348
Vállalkozást szeretnék indítani, mindent amit tudtok...
  • davos80
    Nekem kellett egy kis infó. A jövőben akarok majd vállalkozást indítani.
  • LittleL
    Mi folyik itten ?
    Kinek kell üzleti tanács ?
    Egyáltalán van itt valaki,
    aki vállalkozó ? Instict -en, Tep, en és rajam kívül ?
  • davos80
    Köszi!
  • cenobite
    Davos80-nak:

Először is sok sikert! Annyit szeretnék még hozzáfűzni az előttem szólókhoz, hogy ha már beindult a biznic, akkor ne csak a közvetlen környezetedben gondolkozz lehetséges partnereken. Ismerősömék pályázatírással/könyveléssel foglalkoznak, megyeszékhelyen laknak, de a megrendelőik nagy része a környező kisebb városokból-falvakból van.
    Szerintem megér egy próbát az, ha a Te környéketeken lévő településekre kigurultok, felkeresitek esetleg az iskolákat, önkormányzatokat, egyéb hivatalos helyeket, elmesélitek hogy mivel foglalkoztok, biztosítjátok őket a folyamatos ellátásról/szervizről stb. és lehet, hogy így több partnert fogtok, mintha várjátok őket. Adogatjátok a névjegykártyákat és lehet, hogy hamarosan hívni is fognak. Kicsit több utánajárás, de -bizonyítottan- több az esély.
    A lényeg szerintem, hogy kialakíts egy állandó vevőkört, ami neked majdhogynem fixen hozza a pénzt, a többi már csak ráadás. :) No jó, az én véleményem az optimistábbak közül való. ;)

Még1x sok sikert!
  • Z
    Jól mondod
  • Z
    E-E-E-E! Campus keretein belül szigurú monoton növekv...izé, tehát csak tanulási célra fizeti ki helyetted az állam a licenszdíjat. Ha azt használod vállallati (pénzkeresési) célra, akkor az nem igazán, vagyis abszolúte nem legális.

Így van, de meg kell vásárolni a progikat. Amik általában nem olcsók. Egy macsómédia csomag (Fireworks a szép grafika miatt) asszem párszáz, talán 300 ká. Nem árt egy vindóz, egy offisz (bár ebből elég korrekt az OpenOffice is) sem.
  • Dzsini
    ha jól tudom a Campusos szoftver licencében benne van, hogy azt üzleti célra tilos használni, csak oktatási környezetben szabad (tanár/diák)
  • PResident Evil
    AAAAAAAAARRRRRRGHHHHHHHHH :DDDDDDDDDDDDD

/sry/
  • SoDI---
    Nem mindenki, de tudni kell, hogy kiket sürgős kifizetni, és kiket lehet alternatívabb ütemezés szerint. És míg többel tartoznak neked, mint amennyivel te tartozol, addig nincs nagy gond.
  • SoDI---
    De tervezem a tanulásást, csak hát idő.

Hogyhogy nincs időd rá?
  • The Garrett
    Az ilyen progikat érdemes egyetemista ismerős közreműködésével campus rendszerbe megvenni.. olcsóbb valamivel.
  • I.C.ram
    Igen tudjuk a te "mindenkibasszon rá rajtam kívül módszereidet" :D
  • SoDI---
    20 évesen nem kéne tartozásokat felhalmozni.

Miért ne kéne?

Én 22 éves vagyok, és 700 ezer forint felett tartozom különböző helyekre. (Csak T-Mobile 160 felett) Nekem viszont 2 év fél millióval lógnak különböző helyek...
    Ez változik, de lényeg, hogy vannak olyan erősek a kintlevőségeim, mint a tartozásaim.

