Hajhullas
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Azt olvastam, hogy ajánlatos cinket is rendszeresen fogyasztani.
"Jótékony hatású továbbá a cink, mely a tesztoszteron-dihidro-tesztoszteron átalakulást gátló enzim mûködésében játszik szerepet. Cink hiányában ez a gátlóenzim nem mûködik, így a fokozott szõrnövekedést okozó tesztoszteron hormon továbbalakul az aktív formába, és kifejti áldatlan hatását."
"A cinknek különleges hatása van a hormon metabolizmusra: a keringõ tesztoszteron hormon dihidrotesztoszteronná való átalakulását gátolja, így akadályozza a hajhagyma elhalását (DHT-blokkolás). "
Hol lehet szõlõmag kivonathoz jutni? Kerestem gyógynövényesnél és gyógyszertárban is, de nem jártam szerencsével.
Asus P5K Pro | E8200 @ 3.6 GHz | 2 x 1GB Geil Ultra DDR2-800 | Gainward 8800GT GS 512MB | 24\" Samsung T240 | 550W Chieftec | XBOX360 Elite |
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
2010 VB és klubtermékek: http://kep.tar.hu/lonsdaleshop/50636453#2
Asus P5K Pro | E8200 @ 3.6 GHz | 2 x 1GB Geil Ultra DDR2-800 | Gainward 8800GT GS 512MB | 24\" Samsung T240 | 550W Chieftec | XBOX360 Elite |
Norbi pozitív vásárlási tapasztalatain fellelkesedve vasárnap este megrendeltem 3 havi Regaine 5%-os habot a cheapotc.com-ról 60 dollárért vagyis 9600 Ft-ért. Bár NINCSEN dombornyomott kártyám, a Visa Electront gond nélkül elfogadta. A fizetés a Google Checkout renszerén keresztül történt, ezért nem voltak különösebb fenntartásaim. Annak rendje és módja szerint 2 perc múlva megkaptam a visszaigazolást a rendelésrõl. Kedden reggel kaptam az e-mailt, hogy postára adták a csomagot, valamint egy számot, aminek segítségével követhetem. Eggig nagyon pozítív. Majd beszámolok az eredményrõl.
Ezúton is köszönöm Norbinak a tippet.
Megrendeltem utánvéttel az Regaine 5%-os habot a werbros-ból. Elõször azt írták, hogy nincs raktáron, emiatt 2-3 hét, míg megérkezik, a vásárlás végén meg 5-7 munkanapot írtak, hát nem tudom. Inkább a 2-3 hét az, ami reális sztem.
De nagyon kíváncsi vagyok a termékre.
Egy ideje figyelem a véleményeket/tanácsokat,sajnos nálam is örökletesnek tûnik a kopaszodás. A homlokomról pár éve elkezdett lassan hátra húzódni a hajam 😞 Úgy döntöttem hogy kipróbálom én is Rogaine 5%-os habot,épp készültem a norb által belinkelt címen rendelni mikor eszembe jutott a "werbros" Most látom hogy ott 5.8k-ért van hab gondoltam zoleee20 miatt beírom ide hogy létezik magyar oldal is ahonan tud rendelni 😉 Találtam még ezen az oldalon 1 másik szert nem tudom ismeritek-e :CVS Pharmacy 5% minoxidil állítólag az öszetétele teljesen megegyezik a rogaine 5%-al de árban épp fele anyiba kerül.
Asszem olyat is lehet csinálni, hogy van a bankszámlád, amit 2 alszámlára osztanak, tehát 2 részbõl fog állni, mindkét résznek más a számlaszáma. És a bankkártya-automata csak az egyiket fogja látni, a fõ számlát. Azon legyen mindig csak annyi pénz, amennyi kell neked, pl vásárlásokhoz vagy rendeléshez. A másikon pedig van az összes többi pénzed. És ezt az oda-vissza utalgatást szépen kényelmesen otthonról e-bank-on keresztül te tudod csinálni tetszés szerint, természetesen ingyen, interneten keresztül. Szerintem én is ilyet fogok csináltatni, mert a Visa internet kártya nálunk már nincsen, és egy másik kártya meg nem kell, mert annak is van éves díja. Ezzel a megosztásos megoldással meg lazán otthonról tudsz intézni mindent. Szóval ha érdekel, bemész a bankodba, és tudakold meg, hogy is mûködik ez pontosan. Remélem segítettem valamit.
