1661
IL-2 a\'la Csendes ocean
F.A.Q
-
neuro #581 A P-38 egyik legnagyobb hibája az volt, hogy zuhanás közben a magassági kormány először beragadt, majd berezonált és leszakadt. A J változatban már airbrake, amivel kilehet venni a zuhanásból. -
#580 igazábol 4x 0.50ös gp és 1x 37mm gá a fegyverzete -
#579 Sorry, tényleg van a P-38 készletében is .50 géppuska, dual kivitelben, szárnyra szerelthető gondolában (eddíg ennél a típusnál soha nem is néztem a fegyverarzenált).
-
#578 A P-38as elapvetöen nem vadásznak készült (F-4/5).
De ezt már Bucser is tudja -
#577 Nem, P38-ra gondoltam. -
#576 jaa:) a P-38-as az a kétmotoros villásfarkú létra:) -
#575 Véletlenül nem P-39 -re gondoltál a szárnyak alatti .50 géppuskákkal ? -
#574 P-38 -al csak annyi volt a bajom, hogy meredek zuhanásból nagyon nyögve tudtam csak vízszintes repülésre rávenni, sőt többször odacsaptam szegényt. -
#573 Azért az oldalkormány annyira nemtud besegíteni :) De majd lehethogy kipróbálom P-38-al, mert igazából a kissebb gépeket kedvelem, de azért a p38 is elég ütős tud lenni, 2 .50-essel a szárnyai alatt :) -
#572 Mindennel lehet erős manővereket csinálni, csak megfelelő oldalkormány munka kérdése:D Különben minek tették volna rá szerencsétlen oldalkormányt??? egyébként P38-assal nem is szabad lelassulni a zero szintjére mert amíg egy Zeroval 12 mellett is tudsz még manőverezni addig a P38-as ilyenkor már egy tégglánál is rosszabb repülési tulajdonságokkal repül... Azaz zuuhan... -
#571 NA zerokkal nemkezdek, mert azóta amióta egy average zero, 500 méterrel alólam függőlegesen fölfelé repülve rámlőtt, miközben kanyarodtam, és telibe is talált, azóta inkább hagyom az japánokat, mert irreális pontossággal céloznak. Ja és P38-al zero szerintem öngyilkosság, mert nem lehet vele erős manővereket csinálni, ha televan lőszerrel meg üzemnagyaggal, mert egyből átfordul, dugóhúzóba kerül, stb. Ja és lerázni is elég nehézkes, ugyanis múltkor egy ai fóka pl 8 kilóméterről is követett, szóval becsalogattam a légvédelembe :) -
#570 hagggyátok szegény Sanyix-ot, nem látjátok, hogy okosabb?! -
neuro #569 Itt most nem a klasszikus BnZ taktikára gondoltam, csak rosszul fogalmaztam: ha egy zéró mögötted van, az amerikai gépek legelső védekező manővere a leborítás és zuhanás volt. Sajnos ez a PF-ben nem működik, mert a zéró simán a nehezebb, gyorsabban zuhanó Wildcat mögött marad, pedig 4-500 km/h felett a könnyű japán gép már irányíthatatlan, vagy csak egyszerűen szétesik.
Online ez tökéletesen működik is, de offline sajna nem. -
#568 Értem. -
VO101 tvr #567 Felvételivizsga track-ek megszüntek, mivel meghívásos lett a felvétel...
De a 4x1 gép a nehezebb, természetesen, így kell öket legyürni... pl.: 1 F4 vs. 4 ace P40field mod. illik öket le B&Z-ni (B&Z!!!!)
-
#566 Jááá ez így igaz:) G-6- al G-2 -vel símán lenyomható a 42-es P39-es:) 43-assal vagy 44-essel még nem próbáltam de az azonos idejű messzerrel szerintem leszedhető.. és még csak nem is kell hozzá 50 benya vagy 25... 100-al is meg lehet csinálni csak prop pitch kell neki sok idő és türelem:) Tvr nálatok a felvételi vizsgatrackben 4x1 (tehát egy csoportban jönnek) ACE ai-t kell lelőni vagy 1x4-et (4 különálló gépet)??? -
#565 erre mondtam, hogy okosan:) Mert lefordulni soha nem fogja:) Egyébként miután P38 gyorsabb mint Zero vízszintesben az sem megvetendő taktika, hogy elhúzol és széles körön visszafordulsz mikor már nem követ (egy idő után az AI hajlamos elveszteni és olyankor elkezd körbe körbe röpködni amíg vissza nem mész..) Én csak egyet nem értek az AI miért erőlteti ennyire a szembemenős dolgot.. nem rámfordulni akar hanem mintha mindig az orrom feléforítani a gépet.. ezt utálom nagyon néha:) -
VO101 tvr #564 Ha egy gép leborításból együtt zuhan egy másikkal az miért B&Z?