Nem baj az adósság, legyen akármennyi. Sokan hiszik ezt, de nem baj. Baj csak és kizárólag az, ha nem tudod kezelni.
  • Z
    Khm, itt nem legutóbbit/legújabbat akartál írni?
  • Z
    Hosszú távon nem lehet veszteséges a működése! És (több) év az már hosszú táv. Éven belül az a rövid időtartam, amikor beruházásra, géppark felújításra, technológiaváltásra, stb nem nagyon van lehetőség. Csak néhány terméket bőven a piaci ár alatt adnak el, valamivel többet kicsit a piaci ár alatt, és a többit pedig a piaci áron értékesítik. Amit ezek csináltak, az azért volt nagy húzás, mert néhány óriásplakáttal, meg 100e Ft-os 72cm Sony tévével (csak tippeltem, már nem emlékszem a pontos árakra/termékekre) berobbantak a köztudatba, és a piacra. Tették mindezt sokkal gyorsabban tették, mint ha csak simán nekiálltak volna szórólap, Internet, "Mert hülye azért nem vagyok", stb reklámokkal ismertté tenni magukat.
  • davos80
    "Ja, ez sajna nem egyértelmű." = Ja, ez sajna egyértelmű.
  • Punker
    sőt ha nem oem win-t meg hasonlóka tveszel akkor még több
  • davos80
    Ja, ez sajna nem egyértelmű.
  • Punker
    igen, de 100k-ból nem nagyon jössz ki
  • Dzsini
    természetesen (elméletileg) a működéshez szükséges összes szoftver és hardver legális illik, hogy legyen.
  • davos80
    És így tovább : CD/DVD írás, digitalizálás, adathelyreállítás...stb
  • Dzsini
    egy multi megengedheti azt, hogy egy országban veszteséges árpolitikát folytat pár évig, mert a többi ország bevétele kompenzálja. egy egyéni vállalkozó ezt nem teheti meg.
  • davos80
    Ha weblapkészítést vállalok (legálisan), akkor elég annyi, h megveszem a szoftvert amivel csinálom?
    + a gép működéséhez szükséges szoftverek, amin fut a weblapkészítő progi....
  • Z
    Nyilván, de az alacsony ár, az akkor is alacsony ár, ha egy kezdő vállalkozás teszi, illetve ha egy multi.

Egyébként tartósan alacsony árakkal nem éri meg termelni, szolgáltatni. Ha a ktg-k nem térülnek meg akkor leves.
  • Dzsini
    ...azért az EW-nél a háttértőke mérete se volt kicsi :)
  • Z
    Mit puffogsz te folyton? Mi vagy te valami kétütemű?

"és máris az eredeti sokszorosát fizetted " - ezt a gondolatot vittem tovább. Vagy azt tilos? Nem. AMÚGY
  • Z
    Jó marketinggel és alacsony árral be lehet törni. Lásd Electroworld. És valóban ők is alapoztak a tájékozatlanságra/lustaságra.
  • FREAK
    akkor meg az egyénihez nulla kell, az alapítási költségekről volt szó AMÚGY
  • Instict
    ja egyébként amiket cat mondott, mind tökéletes, és megfontolandó
  • Cat #156
    "a moderátor írtam bele" :D
  • Efreet
    nem, csak a fórumfelületet olvasom.
  • Dzsini
    erről álmodik minden vállalkozó :) de azon kívül, hogy pénzfát ültetsz nem sok esélyed van erre. ahogy mondani szokták rizikó nélkül nincs kockázat :) (pontosabban kockázat nélkül nincs haszon)
  • davos80
    a privát üzeneteket is el tudod olvasni?
  • Instict
    jaja, beszélj egy olyannal, aki már évek óta benne van ilyen dolgokba, és ő biztosan segít.
  • davos80
    tom
  • Instict
    1 millió köszönet érte!!!! kérhetsz bármit! :D
  • davos80
    Egyenlőre elmegyek az ismerősömhöz, aki benne van a szakmában, aztán meglátom mi lesz.
    Lényeg, h kicsi legyen a kockázat, minimális befektetés, jól jövedelmező.
  • Efreet
    nem, a dőltbetűseket a moderátor írtam bele :)
  • davos80
    Ok. Bocsi...
    #145=nem davos80 írta...
  • Instict
    ajaj :D nem véletlen írtam privibe, szal inkább nem folynék bele. beszélj a könyvelőddel, ő tudni fogja a megoldást!
    semmi gond, remélem nem sokan látták. beszéljétek meg egymás között.