3734
Adobe After Effects
-
írok,hogy nehogymár utolsó helyen legyen a topic :) -
vagy csak elég ha a trackingelás közben kipipálom a scale,position,és rotationt? -
vagy esetleg kell valami más tracking progi,mint pl a boujou three?
Nemtom hogy van e msn címed albundy,nem szeretnék udvariatlan lenni,de nemtudnál felvenni ? (ha van) [email protected] puszta 10-15 percet ha rámáldozol akkor nem is tudom hogy mit csinálnék :P (örülnék) kivéve ha van időd
A fogalmazásom az valami pocsék,csak nemlehet sajnos kijavítani :D
-
szia albundy tudom hogy egyzser már leírtad de ezt vhogy nemtom megérteni,nézd az alábbi videót: http://ryanw.michaelfrisk.com/ryan-w/clips/lightning_duel.mov
nem lehet olyan nehéz megcsinálni,de valójában ez milyen fajta trackingel lehet megcsinálva? ez forog,nem pedig balra vagy jobbra mozog,vagy ezt a lejebb leírt trackigelési móddal is meglehet csinálni?mert itt az efectnek egy rotation féleséget is adni kell sztem. -
Arrin #1044 Kiválóan világos voltál, köszönöm szépen. Megyek is gyúrni rá, hisz sok gyúrás az izom anyja, ugyebár... :)
Sok szenvedésemet megoldja majd remélhetőleg... :) -
A plugin leírása alapján tényleg ezt keresem, viszont a közel 200 dollár kicsit sok nekem. Torrenten meg nem találtam meg ezt az effektet.
Ha az átlátszóságot megtudnám csinálni, akkor erre is már többé kevésbé megoldást jelentene, mert csak több rétegben egymásfölé rakom ugyan azt a videó anyagot 3D ben z tengelyen egymás előtt, és az átlátszóságuk mindegyik más mértékű lenne, akkor az egészet kicsit elforgatva a rétegek miatt már háromdésnek látszik.
A Blend-mode oknál, azt nem sikerült elcsípnem, hogy hol tudom a mértékét beállítani?
Köszi. -
Hy all!!
EGY artbeats hez shasonló oldalt keresnék(albundí biztos tudja hogy miaz)csak ingyen legyen,mert 500 docsit nem nagyon ér meg nekem egy villámlás vagy egy kis tűz ,ááh. Valami ingyen oldal kéne,amin ugyan ilyenek vannak,az se baj hogyha nem ennyire jó a minősége csak ne legyen kicsi a mérete.
http://www.artbeats.com/ -
albundy #1041 Erre nagyon jó példa, ha mondjuk egy autó ablakából rögzíted az út melletti bozótóst, majd később úgy döntesz, hogy utólag egy útjelző táblát teszel a videóra. Akkor ugyebár a táblának együtt kell mozognia a háttérrel. Nos, ehhez kell egy referencia pont, amelyet a motion track-kel jelölsz meg, az AE pedig legjobb képességei szerint igyekszik az adott jelenetben azt a pontot követni. Olyan kontrasztos, vagy az RGB színvilágban jól elkülöníthető színt kell választani, amelyet a Tracker követni tud.
Van azt AE-nek remek Help-je, nézz utána a Tracker pontos leírásának. Itt és most legyen elég annyi, hogy ha a Trackerrel meghatároztad a követni kívánt pontot, akkor a tracking folyamat végén kapsz egy rakás keyframe-et. Ha tudod, hogy az útjelző táblát akarod a képbe tenni, akkor a tábla layer pozíciójának kell szinkronban lennie a Tracker-rel, és így az egész jelenettel. Egy expresion-nel kell a két tulajdonságot (a tracker keyframe-jeit és a tábla helyzetét összekapcsolnod).
El tudsz indulni? Elég világos voltam? -
Arrin #1040 Üdv, bajtársak!
