348
Vállalkozást szeretnék indítani, mindent amit tudtok...
  • I.C.ram
    Offshorenak pont az a lényege, hogy az APEHnek kuss a neve :D
  • ffxi
    Pécs? VAgy annak környékén lesz a dolog?
  • NFP
    NINCSEN KIÚT AZ ADÓZÁS ALÓL, ez egészen biztos

Az így igaz. Csak nem mindegy, hogy melyik országban adózol. :)
  • phredon
    Nem a mohácsi netcafe az enyém.
    Elragadtattam magam egy kicsit, örömömben rögtön beírtam h megvan a hely. Jelenleg próbálok alkudni a bérleti díjból, valószínűleg holnap kapok választ. Egy kis különbség van már csak az elképzeléseink között. Ha minden optimálisan alakul február 15 körül nyitok!
    Ha fix az üzlethelyiség akkor írok részleteket, pontosan hol hogyan stb lesz az üzlet. Jelenleg kérek ajánlatokat hardverre, szoftverre és italautomatákra. Mivel üdítők árusítása is kereskedelmi képzettséghez és engedélyhez kötött ezért kezdetben kizárólag automatákból akarok kávét/üdítőt/snacket árusítani (kis befektetéssel akarok indítani, amíg nem ismerem az igényeket).
    LittleL ha van tanácsod kávéautomaták ügyében kihez érdemes fordulni (baranya megye), azt szívesen veszem!
    Ha megvan a hely hamar bepakolunk, akkor majd teszek fel képeket is.
    Ha vkit érdekel amd athlon 3000+, geforce 6600gt, 1 gb ram konfigok lesznek a jatekgepek (6db), + 2db kicsivel gyengebb gamer, + 2db csak netre, +1db szerver.
    Ha vannak tanácsok, ötletek játékparkra, vagy bármi egyébre azt nagyon szívesen veszem!
    Bízom benne, hogy előbb-utóbb a berendezett hely képeivel jelentkezhetem!
  • LittleL
    képet!

rakhatsz fel képet ha gondolod.
  • ffxi
    Csak nem Max internet café? Mohácson a sétáló utcában? Most nyitottak új internet kávézót.
  • ffxi
    Hol?
  • phredon
    Találtam üzlethelyiséget!! :))Majd megírom mi alakul!
  • LittleL
    majd írd meg hogy mit sikerült előrelépni.
  • phredon
    Pont erre gondoltam én is. Az ünnepek után újra körülnézek, hátha akad vmi. Egyébként Pécsen 2 kis netcafét is kínálnak eladásra, mondjuk mind2 elég gyenge és rossz helyen van, már amennyire én ismerős vagyok Pécsen. Az sem kizárt, ha találnék vmi igazán jó helyet bepróbálnám Pécset.

ffxi: a mohácsi hely olyan volt, mint mondtad, sőt nem számítottam rá, hogy ilyen időtájt ilyen sokan lesznek. Látszik h tisztán a netezőkre építenek és az jól is megy, legalábbis az alapján amit láttam. Annyi h nagyon olcsó, 200Ft-ból nehéz jó nyereséget termelni. Egyébként elgondolkoztam, csávó a pultnál miért háttal ül, így nem látja ha bejön vki, v vki a hóna alá csap egy gépet és kisétál, azt meg mindenki látja ő mit alakít a monitorján.

Van ennél jóval olcsóbb is, Keszthelyen olyan durva árverseny alakult ki a netcafék között, h van aki 90Ft-ért adja a netet óránként!

Sztem egy 300 Ft körüli összeg kell ahhoz, h tudjál rendes bevételt termelni, pl 140Ft fél óra, jól is hangzik, de mégsem olyan kevés.
  • LittleL
    Hát biztos nehéz lesz találni megfelelő helyet.

Januárban lehet hogy több szerencséd lesz,
    mert olyankor sok üzlet végleg bezár....

szerencse is kell hozzá.
  • ffxi
    Én szóltam #246!!!

