3734
Adobe After Effects
-
Majd beteszek egy screenshotot, amint tudok. -
Istenem de az hol van pontosan? (az óra jel) milyen kordináta....? Bocsi tudom hogy rohadt idegesítő vagyok, de higgyéttek el egy csomó leírást olvastam már, úgyhogy nem csak kérdezgetek amit akarok.. -
köszönöm. -
fokec #1365 Üdv.Lenne egy gondom,hogy lehet a paneleket fullscreenre kapcsolni?Mert azt olvastam hogy a Tilde(~) gombbal lehet de nekem sehogy se jön össze,pedig próbáltam shift-tel,Alt-tal,de semmivel nem sikerült.
Egyébként tényleg nagyon szuper progi, most nézegetem a Total Training-es tutorialokat,és kezdem megérteni a működését.Ha egyszer belejön az ember rájön hogy nemis olyan nehéz használni,csak kreativitás kell hozzá.Csak ennyit akartam mondani.
Ja és tudja valaki a megoldást a problémémra?
Köszi. -
Katt a koordináta melleti óra ikonra, aztán állítsd be, hogy a video melyik pontjál hol legyen. De ha kicsit is érdekel olvass el egy könyvet és csak aztán kérdezgess. -
Sziasztook totál kezdő vagyok, lenen eg kérdésem:
Ha pl. ráhúzok egy videora egy villámot, vagy olyan kis lézer effektet, lehetséges lenne, hogy mozogjon egy megadott útvonalon? amerre én akarom? Ha igen akkor hogyan? Légyszi írja le valaki! köszi szépen! -
Ez sesetben, ha a maszkot szeretnéd animálni, mozgatni, akkor a Mask Shape-re tegyél keyframeket. -
nem tudná valaki megcsinálni nekem a mátrixos tutorialt?:) -
ezzel az áthúzással kisérletezgettem, és megvan , köszi =) -
jójó, de hogy csináljam meg azt agrid réteget az input/outputban?
mert ezt a képet a tutorialból szedtem, nekem nincs grid rétegem, azt se tudom hogyan csinljam meg hogy ilnye "összesített" rétegem legyen az úk fülön:S -
Tudom mi az a keyframe:D 4 éve foglalkozok film készítéssel ebből 3 éve after effect-el, de sosem tudtam rájöni^^ mert amikor mozgatom nézzem hogy mi változna, de eddig nem találtam:) vagy lehet hogy csak nem akartam:S na mind1:) köszi szépen! De még 1 könyv attól jól jönne:) -
Mivel az egész Grid kompozíciót húztad át az intro outro comp-ba, a grid kompozíció csak egy rétegként fog látszódni. Ha viszont visszamész a grid fülre, és változtatsz vmit, akkor az intro-outro kompozícióban is végbemegy a változás a grid rétegen. Minden rendben van. -
A másodikra a válasz: keyframekkel. Nézz utána a googleban ilyesmi kulcsszavaknak: After effects keyframing -
Hellosztok!
Valaki segítene?
1. kéne 1 olyan oldal ahol after effects-hez vannak fent magyar könyvek.
2. Ha csinálunk 1 mask-ot, akkor a mask-ot hogyan tudnám képkockánként változtatni? -
nah help megint. elkezdtem a matrixos hatást csinálni, de elakadtam, mert va egy olyan rész, mikor egy új compositiont hozunk létre, és nálam nem látszódik az előző fül tartalma, vagyis a zöld kódok, hanem egy nagy feketeség van. nála is feketeség van ha láthatóvá teszi azt a black solid réteget, viszont most nem látható, így látszódik az előző rétegen lévő sok zöld kód(igaz a képen vannak rajta lyukak az csak azért mert az első képet hamarébb csináltam, később meg kikapcsolta azokat arétegeket amikkel csinálja ezt)
remélem tud valaki segíteni
Szóval miért nem látszódik nálam az előző , grid nevezetű fül tartalma az intro/outro masking nevezetű fülön??? -
miatyánk #1353 Ez a kép nem AF-el készült csak kerestem egy hasonló képet hogy ne csak beszéljek róla.
Photosoppal én is csodás átmeneteket, árnyékokat, fényeket tudok csinálni. Ez a probléma csak AF-el jön elő. -
miatyánk #1352 Esetleg tud valaki ajánlani az AF 7.0-ban lévő Animatiom presets->Backgrounds efektekhez hasonló plug-int? Hátha jobb a színkezelésük. Én amúgy a Germs presetet használnám jelentősen módosítva. Először a beállításaival próbálkoztam, pl. két blur efekt is a része, de később rájöttem, hogy nem az efekt a hibás, mert mint írtam, egyszerűbb dolgoknál is előjönnek a sávok. Olyan mintha a program beállítástól függetlenül alacsony színmélységgel számolna. -
ez nekem se folyamatos.
viszont ps-ben megnyitottam és rajzoltam mellé egy ugyanilyen szinekből állót, és az az volt -lásd kép-
És 8 biten mentettem a képet, szoval itt nem az lesz a baj,hanem valami más, az AE beállításokkal
-
miatyánk #1350 Próbáltam 32 bites Linear Blendinges Lossless aviba is PAL/SECAM színtérrel, de a helyzet ugyan az.
Valami ilyesmi:
-
nem ertek hozza, de nem lehet, hogy rossz a tomorites? -
miatyánk #1348 A monitor/videókártya 32 biten megy, de nem is a monitor a lényeg, hanem a tv.
