348
Vállalkozást szeretnék indítani, mindent amit tudtok...
  • davos80
    bocsi, de azért írta privátban, mert nem akarja itt szétkürtölni. privátban beszéljétek meg jó?
  • Instict
    egyébként meg egy bt megalapítása 80 ezer forint, és 2 nap alatt megvan + a cégbejegyzés 2 hét.
  • Dzsini
    "elmész egy ügyvédhez" - erről beszéltünk :)
  • Instict
    elmész egy ügyvédhez, utána elmész a közjegyhőz, és kész. a cégbíróságnak a közelébe se kerülsz. na mindegy, itt úgyis vak vezet világtalant, jó tanácsadást.
  • Instict
    a jegyző te nagyon okos!
  • Garfield
    És ki jegyezte be a cégbíróságon azokat a cégeket?
  • Garfield
    Cégbejegyzéshez, a cégbíróság előtt eljáráshoz ügyvéd KELL.
  • Instict
    köszönöm a tájékoztatást, de nekem jelenleg 4 cégem van, és a legelső se tegnap óta.
  • davos80
    Konkrétebban mit értesz, mit ért mindenki kapcsolatok alatt?
    pl.?
  • Dzsini
    egy cég megalapításakor be kell jegyeztetni azt a cégbíróságon. az okiratokat, pedig egy ügyvédnek is ellenjegyeznie kell, és ők ezt nem teszik meg ingyen. (átnézi a társasági szerződést, stb...)
  • Cat #135
    kapcsolatok nélkül nem mész semmire
    és egyáltalán nem igaz hogy alacsonyabb árral be lehet törni, ez csak egy nagyon kis rétegnél számít ennyire

amit ki kell használnod az a tájékozatlanság és a lustaság, ezekre lehet (és kell is!) építeni
  • Instict
    miről beszélsz? nem értelek!
  • Garfield
    Mondjuk kezdjük azzal, hogy a cégbíróságon ügyvédkényszer van...
  • Instict
    mire gondolsz konkrétan? szerinted mennyi egy Bt megalapítása?
  • Z
    Bocs...
  • Z
    Lehet, hogy badarság, de vannak olyan badarságok, amik a való világban is badarságok maradnak.
  • Z
    "1 Bt beíndítása " - ja az más...
  • Z
    Törzstőkéről beszéltem. De hát ha minden díjat be is fizetsz, ami az alapításkor esedékes, akkor a működéshez még mindig pénzre van szükség.
  • Z
    Helyesbítést kérek!
  • Instict
    ez badarság. az egy dolog, hogy mit tanítanak, és mi a való élet.
  • Z
    Elvileg a számlaadás is az eladó, szolgáltató dolga. Pont azért, mert tudod miért... :DDD
  • Z
    Jah... :DD
  • Punkerwork
    nekem anno 2000-ben azt tanították üzletijogon hogy 1 Bt beíndítása nem jön ki 150k-ból, biztos lehetsz benne hogy ez az ár azóta csak növekedett
  • Z
    Sok szerencsét!
  • Z
    Az olcsó megoldás nem mindig célravezető.

Régebben foglalkoztam azzal, hogy a UPC helyett másik internet szolg.-t kerestem, és egyet találtam. Ti. az "elmaradott" telefonvezetékes technológián alapuló ADSL-t sajnos nem lehetett bekötni a XIII. ker-ben. :((
    A megoldás egy speckó rádiós internet volt. De a cég, amelyik csinálta, csak beszedte a lóvét, és nem csinált semmit. (Tűlünk szerencsére nem, mert nagyon sokat kértek, azt kicsit beparáztunk... :DD) És azért nem csinált semmit, mert túl jónak tűnt az egész, túl sok megrendelésük volt, nem tudták teljesíteni, ezenkívül a berendezéseik, alkatrészeik sem minőségi cuccok voltak. És nagy arányban mentek tönkre, aztán cserélhették ki folyamatosan. Aztán csőd lett a vége.
  • Dzsini
    1000 ft elég alaptőkének... csak van ügyvédi díj, bejegyzés, stb stb.. és máris az eredeti sokszorosát fizetted :)
  • Punkerwork
    rosszul emlékszel
  • Z
    Kkt, és Bt minimális alaptőkével létrehozható, és - ha jól emlékszem - nincs törvényi szabályozása a minimumnak.

De majd utánanézek.
  • FREAK
    annyira nem érdekes, dolgoztam már ilyen helyen

rutin és emberismeret kell hozzá, de magánembernek többnyire nem kell számla, és áfát sem szeret fizetni
  • The Garrett
    az első lépéseket már megtették, és szvsz nem is jártak vele rosszul lásd Gody-lan, WCG,...
  • davos80
    versanus.hu- t csinálod?
  • Punkerwork
    amúgy nem csak LAN party-k, előadásokhoz projektor stb is kellhet.
  • Taranov
    Nekünk még sosem mondták pl., hogy nem kérnek számlát, felajánlani meg eléggé érdekes lenne.
  • Punkerwork
    ezen már mi is gondolkoztunk
  • Dzsini
    igen, ez mókás volt "vállalkozási alapismeretek" vagy valami hasonló okos órán - tanár közölte, hogy Bt-t alapítani akár 1000 forinttal is lehet... srác meg jelentkezett, és röviden elsorolta, hogy az 1000 ft az igaz, annyi kell alaptőkének :) viszont...
  • The Garrett
    Akkor marad a dél és a műszaki analfabéták arrafele. Ha görög rokonaimból és környezetükből indulok ki :D
  • Punkerwork
    2 dologgal lehet kitűnni a piacon:
    1 minőségi cuccok, sok induló tőke kell
    2 olcsón dolgozni, qrva sok megrendelés kell ami ismerősök nélkül nem megy
  • The Garrett
    Ebbe viszont ÉN látnék fantáziát, ha nem is jövőre vagy 2 év mulva de szerintem 5 éven belül a rendezvényszervező cégek nyitnak majd ilyen irányba. Lan party-k lebonyolítása, és hasonlók.
  • Z
    Azért nyugatabbra is jócskán találsz embereket, akik értenek a témához.
  • FREAK
    az meg inkább 150