Online kalózkodás elleni FBI központ Budapesten?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Naszóval! A minõségromlás meg tökéletes digitális másolat problematikájára egy könyvben egy nagyon is találó véleményt láttam.
Miért is gondoljuk, hogy a szoftver termék és nem szolgáltatás?
Ha a kiadók is szolgáltatásként gondolnának rá akkor a garanciával kapcsolatban is sokkal józanabb követelményeket kellene teljesiteniük.
A szoftver maga funkciót lát el, ez az elsõdleges jellemzõje és nem az hogy milyen adathordozón kerül kiadásra. A net ráadásul erõsiti ezt a szolgáltatás jelleget, egy netrõl letöltött szoftvernek ha nem irják cd-re pl nincs is a felhasználónál állandó adathordozója!
Azzal hogy a szoftvert terméknek (ráadásul egy speciális terméknek) minõsitik, a vele kapcsolatos bûnesetek azonnal a bûncselekmény kategóriájába kerülnek ami kisarkitja az ellentéteket. A kiadók ugye csak nem fognak bûnözõkkel tárgyalni, nem igaz?
Egy szolgáltatással kapcsolatos jogusulatlan tevékenység viszont általában inkább esik a szabálysértés kategóriájába.
Ha engem kérdeznek, nem szivesen vállalom fel hogy a jogrendet bûncselekmény szintjén sértem meg, vagy szimpatizálok az ilyen tevékenységgel.
Viszont ha a dolog (bizonyos értékhatárig) csak szabálysértésnek minõsülne akkor az emberek is könnyebben lennének hajlandók egyezkedni a kiadókkal.
Mindenkit kapott már el ellenõr, az ember többé kevésbé jogosnak itéli a büntetést is, amit aztán ki is fizet(vagy nem). De hogy nézne ki az hogy egy bliccelésért 2 év börtönt kapnál ami a priuszodba is bekerülne szóval attól kezdve ugrottak a zsirosabb állások, mehetnél pizzafutárnak, bár ki is voltál elötte!
Sajna ezért sem fognak túl szivesen az emberek nyiltan akár passziv akár aktiv rezisztenciát vállalni.
A warezolás viszont rejtett aktiv rezisztenciának tekinthetõ, ha a kiadók nem értenek belõle szerintem az az õ bajuk!
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Nekem mi közöm az amerikai politikusokhoz? Nem bántani akarlak, tudom én, mit akartál írni...
Amúgy ha jól emlékszem történelmi tanulmányaimból a passzív ellenállás már oldott meg ehhez hasonló konfliktusokat, elég Ghandira vagy mondjuk Deák Ferencre gondolnunk. Ha valami hasonlót elõadna az informatikai társadalom, akkor azzal nem lehetne célt érni? A kérdés költõi, mert persze ahhoz világmérteû szervezkedésre volna szükség, ennyi ember koordinálni meg persze lehetetlen. Azt is tudom, hogy a tárgyalás szintén reménytelen, mert ugye a kiadók meg a politikusok csak a szájukba adott szöveget képesek mondogatni, az agyi tevékenységük mindössze a lét(- és esetleg a faj)fenntartó fukciókra korlátozódik. De mégis - és álljon itt dokumentálva, hogy tényleg megpróbáltuk - kedves politikusok, kedves kiadók: nem lehetne ezt megbeszélni barátian, egy pofa sör mellett, félretéve minden elõítéletet, rágalmat, beidegzõdött rosszindulatot és gyanakvást? Fizetek egy kört mindenkinek!
Valahol azért értem én a logikáját ennek a törvénynek: a digitális technológiával az eredeti mû pontos mása hozható létre, ezért vannak úgy kiakadva ezen. A fénymásolók nagy többsége ugyebár fekete-fehér és nem profi darab, így kvázi "minõségromlással" lehet könyveket másolni. Mind a magnókazetta, mind a VHS esetében is van minõségromlás átlagkészülékek által történõ másolás esetén. De még a leggagyibb "madeindobdel" CD-íróval is reprodukálni lehet egy bitre azonos másolatot a cuccról, nincs minõségromlás. Szerintem ez piszkálja a csõrüket.

Szerkesztőket keresünk a http://codenamegta.hu -ra. Részletek, juttatások privátban.

