3734
Adobe After Effects
-
albundy #1288 Kijelölöd a kívánt layer-eket, majd: Layer>Pre-Compose. -
Próbálgattam már az ayatowebes tutorialokat, néhány egész jól sikerült. Ezekkel a tutorialokkal kapcsolatban lenne az a kérdésem, hogy az van írva, hogy " Put The Material of STEP1 into a New Composition.", akkor ezt hogyis kell megcsinálni? -
Fokec, egy cipőben evezünk :)
Múltkor TPB-n találtam egy kurvajó tréning-DVD sorozatot, bár nem árt ha egy kicsit tudsz angolul (mondjuk érthetően magyaráz az ürge, de ha nem is érted mit mond, egy-egy projekt elkészültének meneteit meg tudod érteni mert végig mutatja hogy mit csinál After Effects-ben) és gyors neted van, érdemes letölteni. 3 részes, mindegyik rész 3 DVD. Nekem megvan mind a három sorozat, ha gondolod írj PÜ-t.
Most sajnos nem megy a TPB de ha jó lesz, keress rá a Total Training-re (van webdesign, photoshop, after effects, premiere, meg minden ami szem-szájnak ingere.)
Ha meg sok pénzed van, a Total Training oldaláról meg is rendelheted sorozatonként potom 50.000 Forintnak megfelelő dollárért a DVD-t :) (After Effectsről 3 sorozat van, az Essentials az alapok, az Advanced a haladó, meg egy Professional features ami az igazán profi lehetőségeket magyarázza el) -
fokec #1285 Csak azért kérdeztem címeket mert vidéken lakom és nálunk nem lehet kapni ilyen könyvet,csak netről tudnék rendelni.Ezért érdekelnek a címek hogy rá tudjak keresni,hogy neten hol és mennyibe kerülnek. -
Tök mind1 hogy mi a könyv címe, ha nincs benne az hogy profiknak akkor biztos az alapoktól kezdi, vagy ha nem 2. vagy 3. rész. Amugy ha találsz 1 könyvet akkor adhatnál nekem is 1 linket. Meg ha vmi kérdésed van a progival kapcsolatba akkor írd le. Segíteni fogunk. -
fokec #1283 Üdv,szeretném megkérdezni hogy milyen köny,könyvek kellenek ahoz hogy rendesen tudjam használni ezt a programot?Egyenlőre még teljesen kezdő vagyok,még egyáltalán nem használtam az After Effects-et,ezért érdekelnének azok a könyv címek amik alapján el tudom kezdeni a program használatát.Nem profi szinten hanem csak kezdőn.Mert nagyon érdekel az a progi csak nem tudom használni :P
Köszi! -
drob #1282 link nem jó így, de én nem láttam benne nagyobb képet, csak 3 részre osztva, szinvariációval. erre most hirtelen nemtom a válaszom
a remegést pedig key pontokkal tudod megcsinálni. positon és a scale értékeket változtatod, esetleg még a rotationnal (én így csinálnám, lehet van rá plug is, de ez még a nélkül is kivitelezhető) -
fokec #1281 Inkább megmutatom h mire gondoltam:
valami ILYESMI
Ja és akkor mégegy kérdésem lenne, hogy hogyan lehet azt az effectet létrehozni hogy a videó középső részén rendes méretben megy a videó de alul és felül valamivel nagyobb méretben(mint pl. ebben a videó részletben is amit linkeltem). -
drob #1280 hogy remgjen a kép? -
fokec #1279 Hello lenne egy kérdésem,hogy lehet olyan effectet csinálni,mindtha hátulról "megütnék a videót".Remélem érthetö a kérdés :P. -
formic #1278 Torrent-Finder -on beirod hogy image lounge es hogy After Effects -
Köszi szépen!
Tudna vki segíteni az Image Lounge plugin megszerzésében? -
drob #1276 megvan :)
7.0-ban work area, ezzel be tudod állítani a rend. hosszát. két vége kék szin, azt fogd meg, és húzd a megfelelő helyre, 6-os szériában nemtudom hol van, most nem azzal dolgozok -
formic #1275 van egy oldal Trapcode People itt egy csomo preset van fenn a particularhoz. Érdemes nézegetni és próbálgatni, hogy mi mit csinál. Az ayatoweb es tutorialokban is használják. Én pl az 51 esbol használtam azt a buborékos témát. -
formic #1274 Nekem az egyik barátom tanít Mayát a leondardo.sns nél és ő mondta, hogy folyamatosan mennek át hozzájuk a Studio 21bol mert nem tanitottak nekik semmit csak ledaraltak az anyagot (mellesleg nem kevés pénzért). Sajnos nehéz minőségi képzést találni Mo. AE bol. Szerintem...
A kulfoldi turat meg próbáld megfizetni:) -
drob #1273 Formic:
bejött, itt van már v 3 hónapja, de csak kerülgettem, annyi mindent kell állítani ... :D
-
drob #1272 van még 1 suli, studio 21, ha jóltom a nevét, Bp-n a nyugati téren -
formic #1271 Kispesten vagy Kőbányán van asszem valami suli. Szent László gimnázium azthiszem ott volt kommunikáció szakos osztály.
