348
Vállalkozást szeretnék indítani, mindent amit tudtok...
  • Droidz
    #348
    üzleti tanácsadás. keresünk társasági adót (TAO) fizető vállalkozásokat. állami adókedvezményen túli juttatások és kedvezmények igénybe vehetőek! jogszerű eljárás! részletekért írj üzenetet!
  • gseldon
    #347
    Tudom, hogy ez most bevallottan pofátlan reklám, de kérlek, ha vállalkozás indításán gondolkoztok, esetleg a jelenlegi könyvelőtökkel elégedetlenek vagytok, akkor nézzetek meg minket!

    http://www.paskft.hu

    A piac alsó harmadába célzott árakkal, nagyon megbízható minőségben, teljes online ügyintézéssel dolgozunk. Irodánk a Teréz körúton található, a személyes ügyintézés is megoldott, ha valaki feltétlenül ragaszkodik hozzá.

    Köszönöm.
  • SzocsA
    #346
    fuvarozási vállalkozásba érdemes lenne belekezdeni itthon?
    először vennék egy 7.5 tonnás platós ivecot. aztán ha majd lesz rá pénz, nyerges kamiont, ponyvást meg billenőset.
    árut szállítani mindig kell.
    hűtőgép házhoz szállítása meg ilyen apró dolgok azok felejtősek, mert az áruházakból, már ingyen házhoz szállítják, a megvett dolgokat a saját fuvarozójukkal.
  • plevii
    #345
    Tervezem, hogy hamarosan saját vállalkozásba kezdek, de anyagiak terén elég sok kérdés vetődik fel ilyenkor az emberben, gyűjti a pro és kontra érveket és a rengeteg infót a bankok ajánlatiról. A BB-nek nagyon kedvező ajánlatai vannak cégek számára, érdemes szétnézni a facebook oldalukon a további infókért: https://www.facebook.com/budapestbank/app_440526835982678
  • Tetsuo
    #344
    Ha nagyobb tokeje van, embereket is felvehet mar az elejen, viszont a korankelest nem ussza meg. :)
    A mezogazdasagban es allattartasban hatalmas lehetoseg van meg mindig sot, egyre inkabb.
    A specialisabb teruletek tarolhatnak, mint pl. bio novenyek, mangalica, szurkemarha stb., de erteni kell hozza es szeretni a gazdalkodast.

    En gyogynovenyekkel foglalkoznek legszivesebben, viszont annak most keresztbe tett az Unio es a "magyar" allam...
    Vagy netes fotoszakuzlet, de azt meg Hong-Kong es az afa oli meg, ugye.
    Esetleg vmi mobil kifozde Ausztriaban. :)
  • birkocs
    #343
    Ezen az oldalon található egy nagyon jó összefoglaló a pénzügyi fogalmakról: http://www.napi.hu/erste/penzforgalom.html
    Szerintem hasznos lehet mindenkinek! :)
  • Skynet85
    #342
    mezőgazdaság az szép és jó, csak ha nem tudsz felkelni 5-kor, és nem bírsz dolgozni fizikálisan napi 10 órát meg se próbáld, traktor ide kombájn oda(ha van rá pénz, egyébként bérelni kell), ez fizikai meló a javából, kevés szabadidővel, sok melóval, és egy egy szűkebb év után akár ráfizetéssel is(ez a támok miatt nem túl jellemző azért). nah meg 5-10 hektár föld nélkül be le se vágj. :D
  • SzocsA
    #341
    itthon milyen vállalkozást érdemes beindítani? akármi? ami mindig kell!
    kaja kell! ha állattartásba fognék vagy mezőgazdaságba! ott kiesik egy évem míg lesz belőle pénz! meg hát a semmiből nem lehet csinálni sokmindent!

