3734
Adobe After Effects
  • Arrin
    Nos, nem tud senki okosat mondani AE crashed témában? Egyre szomorúbb vagyok! :(
  • drob
    erre van a premiere topic ;)
    mpg2-t nem lehet szerkeszteni, konvertáld át dv-aviba és nem fog akadni ...
  • mataharii
    Sziasztok! Lenne egy kis gondom a videómmal...
    Egy barátom előadását felvette a helyi tévé, és viszonylag jó minőségben kiírták neki dvd-re. Megkért, hogy vágjak neki egy 10-15 perces anyagot a két és fél órából. Sikerült kiszednem az mpg-t belőle, de a premiere nem viszi, akad, szaggat, beszarik alatta. Ez általános probléma, valami beállítási gond lehet, vagy codec???
    Dolgozom már a premiere-rel egy ideje, de ilyet még nem láttam, igaz, eddig csak azokkal dolgoztam, amiket én vettem fel mini dv-ben, azok pedig (nem is tudom, milyen tömörítésüek, talán avi?)

Köszi a segítségeket előre is!
  • zenoka
    xelog:
    Koszonom ki fogom probalni s erthetoen irtad le:)
  • Arrin
    Üdv!

"After Effects has crashed!"

Nos ez volna a probléma. Volt már hasonló, akkor megjavult egy reinstall után, de most nem, és nem tudok vele mit kezdeni. Egyszerűen tanácstalan vagyok, gondoltam valaki tudna segíteni, hátha nem én vagyok az egyetlen, akivel hasonló történt... Szóval PLEASE HELP ME! Film közepén nem kellemes az ilyesmi...
  • xelag
    zenoka,csak annyiból ál ez az egész hogy amikor megnyitottad a 2 videót,(a kicsit és a nagyot) na szal amikor megnyitottad a 2 fájlt,akkor azok megjelennek a project ablakban,a nagyobbat megfogod és ugyanott a project ablakban,(csak az alján) van 1 olyan gomb hogy create a new composition,na arra ráhúzod a nagyobb videót,megjelenik 1 uj comp,a videóval együtt,már csak annyit kell csinálnod hogy megfogod a kisebb videót és ráhúzod a képre(szó szerint a nagyobb képére) és abba a sarokba rakod ahova akarod.

Uhh ezt elég bénán magyaráztam el,de talán menni,fog,na bye
  • xelag
    na figy:
  • bertino
    most nem tudom pontosan megmondani de én már csináltam vele, meg most nincs is felrakva
  • zenoka
    :)) s hogyan?:)
  • bertino
    meg lehet
  • zenoka
    Sziasztok!
    Nagyon nem ertek a video editalashoz ezert ne nagoyn tepjetek szet okes?:)
    Szoval olyan kerdesem volna hogy az after effects el meglehet csinalni e esetleg azt hogy van ket avi fileom az egyik 800*600 as felbontasu a masik egy 160*120 as s azt szeretnem hogy a kisebbik vidio felkeruljon a nagyobbik jobb felso sarkaba...vagy ehhez masik szoftver kenne....egyalatalan ezt meglehet csinalni?
  • albundy
    Hali!

Bocs, hogy eddig nem írtam, de rengeteg melóm van, időm viszont kevés...
    Nos, a track motion arra jó, hogy egy felvett, mozgó képanyaghoz utólag hozzáilleszthess valamit, ami eredetileg nem volt ott, de most úgy kellene kinéznie. Mondjuk például egy autó ablakából kinézve egy közlekedési táblát, amely az eredetiben nem volt ott. Az eredeti anyagban találni kell egy a program számára könnyen beazonosítható (referencia)pontot, amelynek helyváltoztatását figyeli és rögzíti a track motion. Ez lesz a viszonytás alapja. Ebből meg tudod határozni, hogy milyen sebeséggel ment az autó, és a te tábládnak milyen sebességgel kell elhaladnia a kamera előtt. Eddig vili?
    A remegés fixálásához tényleg jó a SteadyMove.

A második kérdés gyaníthatóan a rotoscoping témakörébe tartozik, ez minden CG artist rémálma. Ez tulajdonképpen maszkolás, csak nagyon alapos, ha az anyag nagyon mozog, akár frame-enként is mehet.
    Upsz, most mennem kell, de hamarosan innen folytatom. Báj. :)
  • TomK
    Sziasztok!

