1661
IL-2 a\'la Csendes ocean
F.A.Q
  • bbccc
    Tudom hogy nem lehet vele lőni. sokat tudok arrol a gépről. De ez a B-17 Flying Fortress 2 ez egy torrent oldalon sincs fent.
  • Bucser
    Mi még toltuk így síma AEP meg PF alatt is Fun Dogoknál. Kérdés, hogy a patchek után is megmaradt-e.
  • Seaweed
    akkor csak volt..teny hogy en utoljara meg IL2FB idejen talalakoztam vele...
  • neuro
    csak multiban és bombázni, lőni nem tudsz vele, valamint van egy olyan gyanúm, hogy ezt a cheat-et már régen kiírtották a játékból
  • bbccc
    De Seaweed azt mondta,hogy le lehet valami módosított multit tölteni, ahol lehet vezetni,de csak kívülnézetben
  • neuro
    NEM lehet B-17-el repülni! Ennyi... hiába is kérdezed meg többször.
    Ha bombázni szeretnél, próbáld ki a B-25-öst vagy ha más nem, akkor a B-17 Flying Fortress 2-t.
  • bbccc
    akkor nem segít senki se?
  • bbccc
  • bbccc
    mert én már össze vissza keresgettem és semmi
  • bbccc
    és oda mit írjak be? segíts légyszi
  • Seaweed
    Tedd meg fel 3x a kerdest!

Nem nem lehet...van modositott multi mission amiben kabin nelkul kulso nezetben lehet mindennel menni. Amugy meg Google!
  • bbccc
    Lenne egy kérdésem. A játékban egyáltalán nem lehet lenni a B17-es bombázókkal, és én naon szeretnék egyszer egy olyat vezetni. ( Négymotorosok) Nem tudjátok hogyan lehetne azt beállítani, vagy valami, hogy ezt meg lehessen valósítani? előre is köszi

• magyarl
    egy kis segítség a magyarosításhoz: (a FAQ-ból másoltam ki)

Van "magyarítás" a játékhoz?

Írd át "locale=hu"-ra a megfelelő sort a conf.ini fájlban:

[rts]
    ;ProcessAffinityMask=1
    mouseUse=2
    joyUse=1
    trackIRUse=0
    DisableIME=0
    locale=hu
  • bbccc
    Lenne egy kérdésem. A játékban egyáltalán nem lehet lenni a B17-es bombázókkal, és én naon szeretnék egyszer egy olyat vezetni. ( Négymotorosok) Nem tudjátok hogyan lehetne azt beállítani, vagy valami, hogy ezt meg lehessen valósítani? előre is köszi
  • Seaweed
    gyakorolni kell
  • Nashville
    "Difficult-ban a "No External view" legyen kikapcsolva" Sikerült! Csak ennyin múlt...azt hiszem több időt kellesz rászánnom a progira és ki is fogom szótárazni. :) A mai nap tanulsága, hogy amikor suliban lesz a fiam akkor fogom kitapasztalni a részletesebb beállításokat, mert időigényes és nem könnyű egy játék.
    Játszogattunk a "flaps"- al is (alapértelmezetten az "F" betű), de volt olyan gép is, ahol inaktív volt, gondolom, hogy a repcsi tulajdonsága miatt. Egy ilyen duplaszárnyas gépet sikerült is letennünk, ami elég szépen pattogott, de azért lent volt! :)...csak az a gond, hogy nem sikerült lefékeznünk (flaps hiány miatt) úgyhogy földbe gyökerezett az orra.

Seaweed: sikerült megnézni a track- ot, ami példaértékű! :) Na, hasonló géppel repültünk mi is, de az említett fékhiány miatt nem lett 100%- os a "küldetés".
  • neuro
    Difficult-ban a "No External view" legyen kikapcsolva
    Arra figyelj, hogy külön-külön nehézségi beállítások vannak a Quick Mission-höz a Single küldetésekhez és a hadjáratokhoz.

Ja, és tedd fel a patcheket is, mert sokat javítanak a játékon.
  • Nashville
    Minden tökéletesen ment az "összefésüléssel", ahogy a nagy könyvben meg van írva! Jó ez a trió! Szuper, hogy van ez a fórum, egyedül nagyon lassan jöttem volna rá mindenre, főleg a hiányos angoltudásom miatt.

