... Talán vagyonnyilatkozatban fog szerepelni, hogy van számítógépem? Egyre jobban félek. Nem tudom, miért csinálja azt az állam, hogy személyes tulajdonok után adót vet ki. Az autóval és lakással kapcsolatos adókkal sem értek egyet. Ha egyszer adózott jövedelemből vettem valamit, ahhoz senkinek semmi köze és ne adóztassanak meg a használatáért még többször! A használat közben fizetett rezsi (áram, benzin stb.) úgyis tratalmaz adót. Szóval, nagyon rühellem, amikor az állam egyre jobban benyomul a háztartásokba totális ellenőrzésre törekedve.
  • Jötün
    #6
    Ha ez egy éven belül nem lesz nálunk is, akkor nagyot csalódtam a magyar bürokráciába.

    Willdog!
    " Ha kivetik, akkor fordítság arra, hogy nagyobb sebességű hálózatokat építsenek ki és ahhoz kevező áron jussunk hozzá (pl.: fénzkábel a házig ). Tudom, hogy naív elképzelés, de valamit valamiért elvár az ember."
    Persze-persze , majd visszaforgatják az IT-be. Majd vesznek megint pár kakaóbiztos gépet x milláért és el van rendezve a dolog.
    Ha pl. a benzin adóját az utakra meg fák ültetésére fordítanák, már mindenhol autópályák lennének, meg lépni sem tudnánk a fáktól.
    Dögöljön meg az összes bürokrata. Ingyenélők!

    Üdv Jötün
  • Wilddog
    #5
    Adó az Internet-képes számítógépekre... vazz... ez ökörség. Kérdés, hogy mit definiálnak Internet-képességen. Akár a Commodor-t is vehetjük annak, mert képes a soros portos kommunikációra, amire pedig modemet lehet kötni, vagyis lehet vele internetezni.

    Képzejétek el milyen adót fézetnék... 4 PC-vel és 2 Enterprise mikrógéppel.... vazz... plusz két Internetképes mobiltelefonnal.

    A hazai viszonyokat ismerve pedig ez olyan lenne, mintha egy nagy rakás pénzt beirányítanánk a /dev/null-ba, mert látszata biztos nem lesz a felhasználásának. Ha kivetik, akkor fordítság arra, hogy nagyobb sebességű hálózatokat építsenek ki és ahhoz kevező áron jussunk hozzá (pl.: fénzkábel a házig ). Tudom, hogy naív elképzelés, de valamit valamiért elvár az ember.
  • Macc
    #4
    az... sorvadnanak el. Amibol penzt lehet csinalni, abbol itt is penzt csinalnak...
  • joschy
    #3
    Hat ez igen :-) Sajnos Kovacs Kalman arcat nem csapna szet senki, es bar nem vagyunk meg ott internet-felhasznalasban, ahol nemetorszag, "a jogrendszer valtozasat kovetni kell az eu-n belul" barom szovegre hivatkozva tuti, hogy nem usszuk meg mi sem.
    Nem azert mondom, de az allam is olyan, mint egy drogdealer... eloszor ingyen, aztan olcsobban, aztan adot neki ha mar megszoktak es kell nekik :-) Mocsoksag ez barataim, mocsoksag!
  • zord
    #2
    Ha bevezetnének egy ilyen fasságot itt is, elég hamar szétcsapná valaki Kovács Kálmán arcát.
    Meg a másik, hogy azért No-tól van pár évi lemaradásunk internet ügyben.
    Nemde?!
  • tomo
    #1
    ez egy rossz vicc, es mar latom a marha magyarokat, amint beallnak a sorba :/