3734
Adobe After Effects
-
CseZo #1328 MP3-al vagy WAV-val próbáltad már? Azokkal tutira müködnie kell. Esetleg hangkártya driver probléma. Hmmm...egyelőre passz
A videonál meg csak azért játszik le egy kis részt, mert annyit tud preview-zni amennyi memóriád éppen rendelkezésre áll. Ezt az időt tudod növelni pl. ha lejebb veszed a minőséget. Mondjuk nem full-ba hanem half minőségbe tekinted meg. -
Iam The Ghost #1327 Lol, nem is tudtam, hogy van külön Del. :D Na megnyomtam, és kiír egy hibát: "After Effects error: audio output problem. A megadott formátum nem támogatott, vagy nem fordítható. A támogatott formátumok meghatározásához használja a Tulajdonságok funkciót." Ez így oké, de ezekszerint semmilyen formátum nem jó neki, mert egyik videót sem veszi be és egyik zenét sem. Hol tudnám ezt beállítani? Mivel angol, így fogalmamsincs hol van az a Tulajdonságok. Vagy lehet vmi codec probléma? -
És biztos, hogy a Del gombot próbáltad? Mert van a Delete, meg van a Del, és az utóbbi a numerikus billentyűzeten van. -
Iam The Ghost #1325 A 0-ás működött, a videóból lejátszott pár mp-t, a del-el nem csinált semmit. De ez így eleve nem jó, hogy betöltök egy hangot aztán mindig meg kéne nyomnom a del-t (ha működne),ha amv-t szeretnék csinálni, akkor szükségem lenne a movie és a hang rendes működésére is... :( -
drob #1324 #1316 Gladiator: "amugy meg google a baratod. beirod, hogy after effects tutorial, es fuuuu! " -
franky boy #1323 Üdv mindenkinek!
Én egyenlőre kenény sony vegas-os vagyok, de lehet, hogy csak azért,
mert az adobe-t csak kezdő szinten ismerem,(lehet, hogy még úgy sem igazán)
Kérném tőletek, segítsetek, hol talákok kezdőknek magyar, akár angol leírást after effectről?
A megjelent könyveket láttam, csak sajnos orulok ha az iskolai kötelező könyveket
meg tudom venni!
előre is köszönöm, remélem gyakori látogató leszek! -
CseZo #1322 Nyomj egy preview-t neki, mondom a 0 gomb(video és hang) vagy DEL (csak hang) numerikus billentyűzeten.
Le kellene neki játszani. -
Iam The Ghost #1321 Most kipróbáltam, hogy betöltök egy zenei fájlt, mert eddig nem volt hang, de annak sincsen, mi lehet a baj? :( Tud vki segíteni, vmiért a progi nem érzékeli a hangokat... -
Iam The Ghost #1320 Közben beszereztem egy Lynda nevezetű egyén tutoriál gyűjteményét, az After Effect már lent van, a Premiere Pro 2.0-t még szedem, de nagyon jó, mind 2 majdnem másfél gigát nyom, és mindenféle videó van benne, külön fájlok, segítség nyújtások, szal' nagyon profi az egész, sztem ezt fogom majd áttanulmányozni. -
CseZo #1319 A 0 gombbal (numerikus) tudsz preview-t csinálni video és audio esetén. Hacsak az audiot akarod preview-zni akkor a del gomb a te barát. És ilyenkor a memóriád és az effektek számától függően egy bizonyos hosszúságú részt fog lejátszani realtime-ba.
A google pedig tényleg segít tutoriálok esetében is. Hidd el! Nekem is van onnan 1-2. -
slylecz13 #1318 Valaki importált már premierből projectet, amiben feliratok is találhatók? Miért vált feketére a kép mikor a felirathoz ér? Hogy tudom én azokat akkor így animálni? Előre is kösz! -
Iam The Ghost #1317 Azt hogyan? A videó alján van egy kis rendes gomb, de az be van pipálva.
Tudom, kerestem is már, de semmi jó nem jött ki, mindegyiken max. 1-2 tutorial van, de azok is olyanok, amik nem kellenek... -
azert akadozik, mert renderelni kell.
amugy meg google a baratod. beirod, hogy after effects tutorial, es fuuuu! -
Iam The Ghost #1315 Hali!
