1661
IL-2 a\'la Csendes ocean
F.A.Q
-
#1461 Kezdőknek, -mint pl. én is- egy hasznos link, hogy jobban tisztában legyen a repüléssel kapcsolatos alapvető dolgokkal:Link A harcászat menüpont.
Ebben a menüpontban található egy részletes, ábrákkal illusztrált profi leírás a zuhanóbombázásról is! Ajánlom mindenkinek akinek eddig gondja akadt vele.
Eddig csak vízszintes bombázással próbálkoztam, nagyon kevés sikerrel, most már hátha...
Tudtok még ilyen oldalakat, amelyik a kedvenc szimulátor programunkat hasonló részletességgel mutatja be? Lehet, hogy már régebben is volt róla szó majd utána nézek, de ha megér még egy közlést, akkor akkor nosza, ne kíméljetek! :) -
#1460 Ja, és persze figyelni kell a megfelelő formátumra is, különben nem játsza le a progi a saját zenéket :
"The method is detailed below and some suitable tracks are also to be found on this page.
Sound files should be standard Windows RIFF files (with the .wav extension), however the data format should be MPEG - layer 3, 44100Hz, stereo. You can create such files using various widely-available converters, for example, CDEx ( http://www.cdex.n3.net ). This program - CDEx - also enables you to convert mp3 files into wav files directly (menu ‘convert’ -> ‘MP3->RIFF-WAV’)."
-
#1459 Német ---> link
Orosz ---> link -
#1458 Tök ugyanazt írtad... -
neuro #1457 próbáld torrenten vagy dc-n
zenét lejátszani meg legegyszerűbben a háttérben futó winamp-al vagy mediaplayerrel lehet -
bbccc #1456 zenét úgy lehet importálni ,hogy beleteszek egy WAW formátumú zenét a samples\Music mappába és itt ki lehet választani, hogy azt a zenét mikor játsza le. pl Ha lezuhansz, vagy ha felszálló félben vagy, vagy ha már normálisan a levegőben vagy -
bbccc #1455 Csak azt akartam volna megkérdezni, hogy honnan tudnék ilyen II. világháborús zenéket letölteni, ami bele illik -
bbccc #1454 Zenét lehet betenni -
bbccc #1453 DE NEM AZ!!!!!!! Neked meg nem tűnt fel,hohy más kérdést tettem fel? -
#1452 NEm tudom feltűnt-e de nem fogsz hamarabb választ kapni a kérdésedre ha többször felteszed.
Nem tudok olyan lehetőségről hogy be lehetne importálni zenét a játékba. Ha igen annak is igen pontos jellemzőkkel kell rendelkeznie (azaz az engineben nincs winamp, hogy bármilyen szemetet lejátszon csak azt hajlandó ami az ő szája íze szerint van alakítva) Másrézt tudtommal a zene dinamikus generálású... Többre mész egy winampal amibe beteszed az OST-t. -
bbccc #1451 Nem tudjátok, hogy a játékhoz honnan lehetne II. világháborús zenéket letölteni? pl a Memphis Belle zenéi. azok nagyon bele illenének -
#1450 Aki nagykanállal eszi...:
Nekünk elég lenne egy nagyképátlós plazma is, vagy egy projector. Már ilyen hamar megnőttek az igényeink. -
bbccc #1449 Nem tudjátok, hogy a játékhoz honnan lehetne II. világháborús zenéket letölteni? pl a Memphis Belle zenéi. azok nagyon bele illenének -
#1448 Köszi a billentyűzet kombinációkat! A Shift+F1- el húzta oda a fejét a revihez, így már mindjárt másképpen működött. 3 gépet le is szedtem!
A CTLR+D- t is feljegyzem a későbbiekre.
Úgy emlékszem, hogy a játékon belül le vannak ezek írva csak érteni kell hozzá, hogy mi micsoda. Majd utána nézek a neten, hogy hol vannak ezek részletesebben kifejtve, vagy majd kitapasztalom. De most már nem akarom bekapcsolni a gamét, mert így is alig tudtam abbahagyni, annyira jó!