Egyik ismerõsöm mondta, hogy netes rendeléshez virtuális kártyát kell csinálni, és talán itt is láttam vkinek a hozzászólásában.
Azt hogy kell megcsinálni?
Rámentem az oldalra, de vmi miatt nem jön össze. Rákattintok a legfelsõ add to card-ra, és a bejövõ oldalon két lehetõségre lehet kattintani:
Update Cart - itt nekem utána semmi sem történik
Continue shopping - bezárja az oldalt
Innen hogy lehet továbbmenni? Vagy csak én vagyok a hülye?😊
Egyébként utánvéttel történik a rendelés? Még sosem rendeltem semmit neten keresztül, ezért vagyok a témában ilyen suta...
Holtsávhoz lenne kérdésem(remélem nézed még a fórumot). Mekkora területen "rakták" újra a hajat? Mennyi és honnan hullott ki a meglévõ hajszálakból? Illetve most hogy érzed, jól sikerült a mûtét és megérte? Köszi a választ!
Az én helyzetem:
Májusban kezdett hullani, nagyon zsírosodik, kb a 3. nap végére kellene a hajmosás. Egészséges vagyok mint a makk, minden vérvizsgálaton kapott eredményem rendben van. Használtam Rougj Hairt, most meg Risin-t, eddig nem segitettek. Szedem a Forcapilt (tehát vitaminokban sem szenvedek hiányt), a hajam gyorsan nõ, csak hullik. Eléggé, minden hajmosásnál.
kezelésnél, nagyon sok.
Ja: faterom 50 lesz,elõl-hátul már kopaszodik, de még van haja. Nagyfaternak megrituklt, de az õ korához képest kifejezetten sok haja van. Anyai nagyanyám haja kb 65 éves korában kicsit megritkult, de nem vészes, anyukámnak hullik a haja(mint minden nõnek), de ez visszanõ, dús haja van.
Ti mit gondoltok, mitõl hullhat?
A tapasztalaitokra vagyok kíváncsi. Kb. 8 hónapja én is elkezdtem használni a Regaint( a 2%-osat), és tényleg elkezdett dúsulni a hajam, minden ok volt. Kb. 1,5 hónapja azonban megint egyre erõsebben hullik a hajam, pedig ugyanúgy használom a szert. Lehet, hogy ehhez is hozzászokhat a szervezet és elveszíti a hatását?
Köszi elõre is.
Persze az teljesen más eset, ha szarik rád egy csaj. Akkor nem is kell szakítani. Mert már nincs mit el-megszakítani, hiszen már vége. Nem?
Én az olyan szerekben jobban bízok, amit olyan ember által ismerek, akit ismerek. Egyébként szerintem nem elég az, ha valaki kívülrõl keneget ezt-azt a hajára. Attól még nem nõ. Orvos is mondta, hogy az a legjobb, ha kívülrõl is használok valamit, közben pedig valami mukoprotein tartalmú szert juttatok a szervezetembe, amibõl a haj lesz. Most már láthatóan hat a szer. (Pontosabban nem tudom, hogy melyik, mert 1 kívülrõl és 1 belülrõl megy. Lehet, hogy így együtt eredményesek. Megfogadtam a doki tanácsát.)
Egyébként láthatóan hat a szer?
Norb: ha most szakítanál vele is késõ lenne:-) Ez már pofátlanság, Légy férfi és szakíts vele sms-ben!😄 Megérdemli
Na ennyit a csajokról, várjuk továbbra is megoldásokat a hajhullás ellen?