• phredon
    Megnéztem a mohácsi helyet. Talán hétfő v kedd volt, este 7 körül és voltak jó 6-8-an, viszont 1 óra csak 200Ft, ami nem egy nagy bevétel.
    Amiben a legnagyobbat csalódtam az viszont Pécsen a Matrix. Most voltam először és egyenesen ledöbbentem, valami sokkal komolyabbra és sokkal jobbra számítottam. Játszani jóformán nem is tudtunk (a játékarénába mentünk, külön van terem csak netezésre), ugyanis invalid ck-key stb hibák jöttek be, a pultosgyerek is tanácstalanul csóválta a fejét, próbálkozott a daemon-tools-al, aztán a többi játékos felvilágosította, h pl counterstrikeot csak lanon lehet játszani (magyarul illegális az összes szoftver, legalábbis a többségük biztosan). A warcraft is kani loaderrel ment:) (illegális szerverhez csatlakozó program tört játékhoz). Az egér szar volt, a monitor kicsi és vibrált, a játékok mind 800x600-on mentek, már amit nagy nehezen sikerült elindítani.
    Mohácson is hasonló volt a helyzet, de ott láthatóan nem a játék volt a lényeg, ezért nem hoztam ott fel hibaként.

Az üzlethelyiségen viszont fennakadtam, a megfelelő helyen nem találok kiadó üzletet, elakadtam.. A helyet tartom a legfontosabb dolognak, amíg nincs jó hely inkább nem nyitok.
  • sufnituning
    Ááá. Bocs ezt nem ide akartam küldeni, de mindegy ti is nézzétek meg!!!
  • sufnituning
    Hi. Haverokkal összedobtunk egy oldalt: itt.
    Nézzétek meg.
  • ffxi
    Hogy ÉN?

• LittleL
    oké, képet is tehetnél majd be
  • ffxi
    A végén még összefutunk! :D

• phredon
    Ezt a mohácsi helyet meg fogom nézni magamnak.
    Ilyesmit gyanítottam italkiszolgálással kapcsban, le is teszek róla, elég lesz ha dobozos üdítőket, csokit chipszet meg kávét - automatából v egyéb egyszerű megoldással lehet kapni.
    Nagyon úgy néz ki, hogy belevágok a dologba, ahogy részletesebben is beszámolok a tervekről egyre többen biztatnak erre.
    Sztem az a lényeg h rákattanjanak a dologra a fiatalok. Szükség lesz az elején egy ingyenes napra v nagyon kedvező időszakokra, hogy megismerjék az élményt amit az online játék nyújt.
  • LittleL
    Ha italkiszolgálást is akarsz az már bonyolítja helyzetet..
    a sok engedély miatt..

ÁNTSZ - ha italkiszolgálás van, előírhatnak neked WC -ket kialakítani.
    Ha szeszes italokat is akarsz az még rázósabb, mert Vám és Pénzügyőrség ellenőrzi. Ezt a Rendőrségen kell engedélyeztetni, iskolák, rendelők 200 m -es közelségében, nem lehet szeszes italt árulni. DE gondolom ebbe nem akarsz belebonyolódni.

szakképesítés asszem nem nagyon kell, ha italokat is karsz hozni a boltba.

Pénztárgép viszont mindenképpen kell, azthiszem - ezt Apeh -nél kell bejelenteni.

• ffxi
    Én is oda járok, hiszen kisfaluba lakom és praktikus nagyon, ki tudom használni az utolsó percet is :), hogy elérjem a buszt.

• ffxi
    Mohácson is van, nem is egy helyen: városikönyvtár, ifiház és az iskola. DE hangsúlyozva, hogy egyik hely sincs a buszmegálló közelébe és egyik sem nyújt játék lehetőséget. Ezért tudott hamar följönni a tulaj.

