1661
IL-2 a\'la Csendes ocean
F.A.Q
  • Nemcso
    Nincs elírva. Bell P-400 Aircobra típusú gépmadár létezett és használták is derekasan az amcsik.
  • ChevyG #540
    a "p-400"-as az mi a bánat? el van irva a P-40?
  • ChevyG #539
    azért, mert árkád modba szoktad szerintem nyomni a repülös gammákat....
  • Bucser
    Mivel az FB és a Régi IL-2 nem illett egyáltalán semmiben egymáshoz és teljesen máshogy kezelte a Dgen-t ezért igen voltak ilyen bajok. Viszont ha van AEP-ed és felrakod előbb FB-t arra AEP-et és arra a PF-et akkor a 3-at együtt tudod használna.. szóval lesz egy Merged installod és utána az Mjelzésű patcheket kell feltenned.. ami így néz ki kb, hogy 3.01m vagy 3.04m mindig ezeket szedd le.
  • sz4bee
    FB-ben az volt a bajom ha a régi mentéseim bemásoltam nem tudtam folytatni a kariert mert valami nem tetszett neki és mindig kilpett.De ez nemcsak nálam volt.Ezt a hibát már kijavították a PF-ben?
  • sz4bee
    Ok.Holnap mar meg is lesz a PF.
  • Seaweed
    Sokkal jobban jarsz ha angol verziot hasznalsz es megkerdezed azt amit nem ertesz, olyantol aki erti.
  • Bucser
    Miután erősen baromság a kifejezések halmaza amit a drága fordítók használnak nem is csodálkozom rajta.. csakhogy ezek magyarul is legalább ugyanolyan nehezen beállíthatók.... Hála szintén a fordítóknak....lsd.: FB hungarian Manual....
  • sz4bee
    Annak jo a magyar változat aki még kezdő ebben a kategoriában.Pl.:nem tudja beállítani a billt
  • Bucser
    Lásd a magyar kiadású FB csodálatos ordításait...
  • Seaweed
    Majd mostanaban jon ki magyarul....

De oszinten nem ertem minek vagytok magyar szimulatorra? Mit nem lehet erteni egy szimben amit le kellene forditani...
    (Arrol nem is beszelve hogy a forditasok szimulatoros/repulos szemszogbol, boooduletes baromsagokat tartalmaznak lepten nyomon!)
    Itt is, ott is mindig kerdezgetik hogy ez meg az(szim) van e magyarul?!
    Nem ertem minek? Semmi sincs egy szimben amit erdemes lenne leforditani!
    (Egy szerepjatekban vagy RPG-ben vagy valami hasonloba oke, es kell(het) is...)
    Legalabbis szerintem....

(Csak egy pleda arra hogy van amit nem lehet leforditani, es ha azt valaki megteszi az nagy hiba! : "Check-six" )
  • sz4bee
    Ezt a játékot lehetett kapni magyar nyelven?
  • neuro
    P-400 új USAAF alap szkin.
    Nemtudom honnan vették Olegék azt a rózsaszínű alapot :)
    Az eredetiek szeirint RAF SkyBlue/DarkEarth/DarkGreen
    Letölthető innen:http://neuro.agria.hu/_temp/p400_usaftemplate_neuro.bmp

• neuro
    Megjött négy példányban :)
    Köszi itt is mindenkinek!
  • Bucser
    én is elküldtem:)
  • kiskorúbézoltán #526
    Elvileg ment , ha nem érkezne meg szólj !
  • kiskorúbézoltán #525
    Ha holnap reggelig nem küldi senki délelőtt átlövöm , most szundi ...
  • neuro
    Eltudná valaki küldeni nekem zipben a következő Pacific Fighters fájlokat?

Missions\Campaign\US könyvtárból:

award.properties
    background.tga
    icon.tga
    rank.properties

Egy hülye francia mission pack felülírta őket, és szeretném visszakapni az eredetiket :)