Volna nékem egy problémám, nem nagyon értem, és nem tudom, hogy egészen pontosan mire jó a Motion Track az AE-ben. Olvastam itteni régebbi hozzászólásokat, de az alapján azt hiszem elég kevés jutott el a kis fejecskémbe. Próbáltam használni, de valahogy nem nagyon ment. Szóval, ha valaki lenni olyan kedves, és leírná nekem röviden(vagy hosszabban), mit is szeretnék tudni, akkor azt nagyon megköszönném. Nem akarnálak titeket zavarni vele, dehát... hirtelen más nem jutott eszembe. Előre is köszi!
Arrin
http://www.icram.hu/arrin/ -
albundy #1039 Ehhez egy plugin kell, azzal könnyebb megcsinálni, mint maunálisan. Kattints ide!
Mivel az AE professzionális szoftver, nem szereti a tömörített, kommersz fájlokat (mpg, mp3, stb.)
Szín alapján átlátszóság itt nem olyan egyszerű, Blending mod-okkal lehet variálni (szép anyag, ha bele akarsz merülni.) Minden profi azt javasolja, hogy játssz bátran a blending mode-okkal, és találd meg a neked megfelelőt.
Urbijoe:
Lehet vele vágni, de mivel lejátszáskor (renderelésnél) minden képkocka minden pixelét kiszámolja, nem célszerű. Teljesen más elven működik, mint egy vágó program (Premiere). Elsősőrban effektezésre való, már ha ez egy gyűjtőfogalom... -
Szerintem meg mindenre való, nem főleg effektezésre... Azt tudsz vele elkészíteni, amit akarsz, ha értesz hozzá... -
Hát mint mondjak,lehet vele vágni,de nem erre való :D ez inkább arra való hogy elkészíthesd a saját elképzelt efectedet. -
ezzel a progival lehet vágni is ,vagy csak effekt-elni?
-
Sziaztok
Most kezdtem el foglalkizni az after effectsel ezért lenne néhány láma kérdésem..
- Keresnék olyan effektet benne, amit egy képre, vagy videóra húzva, 3D layernek bejelölve, azt eredményezné, hogy világosság alapján kiemelné az ábrából térben az alakzatot.
Tehát ha van egy képem, amin van egy megvilágított arc és sötét háttér.Ha erre ereszteném az effektet, és ezt a képet elforgatnám térben, akkor kiemelkedne belőle az arc, mint egy maszk.
- Gondom volt, mpeg-1 videó beimportálásával, egyszerűen visszadobta.. Avival semmi gondom nem volt.
- Hirtelen nem találtam meg benne, a szín alapján átlátszóságot ( Premiereben Matte-nál be lehet állítani az átlátszó színt.. )
- Track controls -> Stabilize mire szolgál ? Nem azt szűrné ki, ha remeg a felvétel, akkor azt stabilizálja, kézremegés gátló ?
-
Ok ez eddig meg is van csak azt nem ertem hogy en azt szeretnem hogy amit photoshopban megcsinalok alakzatot es elmentem alpha channelal aztan beteszem after effectbe hogy en tudjam hasznalni a megrajzolt utvonalat amit az auto tracevel hozok letre utanna nyomok egy ctrl+C majd ahol hasznalni szeretnem positionnal ott ctrl+v de o nekem ugy masolja be mint maszkot ezt mer csinalja? Mert ha kulon afterban megrajzolom az utvonalat pen toolal akkor copyzom ugy meg mukodik hol rontom el? Remelem ertheto voltam :D -
albundy #1033 Megrajzolod az ábrát, és a Layers ablakban az adott layer ikonjára kattintasz úgy, hogy közben lenyomod a Ctrl gombot. Ekkor kijelöli az ábrát.