Még csak most kezdtem el használni a progit, szal' elég keveset tudok. Egyelőre annyi problémám lenne, hogy mikor beimportálok egy videót, akkor nincs hangja, ez mitől van? A másik, hogy nem tudja rendesen lejátszani, baromi kevés FPS-el megy csak, mi lassítja így le és hogyan tudnám megcsinálni, hogy normálisan játsza? Mert így szinte semmi effektet nem fogok tudni megnézni, hogy hogyan sikerült.
És a harmadik egy elégé általános kérdés: Hol tudnék megnézni sok-sok tutorialt, akár vidósat is? :) YouTube-on már néztem, de kéne egy átfogóbb oldal, ami csak erre készült és sok-sok tutorial van róla, mint a Photoshophoz a good-tutorials.com, ilyen oldal kéne ehhez. Tud vki? -
CseZo #1314 Tudod kicsit részletezni, hogy mit értesz azon, hogy:
"az AE-ben sok effekt úgy viselkedik mintha nem a teljes progi lenne telepítve"
Mert így elég hiányos az info. ;) -
deadlypal23 #1313 Hello!
Nekem az lenne a Problémám: hogy az AE-ben sok effekt úgy viselkedik mintha nem a teljes progi lenne telepítve. annak ellenére hogy avtiválom a progit telepítés után.
Vagy kell felrakni valami plugint?
Ha valaki tud segíteni az segítsen. Előre is kösz. -
rewak #1312 A Bullet time effectet megoldottam :) Ha Érdekel vkit az AEffect 7- ben van egy olyan opció a Layer- ek közt h TIMEWARP!Pixel lekövetés alapján próbálja a hiányzó adatokat összerakni!Gyönyörűen lassít, még a pixelek széleit is mossa!Dúrva :)
Itt megnézheted:
http://www.adobe.com/products/vector/ProductionStudio/ProductionStudio.html?contentID=Timewarp -
Én az ilyet úgy szoktam, hogy a fekete hátterű anyagra ráteszem az Effect->Channel->Set Matte-t, aztán még teszek rá Effect->Channel->Remove Color Matte-t. Ha vmit nem pontosan írtam, akkor sry, mert fejből írok, de én szerintem jól emlékszem:D -
drob #1310 lumina key ha jóltom, vagy rendereld alfa csatornával -
rewak #1309 Hi Guruk! Akadt némi problémám és Orvoslás kellene.Van egy Particle Illusion nevű progi.Előre elkészített animációkat tartalmaz fekete háttérrel.Kérdés: hogy tudom leszűrni a fekete hátteret, h az anim jó minőségben látszódjon a felvételemen, mert ha beállítom a Blending options-t screen- re v add- ra valamennyire magát az effecteket is áttetszővé alakítja, és így nem életszerű!Remélem érthetően fejeztem ki magam.Ha nem szóljatok.Más... Bullet time effect: mondjuk 4 fényképező gép egyszerre kattan kapok 4 képkockát.Valahogy a köztes részeket ki kellene pótolnom időben h ne ugorjon nagyot, 2 képkocka közti rész!Tud valaki ilyen opciót benne? -
albundy #1308 A helyzet az, hogy az AE eredendően professzionális alkalmazás, "kész szerencse", hogy olyan butított minőségű codec-ek is vannak benne, amelyet használni akarsz.
Ez kábé olyan, mintha egy profi hangstúdióban a zenekar frissen feljátszott anyagát egyből mp3-ban akarnák elmenteni. Egy profi stúdió profi anyagot ad ki a kezéből, amelyet azután úgy tömörítesz, ahogy akarsz. Mert ugyan minek a profi stúdió, ha a végtermék úgyis gagyi lesz?
Ezzel csak azt akarom mondani, hogy annak oka van, hogy ezek a "consumer" codec-ek nem nagyon működnek.
Akik ezzel a programmal általában dolgoznak, minőségi (itt a kép minőségére gondolok, nem a munka milyenségére..) munkát adnak ki a kezükből: filmekhez, tévéműsorokhoz, reklámokhoz dolgoznak, ahol nem divat agyon tömörített fájlokkal dolgozni.
Szóval, a legjobb eredményt akkor éred el, ha a végterméket mondjuk avi-ba rendereled, aztán egy adott kódoló programmal azt csinálsz belőle, amit akarsz. (Hasonló okokból kifolyólag az AE például az mp3-as hangot sem szereti különösebben...)
Ennek a "plusz" munkának előnye is lehet: ha elrontod a codec beállítását, és valami egészen gagyit kapsz, nem kell újra renderelni, hanem csak változtatni a codec beállításain.