    zalában itt van a mikronet internet hát az is mostanra elég nagy céggé nőtte ki magát!
    hát lenne pár ötletem csak mindenhez pénz kell!
    nos és a mostani helyzetben hogy az embereknek nincs pénze még kajára sem elég kilátástalan a helyzet!
  • maxtor
    #340
    Sziasztok,
    én most készülöm befejezni a fősulit,régebben
    nagyon szerettem volna vállalkozni manapság
    sajnos nem látom a realitását hogy mit lehetne
    létrehozni,emberek pénz nélkül vannak,fizetőképes
    kereslet nélkül meg nem lehet vállalkozni.Mondom ezt úgy
    hogy alapvetően egy bizakodó pozitív ember vagyok.
  • wordsworth
    #339
    Mivel a tőkeszerzés egyik alapja a netes jelenlét, így legfőképpen az online-marketingre kellene koncentrálnod, ezen belül is keresőoptimalizálásra. Elég fajsúlyos költségek merülnek fel ez esetben, viszont hatásos :)
    Te is kitanulhatod, sok teszt és csalódás árán, viszont akkor a siker késik :)

    Maga az üzleti modell kivitelezhető, egyik ismerősöm is hasonló dologgal foglalkozik :)
  • ffxi
    #338
    Ha terméket is fogsz eladni, akkor egy jó beszerző nagykerre lesz szükséged. Aki nem basz át.
  • kmarcii
    #337
    Sziasztok!
    Szeretném a véleményeteket kérni a terveimmel kapcsolatban. Történelem alapszakos diplomám van, kommunikáció minor szakos végzettséggel. Igazából egyik terület sem fogott meg annyira, hogy hivatásul válasszam. Sajnos az elmúlt pár évben nem voltam tudatos a jövőmmel kapcsolatban, nem igen gondoltam rá, hogy mivel szeretnék foglalkozni. Most, 23 évesen határoztam el, hogy ideje nekikezdenem egy sikeres karrier kiépítésének.
    Nagyon érdekel a horgászat, ezért hamarosna jelentkezem egy (vagy több) horgászújsághoz cikkírónak. Ezzel párhuzamosan egy weblapot hozok létre, aktuális cikkekkel, írásokkal. Közben sokat olvasok a témáról, és gyakorlati tapasztalatokat szerzek. Ha majd úgy érzem, aléggé ismerem már a horgászcikk-piacot, az írás mellett egy webáruházat szeretnék nyitni, amiből később egy "valódi" horgászbolt lehetne. A horgászcikkektől kezdve folyamatosna lehetne bővíteni az áruk körét (vízijárművek, ruházat, stb.). Úgy tervezem, hogy a következő területeken kezdme el fejleszteni a képességeimet (könyveket és tanulmányokat olvasok): webszerkesztés, üzleti és vállalkozói ismeretek, marketing, stb. Üzleti, kereskedelmi ismereteim gyakorlatilag még nincsenek, de a családon belül annál inkább, várhatóan sok segítséget fogok kapni. Kezdő tőke megoldható. Szerintetek önszorgalomból elsajátíthatók azok az ismeretek, amelyek egy ilyen vállalkozáshoz szükségesek? Vajon életképes lehet egy kereskedelmi tevékenység ezen a téren? Esetleg milyne képzések, tanfolyamok léteznek, amiket ajánlott lenne elvégeznem?

    Köszi szépen a tanácsokat előre is
  • Mike at home
    #336
    ha áfakörös vagy, az áfát alapból felejtsd el, az az államé, nem a tied
    az iparűzési 1,5% a forgalom után fizetendő, de településenként változik, mekkora összeg felett
    ha magadnak ki akarod fizetni mint munkabért akkor a nettódra még jön az adó és a járulékok, ergo nem éri meg
    amit tudsz csinálni, hogy leköltségeled illetve ha írsz pm-et akkor megbeszéljük
  • bat777
    #335
    hali.. remélem tudtok segíteni.