...most is össze-vissza forog a monitor előttem... -
neuro #1447 Egyes gépeken van egy fedőlemez, ami védi a célzókészüléket. Azt majd a CTRL+D-vel tudod ki és bekapcsolni (illetve ugyan ezzel a kombinációval a fényvédőd tudod állítani a Messzeren) :) -
#1446 Asszem vagy Shift F1 vagy Ctrl F1 nem tudom már azzal húzod a fejed a revihez ha jól tudom. -
#1445 A lenti keresőt használtam, már profi vagyok benne (csak a "compare" szóra kerestem rá - néha kevés, mert a válasz hozzászólást nem hozza)! A Country topicban már meg sem lehet lenni a kereső nélkül. Hasznos szolgáltatás!
...viszont nem vagyok profi egy kérdésben, s ebben kérnék segítséget.
Légierő: Magyarország
Küldetés típus: Bf-109G-14 1944
101 "Puma vadászosztály"
Hogyan kell a célzókeresztet beállítani? El van csúszva és minden erőfeszítésem ellenére sem tudom arrébb állítani. Pl. az amerikai gépnél tökéletesen középpontban volt. A probléma bagatellnek tűnik, csak nem használható emiatt a remek kis repülőgép a harcokban. Csodásan száll, de eltalálni így semmit sem tudok vele, csak vaktában lövöldözgetek.
Milyen apró broblémák jönnek még... -
#1444 http://fogpiszkalo.uw.hu/il2c_v3.exe
NE a fenti keresőt hanem a lenti keresőt használd topicon belül:D (ami az oldal legalján van.) Csak 1 oldallal visszább volt. -
neuro #1443 ezek a patch-ek nem kellenek, csak a 3.0 (PF) utániak -
#1442 Rákerestem a fórumban a lent található keresővel, de nem találtam ilyet. Jó lenne, ha elküldenéd. :)
A szótárt is igénylő linket eltettem a kedvencek közé, tényleg nem rossz kis oldal első rákattintásra. Most tanulom az angolt és már nagyon sok ösztönző anyagot összegyűjtöttem. A suliban miért nem próbáltak ilyenekkel megfogni?
Találtam ilyen javításokat is: Link. Ezek közül fel kell tennem valamelyiket a mergés installom után?
-
#1441 Szótár elő:)
ÍME Nagyon sok hasznos tipp kezdő szobapilótáknak a különböző gépekhez szituációkhoz. talán még videók is vannak. -
#1440 Asszem korábban be volt téve az il-2 compare legújabb verziója. Az össze gameban található gép adata benne van grafikonokkal és öszehasonlítható eléggé egyértelműen látszik melyik gép miben jobb milyen magssságon mint a másik. HA a topicban nem találod elküldöm szívesen mailben. -
#1439 Ez egy régebbi trackem, egy kis 1v1 dogfight, én vagyok egy fw190-f8-al, ellenem meg egy ace la7 asszem :\ vagy la5? :D mittudomain. Talán tudod használni valamire. És talán normálisan visszajátsza, merthogy ezt még 3.xxm verzióval csináltam, de úgyemléxen 4.02m-n még ment. -
#1438 Én még nem értek annyira a géptípusokhoz, csodálva is nézem, hogy mennyire ismeritek már őket. Ez kérem szépen a kőkemény tapasztalat!
Kellett nekünk is az amcsi gépekkel kezdeni...de hát nem esik messze az ember fia a fájától.
Holnap is kipróbálok egy gépet. Biztos megint nem fogok tudni felállni a PC- től. Azt hiszem már nem is akarok! Megfertőződtem!
...a fiam meg csodálkozik, hogy miért is megy már nekem ilyen jól a repülés...