Nem konkrétan 2 szín átmenete sávosodik, hanem minden diffúz felület. Tehát egy szöveg elmosott árnyéka, fényes körvonala, vagy egy felület csillogása. Mondjuk ha csinálnék egy fénykard efektet, az is úgy nézne ki a tv-n, mint egy gagyi 8 bites monitoron. A kard legfényesebb felületétől a legfénytelenebbig meglehetne számolni az árnyalatokat. -
bár az is lehet h a gradientbe be lehet állitani részletességet -
a monitoron is lehet kalibrálni! 32bites monitorod van ugye? melyik a 2 szin? vagy mindegyik 2 szin között csinálja? -
miatyánk #1345 Senkinek sincs problámája a színátmenetekkel tv-n?
Én egy Matrox RT.X2 szerkesztőkártyával monitorozom tv-re az After Effets 7.0-t, de egyszerűen nem tudok pl. animált fraktálos háttér efektet használni, mert az egymásba átúszó színek sávosan jelennek meg. És az a probléma a kirenderelt videón is megmarad, hiába állítom a rendert 32 bitesre.
Lényegében csak tömör színeket tudok használni. Nem akarom elhinni hogy az AF csak ennyit tud. Mit állítsak be hogy jó legyen, segítsen már valaki!:) -
orulok, hogy segithettem... -
megvan:D -
ha csináltam egy animációt, egy képpel, amibe van egy szöveg.
aztán később monjduk meggondolom magam és egy hasonló de másik szöveggel akarom megcsinálni az animációt, hogyan tudom megcsinálni, hogy ugyanazokat a beállításokat használja a másik képnél, mint az előzőnél?
(mintha ps-ben rétegbeállításokat másolnám majd beilleszteném egy másik rétegre)
remélem érthető:) -
miatyánk #1341 Segítségre lenne szükségem.
Hogy lehet lépcsőfokok nélküli színátmenetet csinálni?
Ha egy 4 színű gradienst, vagy fraktált használok, csúnyák lesznek a színátmenetek. Monitoron nem látszik annyira, de tv-n nagyon csúnya. Amúgy tv-re (dvd) készülne egy kis animáció.
Hiába állítok be a projeknek akár 32 bites színmélységet, Linear blendiget, ugyan olyan szar marad. -
Iam The Ghost #1340 Oks, akkor azt biztos egy pluginnal lehet berakni. -
Nekem nincs. -
Iam The Ghost #1338 Lenne egy kérdésem: az effect/keying-nél van Nektek olyan, hogy Keylight? -
deadlypal23 #1337 mert én végülis a teljest rakom fel mert telepítésnél azt választom ki hogy full versiot akarom felrakni de lehet hogy Cycore_FX_1.0.1_Demo_Win ezzel a pluginommal van baj mert demo vagyis ez van a nevébe :) na és sehonnan nem tudom leszedni a teljes de ha tudod vagy valaki tudja az írhatna egy linket vagy valamit ahonnan le tudnám szedni előre is köszi
-
deadlypal23 #1336 az jó akkor te meg tudod mondani hogy mit tegyek vagyis hogy mi a hiba a programomban legalább is remélem hogy segítesz:) -
Én biztosan tudom, hogy a CC effektek tesznek X-et a videóra, ha csak a próbaverzió van feltéve. -
deadlypal23 #1334 meg nem tuod hogy honnan lehetne leszedni a 6.5 mert ahhoz megvan minden plugin meg hülyeség de csak Mac-re tudtam leszedni
-
deadlypal23 #1333 okéy megpróbálom
-
CseZo #1332 Hát...ez a X tényleg valami ilyesmire utalhat. Direkt megnéztem ezt a CC Rain effektet és nekem semmi X nincs a közepén, és teljesen jól müködik.
Viszont elképzelhető, hogy ezeket csak CC effekteknél csinálja, mivel azt hiszem, hogy ez egy külső plugin.
Próbálj meg olyan effekteket nézni, amik nem CC-sek. -
deadlypal23 #1331 bocsi részleteztem volna de azt gondoltam annyi elég:)
na akkor az a lényeg ha én most akarnék csinálni mundjuk esőt és rádobom a rétegre a rain effectet azt úgy jeleníti meg hogy van egy nagy x a képen aminek dúrva rikító zöld színe van és nem tudom hogy mennyi effect csinálja ezt mert így nem foglakoztam a prógival.
Emiatt gondoltam hogy nem teljes pedig én a 1.2gb-os versiót raktam fel:) nem todom de ha tudjátok akkor írjatok meg hogy mi a problémára a megoldás mert szeretném használni a programot, de így nem nagyon tudom -
drob #1330 "videók is annyira akadoznak"
1: gépigényes a progi
2: előbb mindig renderel, aztán játsza le rendes sebességel, de nem az egész anyagot
3: "CseZo: Mondjuk nem full-ba hanem half minőségbe tekinted meg" akkor hamarabb végez a számolgatással és nem fog akadni annyira
4:#1308 albundy "(Hasonló okokból kifolyólag az AE például az mp3-as hangot sem szereti különösebben...)" -
Iam The Ghost #1329 Jaja, betöltöttem sima mp3 formátumú zenei fájlokat és azokra is ezt írja ki... Nem tudom mi lehet és nem igazán tudom mit kezdjek így vele, nem tudom használni a progit. :( Lehet hibásan is van felrakva, Nekem az egész olyan instabilnak tűnik egy picit, vhogy nem tud semmit betölteni normálisan (videók is annyira akadoznak). Szóval majd újra rakom talán, aztán meglátom mi lesz vele...