• phredon
    Ez bizakodásra adhat okot, bár a legfőbb kérdés, hogy ott is van ingyenesen hozzáférhető internet, viszonylag sok gépen? Ez a probléma nálunk, ez az amiért még nem döntöttem, és ez az ami miatt egyáltalán nem tudom kiszámítani a várható eredményt. Ha nem lenne ezen a 2 helyen ingyenes netezési lehetőség, már léptem volna.
    Azt hiszem megpróbálok utánanézni hasonló példáknak az országban, ha máshol működik feltehetőleg itt sem lesz probléma.
  • ffxi
    Mohács!

• phredon
    Vmikor én is megfordultam a PMMK-n, csak nem voltam túl kitartó:) Lehet tudni a kisváros nevét, ahol ez a netcafe működik?
  • ffxi
    Mint említett helyen, amiről én írtam, ott sem adnak más szolgáltatás és mégis "megélnek" e nélkül. Na jó, van ott automata kvzó és üdítő, kasszán pedig csipszet és rágót lehet kapni. Nem kell bonyolítani a helyzetet, ha a városban nincs még ilyen szolgáltatás.

Netán Te is PTE-s vagy?

• phredon
    Ez az amiben abszolút nem vagyok otthon, a kávézó részében. Dobozos üdítők, kávé, és rágcsálnivalók mindenképpen kellenek, ital kiszolgáláson gondolom azt érted h pohárban, felszolgálva:) bocs ha hülyén fogalmazok:). szval az utóbbi nem volt tervben, mert nagyon nem az én területem. Feltételezem ehhez egyéb engedélyre is lenne szükség. Remélem ahhoz nem kell külön engedély vagy szakképesítés h dobozos üdítőket és rágcsálnivalókat/csokikat árusítsak.
    A szgépekhez értek, megvan a leendő hely és ennyi, a kávézó részéről nem sok fogalmam van.
  • LittleL
    Nekem kávéházaim vannak. - családi vállalkozás.

A kávézó részében biztos tudok segíteni.

Ha nem adjátok drágán a szolgáltatást akkor sikeres lehet a vállalkozás.

Itt a kisvárosban volt egy hely ahol gyerekek tudtak játtszani gépeken,
    és internetezni is lehetett, de mára bezárt a bolt.
    Ha iskola mellett lesz a bolt az mindenképpen előny.

Ital kiszolgálás is lenne ?
  • phredon
    Te is baranyai vagy?:) Ráklikkeltem a nickedre és látom PTE:) Az a hely amit én tudnék központi helyen van, iskola nincs 50m, buszmegálló se sokkal több. Az egyetlen igen aggasztó dolog az ingyenes net lehetőség a városban, igaz ott nyilván nem lehet erőgépeken online játszani és a hangulat is más. Na meg az emberek hozzáállása, ha itt vkinek vállalkozást említesz rögtön negatívan állnak hozzá, itt úgyse menne semmi új..
  • ffxi
    Semmi akadálya ha még nincs ilyesmi a városban. A kisvárosomban is indult egy ugyanilyen és 6 géppel kezdték. Most már 15 gépük van, és egy nagyobb helyiséget is tudtak bérelni. A legnagyobb előnyük az hogy, úgy szintén az esetedben, hogy buszmegáló közelben vannak, mert a falusiak elérjék a buszukat illetve leszállás után rátaláljanka a dologra. Ez a nem mindegy.

• phredon
    Sziasztok

Örölük hogy rátaláltam erre a topikra, mert nagy bizonytalanságban vagyok, hátha tudtok ötletet adni, vagy én is ötletet adni másoknak.
    Mi a véleményetek netkávézó nyitásáról? Egy 10000-s lakosú kisvárosról van szó (elég nagy falusi vonzáskörzettel), ahol még nincs netcafe, viszont a könyvtárban és egy közhasznú szervezetnél ingyen is lehet netezni 6 és 8 géppel).