Ezután a Channels fülre kattintasz, majd létrehozol egy új Channel-t (New ikon a jobb alsó sarokban a kuka mellett). Az lesz az alpha channel a kijelöléssel. -
Hello nekem lenne egy olyan kerdesem hogy van ez a szoveg "Create any shape in photoshop and save with alpha channel.And use Layer>Auto Trace feauter, this will also create a mask then once again copy and paste the vertices in the Position XY." Na most hogy tudok elrakni alpha channel el photoshopban? -
hangal kapcsoaltosan,meg berakhatsz hangot és le is tudod játszani,csak meg kell várnod hogy beolvassa a memóriába a vidóval együtt,jobboldalt van 1 olyan gomb hogy RAM preview azt megnyomod,és elkezdi beolvasn,a timelineon meg látni fogod zöld csíkba hogy hol tart a beolvasásánál,de ha a num billenytűzeten megnyomod a nullát akkor csak a hangot játsza le. -
#1030 Köszi a segítséget. -
DiVX 6 Pro Codec. Nekem ez van fent, és mindenféle AVI-t beolvas vele, és nagyon durván jól törmöríti a filmeket, a minőség romlása nélkül. Torrentes-oldalakról letölthető. -
#1028 Köszi, és tudsz ajánlani codec-et? Előre is kössz. -
OK, közben sikerült rájönnem a help-ből! Köszi! -
Adobe Imageready-ben csinald a GIF-et szerintem. Ott allitgathatsz minden fele tomoritesi funkciot, es kapasbol mutatni fogja a meretet. -
Nálam akkor írta ki ezt a hibaüzenetet, amikor nem volt telepítve megfelelő codec.
De nekem is lenne egy kérdésem hozzátok:
Szóval ha csinálok egy animated GIF-et, akkor valahol meg tudom adni, hogy mekkora legyen a mérete? AVI-nál ugye kiszámolja automatikusan, hogy mekkora bitráta a megfeleleő, aztán tényleg akkora lesz a fájl. De GIF-nél hogy van ez? Hogyan tudnám optimalizálni? Vagy ezt nem after effects-ben kéne csinálnom? A segítségeteket előre is köszönöm! -
#1024 azt megtudja valaki mondani, hogy ha avi-t akarok beimportálni akkor miért írja ki azt mindig, hogy "After effects error: an unspecified AVI or DirectShow error occurred.(1) (53::33)", mit csinálok rosszul?
-
#1023 Köszi az izzással kapcsolatos segítséget
-
Exarrion #1022 Ja még elfelejttem az izzás, Render effectek, glow, ez olyan fényesség effekt. DE ahhoz, hogy izzon előtt húzd be a képet, vagy filmet, majd compozicion belül a szürke részre egy jobb klik, majd solid, a színe fehér legyen, a mérete pedig a behúzott fáljéval megegyező. Majd ctrl+1 megjelenik, vagy épp eltünik a panel, ha eltünne, mégegyszer ctrl+1, keres egy töltőtoll formát. A fehér rétegre(solidra)jelölj ki egy négyzetet, a kezdő és végpontnak össze kell érnie, majd a ctrl+1 panelen vissza a nyilra.
Aztán render effects glow. Több fül is van, az egyik a colors nevet visel, original A B -re kell állitani, majd egy másik fül, passz mi a neve az ADD -ot SCREEN -re, aztán lődd be alul a színt, amilyet szeretnél, majd utána a szolid méretét, elvileg a négy pontot a nyíl segítségével tudod formázni, ha ráklikkelsz.
Ha animálni akarod, akkor Timeline, majd nyisd le a solid előtti nyilat, aztán a mask1 előtti nyilat, négy dolog jelenik meg, de csak az első előtti két hurokra kell ráklikkelni. Majd, a Timeline-on vidd arra a részre, ahol mondjuk becsapodik a sugár, vagy valami. A mozgatást mask1 négy pontjával tudod megcsinálni. IZZÁS: glow a felső három fül az intezitás körvonal, és belső vonalakt jelölik, nem pont ebben a sorrendben, ott is van egy-egy hurok elöttük, kapcsold be, majd állítsd be az értéket, majd léptesd előre 20 képkockát előre, és állíts be másik értéket, aztán megint 20 képkocka és megint más érték. na páá -
Exarrion #1021 Na hy all, a lézer effektett a BEAM nevü dologgal tudod létrehozzni, vagy a render effectseknél van vagy styleban, már nem emlékszem, van egy másik modszer is da az bonyulultab.
