3734
Adobe After Effects
  • dkris
    teljesen hülye vagyok... de fénykard effektet tudok csinálni tök könnyen nem vmi nehéz nah de ne találom a keyframet tudjátok képeknél nem volt rá szükségem
  • albundy
    Érdemes kezdő tutorialokat is megcsinálnod, mert a fénykard nem feltétlenül kezdőknek való. Ahhoz, hogy egy tulajdonság az idő függvényében változhasson, keyframe-ekre van szükség. Az adott tulajdonság mellett látható apró, a stopperre emlékeztető gombot kell benyomnod, a program ekkor "megjegyzi" az adott állapotot. Ha arrébb mész a timeline-on, és ismét változtatsz, akkor az AE már automatikusan teszi oda a következő keyframe-et, és a két keyframe közötti változás lejátszáskor látható.
  • dkris
    ok... megoldottam! de most még 1 probléma
    teszem fel a white solidot (fénykardot akarok csinálni) és amikor meek egy képkockával odébb akkor az van hogy ugyan ott van nah áttszeszem oda ahova kell akkor megnézem-e hogy az előző képkockán úgymaradt-e, nem!
    mivel lehet azt megoldani hogy egy solidot csak arra a képkockára tegye? mondom videon nagyon hülye vagyok
  • dkris
    ha e-amilre küldöd a választ akkor ide:
    [email protected]
    de ide is lehet!
  • dkris
    hello!
    én az EAt pár honapja használom csak és a képeknél már jól megy minden de videónál egyszerűen hülye vagyok amikor rhúz a timelinera a videot és átefekteztem az 1 képkockát akkor rámeek a timelinanon belül a videora kihoz egy ablakot, ok, 1 képkockával odéb nah és mit látok amikor vissza a Comp 1-be a nagy semmit nem lessz ott a videom :( valaki tud segíteni rajtam?
    UI.: vieot tényleg most próbáltam elösször
  • albundy
    A Photoshop (képek) és az AE közös használata valóban végtelen lehetőségeket rejt. Sokkal egyszerűbb úgy segíteni, ha tudod, hogy mit akarsz.
    Alant (#773) írtam egy rövid tutort egy mozgó háttér egyszerű kivitelezésére Photoshop-os képekkel. Van egy másik, már egy ideje hanyagolom, de a lényege a következő: a Photoshopból behozott rétegek egymástól függetlenül animálhatók, effektezhetők, amivel igen érdekes effekteket lehe előállítani.

Kérdésre könnyebb válaszolni.
  • bertino
    képekkel ?
    arra ott a photoshop
  • Ben Katarn
    Üdv!
    Még nincs meg a program, de ha meg lesz, akkor képekkel szeretnék bíbelődni. Aki hasonló célokra használja, az balinkelhetne pár saját munkát, hogy lássam, mik a lehetőségek. (Tudom, végtelenek)
    Elrőe is köszi.
  • Basic
    Köszi, Frame blendinggel már jól megy!
  • albundy
    Motion blur helyett Frame blending is jó. Asszem ezt akkoriban fejből írtam, és nem néztem utána.
    Próbáld ki így.
  • Basic
    Sziasztok! Ezt próbáltam megcsinálni. Szóva, Photoshopban elkész0tettem az 5 db tga képet. Aztán AE-ben import, kipipáltam az ablak alján a targa sequence-t, és beimportáltam a képsorozatot. Ráhúztam a new compositionra, majd a timeline, ben bekapcsoltam a motion blurt, utána még a rétegen is bekapcsoltam. Mivel nekem AE 7.0 van, már nem M betű van ott, hanem kis körök. Hiába csináltam akármit, ugyanúgy maradt a dolog, ahogy volt. Csak simán váltogatja a képeket. Hol lehet a hiba?
  • Basic
    Na, most ahogy próbálgatok rá is jöttem, nem tudom, hogy eddig miért nem tudtam. Csak egyszerűen copy paste és kész is.
  • Basic
    Köszi szépen, megvan.

