1375
nem csak nekem?
  • bandii84
    Hidd el nem pénzkidobás, én kb 1,5 éve használom(rogaine), egy flakon kb 2,5 hétig tart, plussz finasteridet is nyomom mellette és már nem kopaszodom, teljesen megállt a hajvesztésem, ezen felül megvastagodtak a hajszzálaim, szóval ha valaki rámnéz eszébe sem jut, hogy androgén allopéciám van!!
  • Drogériaplusz
    A Rogaine nem ismeretlen termék, 90-es évek eleje óta alkalmazzák Amerikában a folyadék alapú változatát hajhullás ellen. A hab alapú 3 éve van forgalomban (Rogaine foam). Gyártója: Johnson&Johnson, korábban: Pfizer. Ajánlom, hogy nézz utána Googleban a következő kulcsszavaknak: minoxidil, rogaine, rogaine foam. Ha tudsz angolul konyhanyelven sok lényeges infot kinyerhetsz.

Ha elmész hajvizsgálatra szerinted mi fog történni? Egy mikrokamerával bizgatja majd a fejbőrödet és majd megállapítja, hogy kopaszodsz... nagy újdonság. Utána pedig valami mese jön, hogy rossz a fejbőröd vérkeringése vagy valami titkos gombafaj támadta meg a fejbőrödet. De biztos lesz ott valami csoda sampon vagy pakolás, ami havi 10.000-ért majd mindent megold.

A viszketésed szerintem teljesen független a kopaszodástól. Valószínűleg valami irritálja a fejbőrödet, mondjuk az a sampon, amit használsz. Szerintem pár napig semmilyen kozmetikumot ne rakj a fejedre és akkor kiderül, hogy allergiás vagy-e vmelyikre vagy sem.
  • HöfEE
    Ha így van, akkor mégis ez a gondom, de azért azt is mérlegelnem kéne, hogy egy ismeretlen termékben (rogaine) hiszek, ami hosszu idő után mutat csak eredményt és ezzel lehet, hogy ugyanugy kidobom a pénzt az ablakon, vagy elmegyek hajvizsgálatra. Mindenesetre a viszketés oka még mindig érdekelne, erre valami tipp?
  • Drogériaplusz
    tipikus diffúz AGA(férfias tipusú hajhullás). olvasd el ezt mielőtt kidobnál tízezreket valami sarlatánnak: http://www.drogeriaplusz.hu/?module=cikkek&cat=&cikk_id=3
  • HöfEE
    Nem teljesen értem a kérdést de főként a fejtetőn ritkul, de nem kétoldalt, ahol elvileg jobban kéne hanem középen két oldalról fésülöm a hajamat középre hogy ne nézzen ki hülyén.
    Berajzoltam egy képen kb hol:
  • Ronny
    *szokásos
  • Ronny
    Egyenletesen ritkul vagy a androgén mintát követi?
  • HöfEE
    Nekem már lassan 1 éve hullik a hajam, sok mindent kipróbáltam sokféle sampont szeszt de nem segített.Voltam bőrgyógyásznál aki annyit mondott férfias hajhullásom van és ennyi. Én ezt nem így látom, mivel marhára viszket a fejbőröm , és azokon a területeken viszket csak ahol hullik is. A férfias kopaszodás gondolom nem jár viszketéssel. Utánanéztem pár helyen, hogy ez mi lehet, talán gomba , erre valószinüleg talán Nizoral sampon lenne jó de én nem bizok semmiben annyira sok mindent kipróbáltam már. Ami segítség jó volna, az hogyha valaki el tudná mondani, hogy Tolna esetleg Baranya megyében hol végeznek hajvizsgálatot? ÉS nem bőrgyógyászra gondolok hanem valakire aki talán ért is hozzá.
  • snapadam
    Tényleg van ilyen találat is! Azért kötöttem bele, mert a propecia hatásait vizsgáló tanulmányban is ugyanez a kép szerepelt. Persze azt nem tudja senki bizonyítani, hogy eredeti
  • Drakeamarth
    Kösz, nem kell. Am nem akartam kötekedni, csak szeretem tudni, mire adok ki pénzt.
  • Drogériaplusz
    De mi találtunk... Ez a legjobb minőségű, mint mondtam. Van még kb. 15-20 képünk nagyon szép rogaine eredményekről, csak gyengébb minőségű képekben. Ha érdekel átküldöm mailben.
  • Drakeamarth
    Én nem raknék be, ha nem találnék.
  • Drogériaplusz
    Számos helyen megtalálható ez az összehasonlító képpár a neten, mint a rogaine használatának eredménye. Amennyiben találsz jobb minőségű képet, vagy akár saját összehasonlító képeket, akkor szívesen kicseréljük arra a kedvedért...
  • Drakeamarth
    Ezt nem nevezném túlzottan alapos és tartalmas megmozdulásnak...
  • Drogériaplusz
    Azért, mert ha beírod Google-ba, hogy rogaine results ez az első képtalálat...
  • snapadam
    Csak azt nem értem, hogy a Rogaine habnál, miért egy olyan előtte-utána képsorozatot szúrtatok be, amely egyébként a propecia hatékonyságát hívatott hírdetni? Ez a fogyasztók kiegyensúlyozott tájékoztatása?
  • Drogériaplusz
    A cikksorozat következő részében szól lesz majd a különböző 5%-os minoxidilt tartalmazó hajnövesztőkről is, többek közt a Rogaineről és a Rogaine habról is.
  • bandii84
    Rogaine
  • Drakeamarth
    Érdekes ez a cikk, az mondjuk érdekelne, hogy Rogaine-re mi a reakció, mivel az viszonylag sok embernél bevált. Vagy nem.
  • Doctor Morreau
    Látom, focidrukker írtam :)

