Adobe After Effects
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ezt úgy hívják, hogy rotoscoping. Ha nem green screen elõtt forgattad a filmet (amit lefogadok), akkor bizony kockánként kell haladnod...<#falbav>#falbav>
Ha kivágtad a kívánt figurát, már azt csinálsz vele, amit akarsz...
Ha kivágtad a kívánt figurát, már azt csinálsz vele, amit akarsz...
Sziasztok! Barátaimmal filmet forgattunk, amelyben az egyik szereplõ utólag más színt kap. After Effects<#integet2>#integet2>-et használtam a trükkhöz, maszkot készítettem, amely csak az átszínezendõ szereplõt engedi látni. Képkockánként módosítani kell ehhez a maszk körvonalát. Kérdésem: tud-e az AE egy kezdõ és egy végponti maszk között interpolálni vagy valóban egyenként kell finomítgatnom valamennyi képkockára a maszkot?
A legkönnyebbekkel kell kezdeni. Íme a nyolcadik összefoglalója:
1. Elõször rajzolni kell Illustratorban egy hullámformát. Az alakzat nem lehet nyitott, tehát ha balról kezdjük, akkor a vízszintes rész után a vonalat folytatni kell felfelé, aztán balra visszafelé, majd le a vonal kezdõpontjáig. Erre azért van szükség, mert a késõbbiekben felhasznált AE-s effekt csak zárt útvonalon tud haladni.
2. Importáljuk be az Illustrator file-t, helyezzük el egy comp-ban. Kapcsoljuk ki a "szem" ikonját, hogy láthatatlan legyen.
3. Hozzunk létre egy új, üres layert az elõzõ felett, majd alkalmazzuk rá a Vegas effektet (Effect>Render>Vegas).
4. A Vegas beállításai között az "Input layer"-ben válasszuk ki a hullámformás, most éppen láthatatlan layert.
5. Helyezzünk el keyframe-eket a Rotation-ba, ízlés szerint. Látni fogjuk, hogy az effekt körbefut a teljes vonalon, tehát ott is, ahol nem kéne látszódnia. A nem kívánt részt akár ki is maszkolhatnánk, de sokkal egyszerûbb, ha felméretezzük (Scale) az egészet, hogy a vízszintes hullámfármán kívül a többi ne is látszódjon. Ezért kell a formát Illustratorban elkészíteni, hiszen a vektoros ábra tetszés szerint nyújtható.
6. Effect>Stylize>Glow. Itt ügyeljünk arra, hogy a glow ne szûrõdjön be a kép felsõ szélein, ahol a nem kívánatos vonalakat elrejtettük.
7. Készítsünk ízlés szerint hátteret az egész mögé.
8. A legvégén alkalmazzuk a Strobe (Effect>Stylize>Strobe Light) effektet a háttéren, a bweállításokat Ayato feltette a honlapjára.
Ugye milyen egyszerû?
1. Elõször rajzolni kell Illustratorban egy hullámformát. Az alakzat nem lehet nyitott, tehát ha balról kezdjük, akkor a vízszintes rész után a vonalat folytatni kell felfelé, aztán balra visszafelé, majd le a vonal kezdõpontjáig. Erre azért van szükség, mert a késõbbiekben felhasznált AE-s effekt csak zárt útvonalon tud haladni.
2. Importáljuk be az Illustrator file-t, helyezzük el egy comp-ban. Kapcsoljuk ki a "szem" ikonját, hogy láthatatlan legyen.
3. Hozzunk létre egy új, üres layert az elõzõ felett, majd alkalmazzuk rá a Vegas effektet (Effect>Render>Vegas).
4. A Vegas beállításai között az "Input layer"-ben válasszuk ki a hullámformás, most éppen láthatatlan layert.
5. Helyezzünk el keyframe-eket a Rotation-ba, ízlés szerint. Látni fogjuk, hogy az effekt körbefut a teljes vonalon, tehát ott is, ahol nem kéne látszódnia. A nem kívánt részt akár ki is maszkolhatnánk, de sokkal egyszerûbb, ha felméretezzük (Scale) az egészet, hogy a vízszintes hullámfármán kívül a többi ne is látszódjon. Ezért kell a formát Illustratorban elkészíteni, hiszen a vektoros ábra tetszés szerint nyújtható.
6. Effect>Stylize>Glow. Itt ügyeljünk arra, hogy a glow ne szûrõdjön be a kép felsõ szélein, ahol a nem kívánatos vonalakat elrejtettük.
7. Készítsünk ízlés szerint hátteret az egész mögé.
8. A legvégén alkalmazzuk a Strobe (Effect>Stylize>Strobe Light) effektet a háttéren, a bweállításokat Ayato feltette a honlapjára.
Ugye milyen egyszerû?
Most került fel BH-ra 3 DVD és 4 CD, ami az Adobe After Effects program kezelését oktatja. Aki reg. az oldalon, menjen és nézze meg.
\"Kétfajta embert ismerek. Az egyiket már szállítottam, a másikat ezután fogom.\" [Sonajk @:o) a mentős]
ayatowebes cuccot sikerült már vkinek csinálnia?
HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!
átraktam a weboldalt az atw.hu-ra és irtam egy rövidke fénykard tutort hozzá.
