Vállalkozás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

bocsi, de azért írta privátban, mert nem akarja itt szétkürtölni. privátban beszéljétek meg jó?

Instict
egyébként meg egy bt megalapítása 80 ezer forint, és 2 nap alatt megvan + a cégbejegyzés 2 hét.

Dzsini
"elmész egy ügyvédhez" - errõl beszéltünk :)

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Instict
elmész egy ügyvédhez, utána elmész a közjegyhõz, és kész. a cégbíróságnak a közelébe se kerülsz. na mindegy, itt úgyis vak vezet világtalant, jó tanácsadást.

Instict
a jegyzõ te nagyon okos!

És ki jegyezte be a cégbíróságon azokat a cégeket?

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

Cégbejegyzéshez, a cégbíróság elõtt eljáráshoz ügyvéd KELL.

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

Instict
köszönöm a tájékoztatást, de nekem jelenleg 4 cégem van, és a legelsõ se tegnap óta.

Konkrétebban mit értesz, mit ért mindenki kapcsolatok alatt?
pl.?

Dzsini
egy cég megalapításakor be kell jegyeztetni azt a cégbíróságon. az okiratokat, pedig egy ügyvédnek is ellenjegyeznie kell, és õk ezt nem teszik meg ingyen. (átnézi a társasági szerzõdést, stb...)

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

kapcsolatok nélkül nem mész semmire
és egyáltalán nem igaz hogy alacsonyabb árral be lehet törni, ez csak egy nagyon kis rétegnél számít ennyire

amit ki kell használnod az a tájékozatlanság és a lustaság, ezekre lehet (és kell is!) építeni

Instict
mirõl beszélsz? nem értelek!

Mondjuk kezdjük azzal, hogy a cégbíróságon ügyvédkényszer van...

Instict
mire gondolsz konkrétan? szerinted mennyi egy Bt megalapítása?

Z
Bocs...

Amit nem tudunk az erkölcsök útján megtenni, azt nem szabad a törvények útján megtennünk. A fehér ember nagyon ért a pénzcsináláshoz, csak ahhoz nem ért, hogyan kell elosztani.

Z
Lehet, hogy badarság, de vannak olyan badarságok, amik a való világban is badarságok maradnak.

Amit nem tudunk az erkölcsök útján megtenni, azt nem szabad a törvények útján megtennünk. A fehér ember nagyon ért a pénzcsináláshoz, csak ahhoz nem ért, hogyan kell elosztani.

Z
"1 Bt beíndítása " - ja az más...

Z
Törzstõkérõl beszéltem. De hát ha minden díjat be is fizetsz, ami az alapításkor esedékes, akkor a mûködéshez még mindig pénzre van szükség.

Z
Helyesbítést kérek!

Instict
ez badarság. az egy dolog, hogy mit tanítanak, és mi a való élet.

Z
Elvileg a számlaadás is az eladó, szolgáltató dolga. Pont azért, mert tudod miért... :DDD

Z
Jah... :DD

Punkerwork
nekem anno 2000-ben azt tanították üzletijogon hogy 1 Bt beíndítása nem jön ki 150k-ból, biztos lehetsz benne hogy ez az ár azóta csak növekedett

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen.

Z
Sok szerencsét!

Z
Az olcsó megoldás nem mindig célravezetõ.

Régebben foglalkoztam azzal, hogy a UPC helyett másik internet szolg.-t kerestem, és egyet találtam. Ti. az "elmaradott" telefonvezetékes technológián alapuló ADSL-t sajnos nem lehetett bekötni a XIII. ker-ben. :((
A megoldás egy speckó rádiós internet volt. De a cég, amelyik csinálta, csak beszedte a lóvét, és nem csinált semmit. (Tûlünk szerencsére nem, mert nagyon sokat kértek, azt kicsit beparáztunk... :DD) És azért nem csinált semmit, mert túl jónak tûnt az egész, túl sok megrendelésük volt, nem tudták teljesíteni, ezenkívül a berendezéseik, alkatrészeik sem minõségi cuccok voltak. És nagy arányban mentek tönkre, aztán cserélhették ki folyamatosan. Aztán csõd lett a vége.

Dzsini
1000 ft elég alaptõkének... csak van ügyvédi díj, bejegyzés, stb stb.. és máris az eredeti sokszorosát fizetted :)

Punkerwork
rosszul emlékszel

Z
Kkt, és Bt minimális alaptõkével létrehozható, és - ha jól emlékszem - nincs törvényi szabályozása a minimumnak.

De majd utánanézek.

FREAK
annyira nem érdekes, dolgoztam már ilyen helyen

rutin és emberismeret kell hozzá, de magánembernek többnyire nem kell számla, és áfát sem szeret fizetni

Riszpekk

The Garrett
az elsõ lépéseket már megtették, és szvsz nem is jártak vele rosszul lásd Gody-lan, WCG,...

I\'m a Goodfella just like Deniro, punk.

versanus.hu- t csinálod?

Punkerwork
amúgy nem csak LAN party-k, elõadásokhoz projektor stb is kellhet.

Taranov
Nekünk még sosem mondták pl., hogy nem kérnek számlát, felajánlani meg eléggé érdekes lenne.

A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.

Punkerwork
ezen már mi is gondolkoztunk

Dzsini
igen, ez mókás volt "vállalkozási alapismeretek" vagy valami hasonló okos órán - tanár közölte, hogy Bt-t alapítani akár 1000 forinttal is lehet... srác meg jelentkezett, és röviden elsorolta, hogy az 1000 ft az igaz, annyi kell alaptõkének :) viszont...

The Garrett
Akkor marad a dél és a mûszaki analfabéták arrafele. Ha görög rokonaimból és környezetükbõl indulok ki :D

Punkerwork
2 dologgal lehet kitûnni a piacon:
1 minõségi cuccok, sok induló tõke kell
2 olcsón dolgozni, qrva sok megrendelés kell ami ismerõsök nélkül nem megy

The Garrett
Ebbe viszont ÉN látnék fantáziát, ha nem is jövõre vagy 2 év mulva de szerintem 5 éven belül a rendezvényszervezõ cégek nyitnak majd ilyen irányba. Lan party-k lebonyolítása, és hasonlók.

Z
Azért nyugatabbra is jócskán találsz embereket, akik értenek a témához.

FREAK
az meg inkább 150

Riszpekk

Z
Hát igen, srácok. Elég sokan csinálnak ilyesmit, egy barátom is hamarosan alapít majd egy céget. De szvsz nagyon belterjes ez az egész. Úgy, mint minden más itthon.

The Garrett
Amugy szeritnem ahogy freak is írta, ennek igazán külföldön lenne értelme, ahol kevésbé értenek a sz.technikához.
Nálunk szerintem nincs olyan ember, akinek ne lenne ismerõse 100m es körzetben, aki ért a gépekhez, ki tud cserélni 1 vid, kártyát, megnézi mi lehet a baj a windózzal... Míg nyugatabbra, délen más a helyzet.

"Nem vagyok túl tájékozott, ezért nyitottam a témát."

Z
Az a Bt. alapításához szükséges lóvé.

Punkerwork
referencia anyagnak pedig felhozza a hétvégi LAN-party-t :)

Értem.

Harware : javítás, csere
Software : telepítés, konfigurálás, weblap.

The Garrett
És hogy adod be a pályázatot?
Beleírod hogy semmiilyen szakképesítésed nincs ezirányba, de meg tudod csinálni mer gyerekjáték?

Punkerwork
nagyon nem vagy tisztában a piaci helyzetekkel

Attól még lehet csinálni, csak nem lesz elismert, nem?