Remélem, a gólokat is nézi meccsközben az illető, nemcsak a focisták hajállományát...:)
  • Drogériaplusz
    Sziasztok!

Már olvasható első ingyenes írásunk, ami a egy cikksorozat első része és a címe: Férfias típusú hajhullás (AGA) I. rész. A cikk elmondja, hogy milyen hibákat követhetünk el, milyen hatástalan termékeket próbálhatunk ki és milyen fölösleges köröket futhatunk le, mielőtt a bizonyítottan hatékony szereket kezdjük el használni.

Úgy látom itt a fórumon is sok embert megtévesztettek már a különböző "hajdoktorok", "hajklinikák" és "hajvizsgálatok". Ezek körülbelül a középkori sarlatánokkal és boszorkányokkal vannak egy szinten.

Továbbá arról is szó van a cikkben, hogy miről ismerhetjük fel, hogy férfias típusú hajhullásunk van.

Ha sok időt és pénzt akar spórolni olvassa el cikksorozatunk I. részét! Érdemes a webshopunkra visszalátogatni, mert a sorozat, majd folytatódik.

A link: http://www.drogeriaplusz.hu/?module=cikkek&cat=&cikk_id=3
  • Doctor Morreau
    Én egy konkrétumot tudok mondani:

- csak a Hajdoktorboltba ne menj!

És egy kevésbé konkrétat:

- ha jól áll a rövid haj, akkor hagyd a fenébe.
  • Drakeamarth
    Szóval valami konkrét hely, ami ajánlani tudnátok?
  • snapadam
    @ bandii84: milyen minoxidilt használsz, rogaine-t vagy esetleg Spectralt? Revita samponnal mosol hajat?
  • bandii84
    Ja, és ne sajnáljátok a pénzt én már kb 2-3 kilót beleköltöttem 1 év alatt , de megérte olyan a hajam mint 17 évesen
  • bandii84
    Minoxidil, Finasteride együtt alkalmazva min 1 éven át = Viszlát haj hullás!
  • Ronny
    Minden klinika "biztatóval fog szolgálni", hiszen ez a dolguk és ezzel kopasztják meg a szerencsétlen helyzetben lévőket.
  • Drakeamarth
    Tudnátok ajánlani valami konkrét helyet, hajklinikát (ez a korábban emlegetett Hajasdoktor pontosan mi és hol találom meg?) vagy akármit, ahol valami biztatóval tudnának szolgálni?
  • mojito10
    én bánfi hajszeszt szoktam hajmosás után.
  • Drakeamarth
    Ez jól hangzik, kösz a tippet!
  • peterke2
    Ronny, azért a Viviscal tabletta és a halolajkapszula teljesen más összetételű. Mondjuk az igaz, hogy borsos árú. De pont ebben a Hajdoktorboltban jóval olcsóbb, mint húszezer.
  • peterke2
    Sziasztok,
    Drakeamarth és vacak91:
    én anno a Hajdoktorboltba mentem el. Ott egy idősebb doki kiokított egy csomó dologról a hajjal kapcsolatban, megfogadtam és összességében megtették a hatásukat. Szerintem érdemes elmennetek hozzáértő emberhez, mert nem mindenkinél ugyanaz segít.
  • Drakeamarth
    Ez biztató, mondjuk nem is számítottam másra.
  • Ronny
    Lehet, hogy először ijesztő a shedding, de számíts arra, hogy minoxidil nélkül pár év múlva teljesen kopasz leszel.
  • Drakeamarth
    Üdv!