Te még nem próbáltad ezt a plugint? Még nem jöttm rá a használatának a legfontosabb titkára. Kijelölöm, hogy a hang melyik részét figyelje, aztán az apply után már megvannak az outoutban a keyframek. És ezeket a keyframe értékeket hogyan tudom átmásolni egy márik effektus valamelyik tulajdonságára? Olvastam a manualját, de nem tudtam meg belőle.
  • Gladiator
    effects contorlsban a neve mellett lesz egy ikon. arra katt.
  • Basic
    Lehúztam a Sound Keys plugint a trapcode.com-ról. Próbálhatnám a használatát, csak nem tudom, hogy hova írjam be a hozzá tartozó serialt, amivel aktiválni tudnám. Nem találom sehol sem az akivációt benne, és amikor használni akarom, akkor kidobja, hogy csak 300 képkockán alkalmazhatom a plugit, aztán újra kell indítanom a AE-t.
  • slylecz13
    Sziasztok! Olyan kéréssel fordulok hozzátok, hogy tud-e valaki olyan helyet vagy címet, ahonnan a használatával kapcsolatos tudnivalókat lehet megtudni? ( a 7.0-hoz )Előre is köszönet...
  • Basic
    Igen, köszi, ez az! Hasonlóképpen próbálgattam, csak nem tudtam, hogy a kező képre is kell tenni kulcsot. Miközben próbálgattam egyszer sikerült is megcsinálnom, de nem tudtam, hogyan. Köszi a segítséget!
  • Gladiator
    kulcsolással. ne kérdezd hogx kell, premiere felhasználó vagyok. de asszem az effects controlsban kell lennie egy ilyen kis órácskának. beállítod első képkockán, hogy 1 legyen, aztán megnyomod akis órát, és az 50.-nél beállítod 100ra
  • Basic
    Na, megint én vagyok. Most segítségre lenne szükségem. Azt meg lehet oldani, hogy az egyik effektusnak azt akarom, hogy minden képkockán más értéke legyen, de nem akarom külön-külön minden képkockán kézileg megváltoztatni az értéket. Pl van a Beam effektus (Effects-generate-beam). Beteszem a felvételre, és azt akarom, hogy a Time értéke az első képkockán 1, az ötvenediken pedig 100 legyen, de ez folyamatosan növekedjen. Ne nekem kelljen emelni az étéket minden egyes képkockán.
  • Basic
    Na, most már mindegy, rájöttem sok minenre. Már alig bírom nyitvatartani a szemem, mert regeltől ezze a programmal játszadozok, de sok mindenre rájöttem csak így próbálgatással. Én a Photoshopban elég jó vagyok, de azzal az a helyzet, hogy akármilyen angol tutorialt meg tudok csinálni. Viszont itt az AE tutorialok elég bonyolultak nekem, de majd megpróbálok néhánnyal megküzdeni. A Photoshop-ot is úgy tanultam meg, hogy próbálgattam, meg tutorokat csináltam. Remélem ez a módszer itt is hatásos lesz.
  • Basic
    Sziasztok! Én kb 2 napja tettem fel az AE-t a gépemre, majd pár órát próbálgattam vele, aztán feljöttem ide a fórumra, és kb 3 óra alatt átrágtam magam az összes hsz-en, minden linkelt oldalt megnéztem, stb. Úgyhogy most már tudok csinálni ezt-azt, de vannak olyan dolgok, amiket minden képkockán külön-külön kell megcsinálnom, és hallottam erről a motion tracker dolofról. Ha jól sejtem a működését, akkor nagyon sokat segítene nekem. Az AE-ben próbálgattam. Megtaláltam ezt az Animation->Track Motion menüben. Próbálgattam vele, és az a négyzet szépen követi azt a tárgyat, amire szoktam tenni az effektet minden képkockánál. Azt meg lehet oldani ennek a motion tracker segítségével, hogy magától megcsinálja az effekteket?
  • balinet
    Köszi
  • Jocko1986
    Köszi
  • Gladiator
    rossz topik. amúgy meg nincs. de amúgy rettenetesen bonyolult.
  • Jocko1986
    Sziasztok!
    Valaki tudna nekem segíteni abba hogy hol találok Premiere Pro 7-hez magyarosítást? Az küldje már el e-mailbe ([email protected]) a linket!

Előre is Köszönöm!
  • formic
    a premiere pro projectet siman betudod importalni afterbe
  • balinet
    Köszi a választ.

S hogy küldöd át premierből afterbe?????
  • Gladiator
    pl. premiereben van egy videórészleted, azt átküldöd afterba, ott összeeffektezeed, elmented aftert, és premiereben akkor az a videórészlet már effektezve lesz.
  • balinet
    Sziasztok!

Valaki nem tudna nekem némi infót adni arról, hogy mit takar az After effects és a Premiere együttmüködése ???????????????????

Előre is köszi !!!
  • albundy
    Aki ellátogat ide, az letölthet egy tesztet, mellyel lemérheti az AE hatékonyságát (hasonlóan ahhoz, mint amikor egy húzósabb játék előtt az ember teszteli a VGA kártyáját.)
    A különböző projektek különböző részeket tesztelnek.
    Az első fractal noise képeket generál és Photoshop sequence-ként menti a vinyóra.
    A második importálja ezeket a képeket, és komplex renderhez használja fel őket.

Ez a két procedúra sok mindenre fényt derít: a vinyó sebességére, a prockó erejére, mindezt gyakorlati munka során deríti fel.
    Aki ki szeretné próbálni járjon el kellő körültekintéssel, mert ha nem figyel, akkor az AE teleszemeteli a vinyót egy rakás használhatatlan képpel...
  • bertino
    jaaaa... legközelebb meglesem a címet, mert csak abból nekem nem derült ki :-)))
  • formic
    Miert szerinted ez micsoda ha nem AE project!

Egyebkent ugyanezen az oldalon lehet feliratkozni egy AE levelezesi listara. Aki tud angolul annak erdemes feliratkozni sok erdekes dolgot lehet tanulni. Akik oda irnak, nem gyengen vagjak a temat.
  • bertino
    és ennek mi köze az AAEhez ?
  • formic
    http://www.media-motion.tv/aebenchmarks

Talaltam egy jopofa oldalt. Brian Maffit (aki latta a Total Traininget az tudja , hogy kicsoda) keszitett egy projectet, hogy lemerjek a gepek gyorsasagat. Erdemes szetnezni az eredmenyeknel, es kiprobalni a sajat gepet.
  • mataharii
    Köszi:)
  • Arrin
    höhh, megelőztek :)
  • Arrin
    http://www.sg.hu/listazas.php3?id=993675454
  • bertino
    http://www.sg.hu/listazas.php3?id=993675454
  • Arrin
  • mataharii
    Nem találom a premiere topicot:( A filmvágás topic le van zárva, de nem tudtam, hogy nem vágható vele az mpg, mert viszi ugyan, csak marha rosszul, és mondjuk az első lassításnál megadja magát. Akkor még egy kérdés. Mpg-t hogyan konvertálok aviba?

Köszi