Kérdeésem lenne,hogy letöltöttem AE 7 tryoutot és ha elindítom, valamit meg akarok nyitni bezár! :(::(

Ad még 1 lehetőséget,hogy mentsek :) Elég rendes :)

Ha tud valaki valamit,akkor előre is köszönöm

• WPMaster
    Ehhez án ajánlanék egy olyan programot, hogy Steadymove. Premier Pro pluginként találod meg. Részletek - www.2d3.com
  • zacky
    Igen igen! Ajánlom, nagyon fincsi aprogi!

Kérdésem lenne:

Ugyebár a track motionnal megragadhatunk egy pixelt....és ezt használhatjuk arra, hogy mondjuk ráteggyünk egy célkeresztet.... első kérdés: hogy lehet, hogy mondjuk egy előremegszerkesztett (jpg, gif) képet állíthassuk be követőnek? hogy az kövesse a Pixelt...
    Második kérdés: hogy lehetne a pixelt lefixálni? Mondjuk van egy eredelileg álló videóm, de a kéz remegett, és szeretném a videót egy ponthoz lefixálni, hogy az állókép az állókép is maradjon.....
    És a legnagyobb kérdés:
    Van egy videóm, és a karakter mondjuk sétál rajta (vegyük azt, hogy inkább egy rajzfilmkarakterről van szó) és a háttér nem zöld, se kék....
    Természetesen ki akarom vágni a karaktert a filmből, de nem akarok frame-enként állítgatni.... nem lehet valahogy ezt kombózni a track motionnal, hogy mondjuk (persze ha karakter körvonalának hossza nem változik, mondjuk csak dől jobbra balra) akkor beállítani, hogy a tollal kijelölt pontok kövessék a helyűket, és gyakorlatilag kövesse így a kijelölés a mozást? Természetesen ha mondjuk az illető kitárja a kezeit, akkor már sokkal több kijelölő pontnak kell megjelennie, és ezt nem lehet így megcsinálni, de legfeljebb az ilyen "körvonal-nagyobbodó" jeleneteknél képkockánként beállítom.......
    Remélem érthető volt....
  • bertino
    meleg szívvel ajánljuk, nekünk bevált ;)
  • albundy
    Halihó!

Midenkit csak érdemei szerint dicsérj! :)
    Én már foglalkozom néhány éve az AE-vel, de sajnos mostanság sok Photoshop-os munkám volt, így még arra sem maradt időm, hogy frissítsek. Persze szívesen segítek, ha tudok.
    Az biztos, hogy az AE érthető okoból a saját videó editálójával müködik együt igazán jól, de biztosan van lehetőség Vegasból behúzni az anyagot. Épp most olvastam egy cikket arról, hogy van cég, amelyik a Vegast preferálja a Premiere-rel szemben. Ezt írják:

"When you say real-time, you aren't kidding. Vegas delivers far better real-time performance compared to Premiere Pro and AVID Xpress DV."

Szóval: amikor azt mondod, hogy real time, nem viccelsz. A Vegas messze jobban teljesít, mint a Premiere Pro vagy az Avid.

Kiváncsi lettem, lehet, hogy bele fogok kóstolni a Vegasba... ;)
  • zacky
    Sziasztok!!!
    Megtisztelve érzem magam, hogy hozzászolhatok a dolgokhoz, de egyenlőre még nincs kérdésem, nyugi, nem kell megilyedni, nem azért, mert annyira vágom a dolgokat, csak még ne sok lövésem van, de nagyon tetszik, amit ezzel a progival csinálnak, és meg akarom tanulni, amennyire lehet....
    Én eddig Vegast használtam, és használok is, és jól jön az utómunkához az AE, és akkor ez lenne az első kérdésem is: mennyir kompi a kettő progi egymással, a Sony Vegas és az AE?
    Ahogy végigolvastam a topicot, sok legenda járt egy 14-15 DVDs cuccoshoz, ehhez hogy tudok könnyebben hozzájutni, valaki megtalálta valamelyik torrent oldalon? (bocsi hogy ez a kérdés már vagy 20adjára jön föl) vagy esetleg valakinek megvan, aki olyan aranyos, hogy átimportálná szegény tudatlan gyereknek??? :D:D:D:D
    Albundy, elismerésem, te vagy sztem az itthoni AE-Istenség:D, biztos sokat fogunk még kommunikálni:D. És ebből egy apropó....van MSNed???? (legyeeeeeen:D) ha van, akkor nem kell megadnod nyilvánosan, vegyél csak fel az emailcímem is ez: [email protected] (bárki felvehet) .....sajnos egyenlőre nem tudok segítséget igérni, max Vegasban, de fogadj padevanoddá, mester....XD