Végigolvastam az egész fórumot, sajnos én is érintett vagyok az ügyben. Körülbelül egy éve (18 évesen) kezdett hullani a séróm. Egyelőre még nem sikerült hozzászoknom/elfogadnom, de gondolom ez nem meglepő. Ez a genetikai hullás vagy micsoda, mert két oldalt a homlokomnál kezdett egyre följebb kúszni a hajzat vonala. A fejem búbján még nem látni ritkulást, de gondolom ez idő kérdése. Ha valakit érdekel, berakhatok képet, bár nem sok értelme lenne, hiszen sok újdonságot nem tudok mutatni.
    Gondolkodom, hogy elmenjek egy dokihoz, lehetőleg minél előbb. Szerencsére még egyáltalán nem látványos a kopaszodásom, de attól tartok, ha ilyen tempóban folytatódik a folyamat, pár év és annyi közöm lesz a hajhagymához, mint Bruce Willisnek. Ezzel a Rogainnel kacérkodom, bár ki tudja, lehet kicsit kiakadnék az első pár heti sheddingtől és kidobnám az egészet a francba.

Egyébként Bánfival szoktam hajat mosni, sz*rt sem ér természetesen, de nem is árt...

Na, hát semmi építő jellegű gondolatot nem sikerült leírnom, de nem is ez volt a cél. Sorstársaim, kitartás mindenkinek!
  • vacak91
    Sziasztok! Nekem az utóbbi időben nagyon elkezdet hullani a hajam! 2009. szeptember 1 óta minden reggel megmostam és kivasaltam a hajam. Tisztában voltam azzal, hogy nem egy okos ötlet:D Március után nem sokat vasaltam max heti 2x-3x! Elkezdtem használni Április elején a Bánfi hajszeszt, hogy hátha valahogy megmenti a hajamat mert már nagyon száraz volt és töredezett és gondoltam hátha segít közben használok sampont száraz töredezett hajra, nah de most így május elején úgy állok, hogy a napi 100 haj szál elvesztés nekem akkor megvan már mikor csak fürdés közben bevizezem a fejemet:D Fürdés végén a kezemet és a kád alját ellepi a haj én nem számoltam még mennyi de 100 fölött bőven van ránézésre! És minden hajszál végén van ilyen kis fehér rész, egyik ismerősöm azt mondta az a hajhagymám és hogy az a haj száll helyében így ár nem fog új nőni,(ez igaz így?) úgyhogy most elégé kétségbe vagyok esve, hogy nem marad hajam!:D Levágattam sokkal rövidebbre mint amilyen volt és már nem vasalom:) Próbálok sok vitamint bevinni, hogy hátha megszűnik a hullás:) Már a Bánfi hajszeszt se használom mert a használata után kezdet el nagyon hullani, de nem hiszem, hogy az miatt van:)
    Most 2-3 hete hogy nem vasaltam a hajam tapintása már nem olyan száraz és durva tapintású:) Gyanakodtam arra, hogy simán csak férfia kopaszodás de semmi jel nem utal arra, a fejtetőn meg a homlokom két oldalán minden rendben van:) Azt hiszem!:D Amúgy 19 éves fiú vagyok:)
    1-2 éve volt az Tavasszal, hogy csak megsimítottam a hajamat és körübelül ugyan ilyen szinten hullót, elmentem fodrászhoz és ö azt mondta azért van ez mert hajmosás után nem szárítom meg a hajamat hanem hagytam vizesen! Hát most,hogy megint jó idő van nem szárítom hanem hagyom hagy száradjon normálisan:) Habár nem hiszem hogy ez is ok lehet!:) Az megoldást jelenthet, hogy ha levágatom a hajamat rövidre és akkor jobba szellőzik a fejbőröm? Ha valaki tud valamit írni, hogy ez miért lehet és mi rá a megoldás azt nagyon megköszönném:)
    Most is beletúrok a hajamba és 2-3 száll biztosan marad a kezemen:S

