Vállalkozás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

The Garrett
means:=> meg is nézik 1-1 pályázatnál hogy van-e ilyened.

I\'m a Goodfella just like Deniro, punk.

The Garrett
amugy CISCO nak kell írni :)

The Garrett
Hehe akkor bizony a hálóztépítés és hasonló dolgokról szerintem letehettek.

Ez egy 2 éves felsõfokú tanfolyam, 150e / év ért, ami olyan szakképesítést ad, hogy hálózatokat építhetsz ki, karbantarthatsz. És elismerik sokhelyen.

Punkerwork
mit értesz szervizelés alatt? szerszámok szoftware-k beszerzése se 2 forint biztos lehetsz benne, és azzal számolj hogy a konkurencia az elsõ elhalászott ügyfél után a nyakadra küld 1 jó kis ellenõrzést.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen.

Dzsini
a szórólapnak kb 1/10000, a netes hírdetésnek (banner) 1/1000 körüli az érdeklõdési aránya... aztán, hogy 100 érdeklõdésbõl mennyi lesz üzlet, az már érdekesebb kérdés.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

FREAK
A Sisq vizsgához jól kell reppelni :D

Riszpekk

FREAK
az ötlet jó, de erre építeni nem szabad

a többség inkább vár hétfõig, ritka eset az, amikor szombat éjjel lesz szükség javításra, úgy évente kettõt saccolnék

Riszpekk

Hát nincs. Mi az?
Anélkül nem szervízelhetek?

The Garrett
sziszkó vizsgád/vizsgátok van?

FREAK
mondjuk figyeld a piacot, németeknél minden pár hónappal elõbb jelenik meg, ilyen dolgokat árulhatnál itthon

ha elég gyorsan összejön sok rendelés, megéri kiautózni legalább Bécsig

Riszpekk

Ezért gondoltam az éjjel-nappali szervízre.
Teszem azt szombaton 10kor bedöglik a ügyfélke gépe, és neki kell a gép vasárnap, vagy akár hétfõn a melóhoz, akkor ki tudok menni hozzá.

Punkerwork
az amit leírtál szerintem így bukás

The Garrett
kiepíteni se rossz pénz, de a nagybuli, ha mondjuk utánna te tartod karban is a gépeket. 5e/gép.

Nálunk a suliban a rendszergazda 1000Ft/gép/hó -t kap és van kb 150 gép...

Na akkor most mit javasoltok, mi legyen?
Az elején leírt tevékenységeket alapján.

FREAK
nem akarok negatív lenni, ez csak személyes tapasztalat, 2 éve kiszórtam vagy 300 cetlit Csepel gazdag környékén, azóta NULLA hívásom volt

a helyzet tényleg az, hogy a népek szívesebben mennek a sarki boltba, munkaerõ meg többszöröse a szükségesnek

ha sikert akarsz, specializálódj valamire, importálj valami egyedit, vagy árulj spéci dizájn (saját készítésû) házakat, esetleg indíts egy durva dömping akcióval (ehhez mondjuk nagy tõke és nagy mázli kell), vagy mittomén találj ki valami ultra hûtést, a lényeg, hogy olyat mutass, amibõl kevés van, mert sima bolt/szervíz már túl sok

Riszpekk

Az is jó pénz.(hálózat)

Csak példa...
Nem vagyok túl tájékozott, ezért nyitottam a témát.
Van egy vállalkozó rokonom, megyek hozzá infóért, ha lesz idõm.

The Garrett
Erre a feladatra pedig vannak a cégnek belsõ emberei,(általában)... Neked max a hálózatot lehet kiépíteni a már meglévõ gépparkra.

Punkerwork
ha így állsz hozzá nem jósolok nekd nagy jövõt.....

The Garrett
Arról nem is beszélve hogy a pályázatot meg az nyeri aki ismeri a kiíróit :/

Ill. azt mondja itt van 250 e/1 gép, és építs gépparkot, akkor
én döntöm el milyen gépet veszek, és a többi haszon.

The Garrett
igen, de ha te megmondod mennyiért csinálod meg, a konkurencia pedig 50e el olcsóbban (csak példa) akkor a konkurenciáé a meló...