    Most pedagógus vagyok főállásban, és mellékesen szeretnék egyéni vállalkozó lenni, honlapokra végeznék adatfeltöltést, kb havi 40-50000ft-ért.
    tudtok abban segíteni , h pontosan mire mennyit kell fizetnem ki, lejön a 25% áfa, és lejön a 16%adó, elvileg járulék nem kell, mert van egy főállásom, és az fizeti a járulékokat, iparűzési adót azt évente kell, az összbevétel után egy bizonyos százalékot???, és még hová mit kéne fizetnem, és kb ha 50000ft ot kérek a munkáért, akkor mennyi lesz a végösszeg amit kézben megtarthatok és nem kell sehová se kifizetni???

    segítsetek.
  • smartbike
    #334
    Tisztelt Fórumozótársak!

    Egy árusító autómaták üzemeltetésén alapuló korlátolt felelősségű társaságot akarok létrehozni. Sajnos a jogi dolgokhoz nincsen megfelelő háttértudásom, ezért szeretném a segítségeteket kérni. Érdeklődnék, hogy mi (milyen papírok, végzettség) szükséges az autómaták szabályszerű működtetéséhez, illetve hol érdemes megteni evvel kapcsolatban az első lépést.

    Elnézést ha eltérek a témától, de nem találtam a hozzászólásomnak megfelelőt. A segítséget előre is köszönöm!
  • wordsworth
    #333
    Mármint azzal, hogy külsősnek kiadod a bérszámfejtést? :)
  • NarancsA
    #332
    Sziasztok nekem már van cégem és szeretném a bérszámfejtést és a nyomtatást külső szakértővel végeztetni! Szerintetek lehet az ilyenekkel lényeges költséget megtakarítani?
  • kusmok
    #331
    Sziasztok!

    Lengyelországból szeretnék termékeket importálni(számítógépes alkatrész) és itthon értékesíteni.Egyrészt interneten keresztül,másrészt számítástechnikai boltoknak kiszállítva vagy postázva.Vállalkozói igazolványom van.
    Lenne pár kérdésem:

    *Milyen tevékenységi kör,végzettség,esetleg engedély kell ehhez?
    *Lehet ezt egyéni vállalkozói igazolvánnyal végezni?Nem kell BT vagy KFT?
    *Kell-e vámot fizetni?(Úniós tagállam) Ha igen akkor mekkora ennek a mértéke?
    *Kell-e telephely ehhez a tevékenységhez?Megrendelnék egy nagyobb tételt(kb.100db-értéke kb. 400.000Ft) itthon pedig újracsomagolnám és postáznám az árut.
    *Számlát kapok a termékekről a 22%-os lengyel áfával.A számlán Zloty-ban feltüntetve az ár. Hogyan kerül ez "forintosításra" a könyvelésbe?Elektronikus úton történik a fizetés, mindíg az aktuális banki árfolyammal.

    Köszönöm a segítséget!
  • anga
    #330
    Kommunális adóval kapcsolatban lenne kérdésem.Milyen rendelet,jogszabály alapján kell fizetni az egyéni vállalkozónak?
    A következő a szitu.Városunkban szemét szállítási díjat fizettünk a közös költségbe foglalva(panel lakás).2005 körül ezt megszüntették és bevezették az ingatlanokra a kommunális adót.Ez két évig működött majd eltörölték(2007).Azóta megint szemét szállítási díjat fizetünk.2008 áprilisában a férjem vállalkozó lett.Építő ipar,változó munkahely,szék-ill.telephely tizedik emeleti két szobás lakás.
    Olyan érzésem van,hogy duplán fizetek,1.-mint lakó,szemét szállítást 2.-a férjem mint vállalkozó,kommunális adót ugyan arra az ingatlanra.
  • Krisalak
    #329
    Csáó!
    Látom elég különböző problémák vannak fórumozónként, sajnos tanácsot nem igen tudok adni, de figylegetem én is a lehetőségeket. Nem tudom mennyire olvasgatjátok még ezt a topicot, de vannak különböző kezdeményezések a vállakozók segítésére, vállalkozások fejlesztésére. Kezdenek rájönni, hogy a kis- és középvállakozások milyen fontos szerepet töltenek be a gazdaságban. Szép lassan, de egyre több lehetőség lesz úgy gondolom. Találtam egy konkrét eseményt, amire sztem érdemes elnézni. Vállkozás indítás és vállakozás fejlesztés, tanácsadás és hasonló dolgokkal kapcsolatos infokat lehet innen beszerezni. Május 15-én lesz. Én elnézek. Kapcsolatok, ötletek vagy ákármi kijöhet belőle.

