Adobe After Effects
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
egyre több dolgot tudok meg nap mint nap albundy-tól is meg magamtól is de még ez nekem nem elég és szeretnék tisztességesen érteni hozzá.
albundy elmondod nekem hogy hogyan lehet jó kinézetû áramot csinálni mert nem tudok angolul.
mint ezen az oldalon?:http://www.geocities.com/pixelmagic2002/forcelightningtutorial.html
albundy elmondod nekem hogy hogyan lehet jó kinézetû áramot csinálni mert nem tudok angolul.
mint ezen az oldalon?:http://www.geocities.com/pixelmagic2002/forcelightningtutorial.html
Ha importálsz, akkor az Import File párbeszédablakban, az Impor As menüben válaszd a Composition opciót. Így a komplett psd file-t importálja úgy, hogy maga a fálj egy új comp lesz (ugyanazzal a névvel), míg a Photoshop layer-eket egy könyvtárba teszi, és az importált comp megnyitásakor elvileg mindent úgy találsz, ahogy a Photoshopban hagytad.
Effekteket nem érdemes importálni (asszem nem is lehet), hiszen az AE pont arra való, hogy az (alap)anyagot felturbózd!
A text effektekrõl annyit: az kevés, hogy valami "komolyabb". Akkor juthat elõre az ember, ha tudja, hogy pontosan mit akar.
Effekteket nem érdemes importálni (asszem nem is lehet), hiszen az AE pont arra való, hogy az (alap)anyagot felturbózd!
A text effektekrõl annyit: az kevés, hogy valami "komolyabb". Akkor juthat elõre az ember, ha tudja, hogy pontosan mit akar.
van nekem egy kb. 5 rétegû ps fájlom. hogy tudom azt úgy beimportálni, hogy rétegenként legyenek a timelineon, mert vagy csak egy réteget tudok importálni, vagy egybe az egészet. és ha layerenként importálom be, akkor pedig eltûnnek az effektek róla.
azok olyan flash szerûek. vmi "komolyabb" kellene, mint a creative cowos, amirõl ,últkor kérdeztem.
Text effektet? Hát a 6.5-ben van vagy 300 különféle! (Help>Text Preset Gallery...)
Vagy másra gondolsz? Létezik a Digital Anarchy Text Anarchy is, bár én azt nem használtam.
Vagy másra gondolsz? Létezik a Digital Anarchy Text Anarchy is, bár én azt nem használtam.
ti letudjátok tölteni a 3d invigoratort, mert nekem lejön a 12 megás zip, de azt mondja, hogy hibás a fájl.
ok, akkor kell a halálnak.
bár sejtettem hogy 2 cd re nem tesznek komoly programot. / vagy több, vagy kevesebb.. /
bár sejtettem hogy 2 cd re nem tesznek komoly programot. / vagy több, vagy kevesebb.. /
*hihi ** *
Én úgy tudom, hogy az Elements egy butított, "családi' verziója a Premier PRO-nak. A nevében is benne van: elements...
A #365-re: ehhez megvannak az eszközök az AE-ben. Ez az ún. Keying.
Ezzel a részével még nem foglalkoztam.
A #365-re: ehhez megvannak az eszközök az AE-ben. Ez az ún. Keying.
Ezzel a részével még nem foglalkoztam.
szerintetek az ADOBE.PREMIERE.ELEMENTS.v1 mennyire használható?
mivel tud többet a premiere nél?
mivel tud többet a premiere nél?
*hihi ** *
Akármilyen zöld és kék nem jó, hiszen ezeknek rengeteg árnyalata van (gondold csak meg: ha a Photoshop-ban más hexa értéket adsz meg, egészen más lesz a szín). Én egyszer dolgoztam bluescreen elõtt, úgyhogy tudom, ez speciális.
Egyébként lehet kapni ilyen szövetanyagokat a Net-en, de aranyárba' mérik õket...
Egyébként lehet kapni ilyen szövetanyagokat a Net-en, de aranyárba' mérik õket...
ha felveszek egy filmet egy zöldscreen alatt akkor hogy tudom kivágni csak magamat a filmbõl,és hogyan rakom rá magamat egy másikra?
és ezt a bluescreent könnyen megtudom valósítani a szóbámban? mit csináljak?
vegyek egy kék lepedõt?vagy zöldet?és rakjam fel a falra?
vegyek egy kék lepedõt?vagy zöldet?és rakjam fel a falra?
Nincsenek jó híreim. 😞
Van egy tutor a creativecow.net-en, de ott is bluescreen-t használnak.
Azért van méy egy-két kérdés: milyen hosszú a jelenet? Pontosoan mi történne? Az, amit ebben a tutorban láthatsz?
Az alaphelyzet az, hogy a láthatatlanná tenni kívánt alakot háttértõl függetlenül kell lefilmezni, mert még az AE-ben sem lehet csak úgy eltûntetni a nem kívánatos részeket. Van egy módszer, de mivel mozgó képrõl van szó, és minden másoperc 25 fram-bõl áll, ezért ezt frame-enként megcsinálni szinte lehetetlen.
Van egy tutor a creativecow.net-en, de ott is bluescreen-t használnak.
Azért van méy egy-két kérdés: milyen hosszú a jelenet? Pontosoan mi történne? Az, amit ebben a tutorban láthatsz?