Igen, pályázatfélére gondoltam.
De ott is én szabom meg az árakat, nem?

The Garrett
Irodákba, nagyobb cégekhez, általában írnak ki pályázatot az ilyen jellegû munkákra...

Instict
davos80 ment a privát

Punkerwork
aha persze ahogy azt te elképzeled, konkurencia meg nem fog alátok igérni + új cég nagy árakkal soha nem fog betörni a piacra.

Ismerettség...

kiéoítése : kiépítése

Punkerwork
szórólap ingyen? újság ezres? autóra a matrica ingyen? ha ezt tényleg így van akkor qrva sok szivességet kell kérned és az még rosszabb mint tartozni.

Ha cégnek csinálom, valszeg többet is kaszálok.
Pl: vmi irodában számítógéphálózat kiéoítése : annyi hasznot teszek rá, amennyit nem szégyellek.

Net : ingyen
Szórólap : ingyen
Helyi újság : ezres
Autón : ingyen

Punkerwork
cégeknek kell a számla, a magánemberek meg sajnálják a pénzt.

Punkerwork
nem nagy ügy? árakkal is tisztában vagy?

Tudom.
És akinek van esze, nem kér számlát, így mind2-en jól járunk.

A reklám nem nagy ügy, ott a net, szórólapok, helyi újságok, stb...

Punkerwork
ha mindent legálisan akarsz akkor qrva sok induló tõke kell és még úgyis nagyon nagy szerencse kell hogy jól gyere ki belõle, iszonyatosan telített a piac.

A számítógép csak egy része : ott a mobiltel (nagykerben tudok vásárolni -ismerõs),
tv-video, riasztó.

Szóval csak akkor vágjak bele, ha feketén csinálnám fõleg?

Punkerwork
májusban nyitott a bolt árban mindnekit lealázunk, de ha nem lennének a régi céges ügyfelek akkor már csõdöt kellett volna jelenteni.

legalábbis én számgépbolt háttér nélkül biztos nem kezdenék bele és ott akár ki is plakátolhatnád magad
képzeld el stratégiai szövetségesként, jó ha haver dolgozik ott :)

FREAK
igen, ez a szimbiózis jó ötlet, nagyon sok helyen mûködik

Riszpekk

kapcsolatok nélkül semmit nem érsz, reklámoznod kell magad vhogy, vagy ismerõsi körben akarsz pénzt kérni? kit célzol meg? vállalkozásoknak te kicsi vagy, magánembernek meg drága, szerintem, vagy pedig az elmegy a számítógépszervizbe, és nem pedig hivat magához vkit

akkor van esélyed, ha vmi szervizzel vagy számgépbolttal sikerülne vmi társulást összehoznod, és te ott vennéd az alkatrészt a javítando gépekhez, õ meg hozzád küldené a problémás ügyfeleket, akiknél helyszini szerelés kell (vagy akár helyszini garanciát vállalhat általad, mert te kimész - persze ez kemény szerzõdés, de talán megoldható)

FREAK
de minek cég? kimegy házhoz, felrak egy windows-t, elkéri a 10 rugót, és szevasz

Alfába, Metróba meg jó az egyéni is :D

Riszpekk

FREAK
mostanában feketében utazom, de anno ugyanezt csináltam, ami te akarsz

kiváltottam az engedélyt, aztán 9 hónap után visszaadtam, utolsó adómat anyám fizette ki helyettem, padlón voltam rendesen... :(

van 1-2 ismerõsöm, akik újra és újra nekifutnak, de koppanás a vége... túlkínálat van számtech piacon

Riszpekk

Instict
dehogy az. hidd el.

Instict
ugyan... gondolom, hogy a könyvelõ, aki ingyen könyvelne, az a barátod, és vagy vele olyan viszonyba, hogy részletesen tudjon tájékoztatni a különbözõ lehetõségekrõl.

FREAK
ehhez minek? pénzkidobás

Riszpekk

Tudom, de ha nem jön be, többet bukhatok rajta.
20 évesen nem kéne tartozásokat felhalmozni.

Instict
hát... a cég alapítása mindenképp. tágabbak lesznek a lehetõségeid.

Taranov
Nem értem miért, hogyha egyéni vállalkozói kell neki.

A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.