3734
Adobe After Effects
  • vafeN
    szar a premiere:D
  • slylecz13
    Valaki tud arra választ adni, hogy miért van az, hogy amikor egy premier projectet inprtálok az afterbe, akkor a felirat layereket miért nem jeleníti meg! Valamit be kell hozzá állítani? Vagy ennek így kell működni?
  • vafeN
    ha num0-at nyomsz akkor lejátsza a hangot is^^. Mármint elvileg le kell játszania.
  • slylecz13
    Valaki tud arra választ adni, hogy miért van az, hogy amikor egy premier projectet inprtálok az afterbe, akkor a felirat layereket miért nem jeleníti meg! Valamit be kell hozzá állítani? Vagy ennek így kell működni?
  • polgi
    Tudna valaki segíteni abban, hogy hogy tudom a 6.5-ös After Effectsbe a készülő videót a timelinon lévő hangal együtt megnézni?
  • polgi
    Ha jól értem a kérést azt hiszem a Diference Matte Keyre(a helyesírásért bocs) van szükséged, ami ugyan úgy működik mint bármellik kulcs, csak szín vagy egyéb jellemzők helyett az üres háttérről készített képet vagy videót kell megadnod. Ő pedig kiszámolja a külömbséget. Viszont rosszul bevilágított tér esetén nem egy nagy mágus.
  • rewak
    Hi Guruk!
    Help!Rögzített kamera szemszögből készül 2-3felvétel!Az egyiken és a másikon is ugyanaz a szereplö van (a 3.csak a háttér ha kell)!Hogy tudom kikerülni a Blue box technikát?
    A háttér ugyanaz!Egy képre kellene varázsolni őket (tehát klónozás) ollózási technika nélkül! Van erre valami kulcsolás?
  • Arrin
    Inkább így
  • Arrin
    "Használj AE-t:>"

Ha ez nekem szólt, megtettem.

http://www.halivud.hu/index.php?content=include&subcontent=article/aread.php&artid=210
  • vafeN
    Vki nem tudná azt meg mondani hogy ha csinálok 1 layer-t akkor azt hogyan tudnám mozgatni vagy pedig lehet-e vele olyat csinálni hogy megmondjuk azt neki hogy hány képkockán keresztül tartson?
  • vafeN
    Használj AE-t:>
  • Arrin
    Gondoltam hátha valamelyik AE guru tud nekem mondani néhány jótanácsot... :)
  • xelag
    Tudod hogy csak viccelek bakker :D meg azt is tudod hogy én is szivesen csinálnék ilyet,szal :D
  • Arrin
    Jah, hogy ez nekem szólt?
  • xelag
    Nem azért,de már igazán felnőhetnél :P:P:P:P:P:P ;)
  • Arrin
    After Effects munka, jó sok munka... :D