A rest általában kétszer fárad... -
Nem az a problémám, hogy túl keveset foglal, és rossz a minősége, mert akármilyen minőséget állítok be, akármilyen hosszú felvételen, szépen mutatja, hogy lekódolja, aztán a kimentett fájl csak ez a 220 bájtos avi. Most elkezdtem használni a quicktime kódolását, ez is jól használható. De ha mindenképpen divx-be akarnám, akkor lekódolom 2-szer, egyszer az AE-ben, aztán egy másik kódolóprogramban. Csak néha kényelmesebb lenne, ha rögtön menthetném divx-be a felvételt. -
CseZo #1306 Jah bocsi, hülye vagyok, most látom, hogy próbáltad beállítani...
-
CseZo #1305 Szerintem amikor kiválasztod a DivX kódolást akkor azt tudod paraméterezni és így nyilván a minőséggel fog változni a MB is. -
És 2 fajta DivX közül választhatok. Ha a másikat választom, akkor olyan hibaüzenetet kapok, hogy "image size not supported by compressor, or there may be a hardware or memory problem. (53 :: 30)" -
Megtaláltam a DivX kódolást a Render queue-ben, csak akárhogy próbálom beállítani, a kimeneti fájl mindig egy 220 bájtos avi. Nálam lehet a hiba a kodekkel? -
miatyánk #1302 Sikerült megoldani a problémámat.
Először rájöttem, hogy OpenGL gyorsítással rosszul kezeli a fotókat. Fűrészfogasak lesznek a kontúros vonalak és a mozgatásuk is darabos lesz.
OpenGL nélkül "kisimulnak" a képek, de mozgásnál marad egy másodpercenkénti finom ugrás. Viszont ez a hiba csak szerkesztésnél látszik, a renderelt videón nem.
Szóval az OpenGL szivatott(X1950XTX 512MB). Persze ez függhet a videókártya típusától, a drájvertől is. -
És ha szöveg mozgatsz, akkor nem szaggat? És már az AE-ben szaggat, vagy csak ha exportálod? -
miatyánk #1300 Pal 25 képkockával
Az az érdekes, hogy másodpercenként(periódikusan) finoman(alig észrevehetően) megakad a mozgás. Ez nagyon zavaró.
Meg kéne valahogy szüntetni. -
Hát a kép mozgásának is folyamatosnak kéne lennie, kivéve ha kevés a másodpercenkénti képkockaszám (Frame rate). -
miatyánk #1298 Sziasztok!
Gyors segítség kéne!
Nagy méretű képet(jpg) mozgatok egy rövid(22 s)jelenetben két pont között, de sajnos nem folyamatos és sima a mozgás(riceg, remeg).
Hogy tudnám elérni, hogy ugyanolyan folyamatos legyen a mozgása mint mondjuk egy feliratnak? -
Hat a kerdesemre valaszt adtal de akkor nem mukodik az ami a tutorban van majd hetvegen felteszem valahova mert pdfben van -
Nem igazán értem, hogy mit akarsz, belinkelhetnéd a tutorialt, amit csinálsz. Azt tudom mondani, hogy az AE 7-ben már nem Effect->Render->Ramp, hanem Effect->Generate->Ramp. -
Sziasztok ha nekem van olyan hogy
Create layer -> New solid and apply effect -> Render -> Ramp
akkor az hogy render -> ramp az mit jelent az sima rampot teszek vagy annak a render szonak ott van jelentosege? mert probaltam sima rampal a tutor szerint es ugy nem mukodik ugy ahogy kellene. Elore is koszi -
Meg lehet csinálni, hogy az AE-ből rögtön divx-be lehessen kódolni az avikat? -
albundy #1293 Ja, hogy arányosan! Félreértettem. -
Rájöttem erre, expression nélkül. A graph editorban kijelölöm az összes kayframet, és simán feljebb húzom őket, így az összes keyframe értéke ugyanannyival nő. -
Köszi, akkor majd másképp oldom meg a dolgot, és úgy látom el kell majd kezdenem foglalkozni az expression-nel. -
albundy #1290 Keyframe-eket csak egyenként tudsz növelni, hiszen mindegyik individuális, ezért keyframe.
Több paraméter egyszerre történő változtatásához a kívánt paramétereket expression-nel egy Slider Control-hoz kell kapcsolni. -
Kösz szépen!
Azt meg lehet oldani, hogy a kijelölt keyframek értékét egyszerre növelhessem valamennyivel?