A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce

A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce
Die Hard 3 ugye... Bruce Willis.
[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray
http://www.reasonunderground.hu - reason portál
Igen, én is hallottam errõl a progiról, és tök egyszerû vele másolni: vlmi drag & drop technikával, vagy hogy hívják. Na mind1, remélem lecsukják a fejlesztõit egy életre. Mi is a progi neve? Jah egen, Windows...
A net szintén egy szolgáltatás, akkor miért is nem rögzíthetem a fent levõ anyagokat?
Az a gond, hogy a rija meg az egyéb pénzeszsákok nem hajlandók egyezkedni a warezosokkal, az egész zsét akarják! Miközben gyak semmi hasonló színvonalú szolgáltatást nem képesek nyújtani.
Inkább a bírósággal meg a kormánnyal próbálják kicsinálni a konkurenciát.
Csak azt nem veszik észre, hogy ezzel a mentalitással itt nem csak a cégekkel személyekkel állnak szemben, hanem az egész nettel mint technológiával!!!
Vagy a net (mostani formájában) vagy õk, de az egyik pusztulni fog.
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Egyebkent ki az akinek nincs masolt egy cucca sem (video, zene)?
Tiszta sor amit írsz.
De azt hogy mi történt, milyen állapotok voltak, mennyire voltak menthetõk a becsapódási szintek fölött levõk azt télleg csak az a néhány száz rendõr meg tûzoltó tudná megmondani akik az összeomlás elött még bent voltak.
Csak, hogy õk bent is maradtak, mert senki nem számított az összeomlásra. Még egyszer mondom, ha az amik nem számítottak rá akkor valószínûleg O.B.L. sem!
Azon meg hogy ha nem következik be az összeomlás, hogyan és mennyi idõ alatt lehetett volna kimenteni a népeket a felsõbb szintekrõl jól ellehet vitatkozni.
A két gépen minden esetre nem volt 200 ember!
Két órával a becsapódások elött viszont sokan kaptak figyelmeztetéseket, úgy hogy ennek is tudható be az hogy nagyságrenddel kevesebb volt végül is az áldozatok száma az elsõ számításokhoz képest.
Az izraeli cégek pl addigra mindenkit kivittek az épületbõl, szal nekik írd és mond egyetlen túrista áldozatuk volt, pedig általában több ezer zsidó alkalmazott és túrista tartózkodott az épületekben.
Asszem õk már tudnak valamit arról, hogy mit jelent a terrorizmus.
Szeretem a ráncaimat, mert azt mutatják hogy éltem. Szeretem a beteg rózsákat, Hervadva ha vágynak, a nőket, A sugaras, a bánatos Ősz-időket
Nagyon vicces, amikor - ismeretlenben - szoftverrendõrséggel fenyegetnek, egy ip címmel, nem mintha félnivalóm lenne.
Nagyon ritkán, a legrosszabb percemben gondoltam arra, hogy egy hülye osztálytársamat...esetleg.
Szóval akkor mára valós fenyegetettség lett ez is.
más írta, hogy persze, majd elfordúlnak az emberek a digitális cuccoktól a szabályok hatására.
Hát szerintem nem, a rohadt átlag ember, (aki még érettségi évében is óvódás, de...) aki semmilyen kényelmet nem hajlandó feladni semmilyen elvért, attrocitás esetén csendben arrébb húzódik, esetleg ha világmegváltó vagy, megver, beköp, kiközösít. Most már évtizedes tapasztalatból mondom ezt.
Neem, az emberek többsége behódól, elhiszi simán azt, amit kap, igénytelen => képtelen utána nézni a háttérnek, tesz rá, fülön dob véletlenül egy zsemlével, hogy fél óra után is fáj a fél fejed,,, egyébként is diktatúra, de legalább kisebb önkény szaga van az egésznek.
Én úgy tudom, pl a kommunizmusban soha nem volt ilyesmi, hogy..vagy mégis, hogy termékek fogyasztása miatt hadjáratot indítanak. Ott cenzúra volt, itt nem csak az, nem politikai elvek müködnek fõleg, hanem egy tisztább(?!!?) dolog: csak a pénz. Die Macht.
Egyetértek!

Ez komoly most már nagyon!!
Addig is élvezem az életet.
Várunk mindenkit az Amerikai topicokba!
).
Azt hittem a mai egyre fokozodó nemzetközi helyzetben (
) másra kellenek az Ügynökök.
De majd jön Scully és Mulder...majd megoldják.

Az ötlet jó Sityi, csak éppen a politikusokat te választottad, és így elvileg õk a te érdekeidet képviselik, a kiadók meg szintén, mert õk meg a te pénzedbõl élnek, így õk meg azt mondják õk a jóravaló becsületes vásárló érdekeit is védik.
Az más kérdés, hogy egyik sem igaz!
Tényleg jó lenne, ha elgondolkoznának a kiadók. Szerintem még egyetlen kiadó se ment tönkre az illegális másolatok miatt. Rájöhetnének már, hogy a keleti országokban (ide tartozunk mi is), de akár még nyugaton is az embereknek nagyon sokszor nincs más lehetõsége, vagy illegálisan szerez/néz/hallgat meg egy játékot, programot/filmet/zenét vagy sehogy. Azér az elég nevetséges, hogy ma, az egyenlõség korában 500e Ft-ért árulnak mondjuk 3d modellezõ progikat. Következtetés--> csak a gazdagok lehetnek CG mûvészek??..szép. Asszem rengeteget vesztene a világ, ha egyes, ma már befutott (buta szó jön) digitális mûvészek (akár zenészek, grafikusok) anno nem jutottak volna hozzá az adott programhoz.
C.W. - A talk about E3: \"It\'s nice too see that Sony and Microsoft finally got their own Wii emulator!\"
remélem megbukik Bush
az FBI meradjon csak otthon, ott pattogjon
jelenleg még szuverén állam vagyunk, nem az USA egyik tartománya
(hozzám nem kell bekopogtatni) mert a végén igy járok