Az alaphelyzet az, hogy a láthatatlanná tenni kívánt alakot háttértõl függetlenül kell lefilmezni, mert még az AE-ben sem lehet csak úgy eltûntetni a nem kívánatos részeket. Van egy módszer, de mivel mozgó képrõl van szó, és minden másoperc 25 fram-bõl áll, ezért ezt frame-enként megcsinálni szinte lehetetlen.
albundy amit idáig segítettél azt mind nagyon köszönöm,de még szeretném ha segítenél abba hogy hogyan lehet láthatatlanságot csinálni úgy hogy azért látszódjon az ember ahova megy csak legyen átlátszó és viz mintás legyen.bluescreen,greenscreen nélkül.
Köszönöm szépen, megkaptam!
albundy!
Emil ment!
Emil ment!
#350:
Írtam, de sajnos nem válaszolt. Esetleg nem emléxel valami kulcsszóra, ami alapján rákereshetnék?
Írtam, de sajnos nem válaszolt. Esetleg nem emléxel valami kulcsszóra, ami alapján rákereshetnék?
#353:
Ha beszkennelsz egy fotót, a Photoshop-ban szinte mindent meg tudsz csinálni vele. Ha pedig valamilyen elv mentén (színek, alakzatok) layerekre bontod, akkor azokat egy az egyben importálhatod az AE-be. Onnantól kezdve pedig a határ a csillagos ég.
Hamarosan csinálok egy magyar tutort, melyben a Photoshop-AE kapcsolat alapszinten lesz bemutatva. Csak azért, hogy mindenkinek beindulhasson az agya...
Ha beszkennelsz egy fotót, a Photoshop-ban szinte mindent meg tudsz csinálni vele. Ha pedig valamilyen elv mentén (színek, alakzatok) layerekre bontod, akkor azokat egy az egyben importálhatod az AE-be. Onnantól kezdve pedig a határ a csillagos ég.
Hamarosan csinálok egy magyar tutort, melyben a Photoshop-AE kapcsolat alapszinten lesz bemutatva. Csak azért, hogy mindenkinek beindulhasson az agya...
HI!
Bocs, hogy itt kérdezem meg de nem találtam ezzel kapcsolatos topicokat.
A kérdés:Milyen programmal lehet belenyulni bescannelt fileokba(PL:kivágni,bemásolni,stb...)?
köszi.csá
Bocs, hogy itt kérdezem meg de nem találtam ezzel kapcsolatos topicokat.
A kérdés:Milyen programmal lehet belenyulni bescannelt fileokba(PL:kivágni,bemásolni,stb...)?
köszi.csá
az a baj hogy már nincs meg.
próbáld meg azt hogy aki ezt a dvd-s cuccot írta anak küldesz egy emailt hogy küldje el neked azt az oldalt ahol a 15 dvd van.
ennyit tudok segíteni.
amúgy kössz
próbáld meg azt hogy aki ezt a dvd-s cuccot írta anak küldesz egy emailt hogy küldje el neked azt az oldalt ahol a 15 dvd van.
ennyit tudok segíteni.
amúgy kössz
Ha a filmnek csak egy kis részét akarod lassítani, akkor a legegyszerûbb módszer, hogy a kívánt rész elején és végén nyomsz egy Edit>Split Layer-t, középen ott marad az a rész, amit nyújthatsz.
Van bonyolultabb módszer is...
A frame rate változtatás (File>Interpret Footage) solid-nál nem mûködik, csak importált filmnél.
A levél átadásra pedig leírtam a hagyományos módszert is...
"Felveszed,hogy valaki átad neked egy levelet, aztán a fordítottját. Az AE-ben maszkolod a nem kívánt részt és magadat teszed a helyére. Nem teljesen megoldhatatlan, de pontos munkát igényel."
A DVD letöltések miatt ne aggódj, csak küldd a linket ha megvan!
Van bonyolultabb módszer is...
A frame rate változtatás (File>Interpret Footage) solid-nál nem mûködik, csak importált filmnél.
A levél átadásra pedig leírtam a hagyományos módszert is...
"Felveszed,hogy valaki átad neked egy levelet, aztán a fordítottját. Az AE-ben maszkolod a nem kívánt részt és magadat teszed a helyére. Nem teljesen megoldhatatlan, de pontos munkát igényel."
A DVD letöltések miatt ne aggódj, csak küldd a linket ha megvan!
elbundy akkor elmondod hogy hogyan tudom beállítani a time strech-be hogy ne az egész film legyen lassabb hanem csak egy kis részlet.
ja és holvan a másik lassító dolog?
ja és holvan a másik lassító dolog?
hangot azt hogyan tudok belerakni?ugyanúgy hogy megnyitom inport és ott kiválasztom a zenét és akkor a film alá húzom?
nyisd meg.
new project
bal oldalon van egy ablak, a project ablak. jobb gomb benne import, és dupla klikk a lassítani kívánt videón
bekerül a project ablakba.
onnan ráhúzod a timelinera (ott alul)
a timelineon jobb gomb a videón speed/duration.
new project
bal oldalon van egy ablak, a project ablak. jobb gomb benne import, és dupla klikk a lassítani kívánt videón
bekerül a project ablakba.
onnan ráhúzod a timelinera (ott alul)
a timelineon jobb gomb a videón speed/duration.
semmit csak úgy néha szóktmcsinálni kis filmeket mint pl lézerkard,mostanában azzal szoktam foglalkozni ja meg a klónozással
az rajta van a creative cowon a the invisible man címmel.
amúgy te mit csinálsz? minek neked ilyen effektek?
amúgy te mit csinálsz? minek neked ilyen effektek?
ja és olyan láthatatlanságot hogyan lehet csinálni hogy azért látszódjon valami olyasmi mintha víz lenne de átlátszó