Vki látta már az új teleshop-os "Hajhullás elleni szert"?
SZTEM SZÁNALMAS!!Vkinek tapasztalat?
Ennek a Rogaine-nek lehetnek mellékhatásai, mert minoxidil van benne és magának a minoxidilnek vannak. Legalább 6 ilyen hatásról olvastam egy orvos tollából.
A Thymuskinnak nincs mellékhatása, csak talán rosszul fogalmaztam.
az sg fórum hivatalosan is a neten lévő legnagyobb patkányok és a legbuzibb adminok törzshelye... te is közéjük tartozol?
Erõsíts meg engem légyszi a következõvel kapcsolatban:
@peterke2: a Rogaine-nek nincsenek mellékhatásai - legalábbis maradandó- a bõrirritáció az felléphet!
Mennyit locsolsz a fejedre abból a szerbõl? És használ, látsz már valamit, majd számolj be róla!
Ja és a Rogaine - Norb által közölt címrõl - olcsón rendelhetõ, havi adaig kb 3800 ft, ezért használom ezt!
És még valami: neked van csajod?:-)
De úgy látom, a Rogain sem olcsóbb! Sõt.
Mondjuk ha kicsit drágább lenne, akkor is inkább ezt választanám, mert így legalább nincs mitõl félnem.
Csajok... !!! :-)))
Minden tiszteletem a szeré, de ennyire egyenlõre nem futja...
@Norbi: a csaj nálam is betesz, itt az ideje váltani, mindent a dús hajkoronáért:-)
Érdemesebb külföldrõl beszerezni az 5%-ost, olcsóbb is nem kicsit. Én innen szoktam rendelni: Rogaine 5% hab
3 hónapra 60 dolcsi, ami 10 rugó. Hát nem sokkal jobban megéri?
Nálam már 2 hónap után nagyon sok javulást hozott, de tényleg. És nekem viszonylag nagy területen van ritkulás. Szóval bejön. Az most más kérdés, hogy a barátnõm miatt sokat idegeskedtem az elmúlt 2 hónapban, és kicsit megint jobban kiritkult, nálam ez idegi alapon elõfordulhat 😊. De maga a hab jó. Csak ajánlani tudom.
Egy tanulmányban olvastam, hogy ez a német Thymuskin hosszabb távon 2X olyan hatásos volt hormonok okozta hajhullásnál, mint a Minox. Nem tudom, hogy csinálja, milyen enzimeket blokkol (lehet, hogy ugyanazokat, mint a többi szer), de ez már döfi.
Ez a saw palmetto összetevõ is jó lehet, mert több hajhullás elleni szerben is benne van.
Nekem egyébként az volt egy kicsit gyanús, amikor egy amerikaiak által összeállított cikkben lehetett arról olvasni, hogy csak az amerikai szerek jók ténylegesen az androgén alopecia ellen. (Persze nem írták ki így nyíltan, hogy amerikaiak a szerek.)
Az 5%-os minodixilt tartalmazó Regain oldatot hol lehet itthon venni? Mert eddig csak 2%-osat találtam. Egy adag mennyibe kerül és mennyi idõre elég?
Köszi a válaszokat!
Amint mondtam az a THYMUSKIN is valószínûleg hat, de abban nem vagyok biztos, hogy az androgén alopécia ellen is sikeresen küzd...ha a cikket végigolvastad akkor tudhatod, hogy az örökletes kopaszodást során a férfi szervezetben lévõ nemi hormont, a tesztoszteront az 5 alfa-reduktáz (5aR) enzim Dihydro-tesztoszteronná (DHT) alakítja, és emiatt hullik (SAJNOS) a hajunk. Ezek ellen pedig amik sikeresen küzdenek: Finasterid -sok egészségtelen mellékhatás, nem éri meg használni sztem, valamint a Minoxidil alkohol, ami lényegében helyi kezelés, tehát ha nem irritálja a fejbõröd, akkor bátran használhatod. Ami természetes hatóanyag és nagyon jó az a Szõlõmag-kivonat (legerõsebb természetes DHT blokkoló) valamint a saw palmetto (fûrészpálma olaj kapszula), én ezeket is használom, valamint a Rogaine habot, ami 5%-os minoxidilt tartalmaz és nekem használ, nem hullik a hajam és ott is visszahúzodott a homlokomra, ahol már elkezdett "Mickey-egeresedni"...
