3734
Adobe After Effects
  • xelag
    majd allbundy véleményét várom,sztem ő tudja hogykell afterrel.(remélem)

drop:azért kösz
  • drob
    igen, az a progi neve Morpheus v1.0 free
  • Basic
    Én nekem is volt régen egy ilyesmi programom. Azt tudta, hogy az egyik képet egy átmenettel átváltoztatta a másikká. Meg kellett adni neki mindkét képen bizonyos pontokat, amik alapján elég szépen elvégezte a dolgát. Nem vagyok benne biztos, de asszem Morpheus volt a neve, vagy ilyesmi.
  • xelag
    Én afterrel csinálnám meg igazából,mert az érdekel iylen szempontból :D de azért kösz,megfogom keresni,ha nem mondja el valaki
  • Gladiator
    erre van külön progi is. kb 6-8 éve láttam. a nevét ne kérdezd. csak mondom:D
  • xelag
    Ja igen,annyit tudok hogy mask segítsége kell,körbe kell rajzolni a kecskét is emg az embert is,és valahogy így átváltozik,nemtom
  • xelag
    Na akkor most lenne egy kérdésem,(láttam már csomó olyan videót hogy például michael jackson teljesen a kiskorától átváltozik a mai kinézetéhez,vagy példálul mister bean az orbán viktorrá... na és azt lenne a kérdésem hogy ezt hogy lehet megcsinálni)nemhiszem hogy annyira nehéz lenne,de nemtok előre jutni :D
    Egyszer láttam egy tutorialt,hogy a csávó kecskévé alakul át,és le is töltöttem az aep file-ját,de nem használt,mert tiszta hiba volt az egész,megköszönném ha tudnátok segíteni.(és nem opacity 0-100 állítgatási módra gondolok :D)
  • xelag
    hát ja,filtert én se mindíg használom photoshopban,csak nagyon ritkán...de azért afterben néha kell .
  • albundy
    Az effektek... Az egy dolog.
    Ha holnap kijönne a 7.5-ös verzió, mindenki rohanna letölteni, miközben a 6.5-ös verziót sem ismerik. Egy ilyen szoftver erőssége az a sok lehetőség, amely alapból benne van. A pluginek nagy része nem más, mint az alapból is előállítható hatások kiadása azok számára, akik azt nem képesek saját erőből megcsinálni - persze vannak kivételek. Az alapokra jó példa a sok szöveg animációs preset. Akinek van türelme tanulmányozni őket, sokmindenre rájöhet. Először is arra, hogy ezek az előre gyártott elemek tulajdonképpen variált és kombinált Animator-ok, bárki előállíthatja őket. A beállításokból az ember okulhat. Ám amennyire én látom, itt nagyjából mindenki (először) lézerkardot akar csinálni. Persze, el kell kezdeni valahol...
    A presetek nagyon jó tanulási alapot adnak, hiszen eljöhet az ember életében az a pillanat, amikor olyat kell megcsinálnia, amire nincs preset. No, ilyenkor mi van? Ha nincs tudás a háttérben, marad a fejvakarás. A Pluginek használata közben az ember (agya) hajlamos ellustulni: nem próbál ki új dolgokat, mert "majd a plugin megcsinálja". Egyébként a gyakran alkalmazott megoldásokra előbb-utóbb úgyis kijön egy plugin... Ilyen például a Gak Pak a Profound Effects-től. Aki kényelmes, kifizet érte 150 dolcsit, aki tanul, az meg megkeresi az árát agyból.

A legális verzió megvásárlására persze alig hiszem, hogy bárkinek is lenne 434.000 forintja, de ami ennél még érthetetlenebb, hogy ha az Adobe webshopban akarnám megvenni, ott "csak" 1000 dollár, vagyis 224 ezer forint lenne.
    Mitől lesz itthon hirtelen 110 ezerrel drágább? Amerikában létezik az ún. Educational version (nagyjából a Standard, de a Cycore effektek nincsenek benne), szóval ott hivatalosan támogatják azokat, akik legálisan szeretnének tanulni valamit. Ők pedig, amikor kereső- és piacképesek lesznek, természetesen már nem is fognak mást használni, mint After Effects-et.

Száz szónak is egy a vége: az AE standard verziója is tartalmaz annyi megtanulandót, hogy évekig ellennénk vele, hát még a Pro, effektek nélkül is!

