Donnie Darko

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Kicsikiraly
Felötlött bennem egy kérdés 😊

Annyiszor bukkan fel a Japán csaj - Tanárnõ kapcsolat. ez se lehet véletlen 😊 Na meg a Japán csaj minden fontos dolognál ott van (pár hozzászólással késõbb már azt fogják boncolgatni h mivan a Japán csaj volt Frank xD )

DFTBA ಠ_ಠ

Kicsikiraly
Amikor a Dokinál van Donnie, kérdezte a doki hogy mi fog történni ha lejár az idõ. Donnie azt mondta hogy Frank ölni fog. És kit fog ölni kérdezi a doki. vhogy nekem szinte rögtön Gretchen jutott eszembe.

DFTBA ಠ_ಠ

Kicsikiraly
a forgatókönyv mellé pluszba 😊

DFTBA ಠ_ಠ

Kicsikiraly
Sztem tök egyértelmû. A nõt keresi odalent. (Roberta Sparrowot) hogy beszéljen vele.

DFTBA ಠ_ಠ

mrall
A könyv miatt megy le a pincébe a "végén"! Azt a könyvet olvassa amit a tanár adott nekik kötelezõ olvasmányként! Ott elhangzik ez a pincés jelenet valamelyik órán!

Ott a key! Valaki fejtse meg! Ahhoz mi már részegek vagyunk haverral!

Bocs, nem tudtam, hogy így megy itt a link beszúrás.Elég vicces így.
Mondjuk ugyanoda visz.<#nyes>
Szerintem nagyon közel vagy a megoldáshoz. Roberta Sparrow könyve nélkül azonban nem lehet megoldani a filmet.

Fontos momentumnak tartom, hogy apáca volt amikor írta.
Vagy inkább az idõn kívüli idõben. Jól gondolom?
Hm, jár még erre valaki??
A választ az egészre.

http://fimuniverzum.avpuniverzum.hu

bigfoot
most láttam a filmet,elolvastam a kommenteket azt viszont nem értem miért megy a pincébe?mit keres ott a végén?

Dying Soul
Elõre? O_o

marrowhead: érdekes amit írtál,csak a leglényegesebb dolgot kihagytad. az idõutazás filozófiája könyvet. nagyon sok segítséget nyújt a filmhez.

jakuza: tudod te egyáltalán hogy mit beszélsz? mert szerintem nem.jobb lett volna ha inkább meg sem szólalsz.

arra gondolt már vki,hogy donnie nem visszafelé megy az idõben,hanem elõre?

How much can you take,before you snap?

BiG G
beszt. nagyondurva. atomdurva <#eljen>

http://flickr.com/gergokiss/ BF3: [KCLE]gergeoux

Aki Donnie-hoz beszél az nem az a Frank akit megöl. Mert az egy hús-vér fiatal átlagember, nem tud semmit az idõutazásról. Ha õ lenne, akkor nem jöhetne az alternatív jövõböl, mert akkor már halott, de a "normál" jövõbõl se mert akkor nem lenne fejbelõve a moziba.

Frank meg azért leplezteti le Donnieval a pedofilt, mert tudja, hogy álmába úgyis emlékezni fog az alternatív idõsíkra. Ez nem létfontosságú dolog, mert ha nem Donnie anyja meg huga ül a repülõn, akkor is leszakadt volna a hajtómû. Ez csak egy aprócsa kis kitérõ, hogy lássuk szenvedni az álszent pedofilt. Én se értem teljesen a filmet, de nem is lehet. Olyan ez mint egy fractal kép. Akármeddig gondolkozol rajta mindig lesz egy olyan dolog amit nem vettél számításba, és ez újabb gondolatokat szül. Ezért jó ez a film.

Mégegyszer nézzed végig mert még messze vagy az igazságtól<#wave>

Do you know what \"nemesis\" means? A righteous infliction of retribution manifested by an appropriate agent. Personified in this case by an \'orrible cunt... me.

Sziasztok. Én 2-szer lattam a filmet, de nagyon megfogott. Elsore nem ertettem de masodjara en magyaraztam el a tobbiekenek. Donne Darko 28 napos elete egy lehetoseg amivel elhet de nem tagadhatja meg mert ez a sorsa, lenyegeben az elso sorsa, mert meg kellett volna halnia. Viszont ha globalisan nezzuk a filmet donnie nem halara van itelve okt.2-an mert 28 nap mulva a hajtomu oli meg amit o teremtett es Frank. Mindezt azert mondom mert Donnie okozza asajat halalat Frank parnacsara. Miutan leleplezi a perverzt, az edesanyjanak el kell utaznia a a tanccsoportal repulovel, mert a Tanar tuntetest szervez. Ez az a mozzannat ami miatt teljes mertekben megvaltozik a sorsa. Ha nem leplezi le nem hal meg senki az ismeretsegebol. Ugyanis ha otthon marad az edesnyja nem tarhatna bulit es nem menne el a nagyihoz. Arra dobben ra a vegen hogy az egesz elete felett 28 napig uralkodott. Ez alatt a 28 nap alatt tanul meg olyan dolgokat, amit maskulnben sosem, mert erzi o is hogy ez a vilag szamara nagyon furcsa. A vegen az agyban csak sors ironiajan nevet szerintem.