Nekem végzett egy kollégám a telescholában de nemvagyok elájulva tőle (mondjuk lehet hogy a lustasága a gond). -
drob #1270 Ők adnak papírt is. Állítólag jó suli... -
drob #1269 Köszi. Ez megvolt-van, de eddig nem néztem bele. Talán menni fog ... -
Ő, véletlen olyan iskolát nem tudtok, aminek van olyan szakja ahol film készítésel foglalkonak és add is papírt? Közép iskola ( a papir nem is olyan fontos:) ) -
Rendben köszi szépen. -
Hát nekem úgy megy, hogyha lenyomom a 0-át, akkor lerendereli, lejátsza, és ha újból lenyomom a 0-át, akkor csak lejátsza. Akkor renderel újra, ha változtatok vmit.
Én viszont arra lennék kíváncsi, hogy meg lehet-e csinálni, hogy ne az elejét renderelje, hanem egy adott ponttól kezdve? -
AEKO studio. ebben is van egy kis effekt, ha nem is sok, a logon amikor visszalépsz a fömenübe. akit érdekel nézze meg -
formic #1264 Ilyen effectet több módszerrel lehet csinálni. Particular effectel. ugyan van az AE nek is saját de én a Trapcode Particulart szoktam használni elég jól paraméterezhető. A csillogást meg vagy glow al vagy a Trapcode Starglow effectel lehet megcsinalni. -
drob #1263 ööööö, nem találom a loop-ot 

Más téma:
csillagokat, hogy tudnék "varázsolni?
van egy szöveg és mikor megjelenik (kézírással) oda szeretnék csillagokat. Zsédának a klip-je kezdődik így. Zséda: A szürke patás -
formic #1262 Maskot lehet mozgatni! Kulon a pontjait is és egyben az egész maskot is. Van egy "Mask Shape" nevu tulajdonsag, ahoz adsz egy keyframet utana elmesz oda a timelineon ahol szeretned az uj alapotot kapni. és itt megváltoztatod a maskot (hozzá fog adni itt is egy keyframet). "m" betu megnyomasar automatikusan elojon a timelineon a "mask shape" ha kétszer nyomod meg akkor pedig az összes maskal kapcsolatos tulajdonság (feather, opacity, expansion) -
formic #1261 Annak aki tanulni és kérdezni akar igazán komolyan ott a CreativeCow van egymedia motion levlista ott aztán tényleg profik vannak (Brian Mafitt, Chris Meyer, Dean Valez) aki ismeri a Total Traininget azoknak ezek a nevek sokat mondanak. -
Arrin #1260 drob:
"Nincs más megoldás rá, mindig renderelni, nézni ...? "
Van ennek egy olyan funkciója, hogy loop, vagyis automatikusan addig ismételi, amíg te meg nem szakítod... -
drob #1259 ha egy maszkra gondolunk, akkor lehet mozgatni.
hangot köszi, csak gondoltam működhete úgy is mint pl premierbe, vágok, megnézem jó-e, akár többször is, rendelés nélkül .. -
Valaki véletlen nem bírná azt meg mondani hogy a mask-ot lehet-e "mozgatni" ( ugy értem hogy minden képen máskép nézki) vagy pedig nem?:D:D:D:D:D. Drob amugy nem lehet máskép, csak ha ujra le renderi, tuttomal. -
drob #1257 Az megvan, renderel, lejátsza, de ha újból akarom nézni, akkor simán play-ra kattintva nem engedi, újból "renderelni" kell h meg lehessen nézni. Nincs más megoldás rá, mindig renderelni, nézni ...? -
Hogya 0-át nyomsz a numerikus billenytűzeten, akkor egy darabot lerenderel, és lejátsza hanggal együtt. -
drob #1255 hogy tudnám rávenni a progit, hogy lejátsza képpel együtt a hangot? kép nélkül van hang, képpel (timeline sávon play) nincs, hagszóró ikon kint van, elvileg engedélyezve és mégis némaság van
-
Valakinek nincs meg véletlen a 3D invigrator vagy a 3D invigrator pro cd kulcsal? Akinek esetleg meg van és oda is adni az írjon már 1 üzenetet és meg adom neki az msn címemet és előre is kösz. boldog ünnepeket mindenkinek! -
laczcoo #1253 ha vki tud segíteni abban, hogy ae 7 proban miért nem elérhető a motion tracker, kérem jelezze nekem
a [email protected] címen thx laczcoo
vagy küld ela motion tracke.aex et
-
Ez a parenting tetszik, de én maszkot nem tudok hozzákapcsolni egy másik layerhez. És ha csak a layereket kapcsolom össze, akkor a maszkot nem csinálja meg a többi layeren. -
albundy #1251 Egyik paraméter változtatása a másik függvényében megoldható expression-nel is. Vagy, mindkét maszkot hozzákapcsolod egy null layer-hez (parenting). -
drob #1250 marad a paste -
Sziasztok! Ez megoldható AE-ben?
Az egyszerűség kedvéért vegyünk 2 solidot. Mindkettőre maszkot helyezek, és azt szeretném, hogy ha az egyiken változtatom meg a maszkot, akkor automatikusan változzon meg a másikon is. Vagy marad a keyframek copy-pastelése?