- szünet -

Majd felébredsz Te is, ha csengetnek nálad a rendõrök házkutatási paranccsal!
6 hónap börtön 2 évre felfüggesztve, 130 000 forint pénzbírság és gépelkobzás, mert "jogosulaltlanul tárolt programokat a winchesterén".
Magyarország 2004.
Nem újságban olvastam sajnos.
Elég ha egy kedves ember feljelent a rendõrrségen. Nekik kötelességük utána járni és máris bûnelkövetõvé váltál.
Még az sem kell, hogy rajt legyen a szoftver a gépeden, elég ha kiderül mondjuk a registrybõl, hogy rajt volt.
A felderített büncselekmények statisztikáját könnyen lehet javítani a magánemberek bûnözõkké minõsítésével és a rendõrség is a kisebb ellenállás irányába megy.
Egy illegális CD gyárat jóval nehezebb megbuktatni, mint téged.
Politikusainkkal nem az a baj, hogy rosszabbak nálunk, hanem, hogy nem jobbak
"valamint azok a cégek sem kerülhetnék el a sorsukat, amelyek a szerzõi jogsértéseket lehetõvé tevõ funkciókkal ellátott termékeket fejlesztenek vagy árusítanak"
Gyakorlatilag ebbe bárki belefér. Akár egy tollakat gyártó cég is, hiszen a toll is alkalmas másolásra.
Minden gond nélkül romlásba taszítanának cégeket, pár kiadó miatt... Nem tudom, ez mennyiben védi a gazdaságukat.
Poént félretéve, le kéne egyszer barátian ülni egy kicsit elbeszélgetni a RIAA-MPAA-ELSPA-BSA-akármik, a politikusok és az egyszeri számítógépészek képviselõinek egymással. Elmagyarázni a politikus-kiadó-hiénáknak, hogy a való életben (és nem villában) hogy is történnek a dologok, pl. ha egy kölök warez Photoshopot használ, akkor az miért lehet jó az Adobe-nak; vagy sz 50USD/új játék miért nem igazán reális ár. Persze ez úgysem fog megvalósulni, mert ezeknek nem érdekük...
Nem értem, hogy miért nem gondolnek abba bele, hogy ha ezt a szintû üldözést véghez is viszik, akkor az emberek jó része el fog fordulni a digitális eszközöktõl, és a digitális világtól. Ez pedig sok cég összeomlását okozhatja. Nem tudom, hogy ez miért jó egy államnak. Azt értem, hogy így bárkit le lehet kapcsolni, de eddig is le lehetett, ha akarták...
Ezt a jelenséget nevezhetjük nyugodtan szerzõi jogi fasizmusnak is. Aki nem tetszik, koncentrációs táborba kerül. A ma születõ gyerekeknek 20 év múlva a kiadó egy büntetés-végrehajtással foglalkozó céget fog csak jelenteni.
Lehet, hogy ezek a jogvédõ cégek már építik is a saját börtöneiket a másolók tömegeinek.
Lehet hogy jobban járok, ha bérgyilkos lesz belõlem, lassan a kutyát se érdekli.
Az pedig, hogy Budapesten FBI központ lehet, az én szememben 1xû hazaárulás.
Abit IP35 Pro, QX6700 @ 3500MHz, 4GB OCZ RAM, PNY 280 GTX
Mo.n és általában k-európában majd akkor fognak nagyhatékonysággal fellépni az FBI által hátulról jól betámogatott speciális rendõri szervek, ha az átlag rendõrnek majd nem lesz tétel a sztárvársz oridzsi trilógi szépsöl edísön dévédéjének megvásárlása.
Mert sajna egyelõre még az, így viszont nem valószínû, hogy az egyszeri Kovács II János õrmi majd a haverját viszi be az áristomba, hogy csücsöljön 1-2 évet a drogdílerek, pedofilok, ja meg Z. cini mellett, aki ugye tudvalevõleg pedig szintúgy "nem élhet bezárva" akár csak tsászár elõdke.