348
Vállalkozást szeretnék indítani, mindent amit tudtok...
  • katalány
    Én akkor nyelvvizsgázom. Miért neked kiskapus belépőd van? hallottad, hogy a sulit is felújítják?
  • ffxi
    Én nem röhögnélek ki. Amúgy én nem a megadott dátumban megyek, hanem úgy 26-28.án. Nem fogunk talizni.
  • katalány
    édi vagy, akkor jössz? ..
    Hű Te az anyám kiverné a balhét, jönni akar, elakar kisérni, mondtam neki mindenki rajtam fog röhögni.
  • katalány
    Erről álmodtál? iratkozzál be és majd halasztasz. Nézted a tantárgyakat? nekem úgy elment a kedvem, annyira félek....
  • ffxi
    Szűk lett?[wow]
    Gyere abba beiratkozni, ott leszek én is akkor:)
  • katalány
    ha az ember bemegy egy ázsiai üzletben, szinte minőségi ruhát és divatosat talál. Ne szégyeld, ezt diktálja a piac és kereslet is. Én ma vettem egy tök szupi kötött kardigánt meg egy fekete hímzet bluzt.Igaz a pulcsi szűk lett, de majd jól kivasalom vizesen...
  • ffxi
    Bt-nk van.
    És lasan hivatalosan is be leszek véve:(

OFF:Ezért nem iratkozhatok be:OFF
  • katalány
    Pont ma délután ez volt a téma itthon. Már nagyon értem az adózást, nem hiába anyám rámbizza a törvények kibogozását. Bánom, hogy nem jogra mentem. Sokan félnek, hogy ellenőrizni fogják őket. Egy frászt, nincs erre kapacitásuk. Csak kérjétek meg a kedvezményt. Tegnap gépeltem egy csomó ilyen nyilatkozatot, a dolgozóknak. meg kell kérni. ha most fizetni fogtok, akkor csak gyrcs. jót röhög, azt mondja, ha kitudjátok fizetni, akkor még emleünk és törlünk kedvezményeket. nem szabab kifizetni, élni kell a lehhetőségekkel. Az EVA-s vállalkozóknak nem szabad kérni a kedvezméynt. Egyéni vállalkozásban, vagy cégben dolgoztok?
  • ffxi
    Szégyen, de józsefvárosi féle ruhákban:(
    Sovány vigasz, hogy csak minőségi cuccok.
  • katalány
    Te figyu, a szüleim kb. 10 éve vállalkoznak és most mondták, elég, de egy ilyen onlines dologban úgy besegitenék nekik. Akkor fogsz éhen halni, ha ezt a sok a hülye adót kifizeted. Milyen ruhában utaztok?
  • ffxi
    Könyveleőm mondott vmi kedvezvényről. Asszondja az élelmen kívüli kiadások kellenének+felül is vizsgálják azt. Ezekszerint nem szabad hazudni?
  • katalány
    Ez az onlines bolt érdekelne, a szüleim egy webáruházon gondolkodnak, egyedi divatcuccokat árulnának, ruházat, ékszerek, mind magyar zsürizett termékek, csak az baj, hogy a webáruház működéséhez állitólag egy üzlet kis kell. Csak tudnám mi a fenének, azért online. már úgy csinálnám a weblapjukat is, egy ügyvéded megkértek nézzen utána és Ő mondta, hogy bolt kéne. Most cak azért megint béreljen egy üzletet, akkor semmi értelme nincsen. Én ebben látom a jövő kereskedelmét....hol lehet olvasni arról, hogy milyen változások lesznek?
  • ffxi
    Nem tehetem, mert éhen halok akkor:(
    Jönnek a csekkek kíméletelenül.
  • katalány
    Jé, Te itt. hagyd ezt a vállalkozást, gyere a PTE-re, talizunk. van albérleted? Különben sem szabad most vállalkozni, az anyám is abba akarja hagyni, mert nem tudja kifizetni a dupla járulékot, még most hagyján, mert ebben az évben kérheti a járulékkedvezményt, de jövőre, azt mondja, nem lesz kedvezmény. Aztán sajnálja szegény vállalkozókat, mert ott van a cégeknek a pénztáradó is, nem beszélve a telcsiadóról, meg sok minden.
  • katalány
    Az anyukám könyvelő és sokszor besegitek neki, ehhez csak annyit fűznék, hogy elektronikusan bejelentette a cégeit, az adóhivatalnál, mivel 2007-ben kötelező lesz mindenkinek a neten bevallani a havi járukokat. A könyvelőnek sokkal könnyebb dolga fog lenni, mert csak átrepiti elektronikusan, minden válllakozó havi bevallását. nem kell várni, hogy jöjjön már a vállalkozó aláirni...stb. ha én megtudom csinálni, akkor a könyvelődnek meg gyerekjáték lesz. Ez nem kibaszás, tudják ellenőrizni, hogy mennyi adónak kellett befolynia.
  • mrzed001
    Én bele sem merek gondolni ...
    Havonta lesz kötelező neten bejelentgetni? Könyvelőm már mondott is egy szép összeget ha nekie kell csinálnia ...
    Ez kibaszás
  • NFP
    Engem csak a szolidaritási adó érint, mert nappali tagozatos egyetemistaként egyetlen járulék se érint, az áfa alól pedig eleve mentes vagyok.
    Azt a 4%-ot kibírom.
    100 forint árbevételemből a Gyurcsány-csomag csak 2 (kettő) forint 40 fillért vesz el pluszban. (A bevétel 60%-ának a 4%-át).
  • ffxi
    Nos! Mi legyen? Szeptembertől emelkednek a járulékok, adók stb.
    Ki hogyan ússza meg?
  • LittleL
    ja, kiváncsi vagyok énis..
  • ffxi
    És mi van nyítottatok?
  • LittleL
    kávéházunk van 2, meg cukrászüzem.