Donne alternativ jovoje amiben o el 28 napot. Ezt O is es Frank is igy gondolja (volt ra utalas a filmbe: amikor a furdoszababan beszlegettek).

Olvastam hogy olyasmit irtatok hogy Frank a legfurcsabb alak a filmben. Frank szerintem a jovobol jott. O mar megelt a 28 napot es tudja mi fog tortenni. De nelkule Donnie mashogy cselkedne nem araztana el a sulit stb... Lenyegben Donnie sorsat Frank hatarozza meg. Azon az osvenyen kell hogy haladjon ami az o es a szerettei elete vegehez vezet, hogy radobbenjen hogy az elete mihaszna. ( ezt csak en gondolom igy nem biztos hogy igy van)

A film osszesegeben egy oylan film amit szerintem mindnekinek lattni kell. Utanna kell gondolni, mert egy nagyon jol kidolgozott sztorival bir amiben rengeteg a kerdojel es emiatt ilyen nagyszeru ez a film.
Regenyt lehet irni a donnie darkorol. 😊

Itthagytam a forumot! Ne irj privatot!

Elég vicces filmismertetõket és kritikákat olvastam több oldalon is a Donnie Darkoról...azokat a 'filmkritikus vagyok de csak kevés idõm van egy filmet elemezni mert jön a következõ' típusúakat. Ez a film rengeteg tûnõdést igényel és nem csak a bonyolult sztori hanem a rengeteg helyen felbukkanó (vagy rejtett) mondanivalók miatt. Már hetek óta gondolkodom rajta és még mindig a történetet próbálom összerakni( a mondanivalókat általában akkor dolgozom fel amikor újranézem vagy csak beletekergetek néhány részbe). Lassan kezd kialakulni egy kép de állítom hogy Frank személye jelenti a legnagyobb rejtélyt...fõleg azért mert felbukkan mint élõ ember és nem látomás(ráadásul megöli Gretchent).
Egyébként mit gondoltok arról amit elsõnek írtam?
quack
ezekszerint a Harry Potter a világ legjobb filmje, mivel azt minden gyökér megnézi
kúl

PSN(US): QuackyHU Silence is golden. Duct tape is silver.

Dying Soul
Szerintem is

#152:

Csak magadat jaratod le az ilyesfajta hozzaszolasokkal, ilyenkor elgondolkodom miert is vannak ilyen Mberek. Nyilvan szukseg van rajuk, de nem ertem miert 😊

1) eloszor olvasd el a hozzaszolasokat aztan majomkodj itt
2) ertsd meg a filmet, bar a te ertelmi kepessegednek ez elerhetetlen utopianak tunik
3) Ugyan semmi kozod hozza, de rossz a billentyuzetem es ez elegge megneheziti az irast, bar meg kapora is jott ez a apro sértés szemelyemhez, igy mindenki lathatja h tulajdonkeppen csak fikazni (flemelni) jottel.

#156:

A film nem igazan ertelmezheto, mert rengeteg dolgot vet fel. A lenyeg viszont, hogy donniet elhivja frank es igy megmenti az eletet, de ez nemjo mert donnienak meg kell halnia. Most hogy donnie él igy mindenki "manipulalt elo"-vé valt, ezert lessz vilagvege. Azert fexik vissza mert ezt kell tennie, nincs mas lehetosege. En azt nem ertettem miert rohog, amikor visszafexik, de asszem azert mert rajott a lenyegre. 😊

Dying Soul
Szerintem Donnie pont azért fekszik vissza, mert tudja, hogy azzal jobb lesz a világ, ha õ meghal

Ideális esetben a történetben mindent megtalál az ember ami a végsõ kép kialakításához szükséges...ha pedig nem, akkor rosszul van megírva (vagy túlságosan cult-teremtõre) és tulajdonképpen felesleges a történeten gondolkodni. Feltételezem az ideális esetet és csak arra építek ami tényleg elhangzik....:

A filmben az idõutazás nagy hangsúlyt kap és nem a különbözõ idõsíkok közötti idõutazás hanem az egyetlen lineáris alap-idõsíkon való visszaugrás. Ily módon két nagyon fontos idõpont van: 1.az a nap amikor becsapódik a szobába a hajtómû és 2.amikor leszakad a géprõl a hajtómû és visszamegy az idõben. (Túl sok kritikát olvastam már errõl a filmrõl ahhoz hogy ne lássam azt, mennyire túlgondolnak egyes dolgokat a kedves kritikusok. De lehet hogy egyszerûen az idõ-utazás és a megváltozó múlt stb. feldolgozásához nagyon sok gondolkodás és nagyon sok dolog számba vétele szükséges. Olyan ez mint amikor fogalmad sincs egy pont után arról hogy mi van, ha a pillangó effektust nézed vagy ha mondjuk a Prince of Persia: The Warrior Within -idõben kb. ötpercenként ide-oda ugrálós játékkal játszol.)---hosszú megjegyzés😊
Tehát az elsõ pont a történetben az, hogy leszakad a turbina a géprõl.(lehet hogy néhányan furcsálják ezt mint elsõ pont, de igazából ezzel kezdõdik minden ÉS! teljesen mindegy, hogy donnie anyja és húga rajta ül-e a gépen vagy sem, mert a hajtómû mindenképen leszakad október 30-án és visszautazik október 2-ig hogy becsapódjon a szobába DE! Frank, a nyúl akirõl csak sejtjük, hogy egyfajta segítõ(aki az eleve elrendelt,sorsszerû történésekbe beleavatkozó, eltévedt hajtómû által keltett problémákat hivatott rendbetenni?) kihívja donniet a házból és ezzel megmenti az életét(az nehezen magyarázható hogy miért is pontosan). Egy biztos: létrejön egy alternatív múlt/uiverzum/valóság DE! csak addig tarthat amíg az idõ folyása el nem éri a kiváltó történést, október 30-át, a hajtómû leszakadását. talán minden eleve elrendelt és donnienak az a sorsa hogy egy jövõbõl jött turbina végezzen vele és azzal hogy Frank kihívja a házból és megmenekül, lehetõsége van arra hogy megélje azt az idõszakot amit egyébként nem élhetne meg DE! szó sincs arról hogy õ bármibe is beleszólhatna hogy bármit is megváltoztathatna...NEM! Frank világosan elmondja neki hogy még 28 napig tart a világ és vége ...legalábbis az alternatív világnak és aztán megszûnik, beleolvad a fõ idõvonalba .donnie szembesül vele hogy mennyire megváltozatja a dolgokat az hogy életben maradt és hogy tulajdonképpen 3 szerette is meghal annak következménye képpen hogy õ létezik( a barátnõje mindenképpen és az anyja meg a húga azért mert ha donie miatt nem leplezõdik le jim cunningham akkor nem utaznának õk a repülõn--az anyja semmiképpen.
Pont ezért kell donnienak bár furcsa modón de mégis sorsszerûen meghalnia az idõsik szerint hogy ne lehessen ekkora hatással...és Frank munkálkodása olyan mint valami kárpótlás az elvett fiatalságért( a szûzen való meghalásért😞?...olyan mintha egy a sorsokat megalkotó felsõbbrendû lény alkalmazná az idõutazást azért hogy rendbetegyen dolgokat mint ahogy Gretchen is felveti hogy erre lehet jó az idõutazás. Tehát 'Isten' visszaküldi a turbinát hogy végezzen donnieval. Érzem hogy nagyon belemélyedtem, pedig reméltem hogyha leírom akkor kapok én is egy tiszta képet de csak szövi magát a dolog és sokféle magyarázat lehet de azért vanak nagyon fontos fix pontok:
1. a turbina leszakadása és idõutazása október 30-án átalakítja a múltat.
2. Frank megváltoztatja donnie sorsát azzal hogy kihívja õt a házból.
3. létrejön egy alternatív idõsík...egy 'mi-lett-volna-ha-nem-hal-meg-donnie' valóság. donnienak nincs beleszólása a végkifejletbe
4. az alternatív idõsík csak október 30-ig létezik és aztán megszûnik, SEMMISSÉ VÁLIK!, mintha meg sem történt vola...NEM! donnie utazik vissza valami megszerzett tudást használva vagy egyéb módon
5. a végén újra az ágyában van és nevet de nem tudjuk, hogy vajon emlékszik e azokra, hogy mi történt...ha igen akkor azért marad ágyban, hogy a dolgok ne történjenek olyan rosszul amiatt hogy életben marad ....ha pedig nem emlékszik arra ami a 28 nap alatt történt akkor is ugyanaz van ,mert nem jön Frank hogy kihívja és megöli õt a hajtómú. Ezzel beteljesedik a sorsa. De vajon ki intézte neki el, hogy láthassa: mi lett volna ha nem hal meg?
Maco13
és talán tanulj meg számolni <#idiota>
Dying Soul
Menj vissza, nézz amerikai Pitét.