Mindenki már a 7essel nyomul? mert fel tok ajnlani egy fincsi cr***et, ha valakit érdekel...
  • WPMaster
    Tom ho marhaság de nálam ez volt.
  • bertino
    megpróba, mondjuk ez igy elég nagy marhaság :(
  • WPMaster
    Az érdekes. Mondjuk nekem a Divx-nél volt az ho felvolt rakva és amikor feltelepítettem az AE-t akkor nem látta de utána újra felraktam a Divx-t akkor már jó volt.
  • bertino
    meg is van az első: a többi videotömörítő/szerkesztő program mind látja az összes codecemet
    itt az export-ra kattintva .avi-nál miért csak 5 kodecet ajánl fel ? Divx, Xvid-eket alapból nem is látja...
  • bertino
    -n
  • bertino
    na, belekóstoltam én is a programban, egyelőre ismerkedem vele, de azt hiszem sok kérdésem lesz :D
  • albundy
    Na szóval.
    A Premiere alapvetően egy non-linear vágó, editáló program. Vagyis a felvett anyagot vagdosni lehet vele, meg egy csomó gyári effektet hozzáadni.
    Az After Effects nem való vágásra. Ez az a program, ahol a saját animációidat, saját effektjeidet létrehozhatod. Mondok egy példát.

Csinálok egy videóklipet.
    Felveszem az alapanyagot, bejátszom a gépbe és megvágom nyersre. Ha valahol szükségem van effektre, akkor azt a részt - és csak azt - megnyitom AE-ben, megcsinálom a többnyire 1-5 másodperced effektet, renderelek belőle egy movie-t, és visszamegyek Premiere-be. Ott beillesztem az animációt a helyére és megyek tovább.
    Ez egy eléggé leegyszerűsített leírás, de nagyjából elmondja, hogy mi a különbség.
  • clumsy

Ja és 1kérdés:
    Másnál is hibás az A.E. 7tryout zipje??
    már 3x töltöttem le az adobe.com-ról.
  • clumsy

így könnyebb:
    growing tutor

Kézírásnál figyelembe vettem, mikor emelem fel
    a tollat, ettől sokkal hatásosabb.. na mindegy

gondolom ismerős:growing 2
  • clumsy

Ahogy olvasgattam, így újként a fórumot;
    ezt találtam. mintha lett voln érdeklődés
    erre..

http://www.layersmagazine.com/video/growing-art.php

..én a saját kézjegyemet babráltam így és olyan,
    mintha egy szellem írná
  • Geccoka
    oh, bocsi, nem vettem eszre, pedig visszaolvastam :)
    de azert jobb ketszer valamit megemliteni, mint egyszer se...
  • Gladiator
  • Geccoka
    Emberek, kijott a 7.0!!
    Klikk
  • smartzoom
    Huh, vki magyarázza már el azt nekem hogy tulajdonképpen mi is ez. Van esetleg leírás? Bővíthető a progi? Kombinálható vmi módón a premierel?
  • bertino
    már töltöm is :)))
  • k9duli
    úú szeretnék még kérdezni, arra lennék kiváncsi hogy miaz hogy kompozitáló?(ha jól gondolom akkor főleg az effektezésre megy ugye?)

• bertino
    hát ha így van én is nemsokára beszerzek egy Adobe After effectet :)
  • Gladiator
    after/combustion/shake/bojou - kompozitáló progik
    premiere/vegas - vágóprogik, minimális effektezéssel
  • Gladiator
    a kettőnek köze sincs egymáshoz.
  • k9duli
    Jah még annyit ahogy elnéztem külföldön eléggé after pártiak, sokan azt használják movie készítésre, viszont magyarországon elégsokan a vegast mondják.
  • k9duli
    Sziasztok!
    Na nekem egy egyszerű kérdésem lenne, viszont az elég fontos számomra.
    Na van itt minden olyan progi a forgalomba amivel videot lehet szerkeszteni, de kérdés melyik az ami egyszerű és ez melett a legtöbb dolgot tartalmazza (effektet,beállítási lehetőségeket.stb...).
    Felsorolok egy párat hogy melyekre gondolok:
    - Adobe Premiere PRO
    - Adobe After Effects
    - Sony vegas 6.0
    Vagy mindegyiknél van olyan hogy csak az a program tudja, gondolok mondjuk az effektekre.?
    Végülis ha nem tévedek mindegyik program nagyából ugyan azt tudja csak másképpen adja elő magát?
    Na elolvasom ezt a 900kommentet is mert érdekel, csak ahoz idő kell:)
  • yoooooo
    Kijött az új ae 7. Így első ránézésre a kezelőfelületen elég sokat javítottak.