És ti pontosan mivel foglalkoztok ?
    A Quelle katalógusból megrendelt termékeket szállítjátok ?
    vagy ilyen termékeket árultok a boltban ?
  • ffxi
    Ja, eddig mindig befizettük időbe, de ez a törvény változtatás nem jött kapóra.Télleg Ti mivel is foglalkoztok?
  • LittleL
    Ez csak valami tájékoztatás a takarékszövetkezettől, hogy
    változtak a banki törvények.

A baj csak akkor kezdődik, ha nem tudjátok fizetni a hitelt.

..ma is milyen szar forgalom volt...c
  • ffxi
    Ugye ez nem jó?

Takarékszövetkezetunk tájékoztatja Önt, hogy a hitelszerződése alapjául szolgáló 12/2001.(1.31) Köorm. rendelet 2006. febr.

11. napjától módosult, mely szerint, ha Önnek fizetési késedelme keletkezik, és a késedelem az 1 hónapot eléri, akkor

Takarékszövetkezetunknek nincs lehetősége a késedelmes törlesztő részletre eső kamattámogatás lehívására. Ebben az esetben

Önnek a szerződésben rögzített bruttó kamatot kell megfizetnie. Amennyiben a törlesztő részletek megfizetése szerződés

szerint rendeződik (az elmaradást sikerül további befizetéssel megszüntetni), akkor csak a még késedelmessé nem vált törlesztő

részletre eső kamattámogatást tudjuk jóváírni.

U.I: Csak tájékoztatás.

• ffxi
    Quelle meg ilyenek? De már 3hónapja a Quelle nem a többi még jön.
  • LittleL
    Jár nektek a Kereskedő újság ?

nekünk régen volt egy táska-üzletünk,
    aztán abban az időben járattuk a Kereskedő-t,
    azóta küldik ingyen. D
  • ffxi
    Ruházati kereskedés
    Aminek nagyon semmi jövője, főleg vidéken.
  • LittleL
    mivel is foglalkoztok ti ?

egyébként igazad van, mi is küzdünk hónapról-hónapra.
    nincs pénze az embereknek.

tényleg nagy akilátástalanság, mert a mostani év
    is szegényebb lesz mint az előző, figyeljétek csak meg.

Évről évre kevesebb a forgalmunk, illetve mindig ki kell találnunk valami újat, hogy
    egyáltalán szinten maradjunk, vagy csak kicsit csökkenjen a forgalmunk.
  • ffxi
    Nagyon nem megy mostanában a vállakozásunk. Asszem csõdbe fogunk menni. Mit gondoltok? Milyen vállakozás az, amikor épp, hogy ki tudjuk fizetni a terheket (TB, adó stb.) és alig jut a mindennapokra?
  • LittleL
    képet tegyél majd be.
  • ffxi
    Ja, akkor momdják már meg, hogy Sátorhelyre mikor lesz? Mert itt még mindig nincs.

Majd meglátogatlak.
  • phredon
    Sracok, 2006ban Magyaro-on a tcomnak 3 het egy letezo, mukodokepes telefonvonal aktivalasa egy gombnyomassal, vmint tovabbi min. 2het-1honap meglevo modem , kiepites stb mellett szinten egy gombnyomassal az adsl elofizetes aktivalasa. Ez utobbi az, amit 5napos szereld magadnak reklamoznak. Espersze lehet valasztani a szolgaltatok kozott, h melyiktol rendeled meg a tcom szolgaltatasat...
    Mit tehetnenk? Varunk..
    Mar szinte minden keszen all, csak a hivatalok es a szolgaltatok szivoznak eszelosen. Marcius eleje fele nyitunk:)
  • ffxi
    Tök béna fazon vok, nincsenek nagyon barátaim. De megkérdezem, azokat akiket ismerek. Ne haragudj, pont ebben nemtok nagyon segíteni.
  • phredon
    15.-én kezdünk bepakolni a terembe, ha összeállt a dolog fotózgatok párat.

Eleinte csak én leszek benn és/vagy a tesóm és ő is olvassa a fórumot, szal beégés kizárt:)
    Inkább az lenne poén ha vki helybéli aki olvassa ezt a fórumot beköszönne a nevedben. Aztán mikor másodszorra tényleg te néznél be már furcsállnánk a dolgot:))

Ja, meg akarjuk szórni kicsit a középsulikból utolsó óra után egy tömegben kitóduló srácokat szórólapokkal, Ffxi ha vletlen van olyan pécsi ismerősöd akit érdekelne ilyen meló, h 25 percre beáll és a szembejövő srácoknak adogatja a szórólapokat (25 percért 1000 Ft cash + 5 óra ingyen net/game kártya), akkor szólj, mert kell pár ember! Napi egyszer megjátszuk ezt pár napig csak h hallassunk magunkról:)
  • LittleL
    Képet tegyél ám be.
  • ffxi
    És ha nem is te vagy benn, ha nem vki más? Akkor égő nagyon XD
  • ffxi
    Majd beszólok!
  • phredon
    Pécsen, a Római udvarban (Citrom utca és Jókai tér között)! Február második felében nyitunk, most már biztos a dolog.
    Ha vmikor benézel említsd meg h beszéltünk ezen a fórumon!:)
  • LittleL
    Nem ismerem ennek a cégformának a részleteit,
    könyvelőt meg is kérdem ha látom. D
  • LittleL
    Szerintem italautomaták ügyében menj el egy vendéglátóshoz,
    és kérjél tőle egy Vendég újságot,
    ingyenesen kapjuk mi is.

Abban van italautomatás cég.