348
Vállalkozást szeretnék indítani, mindent amit tudtok...
-
#227 Az tuti kell...annyi előnye van, hogy mindenfélét le tudsz írni az adódból, meg a cégautó nem adózik. Legalábbis szerintem. De örülnék, ha valaki hozzáértő fölvilágosítana. Vagy dobjatok egy linket ahol ezt ecsetelik, biztos van... -
#226 És mi az előnye? Nem kell ÁFA?
-
#225 Külföldön bejegyzett cég. -
#224 De mi az a Offshore????????
-
#223 Bárcsak már ott tartanánk...
Csak előbb el kéne dönteni, hogy ha tényleg belevágunk, mik legyenek az első lépések. Mi legyen az adózással pl? Hogy kéne elindítani egy ilyen vállalkozást? Gondolom ki kell váltani a vállalkozóit, aztán bejegyeztetni a céget. Hogy mennek ezek a dolgok? -
dzsozefo #222 Lehet tudok segiteni neked egy Nagyker el kapcsolatot teremteni és beinditani üzlet ágadat ! -
#221 Hasonlót. Lényeg, hogy kicsi lenne, elég lenne 1 nagykerrel a folyamatos kapcsolat. Ahol lakom 10km-es körzetben nincs semmi ilyesmivel foglalkozó bolt, pedig lenne rá igény. -
#220 Offshore????????
-
dzsozefo #219 Szia Narancs őszintén megmondom neked.... félig meddig értem amit leírtál de ezzel kapcsolatba lenne egy kérdésem ismerősömnek van egy webaruhaz oldala ami a nagyker ből jön és rárakja a haszonát és úgy adja el a termékeket illetve kiszállitás... nah jah jól értem ilyet szeretnél? -
#218 Hali srácok!
Régóta gondolkozom egy kis vállalkozás indításán, ebben szeretnék segítséget kérni! Szóval egy online rendelési listával dolgozó számtekboltról lenne szó, nagyon kevés indulótőkével. Az lenne a kérdésem, hogy melyik vállalkozás és adózási forma lenne a legmegfelelőbb szerintetek? Én alapból Offshore-ra gondoltam, nem tudom megérné-e. -
dzsozefo #217 Kedves Punker szerintem ez nem azon múlik hogy lövésem van vagy nincs ez egy munka ami lehet kamatozik lehet nem... de remélem kamatozni fog amugy mien hozzá szolás ez hogy lövésem sincs az egészről miért? pénz van rá akkor meg szerintem csöndbe lehet lenni de ezt ne vitasuk tovább ! jah és FFXI köszönöm szépen!
Illetve még egy kérdés: szerverel kapcsolatba hogy lenne olcsobb? ha bérlek vagy veszek és úgy helyezem el egy központba aki jártas ebben jelezze THX -
#216 ha lövésed nincs az egészről minek vágsz bele? -
#215 Ügyvédet és könyvelőt, ha van szintén vállalkozó rokon a családban, akkor feltétlenül kérdezd meg. Hiszen ez is egy fajta "szolgáltatás", de annál komolyabban mert nem olcsó a havi- és óradíj. Cégbíróságnál is lehet informálódni, ott adják ki az "engedély". Legyetek ketten, bel- és kültag. Majd ha eszembe jt még vmi akkor szólok!
-
dzsozefo #214 Sziasztok! Sajnos idő hiány miatt nem tudom végig olvasni a fórumot előre is sorry!
Szeretnék inditani egy Bt. ami Webhosting al foglalkozna, mi is a webhostingon belül: domain,email,tárhely,csomagok stb, és webdesign nah most olyan kérdésem lenne ezzel kapcsolatba hogy kell elkezdeni? Jártasságom nincs benne de semmi .
Hogy kell a Bt. megcsinálni illetve hallotam hogy kell ügyvéd és könyvelő őket hol találom, és aki tudna okosságot mondani hogy pl. Szervert-és Hostingot(Netet kb 100mbit) hol tundék a legolcsóbban venni. Illetve aki tudd még olyan Webüzletet ami kamatozik akkor jelezze! Előre is köszönöm mindenkitől! -
#213 Üdv!
lehet hogy eleve láma kérdés, de hátha nem. Egyéni vállalkozásban ha távmunkát csinálok valakinek akit nem ismerek (neten keresztül találtam a melót), és he azt a lehetőséget kihagyjuk hogy nem fizet, ráfázhatok-e arra hogy ha ő számla nélkül akar kifizetni? -
#212 Nem hinném, hogy mi vissza tudjuk igényel az ÁFA-t, mert mondta a könnyvelő, hogy ez nem lehet BT.-vel :(((
-
#211 Azért szigorították meg, mert cégvezetők, céghez közeli emberek
Merdcedes E osztályú kocsikkal, meg hasonlókkal furikáztak.