Én pont így jártam a Photoshop-pal. Amikor először próbálkoztam vele, betöltöttem egy fotót, ráengedtem egy filtert, aztán örültem, hogy milyen profi vagyok... Az évek során aztán elmélyedtem benne, és rájöttem, hogy amire nekem kell, az pont nem a filteres része. Ha valaki még nem ismeri, látogasson el a Good Tutorials oldalra és meglátja, hogy mire képes a Photoshop akár filter nélkül is! Én ugyanezt ezt "becsülöm" az After Effects-ben is!

nf1: valóban olvasd el a korábbi hozzászólásokat, bár tutorialból angolul sokkal több van. Sok szerencsét!
  • xelag
    :P ha érdekel,én tudok segíteni neked bármiben,csak vegyél fel msnre(ha van)
    Ja és szeretném látni az első kisvideódat :D
  • nf1
    á nem kell, letöltöttem a 30napos verziót az elég lesz ;)
    na sikerült is az első videom (persze tutorial alapján) egy fénykardos felvétel, nagyon jó ez a program!!4
  • xelag
    Az első lépés hogy megveszed eredetiben :P ([email protected]) msn
  • bertino
    read back
  • nf1
    hali, szeretném kiprobálni ezt az After Effects-et de nem igazán tudom hogy mi mire jó (eddig csak képszerkesztéssel nyomultam) és szeretnék megkérni vkit hogy csak nagyvonalakban legyen olyan kedves és mutassa meg hogy mi hol mi (vagy készit egy screenshot-ot és oda bejelöli (ez jobb)) de egy oldalnak is igazán örülnék ahol ezek le vannak írva. thx előre is mindenki válaszát
  • xelag
    pluginra gondolsz?
  • vafeN
    de ha ilyen uj effektek jönnek ki akkor azok jok 6.5-hoz is? vagy csak 7.0-hoz vagy ami ép van/volt amikor kijöt?
  • xelag
    Teljesen felesleges,akkor én maradok mégiscsak a 6.5nél,kösz albundy ez most jó példa volt,de ezt az 1 gbos külömbséget nemnagyon értem még mindíg
  • albundy
    A 7.0-ás verzió 95%-ban ugyanolyan, mint a 6.5-ös, de kevésbé stabil. Sok a lefagyás, bizonytalanság, a profik jó része óvatos, és egyelőre maradnak a 6.5-nél.
    Aki naponta sokszor használja, annak jól jöhet, hogy ügyesen alakíthatja a kezelőfelületet.
    A főbb változások:
    - új kezelőfelület.
    - az effektek átrendezése.
    - 32 bites lebegőpontos színkezelés.
    - A Value és a Velocity editor új formája.

Kell ez nekünk? :)
  • xelag
    igen,az lehet,de az egész megváltozott,hogy mondjam,na mind1 én már ahoz szoktam ,a gombok sem ott vannak ahol szoktak lenni,meg itt valahogy mintha egybe lenen ragadva az egész és együtt mozognak ... de majd megszokom
  • Roger6
    A kezelőfelületet úgy alakítod, ahogy neked tetszik, ahogy az összes Adobe termékben...
  • xelag
    Hát igen,azt azért mindíg leírja a könyvben hogy nyomjuk meg az ok-ot :P meg hogy utána megjelenik a timeline,de meglehet szokni,mivel csak az elején ilyen köcsög a könyv :D De nekem bevállt mivel annyiszor elmondogatta a billentyű kombinációkat stb hogy sosem felejtem már el :D Nekem az Adobe After Effects 6.5 & Adobe Encore DvD 1.5 tanfolyam a könyvben című könyv van,meg,de nemtom hogy lehet e már kapni 7.0 hoz vagy valami profibbaknak való könyvet mint ez a meyer könyv(csak magyarba :P)
  • xelag
    Nekem igazából az a bajom a 7.0valhogy teljesen megváltozott a kezelőfelülete,és én már a 6.5höz szoktam hozzá,bár majd megszokom,és 1 valami amit nem értek hogy a 6.5 pro az 130-140 mb a 7.0 pedig több mint 1 gb ,és olyan nagy külömbséget nem észleltem,a ha csak az efectből nem lett aduplája vagy mittomén...
  • albundy
    Nagyon jó lett!
  • albundy
    Ez a könyv a 6.0-ás verzióhoz készült régi Adobe könyv továbbfejlesztett változata. Több bajom is van vele: igaz, nekem csak az előző van emg, de az annyira kezdőknek szólt, hogy külön pontokba volt szedve, az is, amikor Enter-t kell nyomnod. Abszolút teljesen kezdőknek még jó is lehet, de hiába haladsz végig az anyagon, nem okulsz belőle sokat. Szerintem.
    Arról nem is beszélve, hogy már a 7.0-ás verziónál tartunk. Az esetleg érdekes lehet, hogy hogyan tudsz összedolgozni az Encore-ral, de ehhez meg a program magasabb szintű ismerete szükséges. És persze az Encore is a 2.0-ánál tart.