Várom még, hogy kinek mi használt, nyitott vagyok új szerekre, amik bizonyítottan használnak is!
Mindenkinek sûrû hajkoronát kívánok!
Adam
AeroCool S9 PRO | ASUS P5B Premium | Dual-Core E5200@4500Mhz | Noctua NH-D14 | 4Gb Kingmax DDR2 800Mhz | ASUS ENGTX260 896Mb | FSP Everest 800 Watt | Logitech G25 + Xpit Red cockpit
AeroCool S9 PRO | ASUS P5B Premium | Dual-Core E5200@4500Mhz | Noctua NH-D14 | 4Gb Kingmax DDR2 800Mhz | ASUS ENGTX260 896Mb | FSP Everest 800 Watt | Logitech G25 + Xpit Red cockpit
Holtsáv veled mi van? Kiszedték a varratokat és minden rendben?
az sg fórum hivatalosan is a neten lévő legnagyobb patkányok és a legbuzibb adminok törzshelye... te is közéjük tartozol?
Hát ennyi, kiszedik a varratot pár nap múlva, megnézik hogy minden rendben van-e, aztán már csak várnom kell.. Viszont még egyszer nem csinálnám végig.
És milyen? Légyszives írj le mindent a mûtétrõl; hol csináltad, mennyibe került, mik a tapasztalataid, elõfordulhat-e, hogy nem sikerül vmi oknál fogva a mûtét? Mert ha lesz pénzem, én is meg fogom csináltatni.
Az általad idézett helyen ezt olvastam, ami nem igazán nyugtatott meg:
"Hormontartalmú kezelésekkel meg lehet állítani, illetve vissza lehet fordítani a folyamatot (androgén alopecia). Ez potenciaproblémákkal járhat együtt, amit a férfiak többsége - érthetõ okból - inkább nem vállal.
Finasterid hatóanyagú szerekkel kezelt férfiak 66%-ánál értek el két év folyamatos kezelés után látható eredményeket. A kopaszodás megállt, sõt, valamennyire dúsult is a haj. Magyarországon egyelõre nem kapható a szer. Nem hormonkészítmény viszont a minoxidil, amely nálunk is elérhetõ. Az eredetileg vérnyomáscsökkentõként használt és a kopaszodás gátlása szempontjából máig ismeretlen hatásmechanizmusú anyag lokálisan alkalmazva segíthet a kopaszodó férfiakon, ha elég kitartóak és betartják az alkalmazási utasításokat. Bõrgyógyászok tapasztalata szerint azonban csak kevesen annyira elszántak, hogy a drága szerrel minden nap, reggel és este is kezeljék fejbõrüket. Viszont e nélkül megszakad a kúra és a hajszálak újból hullani kezdenek."
Nem gondolom, hogy csak az FDA (amerikai hivatal) által jóváhagyott termékekre kellene szorítkoznunk. Vannak a mi öreg kontinensünkön is (talán kevésbé ismert, de nem kevésbé) jó szerek.
Én a THYMUSKINról olvastam androgén alopeciát megszüntetõ hatásról orvosi cikkekben: például Klio Mössler és Hagedorn professzorok tanulmányaiban.
Tehát csak az amcsik mondják, hogy csak az amerikai szerek jók!! Annak a szernek, amit én írtam, nincs ismert mellékhatása, német szer (ami szerintem jó ajánlás a megbízhatóságra!). Miért ne ezt próbálná ki egy európai??!