Amikor csak a Forgotten Battles volt fent a gépen, akkor az F2- es billentyűvel lehetett külső nézetből irányítani a gépet. Most ez a funkció eltünt a FB+AEP+PF kombináció után, most mindig csak a pilóta szemszögéből látjuk az eseményeket. Hogyan tudom beállítani a külső nézetet? Van valami kapcsoló a beállításoknál?
    Még ezt eláruljátok és minden OK, egy ideig el leszünk a fiammal, aztán jöhet a leszállás az anyahajóra!
  • Bucser
    Ahogy neuró mondta fl fog ajánlani egy FB+AEP+PF merged install opciót az autorun.
  • Nashville
    Kössz barátom! Azonnal neki is ugrok!
    Éppen most olvasom az írásaidat a honlapodon! Nagyon élvezetes, profi munka!
  • neuro
    Miután felraktad az FB-t és a AEP-et a Pacific Fighters autorun-os install képernyőjén lesz majd egy olyan opció, hogy "Install Pacific Fighters into Forgotten Battles", vagy valami hasonló. Azt kiválasztod és ő már tudni fogja a dolgát automatikusan...
  • Nashville
    Még egy dolgot kérdeznék a merged install- os akció előtt (megvannak a javítások is).
    Úgy csinálom, hogy telepítem a Forgotten Battles- t, majd gondolom, hogy az ACE exp.pack tudni fogja a dolgát, mivel egyfajta "frissítés", tehát a kiválasztott mappába fog települni. A Pacific Fighters viszont egy külön progi, ezért külön mappába települne, hiába adom meg az útvonalat. Elképzelésem szerint a "merged (összefésült)" mappának úgy kell kinéznie, hogy mind az egyben legyen, hogy lássák egymást, tehát a PF telepítési mappából kimásom a fájlokat a közösbe? Jól gondolom? Bocs, ha láma a kérdés, de ilyet még nem csináltam.
  • Bucser
    JA meg jó lenne ha használnád a válasz gombot mert marhára nem tudni mikor kinek írsz.
  • Bucser
    Mond már meg hogy hogyan szólítsalak ha azzal a névvel vagy itt regelve csezdmeg hogy hetti?

Te nem vagy komplett mert mi járjunk pszichológushoz mikor kevered a szart.

"ja tényleg fölösleges minek is tették bele ezeket??
    (talán azért hogy tanuljál belöle, nem szentirás de a kezdetekkor jol jöhetnek)"

A vita itt kezdődött. Nagyon jól tudod, hogy kurvára nem működnek a patchek után a training trackek! De megint nem sikerült olvasnod csak böfögnöd valamit a fórumra.

"Bocsáss meg Bucser de a többes számot nem hiába használtam :DD "

Ebből gondoltam hogy akkor a dongókra céloztál (elvégre az én nevemben kurvára nem beszélhetsz mert senki nem hatalmazott fel)

"ha valami van akkor irjál privit mert ez már asszem nem a forum témálya de ahogy gondolod
    és máskor légyszives vedd a fárattságot és a tiszteletet (plz ne boncold malyd ezt is tul)hogy a másik nevét helyesen irod le!! "

Mit írjak le ennél helyesebben?? ott a komment felett az van hogy hetti! Innentől mi a bajod a névtudásommal??

TE nem vagy komplett bazzeg...
  • Sanyix
    Ha van pf-ed akkor már is folytathatod az anyahajós leszállással ;)
  • hetti
    Tényleg nem vagytok komplettek!!
    Járjál el pszichologushoz te bumburnyák!! hol láttad itt a kibasz... sg-n hogy V.4_Hetti????? csak talán a te beceneved se az hogy bucser (lehet hogy téged nem érdekel mert te nem vagy olyan mint én :D)
    nem a századtársaimra gondoltam hanam az összes olyan magyarra aki szivesen segit......................
    tök mindegy hogy mit gondolsz rolam, ezután a "civakodás" után hidd el hogy
    még mindig beletudok nézni a tükörbe!!!
  • neuro
    ettől a virtuális század sznobizmustól mindig felfordul a gyomrom...
  • Bucser
    V.4_Hetti ha így jobban tetszik. A Dongókat tisztelem akik előttem bizonyítottak. Ilyen Zui, Rozsdaas, Punyek, Vogel, Piku, Ranger, Maggi, (nem beszélve BlackVoidról vagy Don-ról aki azóta már red bear:)). Ők a szememben letettek már valamit az asztalra mind online fronton de ami még fontosabb emberileg. Remélem emlékszel hogy anno Szmukinak miért kellett távozni a aszázadból. Hiába volt az egyik legjobb az arroganciája miatt elfelejtette, hogy ő ha bármikor bárhol megjelenik a dongókat képviseli (pláne úgy hogy te hivatkozol is közvetve rájuk a többes számmal) Nem kell a nagyarcoskodás. Nem hiányzik. Ez egy kis családias topic. Az hogy nem halmozom egyik online warban sem halomra a killeket nem azt jelenti hogy nem tudok repülni (aktívan nem is csinálom immar lassan 1 éve) A ricsiből is ezért léptem ki. Ha pedig a barátok a mozgatórugói áruld el nekem kérlek, hogy a barátok jó szemmel nézik -e amikor nagyarcú stílusoddal kioktatod az "egyszerű mezei" szobapilótát?? Elbüszkélkedtél-e nekik hogy te milyen jól kiosztod itt a népet az SG-n? Vagy büszkélkedjek vele én? Mert a viselkedéseddel inkább csak rontod a század patinás hírnevét mint adsz hozzá.