Zenét meg nem nagyon tudsz alá behúzni, úgy, hogy halld, mert ahhoz legalább egy dual magos gép kell, vagy affter effects et támogató real time kártya, ami nem olcsó, ha tudok segíteni az írjatok [email protected] szevasztok -
Igen, elvileg van 1 olyan effect, de belehet a nélkül az effect nélkül is ( ne kérdezd nem tom mi a neve, meg hogy hogyan ). És te nem tod azt hogy hogyan lehet zenét ugy beletenni After Effects-be hogy hangot is adjon le amikor a progiba lejátszom? -
#1019 Azt megtudja valaki mondani, hogy lehetséges-e hogy egy színt úgy állítsunk be mint, ha izzana(mint például egy lézersugár)?
-
vagy van ilyen color valami nevü effekt. -
#1017 Köszi a segítséget
-
Hát én nem vagyok még mestere ennek a programnak, de most hirtelen eszembe jutott, hogy ezt hogy tudnád megcsinálni. Keyinggel beállítod a színt, amit ki akarsz cserélni, és a videód alá pedig teszel egy olyan színű solidot, amilyenre akarod cserélni. De szerintem albundy tud jobb megoldást is. -
#1015 Sziasztok, segitség kellene. Megtudja valaki mondani, hogyan tudok egy szint az általam megadott szinre kicserélni egy felvételen? -
kösz albundy. Az angolal meg semmi baj, ha nem értek valamit szólok haveromnak. Ő ugy is angliába él -
albundy #1013 asam9: Ez az After Effects nevű program fóruma, de ha a Premiere-ben szeretnél átmeneteket, akkor a legegyszerűbb, ha kiválasztod az átúsztatni kívánt klipet, és megnyomod a Ctrl-D-t. Ez egyből az alap átúsztatást illeszti be (Cross Dissolve), az alapbeállításokkal. Szerintem van itt Premiere topic is valahol...
vafeN:
Ezen az oldalon rengeteg tutor van, de angolul kell tudni. Van itt minden, néhány cím: Audió kijelző készítése, After Effects és Flash, hogyan készítsünk konfettit?, Fractal Noise-ból tüzet, Maya kamera import... stb. Több, mint elég végigcsinálni.
Ezen az oldalon pedig további, kattintható linkeket találsz. Csak kattintani kell, én nem tudom helyetted kitalálni, hogy mit akarsz csinálni...
Itt szintén többféle anyag van: aláírás készítése, Auto Trace, stb.
Ha mindenáron szeretnél egy érdekes tutort végigcsinálni, akkor kattints ide! Én is megcsináltam, és sokat tanultam belőle. -
albundy hiába írom be, ott ki add ezer meg egy honlapot, amin van kemény 1 after effects tutorial, az is arról szól hogyan csináljunk át menetet, vagy pedig semmi sincs rajta. 
-
asam9 #1011 Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni egy türelmes embertől, aki elmagyarázza, hogyan is működik a premiere. (Kezdő vok.) Egy animációt szeretnék készíteni képekből -zene alá -, de nem tudom, hol találom a tween és az átúsztatás funkciót; nem tudom, hogy tegyek rá egy effektet egy képre, stb... :)
Előre is köszi! -
albundy #1010 Írd be a Google-ba, hogy "after effects tutorial" és figyelj. Vagy csináljuk meg helyetted?
-
Valaki nem tudna megdobni 1 olyan linkel ahol van fent After Effects tutorialok vagy tippek. ayatoweb.com meg pixel2life.com-ot ismerem