348
Vállalkozást szeretnék indítani, mindent amit tudtok...
-
#105 Hát igen, srácok. Elég sokan csinálnak ilyesmit, egy barátom is hamarosan alapít majd egy céget. De szvsz nagyon belterjes ez az egész. Úgy, mint minden más itthon. -
#104 Amugy szeritnem ahogy freak is írta, ennek igazán külföldön lenne értelme, ahol kevésbé értenek a sz.technikához.
Nálunk szerintem nincs olyan ember, akinek ne lenne ismerőse 100m es körzetben, aki ért a gépekhez, ki tud cserélni 1 vid, kártyát, megnézi mi lehet a baj a windózzal... Míg nyugatabbra, délen más a helyzet. -
davos80 #103 "Nem vagyok túl tájékozott, ezért nyitottam a témát." -
#102 Az a Bt. alapításához szükséges lóvé. -
#101 referencia anyagnak pedig felhozza a hétvégi LAN-party-t :) -
davos80 #100 Értem. -
davos80 #99 Harware : javítás, csere
Software : telepítés, konfigurálás, weblap. -
#98 És hogy adod be a pályázatot?
Beleírod hogy semmiilyen szakképesítésed nincs ezirányba, de meg tudod csinálni mer gyerekjáték? -
#97 nagyon nem vagy tisztában a piaci helyzetekkel -
davos80 #96 Attól még lehet csinálni, csak nem lesz elismert, nem? -
#95 means:=> meg is nézik 1-1 pályázatnál hogy van-e ilyened. -
#94 amugy CISCO nak kell írni :) -
#93 Hehe akkor bizony a hálóztépítés és hasonló dolgokról szerintem letehettek.
Ez egy 2 éves felsőfokú tanfolyam, 150e / év ért, ami olyan szakképesítést ad, hogy hálózatokat építhetsz ki, karbantarthatsz. És elismerik sokhelyen. -
#92 mit értesz szervizelés alatt? szerszámok szoftware-k beszerzése se 2 forint biztos lehetsz benne, és azzal számolj hogy a konkurencia az első elhalászott ügyfél után a nyakadra küld 1 jó kis ellenőrzést. -
#91 a szórólapnak kb 1/10000, a netes hírdetésnek (banner) 1/1000 körüli az érdeklődési aránya... aztán, hogy 100 érdeklődésből mennyi lesz üzlet, az már érdekesebb kérdés. -
#90 A Sisq vizsgához jól kell reppelni :D
-
#89 az ötlet jó, de erre építeni nem szabad
a többség inkább vár hétfőig, ritka eset az, amikor szombat éjjel lesz szükség javításra, úgy évente kettőt saccolnék -
davos80 #88 Hát nincs. Mi az?
Anélkül nem szervízelhetek? -
#87 sziszkó vizsgád/vizsgátok van? -
#86 mondjuk figyeld a piacot, németeknél minden pár hónappal előbb jelenik meg, ilyen dolgokat árulhatnál itthon
ha elég gyorsan összejön sok rendelés, megéri kiautózni legalább Bécsig -
davos80 #85 Ezért gondoltam az éjjel-nappali szervízre.
Teszem azt szombaton 10kor bedöglik a ügyfélke gépe, és neki kell a gép vasárnap, vagy akár hétfőn a melóhoz, akkor ki tudok menni hozzá. -
#83 az amit leírtál szerintem így bukás -
#82 kiepíteni se rossz pénz, de a nagybuli, ha mondjuk utánna te tartod karban is a gépeket. 5e/gép.
Nálunk a suliban a rendszergazda 1000Ft/gép/hó -t kap és van kb 150 gép... -
davos80 #81 Na akkor most mit javasoltok, mi legyen?
Az elején leírt tevékenységeket alapján. -
#80 nem akarok negatív lenni, ez csak személyes tapasztalat, 2 éve kiszórtam vagy 300 cetlit Csepel gazdag környékén, azóta NULLA hívásom volt
a helyzet tényleg az, hogy a népek szívesebben mennek a sarki boltba, munkaerő meg többszöröse a szükségesnek
ha sikert akarsz, specializálódj valamire, importálj valami egyedit, vagy árulj spéci dizájn (saját készítésű) házakat, esetleg indíts egy durva dömping akcióval (ehhez mondjuk nagy tőke és nagy mázli kell), vagy mittomén találj ki valami ultra hűtést, a lényeg, hogy olyat mutass, amiből kevés van, mert sima bolt/szervíz már túl sok -
davos80 #79 Az is jó pénz.(hálózat) -
davos80 #78 Csak példa...
Nem vagyok túl tájékozott, ezért nyitottam a témát.
Van egy vállalkozó rokonom, megyek hozzá infóért, ha lesz időm. -
#77 Erre a feladatra pedig vannak a cégnek belső emberei,(általában)... Neked max a hálózatot lehet kiépíteni a már meglévő gépparkra. -
#76 ha így állsz hozzá nem jósolok nekd nagy jövőt..... -
#75 Arról nem is beszélve hogy a pályázatot meg az nyeri aki ismeri a kiíróit :/ -
davos80 #74 Ill. azt mondja itt van 250 e/1 gép, és építs gépparkot, akkor
én döntöm el milyen gépet veszek, és a többi haszon. -
#73 igen, de ha te megmondod mennyiért csinálod meg, a konkurencia pedig 50e el olcsóbban (csak példa) akkor a konkurenciáé a meló... -
davos80 #72 Igen, pályázatfélére gondoltam.
De ott is én szabom meg az árakat, nem? -
#71 Irodákba, nagyobb cégekhez, általában írnak ki pályázatot az ilyen jellegű munkákra...
-
#70 davos80 ment a privát -
#69 aha persze ahogy azt te elképzeled, konkurencia meg nem fog alátok igérni + új cég nagy árakkal soha nem fog betörni a piacra. -
davos80 #68 Ismerettség... -
davos80 #67 kiéoítése : kiépítése -
#66 szórólap ingyen? újság ezres? autóra a matrica ingyen? ha ezt tényleg így van akkor qrva sok szivességet kell kérned és az még rosszabb mint tartozni. -
davos80 #65 Ha cégnek csinálom, valszeg többet is kaszálok.
Pl: vmi irodában számítógéphálózat kiéoítése : annyi hasznot teszek rá, amennyit nem szégyellek.