Ha valaki tud válaszokat adni annak előre is köszönöm!:)
  • thomasito
    A hajgyógyász azokat a termékeket adja el ami szerinte jó, viszont nem tudja mi miért van.A fejbőrviszketésre a Dandrene sampon jó.A kopaszodásra pedig a minoxidiles termékek, ilyenek a Rogaine, vagy a Spectral.Ezek nem horror árú dolgok, mint amit ajánlanak.
  • Oláh Herkules
    Megkérdeztem a bőrgyógyászomat, hogy a viszketős hajhullós dolgot nekem mi is okozza: pitysporum ovalis nevű gomba.
    Ez természetes módon minden ember fején rajta él. Akkor van gond ha ez elszaporodik először jön a korpa (minden korpásodást ez okoz), és rosszabb esetben a hajhullás, mert betelepszik a hajhagymákhoz, elzárja a faggyúmirigyek nyílásait, (amúgy nem csak hajra felsőtesten bárhol elszaporodhat, pont olyan dolgokat tud generálni mint egy pattanás (gyak nem lehet megkülönböztetni ránézésre, hogy igazi pattanás vagy ez okozza)), ez már a betegség, a neve: pitysporum folliculitis, és főleg fiatal felnőtteknél jellemző.
    Elszaporodás stresztől, helytelen életmódtól, vitaminhiánytól, tehát bármitől lehet ami gyengíti az immunrendszert.
    Tisztítása a szokásos gombaölő szerekkel történhet, akár mesterségessel (ketokonaakármi), akár természetessel (citrom, aloe vera, cajeput olaj, kb ezek vannak az említett rougj cuccokban), és hatása teljesen visszafordítható (kérdés hogy menny idő alatt tér magához a haj, mert erről viszont semmi infot nem találtam, de ahogy magamon tapasztalom, sok idő).
    sanyix reinkarnációja voltam :D
  • angel89
    Sziasztok!
    Használt már valaki közületek Rougj termékeket? Nekem az lenne a problémám, hogy eléggé hullik a hajam, de már vagy 3 éve (most vagyok 20), csak mikor mennyire , de mára már látható a ritkulás, sokkal kevesebb hajam van, a minősége is romlott, és jobb oldalt kiritkult, ami egy foltban szemmel látható. Szóval nem épp férfias kiritkulás.Voltam már egy biz. hajgyógyásznál, ahol jól átvágtak, aztán egy ingyenes mikrokamerás hajvizsgálaton, ahol azt mondta a doki, hogy túlzott zsírosodás okozza nálam a hajhullást és ezt kellene kezelni. Mikor visszamentem, ezeket a biz.Rougj termékeket vettem meg (Schiuma lavante fejbőrtisztító, Forforo sebo+vitaminos kapszula). Sokat vacilláltam, mielőtt megvettem volna, mert nagyon drágák, és ahogy ma elkezdtem használni, sajnos elég kevés is van benne:( Egyébként a panaszaim hasonlók, mint amit Sanyx említett, viszket is a fejbőröm. Nagyon félek, hogy ezek a cuccok se fognak használni, mert eddig kb semmi nem volt nyerő (Bánfi, Varga, Vichy ampullák, sampon, Forcapil, Revalid stb). Eléggé el vagyok keseredve:(
  • miti88
    kevesebbet moss hajat,és ne hordj sapkát. ez sokat segit a hajhullás ellen