[Jakuza]
Csak miattad. 😛
Amugy annyira jo a film, hogy 3 ev alatt 151 (mar 152-t) hozzaszolast lehetett ide befirkantani. Ebbol 140 nem is a filmrol szolt. 😛
Azert valamit kivalthatott a nezokbol.
Gondolom a kozonyt.
Na pa csajok.
Vegeta neked kulon: csok a csaladnak, iratkozz be a suliba, mert nagyon gaz, hogy nem tudsz irni. <#hehe>

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

Dying Soul
Reakcióidõ rulz, bye.

Maco13
ha nem szereted a stílust akkor miért nézed?

amúgy kösz h benéztél fikázni
Megjelent mr. iq bajonok 😄

[Jakuza]
Csodalkozol, hogy csond van ?
Ez az a film aminek az elso 10 perceben ellehet aludni.

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

Maco13
boltban nemtom, torrenten megvan, ott próbálkozz
Lehet valahol kapni a rendezõi változatot DVD-n (magyar felirattal - amazon.com-on van, de csak angolul persze)? Mindenképpen szeretném megvenni, de neten csak a régi váétozatot találtam, nekem meg a rendezõi kellene.

Tudtok segíteni? Van ötletetek?

Dying Soul
Hülyeséget írtam, hagyjuk, mostmár értem.

Dying Soul
Valszeg úgy áll össze a kép, hogy Donnie skizo, és õ az Élõ Befogadó, Gretchen és Farnk pedig a Manipulált Halottak, vmi olyasmit említ a film, hogy a MH-k csapdába csalják az ÉB-t, hogy az használja 4.-ik dimenziós képességeit, csak ugye ez lehet az, hogy befekszik az ágyára és beletörõdik sorsába, én úgy tudom elképzelni, bár hülyeség, hogy miután leszáll a gép, leszakad a hajtómûve, és az idõben visszamegy és ráesik a házra, viszont ezzel az abaj, hogy nem találták meg azt a gépet, aminek hiányzott volna a hajtómûve..

fifi
továbbá tudja "meddig tart" maga a párhuzamos világ. de mintha erre anno valaki az "idõhurok" nevet használta volna, ami sztem jobban kifejezõ, de végülis mindegy...

Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...

Loál János
Szerintem az instrukciókat adó Frank csak egy vízió Donnie elméjében. A jövõ (avagy a párhuzamos univerzum) kivetülése, mert, ahogy írtad is, akkor már félszemû, illetve viseli a nyúl-jelmezt, és "tud" is mindent, hogy mi fog történni, továbbá segíti Donnie-t.

Véletlenek nincsenek, csak walaki annak nevezte el őket véletlenül.

bebaszov [ZSIR]
jah, eltosztam, bocs.

helyesen

korpa ellen zsírmalac

Loál János
2x van http linkben, amúgy megy az oldal.

Véletlenek nincsenek, csak walaki annak nevezte el őket véletlenül.

fifi
"Name Error: The domain name does not exist."

Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...

A rendezo Donniet egyfajta angyalnak gondolta. Viszont biztosat meg o maga sem tud. 😄
Ettol olyan nagyszeru ez a film.

bebaszov [ZSIR]
ehun e egy fansite, ott csipázzatok rá a "vélemény"-re és keressétek disznótoros hozzáröffenéseit:

ni!

korpa ellen zsírmalac

quack
asszem az vot h Donnie skizofren, de passzolnam<#fejvakaras>

Dying Soul
Megnéztem, csodás volt, de valahogy Frank még mindig nem ugrik be, hogy hogy jött õ oda, vagy talán úgy történt, hogy mikor Donnie-t kihívja a kertbe, akkor a jövõbe hívja? Mert Donnie is mond vmi hasonlót, Frank pedig jöhetett a jövõbõl, mert már félszemû volt. Tudja valaki a választ?

Maco13
én is most szedtem le, lehet még ma megnézem...én a simát láttam vagy 5-6x
quack
sztem van mas is meg mert a rendezoi cirka fél óraval hosszabb, e igy namvagom h mi lehet en csak a rendezoit lattam

Mas a zene. 😞

Dying Soul
Köszi, most készülök megnézni 😉

Iori
a rendezõiben idõre idõre meglenik a Philosophy of Time Travel c. könyvnek egyes lapjai hogy jobban érthetõbbé tegye a filmet, asszem csak ennyi, de lehet hogy tévedek

I love this game!

Dying Soul
Mi a különbség a sima és a rendezõi változat közt?

Jano
<#eljen>

- Have you ever had déja-vu? - Didn't you just ask me that?