http://arrin.icram.hu
  • drob
    rajzfilmszerű dolgot hogy tudnék készíteni?
  • slylecz13
    Vagy csak én akarok ilyet használni?
  • slylecz13
    Valaki tud nekem abban segíteni, hogy hogyan tudom használni a progiban a Motion track lehetőséget?
  • albundy
    "Mindenki lézerkardosnak születik, csak van, aki továbbtanul..."
  • xelag
    Ez nem is kérdés,naná hogy többet tud,a lehetőségek határtalanok...
  • HF
    Hello mindenki.
    After effects-et hogy lehet beszerezni? Mindegy hogy eredeti-e...
    Egyébként remek program, ezzel csinálom a lézerkardot, és a torkolattüzeket is. De szerintem ez a program ezeknél többre is képes
  • Ikida16
    szesztek! nekem az acdsee9 license code kell. tudja valaki? irjatok
  • drob
    tudtok csillag tutort valamerre?
    vagy csillagot? :)
  • vafeN
    itt találsz 1 tippet hogy hogy csináld meg
  • Atika :o)
    Sziasztok hogyan tudok after effectbe betenni 3d-s szoveget milyen formatumokat ismer? Es hogyan tudom azt megcsinalni hogy a szovegem hatulrol felrobban es a darabok elorefele ropkodnek valakinek valami otlete? Elore is koszi
  • WPMaster
    nem jó verziót raktál fel... nem mind1 hogy pro vagy standard, és ha esetleg nem jogtiszta lenne akkor az se mind1 hogy milyen serialt írsz be.
  • slylecz13
    Valaki más is megtalálta a Motion Tracking panelt? Tud valaki segíteni, hogy hol találom?
  • albundy
    Hát igen, ha nem megy elölről, hátulról kell próbálni...
  • WPMaster
    Már megvan:)
  • WPMaster
    Hi mindenki! Tegnap töltöttem le a AE 7-t és egy kis problémába ütköztem... valahogy nem sikerül előhoznom a motion tracking panel-t még úgyse ha a work space-t Motion Tracking mode-ba állítom. Valaki tudna segíteni? elöre is thx
  • yoooooo
    Én is így képzeltem el a dolgot, már ami a photoshopos részét illeti. Azért kerestem valami egyszerűbb megoldást, mert adottak a képeim és így elég sokat kell dolgoznom vele... Nem vagyok kezdő, főleg a ps-ben, tehát ez nem lesz gond, csak időigényes azért köszi
    jah, egyébként ebben a belinkelt videóban én is észrevettem, hogy itt nem "szedték szét" a képeket layerekre, hanem inkább összerakták layerekből
  • albundy
    Ha ide kattintasz és beszélsz angolul, olvashatsz egy cikket egy hasonló elven készült főcím történetéről.
  • albundy
    Ezt pedig nem tudod mással megcsinálni, csak layerekkel. Az persze már más kérdés, hogy hogyan vágod ki a különböző képeket az eredetiből. Ha engem ilyen munkával bíznának meg, akkor először is megnéznék rengeteg fotót, mert könnyen lehet, hogy pl. egy lakásban a laptop előtt ülő alak két képből áll össze: egy lakásból (amelybe persze tehetsz vázát, lámpát, stb. egy másik képből), meg egy laptopozó emberből. Ezen kívül sokmindenre kell figyelni: szín- és fényhatásokra, perspektívára, szóval nem egyszerű feladat. A példában szereplő képek valószínüleg valamelyik stock photo oldalról valók, ha az ügyfélnek van pénze, semmi sem lehetetlen...
    No, tegyük fel, hogy megvannak a képek. A kivágást mindenképpen Photoshoppal kell csinálni, ott ezer módszer (és plugin) létezik arra, hogy profi módon izolálhasd a kép egy részét. Ha ez megvan, és minden a megfelelő layer-re került, akkor már csak be kell importálni AE-be (composition-ként, ahogy drob írta), és megcsinálni a mozgást.
    Ebben az esetben a legtöbb időt tehát a megfelelő képek fellelése teszi majd ki, aztán a projekt megtervezése, mert a kivitelezés (layer-ek mozgatása) már nem nagy ügy.
  • yoooooo
    http://www.elsolakashitel.hu/index.php?ID=638&LID=hun#Content
    kb ilyenről lenne szó... nem vagyok benne biztos, h nem layerekkel van megoldva, de ha nem, akkor nem tudom. nincs kedvem az összes képemet szétszedni....
  • drob
    akkor én is csatlakozok Gladiator-hoz (#1167 )
    linkeld már be az a reklámot, vagy valami hasonlót, h pontosan tudjuk mi a célod
  • yoooooo
    tudom, h hogyan kell kezelni/mozgatni a layereket pont azért írtam, h csak olyan, mintha... Nem akarom az összes jpg-met layerekre szedni ps-ben, de aztán lehet, h mégis ez lesz.
  • drob
    file/import/file, megresed .psd-t, 1x rákatt, kiválasztod, h Composition-ként importálja, megnyitás, majd project ablakban megkapod a file nevét+Comp1-et, rákatt 2x és layerekre bontva megjelenik a timelinen, itt már layerenként tudod mozgatni
  • yoooooo
    nem, nem 3D :) olyan képről beszélek, mintha több layer-ből állna (persze lehetne ez is egy megoldás, de az eléggé látszik), de csak hatásban olyan, és a layerek lassan elmozognak egymáson... lehet, h nem teljesen érthető, de megpróbálok belinkelni valai ilyesmit, ha találok.
  • Gladiator
    lol