Persze ezen fentiek szigorúan SZVSZ de IMO megfontolandóak.

"nem mondom azt hogy szarul megy ez a gama csak régota játszok ilyen gamákkal és még talán pár könyvet is kézbe ragadok hogy tanuljak belölük "

Szerinted mi tegnap kezdtük? ÉS mi nem olvastunk semmit?
  • Seaweed
    Arad az arogancia es nagykepuseg minden mondtatodbol....ha alapbol ilyen vagy akkor meg elnezheto de akkor meg jajj... az "isten allatkertje" jut az eszembe....

Olyan dolgokkal vagdalodzol amivel nem kene..boncolgassunk?! Majdnem minden sorod meg tudom cafolni de a vegeredmeny sajnos onfenyezes ami lehet hozzad kozel all, de tolem alltalaban messze.(!)

Lassuk?!:
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

ne magyarázzátok meg hogy máshogy kell itt finelre menni máshogy lassitassz máshogy sülyedsz máshogy lebegtetsz ki!!

Fogadjunk?! Csinaljak olyan leszallast amivel 400-al jovok be es 10-bol 9 azt mondja hogy ezt nem teszem le egyben?! (onfenyezes #1..ehh)

ez az ászos dolog marhajhó!! :D
    a végén azt is kifogod csavarni hogy én egy rasszista neonáci vok!!!

nem mondom azt hogy szarul megy ez a gama csak régota játszok ilyen gamákkal és még talán pár könyvet is kézbe ragadok hogy tanuljak belölük

Tobben itt mar akkor ott voltak a magyar sceneben mikor te meg sehol se voltal..sot! Joparan mar le is falcoltak mikor TE meg sehol se voltal...(onfenyezes #2...ejj de kar erte...)

Bocsáss meg Bucser de a többes számot nem hiába használtam :DD

ha valami van akkor irjál privit mert ez már asszem nem a forum témálya de ahogy gondolod és máskor légyszives vedd a fárattságot és a tiszteletet (plz ne boncold malyd ezt is tul)hogy a másik nevét helyesen irod le!! (te is tudhatnád hogy föleg ebebben a játékos szférában mennyit számit a másik tisztelete és megbecsülése)

Hadolvalsz itt ossze vissza...pedig biztos vagyok benne hogy a Dongos barataid nem lennenek minden szavadra buszkek amit az sg-n elkovetsz miota megjelentel..
    "Tisztelet"?! Ezt pont te mondod? Ez apafej kolcsonos! "Amilyen az adjon isten olyan lesz a fogadj isten!" Vagy kozmondasokkal ne jojjek?! Az mar egy masik szint?!

Szoval kicsit gondolkozz/tajekozodj aztan verd barmire is a melled, es legfokepp legyel arogans! (amugy talan nem artana megnezni egy ertelmezo szotarban az arogancia szo jelenteset...radfer!)
  • hetti
    ne magyarázzátok meg hogy máshogy kell itt finelre menni máshogy lassitassz máshogy sülyedsz máshogy lebegtetsz ki!!
    nem azt mondom hogy mindig ugyanaz de azért eltulozni nem kell a dolgokat

ez az ászos dolog marhajhó!! :D
    a végén azt is kifogod csavarni hogy én egy rasszista neonáci vok!!!