Ahogy hallom a netcafek inkább a játékokból szerzik bevételüket. A játékpiacon viszont egyre inkább az online, massively multiplayer játékok lesznek túlsúlyban, amit hiába másol le a user, nem lehet feltörni, csak az eredeti példányokkal lehet online játszani. Ezt a kiadást pedig a legtöbb ember nem engedheti meg magának, a netkávézó viszont igen.
    Szval a kérdés mit gondoltok a netkávézók, ezen belül is a game centerek (vagy nevezzük akárhogy) jövőjéről? Érdemes belevágni?
    Lenne egy nagyon jó hely, iskola mellett, a város központjában. A költségeket ahogy

számolom, ha 2 gép menne napi 10 órában, akkor min. szinten már megérné nekem a dolog. Alkalmazottat nem kell fizessek, testvéremmel csinálnánk (ráérünk:)). Szükséges kezdőtőke is megvan (annál vmivel több is). Szakértelem megvan hozzá, papír viszont nincs róla. Üzemeltethetek netcafet úgy, hogy nincs informatikus diplomám?
    Mit gondoltok, mi lesz a netkávézók sorsa? Előbb-utóbb minden kisvárosban lesz egy, vagy éppen ellenkezőleg, a már meglévők is eltűnedeznek lassan?
    Nem számíthatom ki az emberek reakcióját - ráadásul éppen külföldről jöttem haza, így még kevésbé vagyok képben mi a helyzet a városban, és az országban.
    Vajon megéri kockáztatni?
  • LittleL
    aha, értem, sok sikert mindehez..

kicsit bővebben írhatnál erről az offshore formáról,
    had tanuljak én is. D
  • Narancs
    Beszéltem egy barátommal, aki szerint jövőre új törvény lesz az online boltokról, pontosan nem tudta megmondani mi változik, de pénztárgép szerinte biztosan nem kell majd. Ha ez igaz akkor 90K-val máris elölrébb vagyunk
    Még régebben beszéltem Tomcattel az offshore témáról, ő is így működteti az online boltját. A trükk az, hogy a bevétel egy mondjuk brit számlára kerül, ahonnan bankkártyával húzod le a zsét ha jól értettem. Másik poén, hogy hozathatok be cégautót, ami szintén nem adózik. Szóval sok előnye lenne az offshoreságnak, de van még fél évem pénzt gyűjteni meg kigondolni pontosan hogy és mint legyen minden.
    Azért szeretnék ilyen online rendelési listával dolgozó boltot, mert nem ebből élnék meg, ez csak suli mellett menne. Mivel nem igényel nagy beruházást, bukni sem lehet rajta nagyot ha mégsem jönne be.
  • LittleL
    A számla ha nem a leendő vállalkozás nevére szól, akkor nem lehet elszámolni,
    de jobb ha a boltban tartod, mert esetleges ellenőrzéskor kérhetik.
    Azthiszem régi számlát 3 évig el lehet számolni egyébként.

Ezt az Offdhore céges témát nem ismerem, de a lényeg hogy az APEH biztos
    gondolt már mindenre, és NINCSEN KIÚT AZ ADÓZÁS ALÓL, ez egészen biztos.

Szerintem az egyéni vállalkozó -formával lehet a legkissebb macera.

Mert ha be is jelented magadat ilyen Offshore cégként, mi van ha sokkal
    többször csinál nálad az APEH adóellenőrzést.
    Mert képesek ám ilyen szemétségre, ha valami susmust szagolnak ki.
    És jobb az Apeh-et messzire elkerülni..

Egy ismerősöm például külföldre szállít szőlő-karókat.
    ez ugyebár export, és ilyenkor a kölföldre szállított fa értékének a 20 % - ami az ÁFA, rögtön visszajár,
    Tehát egyszer visszaigéynli az áfá-t amikor megvette valakitől a fát, és
    ezt lekönyvelik,
    és másodszor is visszaigéányli amikor külföldre szállítja.

Ez teljesen szabályos, de évente 3-szor jön ellenőrizni az APeh,
    hátha találnak valami hibát, és akkor végre büntethetnek..

Pontosan ilyen online számítógépes boltot szeretnél tehát ?