Noha a cégvezetőknek ez volt a családi autójuk, de be volt jelentve a vállalkozásba,
és emiatt vissza tudtak igényelni 25% ÁFÁ -t a vételárból.
Egy 10 milliós kocsinál ez 2 millió forint ajándékpénzt jelentett. Ezért
szigorítottak. -
#210 Látod! Erről sem tudtam.
Szal nem lehet kombink? Miért tiltja ezt a "nagykönyv"?
-
#209 A probléma ezekkel a kombikkal az lehet hogyha nem tehergépjárműnek van vizsgáztatva, esetleg nem is lehet elszámolni a vállalkozásban.
Egy -két éve szigorították meg a törvényt.
ennek utána kéne nézni könyvelőnél. -
#208 Sztem vmilyen kombira gondlunk, mert a minibusz nagyon drága lenne!
-
#207 THX!!
-
#206 Hi
minekünk magánvállalkozásunk van.
először is : Milyen autót gondoltatok megvenni ?
könyvelőt kérdezzétek meg szerintem, mi is mindig ahhoz fordulunk,
elvégre ha valami hülyeséget csinálunk, azt neki kell helyrehoznia.
De szerintem a B.T -nek a nevére meg lehet venni az autót.
A forgalmiban a tulajdonos nevének helyén nem a te neved lesz hanem a B.T..
Számlával kell megvenni szerintem mindenképpen,
mert el lehet számolni,
meg aztán mindig vezetni kell a menetlevelelet - feltéve hogy tehergépjárműnek van vizsgáztatva.
Tankolásoknál mindig rá kell íratni a számlára a rendszámot, mert
csak így tudja a könyvelő elszámolni az üzemanyagot.
Más, oda nem tartozó tétel nem lehet a benzinszámlán ( pl.Csoki, újságok), mert
akkor nem lehet elszámolni.
Előny / hátrány ? :
-Ha hitelt is akartok rá felvenni, akkor jobb ha számla van róla, mert el lehet számolni, a havi törlesztőrészletet, ennyivel is kevesebb lesz az adó.
egyebet nem tudok, könyvelődet kérdezd még meg. -
#205 Császtok, leendő vállakozótársak! Kezdő vállakozó vagyok, most alapítottam egy BT.-t feleségemmel. És azt szeretném kérdezni tőletek, hogy első lépésként nagyon szükségunk lenne egy szállítóeszközre. És azt hogyan lehetne BT.-ként megvenni? És hogy annak nagyobb előnye van vagy hátránya? Vagy inkább egyénileg(mint civilként) vegyem meg a "transfer"-t? Köszi előre a tanácsokat!
-
#204 most mit dolgozol ? -
Vlala #203 Oops, ezt nem arra mondtam, csak sztem nem nevezhetjük barátságnak a kölcsönös átveréseket.
"Haver az, aki számít Rád, ha bajban van.
Barát az, akire te számíthatsz." -
#202 "Nem mások fejére lépve szeretnék feljebb jutni..."
Remélem ő sem... :) (Mármint akit említettem a #200-ban)
-
Vlala #201 Nálam ez úgy hangzik, hogy "a barátságban nincs üzlet"
Nem mások fejére lépve szeretnék feljebb jutni...
Nekem eddig egy vállalkozó főnököm volt, alá is íratta velem a szerződést, aztán nem beosztott, hanem csicskamunkás lettem (volna, 4 hónap után lekoccoltam) Eléggé forintközpontú embherke volt, 10 zsemlyét már áfás számlára kért a péktől :-) -
#200 " Az üzletben nincsen barátság"
Ez tök igaz és figyelj arra, hogy ha esetleg olyan ötleted van, amit máshol nem láttál még, vagy nincs a környékeden - egyszóval valami egyedi dolog - akkor ne mondd el SENKINEK! Én jövőre akarok lekoccolni a cégtől és saját dologba fogni, és egy ismerősömnek elmondtam, hogy miről is lenne szó. Most egy kicsit para van, nehogy lenyúlja a témát... -
#199 sokkal nagyobban is tud működni, szvsz.
mi 8-an vagyunk,
de ismerősünk 16 alkalmazottal dolgoznak + 4 fő a család,
és jól megvannak így.