nem mondom azt hogy szarul megy ez a gama csak régota játszok ilyen gamákkal és még talán pár könyvet is kézbe ragadok hogy tanuljak belölük

az aki ilyen "ász" az nem nagyon repked pl lobbyn se sem máshol mert nem játszik vele senki pedig ennek az egésznek a barátok a legföbb mozgatórugoi

Bocsáss meg Bucser de a többes számot nem hiába használtam :DD

ha valami van akkor irjál privit mert ez már asszem nem a forum témálya de ahogy gondolod
    és máskor légyszives vedd a fárattságot és a tiszteletet (plz ne boncold malyd ezt is tul)hogy a másik nevét helyesen irod le!! (te is tudhatnád hogy föleg
    ebebben a játékos szférában mennyit számit a másik tisztelete és megbecsülése)

• Nashville
    Ez a repülés egyre izgalmasabb! Mennyi mindenre oda kell figyelni! Két éve voltam egy repülőnapon, ahol Veres Zoltán volt a sztárvendég. Ilyen figurákat csinált: Veres Zoltán videók...na ezeket akarjuk mi utánozni! :)
    Azzal azért nem áltatom magam, hogy a két nap alatt megtanuljuk ezen manővereket, de már csak a gyakorlástól függ a siker! Főleg, hogy ilyen jó tanácsokat is adtok hozzá!
  • Bucser
    Az ívelőlapok a flaps kifejezés mentén keresd. flaps down lefelé téríti flaps up meg felhúzza az ívelőlapokat. Minnél jobban lenyitod annál lassabban képes repülni a géped. Van normal, combat takeoff landing állás. Ezek egymást követik. idő kell neki míg kinyílik. A take off felszállásnál nagyon jó ez még növeli a felhajtóerőt a landing állás símán csak belassít meg lomhává teszi meglehetősen a gépet. a combat állás pedig harcban alkalmazható növeli a felhajtóerőt és alasony sebességeknél stabilizálja a gépet kicsit.
  • Bucser
    Ne többes sszámban beszélj hetti mert ehhez kb semmi köze másoknak. Csak a modorban az arrogance fokot kicsit lejjebb is lehet venni... tudjuk ász vagy.
  • Bucser
    Te is nagyon jól tudod, hogy minden patch utan mehetett az összes track kukáűba. tehat az alap trainingek pl úgy kezdődnek, hogy a gép összetöri magát. Inenntől mire lehet jó a training?? semmire szeritntem. csak erről van szó erre osztassz hogy nézze meg őket.. nézné csak éppen nem működnek..
  • hetti
    jer malyd fel Hyperlobby-ra és ott malyd arogáns modon segitek(ünk) mert mi ilyenek vagyunk!!
  • Nashville
    Sidewinder, Hetti nektek is köszi a közreműködést! Méghogy kioktató jellegű!? Jobban le sem lehetne írni! Tökéletesen előadtad Sidewinder!
    Úgy látom, neked így még éjfél tájékán is kisújjból megy! Remélem ezek után sikerülni fog!

Ívelőlapok? Azt hiszem egy kicsit jobban a program körmére kell majd néznem! Már észrevettem, hogy ezek a szimulációk nem egy GTA San Andreas jellegű röpködéseknek felelnek meg, ott nem is volt még semmi gond!
    Itt egy dugóhúzó is teljesen más ábrát mutat, eleinte a robotpilótát is be kellett kapcsolni zuhanás közben!
  • hetti
    Ok akkor bocs!!
    nem tom mi van, sértödös vagy vagy csak elgurult a pirula !!?
    mi rosszat irtam??
    arrol volt szó hogy van alapbol ilyen benne (nehogy félreértsél nem azért mondom hogy fikázzam amit csináltál) és nem azért tették bele mert csak igy telitett be az instal egy cd-t

• Seaweed
  • Seaweed
    Most reagaljak erre?! En is legyek ilyen arogans tulok mint te..aki megjott es ugy vetit minden letezo helyen mintha o szarta volna a repuloszimulatorokat?! Tudnek..de minek...segiteni probaltam..te meg mentel innentol ignore-ra...
  • hetti
    lol miröl beszélsz?
    itt a leszállást bemutató track-röl van szó kit érdekel benn az ellenség!!!!??? (nincs is benne)

ja tényleg fölösleges minek is tették bele ezeket??
    (talán azért hogy tanuljál belöle, nem szentirás de a kezdetekkor jol jöhetnek)