• Narancs
    Szia, kösz hogy ennyit írtál, látom van tapasztalatod a témában. Ha offshore cég lennék nem kéne szarakodni a pénztárgéppel, a számlákkal meg a könyveléssel. Legalábbis úgy tudom csak egy kék számlatömb kell. Rokonnak is számtekboltja van, így volt szerencsém megismerkedni 1-2 alapdologgal. Például, hogy a nagykerekben nincs limit, viszon nagyobb tétel esetén egyre olcsóbb minden. Jogtiszta szoftverek vannak, XP+office+in cash...mondjuk a számla anyám nevére szól, nem a még nem létező cégére. Lehet ez probléma?
  • LittleL
    Szerintem egyéni vállalkozó is lehetnél,
    ez a legegyszerűbb...

Az adóhivatalban adószámot kell igényelni ehhez,
    persze előbb kell egy vállalkozói igazolvány, amit az okmányirodában kell
    megcsináltatni..

tehát okmányiroda, és adóhivatal..

pénztárgép is kell, amit az adóhivatalban be kell jelenteni,
    ez legkevesebb 50 - 90 ezer forint.Pénztárgép akkor is kell, ha gépi számlát csinálsz, mert minden készpénzes számlát be kell ütni a pénztásgépbe.
    Az átutalási számlákat nem kell beütni, azt könyvelő elintézi a könyveléssel.

Egy könyvelővel kell először beszélni, az majd útbaigazít...

Egy könyvelő sem olcsó.
    Nekünk évi 240.000 -ért könyvel a könyvelőnk,
    de ez változik hogy mennyi a számla mennyisége, mennyi alkalmazott,
    mennyi pénztárgép van, stb....

Egy alkalmazott minimálbérrel is legkevesebb évi 1 millió Forint kiadást jelent,
    persze ennél azért többszázezerrel minid több jön ki....

röviden ennyi, ha van kérdésed, kérdezzél.....

u.i.: Könyvelőn múlik minden, illetve nagyon sok.
  • LittleL
    LEírok egy példát ami velünk esett meg:

Budmil táskákat akartunk árusítani a meglévő táskaboltunkban.
    El is mentünk a Budmil nagykerbe.
    Ahol közölték hogy a legkissebb rendelési mennyiség 500.000 Forint
    Ez 12 éve volt. - fel kell szorozni az inflációval.

Egy másik ismerősöm Nike cuccokat árult,
    egyszerre meg kellett venni egy-egy cipősorozatot,
    persze a 36 ,37 38 -as, és a 44 , 45, ös méretek mindig a nyakán maradtak jó sokáig,
    és ha újra kellett rendelni, akkor csak újra egy sorozatot lehetett rendelni..

Pólóval ugyanez volt a helyzet, egész sorozatokat kell megvenni,
    vagy nem állnak szóba veled.
  • LittleL
    A probléma elsősorban nálad a kis indulótőkénél lehet.

Egy kis vállalkozás beindításához is kell sok millió forint.
    Ráadásul te műszaki cikkekben gondolkodsz, aminem tetemes a beszerzési költsége.

A másik probléma lehet hogy a nagykereskedő nem ad neked árut, csak különleges vásárlási feltételekkel :

pl: egyszerre csak több milliós tételt lehet megvenni,kicsikkel nem foglalkoznak. -ezt tarom a legnagyobb problémának, de ne legyen igazam.

Meg kell venni egy-egy gyártó modelsorozatát - pl.minden dvd-lejátszó modellt a prémium kategóriáig egy gyártótól....

Lehet hogy külön kikötéseket is akar még a nagykereskedő..

Azonkívül, az internetes rendelés -hez jogtiszta, elszámolható programok kellenek, aminek ára rögtön több százezer.

• Narancs
    Persze, azért vagyok ebben a topicban
    Ha kenném a témát már a nagykerek felől érdeklődnék a boltosoktól
  • ffxi
    Szal ez neked is homályos!?