B&Z közben éppen tilos a cél alá zuhanni. -
VO101 tvr #563 Azért Messzerrel össze lehet szedni némi magassági fölényt, utána 4 ace AI simán le B&Z-ható. Ott csüngenek majd alattad... -
neuro #562 A6M5 vs P38J. 25% fuel, 5000 méter. Kezdéskor rögtön kifordulok 90 fokot balra, majd emelkedek mint a meszes. 5500-nál már lehet látni a zérót és kb 6000 méteren érjük be egymást. Itt combat flaps, majd rudderrel éles jobb forduló (high yoyo). Ha szerencsém van pont betudok jönni a japán gép mögé emelkedés közben és egy pontos sorozat után már ég is. Ha nem akkor azonnal leborítás és húzás onnan a fenébe.
Kár hogy az AI gépek ellen csak ritkán válik be a B&Z a könnyített fizika miatt. Quick Mission-ben a Zéró simán együtt zuhan egy Hellcat-el vagy egy P-47-el. -
#561 huhh hallod P38-al Zero ellen:D nem lehetetlen csak okosan:) -
neuro #560 P-38 vs AI Zero (legalább veterán szinten) 1-1 ellen. Ha ezt megoldod oldalkormány nélkül, akkor igazi ász vagy :) -
#559 Hát veteran ai ellen már elég soxor mentem quick mission-be, mondjuk voltak velem még gépek, asszem 12 vs 10-et jáccottam, mindenki veterán, én a 10-es csoportba repültem, így volt amikor 4-5 gépet is leszedtem oldalkormány nélkül.
Most karrier módba nyomom, 1945 Berlin, lengyel légierő, yak-3-al, itt a 6. küldetésnél tartok, és összesen 27 db ellen gépet lőttem le (5 stuka, a többi fóka), de itt nemtudom milyen fokozaton mennek. -
#558 Akkor még nem szívattak meg ollózással.... mert oda biza nem elég a magassági meg csűrő ezt hidd el nekem.. menj ace vagy legalább 2-3 veteran AI ellen... -
#557 Hátpedig leszállás, felszállás, és dugóhúzóból kihozáson kívül semmire nemhasználom az oldalkormányt (mégis elég pontosan eltalálom az előttem kanyarodó vadászokat, sima döntéssel, és magassági kormánnyal). -
#556 nem van egy olyan sor a config ini-ben, hogy Arcade=0 és ha ezt átírod 1-re akkor van Arcade Mód. Egyébként nincs sok értelme... De ezek után, hogy semmi értelme az oldalkormány használatának hát hallod.... elástad magad -
#555 Az easy beállítás? hát annak nincs semmi értelme. -
Thanatos #554 pedig van... -
#553 Árkád módba? Na ne szorakozzál, ekkora hülyeséget ne írjál. Amúgysincs "árkád" mód, ráadásul ha árkádot akarok, akkor olyan játékkal jáccanék, de nem olyannal jáccom... -
#552 johogy jokat -
Thanatos #551 szeritnem jóakat -
#550 jo ez a topic! tanulunk mint állat -
#549 [URL=http://p-38online.com/recon.html]"F-4/5"[/URL]
"bár utobbiakat nem lehetne látványosan használni a játékban" -mivel felderitök voltak! gondolj bele mijen kampányt lehetne késziteni 1 felderitöhöz?! -
#548 Jaaa így már értem:) -
#547 NEM!!! -
#546 Nem III.Vh-ra gondoltál véletlenül?:D -
#545 kössz, igy már értem! amugy vágom a IIvh-s repcsiket.
kedvencek nekem az F-5e, és az F-15. (nem vicc, nézzetek utána)
bár utobbiakat nem lehetne látványosan használni a játékban -
#544 Így igaz és Hiroyoshi Nishizawa Japán Ász győzelmei nagyrészét ennek a vemhes tehénként viselkedő gépnek köszönhette meg a hülye amcsi pilótáknak akik inkább dogfightoltak B&Z helyett ezzel a géppel:) -
neuro #543 Elírva ez jó :)
A P-400 a P-39D kisebb gépágyúval ellátott változata volt, amit az RAF-nek gyártottak, de aztán végül nem vették át az angolok (ezért kapott angol festést még a gyárban). Ezután a Csendes-Óceánra küldték őket, ahol főleg Guadalcanal-on és Új-Guineán használta az USAAF. -
#542 P-400 Aircobra