Egyébként, ha valakinek van kedve egy emlékezetes repülést (ritkán látott manővert) megosztani másokkal, az feltölthetné valahova, ahogy Seaweed tette. Én biztos kiértékelném és még tanulnék is belőle! Na, kinek van ajánlata? -
#1437 Tudom, csak a jósok messzerezés meg fókázás, meg ki-84-ezés után valahogy nagyon szokatlan tud lenni az amcsi gépek nagyongyenge manőverezőképessége. Van persze pozitívum néha, (pl a p47 olyan mint egy repülő tank, és nagyon erős motorja van, p38 nagyon gyors, és van féklap rajta :) ), de annyira finoman kell bánni ezekkel a gépekkel, hogy ne kerüljenek dugóhúzóba, hogy az már durva. -
neuro #1436 A repülőgép fordul, nem kanyarodik :P
Ahogy Bucser is írta, meg kell tanulni a repülést a különböző géptípusokkal. Van amelyikkel finoman kell bánni és van amelyiket lehet rángatni ide-oda. Mindegyiknek van előnye és hátránya, csak rá kell jönni melyik gép és taktika felel meg neked. De azért én nem merném azt kijelenteni, hogy az amerikai gépek "gagyik" (főleg mert még soha nem vezettem Mustangot vagy Thunderboltot)
Egyszerűen arról van szó, hogy a legtöbb repülőgép más és más repülési magasságra és taktikára lett kitalálva. Ha egy német pilóta nekiáll fordulózni egy Yakkal 500 méteren, akkor magára vessen ha lelövik, de ugyan ez igaz mondjuk a P-47 vs Bf-109 párosításra. -
#1435 Meglepődnél hogy a P-39-est az amcsik utálták az oroszoknak meg az egyik kedvenc gépe volt.. pont az ellenség gépeinek különbözőségéből adódóan. -
#1434 Erről beszéltünk.. gépismeret nélkül halott vagy... Aki megpróbál lefordulni egy Messzert vagy egy fókát nyugati géppel meg is érdemli a dugóhúzót... Viszont ha megpróbálsz tőle elemelkedni az hasznos lehet.. például lehet, hogy spirális emelkedésben jobb mint a messzer éppenséggel vagy felcsalod 9500 10000 körülre ami a szolgálati magassága volt. Ugyanez igaz La5- vs Messerschmitt bármire (természetesen évjáraton belül)... Ha a messer nem rázuhan a La5-re hanem mondjuk fordulóharcból menekül akkor 6000 alatt halott. a Lavocskin jobbanfordul gyorsabb dinamikusabb és ezen magasságokban jobban is emelkedik... 6000 felett viszont amesser sokkal jobban emelkedik.. kis türelemjátékkal el lehet tőle húzni akár spirálban és le lehet Boom And Zoomolni. (kivéve ha talán nem tök a La-5 pilótája és elemelkedés közben nem csinál belőled rétesmetéltet.. de La-5 el azonos sebességen találkozni 6K alatt = öngyilkosság) -
#1433 Hát kanyarodásnál még feleannyira erős kanyart sem bírnak mint egy messzer vagy akár egy fóka, mert könnyen átfordulnak, emelésnél is szeretnek dugóba kerülni. Egyszerűen szerintem az amcsi gépeket idegesítő vezetni, mert csak baj van velük(kivéve p-38, meg f4u :) ).
Lehet hogy azért voltak sikerek az P-51-esek Európa felett, mert legalább jólképzett pilóták repültek vele, nem úgy mint az oroszoknál :)
A csendes óceán felett meg azért az f6f-ek, mert lehet hogy a zeronál komolyabb japán gépekkel nemnagyon találkoztak ;) + hozzáadódik, hogy kicsit szépíthették a statisztikákat akkor. -
Tomaszman #1432 Az Il-2 Fb-t felraktam rá nyomta még a kieget az AEP-et is és nyomnám rá a Pacific fighter, mert akkor tötrénik meg vmi merred vagy mi és akkor még avgy 5 pach és megy a multi, na de nekem a pacific telepítésnél 98%-nál megáll:S ezt a filét hiányolja: PPFBAEP2.cab ha valakinek van valami megoldás akkor az írjon. Nagyon megköszönném. Előre is köszi
-
neuro #1431 Ha olyan bénák voltak az amerikai gépek, hogy lehet az, hogy Európa felett a P-51, a Csendes-Óceánon pedig az F6F volt a legsikeresebb szövetséges vadászgép a háború alatt? Sőt volt olyan típus, amit még a '60-as években is használtak (P-51, F4U)...