Ide jöhet: neuro(kukac)agria.hu

Köszi előre is!
  • arty
    bocs, nem akartam vitát szitani, csak leirtam a tapasztalataimat :) nekem rudder nélkül nem ment a finom célzás eddig, ennyi :)
  • Sanyix
    Fokozatos visszaengedéssel is kileng :)
  • Bucser
    Mellesleg a legjobb kitérőmanőverekhez oldalkormány elengedhetetlen... (és körbenézni is sokkal könyebb vele mert a haladási irányod nem áltozik mert visz előre a lendület egyenesen belelépsz a bal pedálba (balra csavarod a Joyt)kitekintessz balra a lendülettől jobra aztán mész tovább egyenesen és már körbe is néztél... De ilyet, hogy repülés meg harc vagy célzás közben semmire nem jóa rudder hallod.... Olyan mintha azt mondtad volna, hogy minek féklap a gépre vagy ejtőernyő a pilótára....
  • Bucser
    Ezért mondtam, hogy nem rángatni kell, hanem odafigyelni rá, hogy fokozatosan engedd vissza és akkor nem leng semerre a hátulja. Nem tépni kell a joyt, hanem irányítani...
  • Seaweed
    De az teny hogy egy profi aki hasznalja, az online barmilyen helyzetben bedaral!
  • Sanyix
    Jó a rudder 1 értelmű, hogy átesésnél meg dugóhúzónál, és felszállásnál kell, de célzásnál, meg amúgy a repülésnél nem szoktam használni, mert kileng tőle a gép, meg amúgyis egy kissebb bedöntéssel ugyanazt az eredményt lehet elérni. És a gép farka nem azért rángat, mert én rángatom, hanem mert ilyen a rudder, minden szimulátornál, befordítod, és utána ha visszafordítod, elkezd egy kicsit szédelegni a hátulja.
  • Bucser
    JA meg kérdés Messerrel szálltál már fel rudder nélkül?? egy parkoló gépekkel teli reptérről??? megnézném a hatást:D
  • Bucser
    Ahhan.. és rudder nélkül kijössz dugóhúzóból és átesésből???? Azért erre kíváncsi lennék.... JA meg ugye Palástorsó egyirányú körözés egymagasságban tartósan és ollózást tudsz-e vajon oldalkormány nélkül???? Kétlem.. ergó meghúzni a ravaszt nem kell rudder, de korrekten repülni és becserkészni valakit kell.. hacsak nem levegőből indulsz 3000Méteres magassági fölénnyel és hátulról kapod el az ellenfeled.. azaz csak egyet tudsz Boom and Zoomolni egyenes vonalon.. (ugyanis egy normális a tetőponton átesési sebességgel rendelkező Bukfencet nem lehet csinálni normális rudder vagy pedál nélkül....) másrészt a gép Farkát nem rángatni kell a rudderrel mert azt az AI csinálja... a rudderrel nagyon szépen finoman lehet célozni....
  • Thanatos
    nem csak a célzáshoz jó az... :)
  • Sanyix
    Hátpedig én tudok célozni rudder nélkül is, jobb minthogy a gép farkát rángatom a rudderrel...
  • Thanatos
    nem, a valóságban pedál van
  • arty
    köszönöm megvilágosodtam :)

ennek fényében Sanyix hozzászolása mosolyogtató, nekem eddig twist nélküli joyom volt és... talán a legjobb jelző a használhatatlan :)képtelenség célozni, bill.-ről a ruddert vezérelni borzalom ...

a valoságban is "csavarják" a botkormányt ?
  • Bucser
    De igen:) csak a joynak nem ruddere hanem twistje van:) amire rámappeled a Rudder funkciót:) ÉS ruddernek az oldalkormányt hívják.
  • arty
    most megkavartatok :(

a függőleges vezérsik tehát NEM a joy rudder ével irányithato? (rudder nálam=a botkormány "csavarhatósága")
  • Seaweed
    Mit kellene egy szimulatoron forditani szerinted?
  • renyag
    Hello sziasztok.

Tudnátok nekem segíteni abban, hogy nincs valami forditás a Pacific Fighters-hez. Köszi előre is a segítséget.
  • Bucser

Bocs de látszik, hogy nem sok szimulátorral játszottál:D
  • neuro
    hogyhogy nem sok dologra?
  • Sanyix
    De a rudder nemsok dologra jó...
  • Bucser
    twist a csavarhatóság neve:) a rudder az oldalkormány :) Tehát aza kormányfelület ami a függőleges vezérsíkon található és igen ezt csak egy harmadik tengellyel tudod irányítani. Ez szokott általában a Twist lenni...
  • arty
    rudder a "csavarhatóság" neve, ugye? :)
  • arty
    A következő pár sor a repülőszimeket kedvelő, de azokkal folyamatos kudarcot átélőknek szól :

VÉGY EGY JÓ JOY-t ! :D

Évek óta küszködtem il2/il2FB/PF-el, imádtam velük repülni, bár a sikereim egy egy missönben 1-2 földi cél ill. 1-1 repülő lelövése volt, még nem láttam a mission completed feliratot :) Tegnap aztán lett egy Saitek cyborg3d joyom(előtte Gravis Firebird), hát ... a rudder segitségével hihetetlen mennyire "egyszerű" végre lelőni a célt, leszállni az anyahajókra, fordulni, stb ... végre van sikerélményem :) Biztosan vannak jobb hardverek ennél, de sztem ez a minimum, hogy játszható legyen ez a széria (de pl. battlefield alatt is nagyságrendekkel könyebb vele célozni repülővel), ahogyan az autoszimulátorok is csak kormánnyal jók. Sosem gondoltam volna, hogy ennyire a joyon mulik .. :O

GOMUR:

http://www.mininova.org/tor/712 - bittorrent link !