3734
Adobe After Effects
  • DraKescrum
    nincsen tankönyvem
  • adobepremiere
    Ne izgulj én is kezdő vagyok.Lassan rájön az ember ,hogy hogyan müködik a progi.
    Megvan a tanköny?
    Én abból merítek ismeretet.
  • DraKescrum
    hello!lenne még keérdésem:az első az hogy vannak a trapcode plug-inok és megvan a key maker vagy mi. de hogy lehet beirni azokat a kódokat, hova kell. azt mondja amikor az efectet megcsinálom hogy press "options". a másik meg az hogy hogy lehet animációt csinálni. pl vannak az ayato-s weboldalon meg a trapcode-on azok a tutorialok.de nem értem hogy hogy lehet megcsinálni a mozgást.ti már tudjátok sztem. megtudnátok mondani? tudom KEZDŐ vok. köszi
  • DraKescrum
    nem nagyon értem, hogy lehet saját szöveggel megcsinálni?
  • adobepremiere
    Én ugy csinálom hogy átt exportálom az adobepremiereproba a megcsinált effects-et.Majd csak rá jövök valahogy a többi dologra.
    Van egy tankönyvem is de nagyon nehéz ez a progi.De aki megtanulja az adobe video szerkesztéseket akkor ö nagy értéket képvisel,és ezzel sok sok pénzt lehet keresni mefelelő helyen és időben.
  • DraKescrum
    de azér el mondhatná vki. tudom hogy nehéz meg minden. előrébb már tudta vki asszem gladiator, te megtudmád mondani? kösz
  • adobepremiere
    Igen nehéz ez a program,kezdőknek nem ajánlom.
    Még én se birkózom meg vele.
  • DraKescrum
    sziasztok! hogy lehet azokat a beépített szövegeffecteket használni? naon kezdő vok. előre köszönöm
  • zenobia75
    Szia VafeN!

En amerikaban dolgozom egy media cegnel.
    Ugy gondolom grafikuskent eleg sok lehetoseg van elhelyezkedni, bar az otthoni viszonyokat most nem igazan ismerem, de kulfoldon szerintem sok lehetoseg van. Persze ehhez az angol nyelvtudas elengedhetetlen.
    En a film atmenetekhez a gradiant wipe vagy block dissolve effectet hasznalom.
    Nem tudom erre gondoltal-e.

Jo munkat!
  • vafeN
    értem csak nekem ugy kéne hogy folyamatosan megy át.
  • xelag
    vagy a bledning mode-t állítod valamelyiken
  • drob
    esetleg: opacity nem elég?
  • vafeN
    Valaki mondjamár meg hogy mi annak az effeknek a neve amivel 2 képet egymásra lehet tenni és mind a kettő látszik, lusta vagyok megkeresni:> Zenobia75 te hol dolgozol amugy? én is vmi ilyenek akarok menni. De mondjuk én célom inkább a grafikus.
  • xelag
    igazából ilyen odlalt nem nagyon ismerek mert inkább magam találom ki ezeket,ezt ajánlom neked is ,ha értesz azért hozzá egy kicsit is.Abból lehet fejlődni a legjobban.
  • miatyánk
    Felteszem a 6.5-öst, mert annál nem emlékszek ilyen problémákra.

Esetleg nem tudsz olyan helyet, ahol televíziós felhasználásra vannak példák?
    (pl. csatorna azonosító, reklám-átvezető szpotok)
  • xelag
    hát igen,mindíg is tudtam hogy a 7 az rossz verzió,csaka baj van vele :Dsztem inkább szedd le a 6.5öt
  • miatyánk
    Sziasztok!

Csak érdeklődő szinten ismerkedek ezzel a remek progival, úgy hogy feltennék egy pár béna kérdést.
    (Most a 7-es verzióval ismerkedek)

1. Magyar hosszú ékezetes betűk beírásánál azonnali hibaüzenet, majd a program lefagyása. ???
    2. Animáció(pl. háttér-fraktál) preview max 5 másodpercig. Hogy lehet meghosszabítani?

Egyelőre ennyi lenne.
  • albundy
    Akinek "a munkájához kell", annak az AE Bibliáit is be kell szereznie (nem érhetők el torrent-en, "csak" az amazon.com-on...)

Az általam alant sokat citált Meyer házaspár mindhárom könyve alapmű, de a "Studio Techniques" is ott van a szeren. Melegen ajánlom mindegyiket, ezek nélkül csak félkarú óriás lehetsz...
  • zenobia75
    Sziasztok!