Ugyanakkor ha nem beszélsz angolul, valahol el kell kezdeni, és jelenleg nincs más...
    Menj el egy könyvesboltba, és lapozz bele! Akkor majd el fogod tudni dönteni, hogy kell-e, vagy sem...

Én az angol nyelvű tutorokat és könyveket preferálom. A Meyer-féle könyvek a legjobbak.
  • xelag
    De ha kipróbálod,majd rájössz hogy nagyon nagyon hasonlít a ps-hez,kivétel hogy itt időben tudod mozgatni a képeket stb,meghát jó szórakozás(akárcsak a ps) mivel ott megrajzolod a cuccost itt meg animáod,szal fa..sza:D
  • xelag
    Én is ezt olvastam kb 2 hete,és ez alapján csináltam a videómat amit írtam az 1060as hsz-ben,persze már könyvbe nézés nélküls stb,hát az alapokat megtod tanulni,de a többire magadtól kell rájönnöd tutorialokból.
    Te amúgy a photoshop fórumról vagy? :D
  • PESK
    Szerintetek ebből a könyvből meg lehet tanulni a program kezelését???
    http://www.szoftver.hu/book.asp?id=8
  • gnagy
    thx!

Az lett volna jó, ha 3ds fájlokat tudna kezelni, de hát akkor mindegy! :)
  • xelag
    Albundy,csináltam egy 10 mpes videót,és szeretném megosztai veletek,bár nemtom hogy fog e tetszeni,ez az első ilyen jellegű animom. Nézzétek a photoshop fórumban a 5418. hozzászólást ottvan kilinkelve.
  • xelag
    Hát pl betudod importálni a az afterbe a mayás és a 3ds max os kamera mozgását,és így plusz efecteket tudsz berakni,ennyi
  • gnagy
    Sziasztok!

Nézzétek ezt a linket:

http://szoftver.hu/product.asp?id=2

"Előrehaladott 3D-s kompozitálás (Maya és 3Ds max támogatás)" AE pro 7.0 azt mondja tud ilyet...

Ez mit is jelent? Tud 3ds illetve .max fájlokat kezeéni? Ha igen, hogy? Köszönöm!
  • xelag
    1 kérdésem lenne,láttam már olyan tutorialt,ahol az egyik layer csíkon volt 1 vagy több kis háromszög lefele muatva,az mit jelent,és hol lehet bekapcsolni,nagyon érdekelne,albundy te biztos tudod :P előre is köszi
  • Gladiator
    az úgy semmit nem ér. soha nem fogod megtanulni. csinálj tutorialokat, aztán majd úgy jssz rá a logikájára.
  • PESK
    az már van, de sztem nem az a legjobb
    Hanem ha van magyar nyyelvű vmi irásféleség ami ugy naggjából leir minden funkciót
    és rájöszsz a logikájára
  • Koppernikusz
    Torrenten keress oktató videót, azzal tudsz a legjobban elindulni.
  • PESK
    Sziasztok!
    Nem tudtok valami olyasmi oldaalt ami kezdőket elinditaná a prrogram használtaában, vagy vmi PDF-file-t
    Köszi, előre is
  • xelag
    kösz,kösz,majd megnézem,amúgy meg szerencse hogy ezt billentyű kombó nélkül is meglehet csinálni,mert akkor most elakadtam volna a könyvbe :D
  • albundy
    Na igen, az alap billentyűkombinációkat ugyebár az angol billentyűzetre találták ki. Mivel nekem (is) magyar van, Alt-Shift-tel szoktam kiosztást váltani, de így sem mindig találom el. Nézd meg egy angol billentyűzet kiosztását, és jegyezd meg a billentyű helyét, vagy az ASCII kódját. Mint például a "@", ami Alt+64.
  • xelag
    Sziasztok,egy kérdésem,lenne,mégpedig,a trimmeléssel kapcsolatban.
    Elvileg alt+[ val működik,de nálam valamiért nem müxik,mi lehet?
    VAgy lehet hogy működik,csakk nem veszem észre a változást,ez amúgy a réteg belépési pontjának a beállítására vagy mire jó,de nem vágopm fullra,aki ért ehez az please mondja el,albundí sztem te tudod :)
  • bertino