És mik azok az erősebb manőverek amiket nem bírnak? :)) -
#1430 mvel az amcsi gépek nagy része vagy magassági vadász volt vagy kísérővadász (lsd P51 vgy P47) A P39-es meg hát nem éppen a csendesóceáni hadszíntérre termett:) Egyébként a legtöbbnek z a lényege, hogy boom and zoomolj. Mind a P-47-es mind a P-51-es nagy magasságon gyorsabb mint a messzer (A fókára nem esküszöm) és a P-47-es baromi jó zuhanásban (az üldözőnek ki kell válnia) és gyakorlatilag lövésálló (volt hogy 5 db közvetlen MK-108-as találattól nem lett semmi baja és repült tovább én meg anyáztam mert az volt az utolsó 5 db 108-asom:D) P40-es sem tud semmire hagyatkozni szerencsétlen.. a zero gyorsabb és jobban is emelkedik és a 20-as a zeron aromi erős.. cserébe a meggymagköpködők a P40-esen gyorsan kigyújtják mint a sarki fényt:) -
#1429 Ki lehet hozni a dugóhúzóból mindent... amúgy az amcsi gépek általában elég gagyik az il2-ben, gondolom a valóságban is így volt(az meg hogy hűdejónak mondják annak a nagyrésze propaganda), mert semmilyen erősebb manővert nem bírnak, de azért van pár kivétel :) -
#1428 Szótár eldobva! Hogy ez hogy kerülte el a figyelmemet? Most már magyar nyelv mindenhol! Rájöttem arra is, hogy hogyan lehetünk sikeresebbek a repülésnél: mindent alapra állítani!
Valahogyan nem tudom elhinni, hogy az amerikai flottánál szereplő gépet nem lehet kihozni a dugóhúzóból a valósághű beállításnál. Nagyon el van túlozva! Tutira kezembe venném valóságban a botkormányt és kihoznám a pörgésből! Ki szállna be mellém? -
neuro #1427 a motorhangok és az effektek generálva vannak repülés közben, úgyhogy nem lehet őket lecserélni
próbáld ki a Combat Flight Simulator 3-at, abban szinte miden megváltoztatható és még B17 is van benne ha megveszed a firepower addon-t:
http://www.shockwaveproductions.com/firepower/ -
bbccc #1426 mert pl itt van : fb_sound04 SFS és nem lehet megnyitni, pedig benne vannak a hangok -
bbccc #1425 A gond csak az,hogy a játékbéli hangok, pl a motor hang meg stb, azok benne vannak azokban az SFS formátumú rendszercsomagokban ,amiket nem lehet megnyitni. -
Neoncsoves #1424 vannak mp3 vagy akármilyen hangformatumban az elethu hangok, na a gameben megkeresed a hangokat, az elethu hangok nevet atirod arra ami az eredetié, megfogod felulirod és elvileg megy de én még nem probaltam. Lehet nem fog töle menni a game szal csinalj biztonsági masolatot a régi fileokbol! -
bbccc #1423 Meg lenne még kérdésem. Szereztem pár jó repülős hangot, ami tényleg élethű, pl motorindítás stb. csak azt szeretném megkérdezni, hogy ezt én hogyan tudnám kicserélni a játékbéli hangokkal? -
bbccc #1422 Legalább akkor azt mondjátok meg,hogy demót honnan tudok letölteni?