    http://www.vtp.hu/index.php?page=menu&id=59

    Üdv
    (Hátha tudtam segíteni a lentebbieknek)
  • PunkZoli
    #328
    közben rájöttem, hogy elég egy induló vállalkozás üzleti tervét megcsinálnom, szóval elég ehez a segítség, ha valaki megszán
  • PunkZoli
    #327
    hi, nekem a suliba kell csinálni egy egyszerü vállalkozást, mérleggel, cash flow-val

    ha valakinek van egy beadható verziója, az legyen kedves megosztani velem, én ehez láma vagyok :)

    előre is kösz
  • kusmok
    #326
    Sziasztok!
    Lenne egy összetett kérdésem:
    Egyéni vállalkozó vagyok.
    Szerintem elég jól értek egy bizonyos árutípushoz.Ezeket szinte csak Németországból lehet beszerezni különféle honlapokról.Kitapasztaltam hogy hol a legolcsóbb,legjobb minőségű,leggyorsabb a szállítás stb.Meg lehet-e csinálni azt,hogy ezzel az ismerettel ügynöki tevékenységként("479904-Nem bolti ügynöki kiskereskedelem"-benne van a vállalkozóimban ez a tevékenységi kör) segítsem itthoni emberekhez ezen termékeket.Tehát én csak összehoznám a vásárlót és az eladót.Bizonyos jutalékot számláznék ki.Ha meglehet akkor kell-e valamelyik féllel valamiféle szerződés?Szerepel még a vállalkozóimban "Számítástechnikai szakértés,tanácsadás" is.Mi van ha erre számlázok?Mert tulajdonképpen én csak tanácsot adnék hogy honnan mit érdemes rendelni az interneten keresztül. Felmerül bennem a kérdés hogy ilyenkor ha egy magyar állampolgár külföldről interneten rendel bizonyos terméket,akkor mi van a különféle adónemekkel?Mert ezeket nem fizeti ki.Ha az Únióbol rendel akkor kell egyáltalán valamit fizetni?Ha pedig az únión kivülről akkor vámot és ÁFÁ-t kellene fizetni nem?De az ilyen "magánrendelések" kis része kerül elvámolásra.
    Köszönöm a segítséget!
  • ffxi
    #325
    Ahogy Woody Allen mondja:

    "A végén, úgyis a bank visz."

    Ez esetben nálam: "a végén úgyis az APEh visz" :( Kibírhatatlannok, akámennyit rakok be a Bétém számlájára leszippantják, hanem meg elég, akkor leinkasszózzák. Pár évvel ezelőtt olyan helyzteben voltam, hogy jut is és marad is (nem sokat). Mostanra alig jut :(
  • ffxi
    #324
    Benzinkút nyítás? :P
  • adjust28
    #323
    van egy kis pénzem, de nem tudom milyen vállalkozásba menjek bele:)
  • szido
    #322
    Aki netes vállalkozást szeretne indítani, annak tudok ajánlani egy jó könyvet a kezdéshez.

    Internet vállalkozás a semmiből
  • pista007
    #321
    A pénz nem akadály :D (mármint az, de) ha megtérül, akkor annyit amennyit szükséges, nem tudom... miért vannak ötleteid?
  • ffxi
    #320
    Mennyit fektetnél bele?
  • pista007
    #319
    Üdv!
    Szerintetek mibe érdemes fogni a mezőgazdaságon belül? Van földem, amin már régóta zöldség-gyümölcs termesztésével foglalkozom, de valami "áttörést" szeretnék véghezvinni. Ha van valami ötletetek, légyszíves írjátok meg, előre is köszönöm.
  • ffxi
    #318
    0 ft járulékot.
  • Skynet85
    #317
    Sziasztok! Kérem csak hozzáértő és ne, oylan válaszoljon aki már hallota mástól, szóval szeretnék egyéni vállakozást indítani a végezettséget bizonyíto okj-s papír meg van.