Nem igazan van idom mostanaban olvasgatni a forumot, de azert gondoltam megosztom veletek, hogy nekem hogyan sikerult a programot megtanulni hasznalni.
    Mivel nekem a munkamhoz kell ez a progi, igy nem volt eleg, hogy par tutorialt meg tudjak csinalni, annal reszletesebben kellett megtanulnom a programot.
    Eloszor az After effects:Tanfolyam a konyvben hasznaltam, de hiaba csinaltam vegig a konyvet, magamtol sajnos nem sok latvanyos dolgot tudtam csinalni.
    Aztan mindenfele tutorialt csinaltam vegig (http://www.ayatoweb.com , http://www.creativecow.net).
    Azok sokat segitettek, de igazabol meg mindig nem tudtam sajat otleteket megvalositani.
    Ekkor vettem a faradtsagot es vegigmentem par dvd tutorialon. Eloszor a Lynda.com - After Effects 7 Essential Training-et csinaltam vegig, majd a 14 dvd-bol allo Total Training After Effects-et.
    Eleg sok idot vesz ez igenybe, de ezeken a traningeken segitenek megerteni a program hasznalatat es nem csak azt ered el, hogy mas altal kitalalt tutorialt megcsinalsz, hanem sajat otleteidet is meg tudod csinalni, nem beszelve arrol, hogy apro hasznalati trukkoket is megtanulsz, igy felgyorsul a program hasznalata is.
    Mondjuk a dvd-k angol nyelven vannak, igy azert valamennyi angol tudas szukseges hozza.
    Roviden ennyibol allt az en tanulasi modszerem. Remelem azert tudtam valakinek ezzel segiteni.
    Amugy a fent emlitett dvd-ket torrent oldalakon meg lehet talalni (pl.torrentbox.com-on azt hiszem).

Mindenkinek jo munkat!
  • vafeN
    Értem, köszi szépen
  • drob
    a kis ablak bal alsó sarkában van a %-os nagyítás kicsinyítés, ott ki tudod választani melyik a legjobb Neked
  • vafeN
    Vki nem tudja hogy hogyan lehet azt meg csinálni, hogy ha berakok 1 képet akkor ne közelítsen rá? régeben rá mentem a nagyítóra és rákitintotam a képre de vissza nem otm csinálni
  • Arrin
    Nálam az ACE sem ütközik, nálam spec attól javult meg...
  • xelag
    divx és xvid codec nem zavar be az tuti,csak is más lehet.
  • bertino
    minden codecet vagy a codec pakkot ?
  • Rohamoszti
    Letöröltem minden codec-et,de ugyanúgy csinálja ahogy eddig...
  • drob
    töröld le a Pack-ot, ütközik...
  • Rohamoszti
    Segítene valaki? A problémám igen egyszerű, az hogy a program nem megy.. :D Felvan rakva, minde stim, indítom, végigfut az a töltő ablak és egyszer csak semmi, nem jön be a program. Volt még valakinél ilyen? Mi rá a megoldás? Ace Mega Codec Pack-om van.
  • Creever
    nekem ugy abszolút nem akarja maszkolni.először behuztam egy képet majd arra rajzoltam pennel egy alakot és így együtt mozog a kettő ha meg mielőtt maszkot rajzolok mondjuk létre hozok egy solid layert akkor meg abszolút nem maszkol
  • xelag
    +o (opacity)
  • xelag
    hát a mszkot ne arra a rétegre rakd amelyik mozog,hanem egy másikra aminek mondjuk leveszed az pacity-jét vagy valami
  • Creever
    hali szeretnék egy kis segítséget kérni. olyan maszkot akarnék csinálni ami fix helyen van mondjuk egy kör vagy valamien alak és a mögötte lévő képet pedig mozgatni szeretném. az a gondom hogy akár mit csinálok a maszk együtt mozog a képpel valami tipp esetleg? meg annyit szeretnék még, hogy egy ívet követő bizonyos hosszúságú beam szerű vonalat szeretnék rajzolni ezt hogy tudnám megtenni? Előre is köszi a segítséget!
  • Kikigo
    Sziasztok! Van egy oldal ahol magyar tutorialok vannak. nekem bejön. Ha akarjátok nézzétek meg. a címe: www.effectstutorial.atw.hu
  • Saphran3k
    Az a mast az mask akart lenni:)
  • Saphran3k
    Köszi a helpeket, már rájöttem.
    Amit megakartam oldani, hogy egy görbe vonal kirajzolódjon. A gond az volt, hogy a megrajzolt útvonalat nem követte a maszk, hanem a görbe vonal két vége közt egyenesen haladt. A megoldásom, lehet, nem "szabályos" de műxik. Nyomtam egy write-on effektet és a brush positionhoz copyztam a mast shape tulajdonságokat.:)
    Most működik. szépen kirajzolja a vonalat, ahogy akarom.
  • xelag
    ha görbe maszkot szeretnél létrehozni akkor válaszd ki a pen tool-t és alatt pipáld ki a rotobezier-t
  • albundy
    Nem egészen értem. Körbe akarsz rajzolni valamit?
    A legegyszerűbb dolog a maszkot Illustrator-ból Ctrl+C Ctrl+V-vel bemásolni, akkor az AE minden zárt alakzatot maszknak fogad el.
    A körberajzoláshoz használd a Pen eszközt. Ha egyenes vonalat húzol is vele, a vonalak végén úgynevezett "Handle"-k vannak, kis vonalak pontokkal a végükön, amelyekkel az egyenest elgörbítheted. Az egyeneshez pedig hozzáadhatsz további pontokat, ahol tovább alakíthatod őket.
  • Saphran3k
    üdv mindenki!
    Segítsen valaki please. Most kezdtem ismerkedni az after effects progival. tutorialt próbálok végig csinálni. a kérdésem az lenne, hogyan tudok vonalon végigvezetni mask-ot? görbe vonalról lenne szó, de nekem a mask mindíg egyenesen akar menni:( Köszi bárkinek a helpet.
  • xelag
    igen ez az,bár nesokat értek belőle :P
  • albundy
    Szerintem ezt a tutorialt nézted meg, és könnyen lehet, hogy nem a Windows-os verziót töltötted le. Olvasd el még egyszer, és próbáld meg letölteni újra.