Másik ismerősünknek 2 péksége van családi alapon, kb.30 alkalmazott
Egy másinak meg itt ahol lakom, 36 lakatosa, esztergályosa volt.
Egy másik barátunknak van 9 autószerelője.
Nagybátyámnak van 10-12 traktorosa, szerelője, mezőgazdasággal foglalkoznak + plusz a család 3 fő.
- Ez egész dolog a szervezésen múlik,
fontos a precíz szervezés, mindig előre kell gondolkodni.
Na és a fegyelem, hogy a munkámat mindig rendesen el kell végezni, stb.
mert ha munkaadó vagy akkor terajtad múlik mások élete is. -
#198 és a "családi vállalkozás" mint olyan kb 5-6 emberig tud működni -
#197 Ja, még egy nagyon fontos dolog van az üzleti életben :
" Az üzletben nincsen barátság"
Mert lehet mondjuk ismerősökre támaszkodni, szívességet
kérni mondjuk egy-kétszer , de hosszú távon ez nem működhet.
És ráadásul a kapott szívességet is vissza kell adni egyszer. -
#196 Ezzel tökéletesen egyetértek.Csak a reklám(szórólap,tv,internet,újság) még kevés egy kezdő vállalkozásban.Aki ettől várja a sikert azoknak 95%-a koppanni fog és lehúzhatja a rolót.Neked kell folyamatosan megkeresni a potenciális ügyfeleket és ajánlani magadat, kapcsolatokat kiépíteni stb., egyszóval eladni magadat.Ez igaz mind a vállkozásra és mind az álláskeresésre. -
davos80 #195 Köszi. -
davos80 #194 Pár dolog nekem kedvezményes :
könyvelő ismerős (pár ezer), a kocsi gázos (134ft/l)
Így már azért könnyebb.
Már csak az áfa van.. -
#193 (a vállakozási formákban le vannak írva a vállalkozási formák...logikus, nem?) -
#192 A topikindítónak:
Ezen az oldalon a letölthető dokumentumok között vannak a vállakozási formák, amelyben le vannak írva a vállakozási formák és az anyagi vonzatai. -
#191 Persze hogy akkor már vásárolhatsz,
de ahhoz több millió forint kéne induláshoz,
meg személykocsiba sem lehet túl sok alkatrészt berakni.
Meg ha már vállakozó leszel ott van a könyvelési díj is
ami plusz teher, havi 10.000 forint legalább, de
ez függ a számlák mennyiségétől.
És ott van még a fizetendő ÁFA, vagy ha nyereséges leszel ott lesz
az adó, bár ezen ügyes könyvelő gyorsan tud segíteni. D
Egyéb költségként számottevő a benzinpénz - nem filléses dolog
a telefonköltség,
hirdetési díjak - több tízezer forint
-
davos80 #190 tanácsoz = tanácsot -
davos80 #189 Van, sztem. A nagykeren én is gondolkodtam.
Elvileg vállalkozóival én is vásárolhatok nagykerben, ha nem, -> szerződés.
Köszi a tanácsoz! -
#188 jaja, visszaolvastam a topikot.
nos én azt javaslom keress valakit, aki nagykerben tud
nagytételt vásárolni a számítógép nagykerben.
Aztán szerződést kötni vele, hogy te összeszereled a gépeket, és kiszállítod házhoz a kész gépeket,
windowsal, meg miegymás programmal telepítve.
Mert az embereknek fontos a személyes kapcsolat,
hogy rudják azt, hogyha nálad rendelnek gépet, akkor
te rakod össze, és a lakásban fogod a vevőnek beüzemelni,
sagítesz nekik a programokat feltelepíteni. stb.
Aztán ha elromlik valami, hozzád fognak menni, mert
te üzemelted be.
mivel elég sok ember van még akik csak alapfokon értenek a
gépekhez, és ha elromlik valami, legyen az a programbeállítás,
vagy nemán hardweres probláma, akkor biztosan
téged fognak hívni.
Tehát kerseni kell egy vállalkozót,
aki az alkatrészeket odaszállítja neked.
Ő fog hírdetni, meg miegymás, mert neki
csak egy megbízható számítógép-összeszerelő kell.
- Barátaim, akitől a gépemet vettem most
ezzel foglalkoznak, és beindult nekik.
- Mondjuk én nem sokat értek a számítógép bizniszhez,
mert vendéglátással foglalkozunk,
de remélem van azért benne hasznos tanács.