    A lényeges kérdés az volna, hogy mennyi járulékot kell fizetnem havonta, ha felsőoktatásban résztvevő nappali tagzotaos hallgató vagyok!

    Kérem aki tudja írja le, hogy ekkor is kell e a minimálbér útán járulékokat fizetni még, ha a bevételem egy adott hónapban modjuk kereke 0 HUF. Előre is köszönöm!
  • AlfaRomeo
    #316
    Gondolkoztál már azon, hogy kb 5-10 évente van egy-egy nagy lehetőség, ahol néhányan megsokszorozzák a vagyonukat? Ezek az emberek jókor jó helyen voltak, tudták a megfelelő információt, GYORSAN REAGÁLTAK és óriásit szakítottak.

    Csak hogy néhány ilyet említsek:

    - kb 20 éve a privatizációs lehetőség, amire a legtöbbünk csak irigykedve nézett, amikor forintokért vettek meg milliárdos állami cégeket

    - Szintén kb 20 éve amikor az NDK és NSZK egyesült és a Kelet-német Márkát egy az egyben váltották a Nyugat- német Márkára. Sokan mindenüket pénzzé tettek, fejvesztve rohantak és napok alatt akár megtízszerezték a vagyonukat. Ebből is kimaradtam…

    - Aztán itt volt a nagy kárpótlási jegy őrület, amin néhányan szintén igen csúnyán megszedték magukat. Én sajnos nem voltam köztük.

    Viszont a következő ilyen nagy lehetőségből nem vagyok hajlandó kimaradni, ezért árgus szemekkel figyelem a lehetőségeket és most azt hiszem, megtaláltam.

    Első ránézésre semmi extra. Viszont ha szemfüles vagy, Te is megláthatod benne az évtized üzletét.

    Kíváncsi vagyok, hogy mit gondolsz. Te is azt látod, amit én? Neked is borsódzik a hátad, ha végig gondolod ezeket a lehetőségeket?

    Ha igen, akkor ezt mindenképp látnod kell:
    www.milliomos-szuletik.com/?ref=2132
  • annonameus
    #315
    Indulj el a Semmiből! Nem tudod hogyan? Olvasd el ezt:
  • vagola
    #313
    Talán én segíthetek.
    1. A költségeidet az ésszerűség határain belül elszámolhatod. pl.az űdítőt is, mert a tárgyalásokon szolgálod fel az ügyfeleknek.
    2. A vállalkozásból kivett jövedelem után társasági adót és osztalék adót kell fizetned. Ha ez a fő állásod, akkor TB-t is.
    Nagyon röviden ennyi.!!

  • Met
    #312
    írtam, hogy "majdani vállalkozásomból", tehát még nincs és könyvelőm sincs mert minek, ha lenne egyértelműen őt kérdezném nem?:)
  • ffxi
    #311
    Könyvelőd?
  • Met
    #310
    Nemtudjátok, hogy hol kaphatok ingyen információt, hogy menyi pénzem marad a majdani vállalkozásomból.
    Tehát én mint egyéni vállalkozó x ezer forintos bevételből mennyit kell visszafizetni ilyen olyan mondvacsinált törvény miatt és milyen költségeket lehet elszámolni milyen mennyiségben.
  • katalány
    #309
    Szerintem csinálj valamit, iratkozzál be, mert jövőre az anyám szerint a vállakozókra kegyetlen év vár. Most gatyába akárják szedni a cégeket. Mellette is tudsz dolgozni.
  • ffxi
    #308
    Hallottam ja, csak nem tudni melyik részét.
    Nem kiskapus, csak akkor már nyitva lesz a TO és ha kedvesen oda mész akkor beirathozhac. Főleg az én ügyem speciel lesz.