Bocsi de már nem nagyon emléxem hogy mien részlet.
komolyan mondtam hogy megcsinálom Neked prem-be ha elküldöd-elküldhetõ a részlet ...
Albundy akkor lesznek tutorialok az oldalra?
sziasztok! Tudom, hogy ez nem ide vág, de Adobe progival kapcsolatos! Ha valakinek megvan az Adobe CS2 full verzió akkor légyszi írjon! Fontos lenne! Elõre is köszi! msn címem: [email protected]
elõször menjetek a Bittorrent.lap.hu oldalr, és az ott található több tucat torrent oldal valamelyikén írjátok be a keresõbe, hogy "total training" és/vagy "after effects". <#email>#email>
megkaphatnám én is a címet, most ismerkedek a progival ...
Na sikerült letöltenem a Total Trainingbõl.Igazából nem tudom melyik verzióhoz van, mert nem egyértelmû.Mindenesetre elég alaposnak tûnik.Egy "csomagban" 3 video van, ami egyenként 1 órásak.Nem DVD, hanem xvides avi,legalább hamarabb lent van.Egy csomag nálam, átlag 1.5-2 nap alatt jön le.Hát ennyi.
Egyebkent nekem az egyetlen gondom az studio21-el hogy szinte aranyárban tartják a tanfolyamokat.
en sikeresen megszereztem 1 db cd t a Total Trainingbol nagyon jo. Csomo uj otletet adhat. Eshat olyan dolgokat is elmagyarz amire magatol nehezen jonne ra az ember. Cinema 4D ben nincs otthon valaki?
Keress rá valamelyik torrent oldalon.
Jav.: nem akartok mondani egy címet...???Jajj, a gyors gépelés....<#vigyor3>#vigyor3>
Azt a könyvet én is megvettem, hát kicsit többre számítottam, de vannak benne azért érdekes dolgok.Igazából arra jó, hogy az alapokat megtanítsa, a többit meg az ember kreatívítására bízza.
Nem akarok mondani egy címet ahonnan neki állhatok a én is letölteni a Toltal traininget...Légyzsike!
Amúgy 1 hónnappal ezelött nekem azt mondták a Studio21-nél, hogy még nincs After Effects tanfolyam, és most per pill Combustion se indul (én arra akartam menni).
Pedig jó fej az a csávóka aki a After Effectset tanítaná, én nála Premier PRO-t tanultam.
Nem akarok mondani egy címet ahonnan neki állhatok a én is letölteni a Toltal traininget...Légyzsike!
Amúgy 1 hónnappal ezelött nekem azt mondták a Studio21-nél, hogy még nincs After Effects tanfolyam, és most per pill Combustion se indul (én arra akartam menni).
Pedig jó fej az a csávóka aki a After Effectset tanítaná, én nála Premier PRO-t tanultam.
hmm az mar egesz jo ha az 5 -iket szeded es nem lehet megeggyezni veled hogy postan elkuldod?? 😊
(¯`•.¸¸.•´¯`•.¸¸.•~>
Törölt felhasználó
sziasztok! 2 nap alatt sikerült végigrágnom magam ezen a topicon 😊 hamarosan lejön a progi (DCrõl húzom és baromi lassú...) akkor majd csatlakozom a kérdezõk csoportjához 😊 eddig premiere-el meg photoshopal foglalkoztam fõleg, ae-el is próbálkoztam de egyedül nem sokra mentem még anno 😊 de nagyon érdekel a dolog, meg nemcsak az ae, hanem a particle illusion is(ha vki tuggya jól hasznûlni abban is segíthet 😊), de ahhoz is gyökér vok. bocs h hosszú és off voltam majd még írok... Üdv:G
dehogy 2
már az ötödik is lassan lejön <#nyes>#nyes>
akkora különbség meg úgysem szokott lenni a verziók között, hogy ne vegyem hasznát.
REMÉLEM !!!
Na megyek, mert megindult most a letöltés felment egészen 2kb/s-ra
<#falbav>#falbav>
már az ötödik is lassan lejön <#nyes>#nyes>
akkora különbség meg úgysem szokott lenni a verziók között, hogy ne vegyem hasznát.
REMÉLEM !!!
Na megyek, mert megindult most a letöltés felment egészen 2kb/s-ra
<#falbav>#falbav>
Két és fél hónap alatt 2 DVD a 15-bõl????
Mire leszeded, kijön a 7-es verzió, oszt kezdheted elölrõl... <#vigyor3>#vigyor3>
Mire leszeded, kijön a 7-es verzió, oszt kezdheted elölrõl... <#vigyor3>#vigyor3>
Hat en is lehuznam a dvdket mert erdekelne csak hat ha lassan jon az nem tul jo 😞(((
(¯`•.¸¸.•´¯`•.¸¸.•~>
Hát hogy lassú, azt aláírom
2,5 hónapja szedem éjjel nappal <#guluszem1>#guluszem1>, de asszem megéri
az elsõ 2 DVD-t már megnéztem, nagyon alapos, és nagyon jó.
Mindenkinek csak ajánlani tudom
Ja és megjelent a napokban a magyar könyv is hozzá.
2,5 hónapja szedem éjjel nappal <#guluszem1>#guluszem1>, de asszem megéri
az elsõ 2 DVD-t már megnéztem, nagyon alapos, és nagyon jó.
Mindenkinek csak ajánlani tudom
Ja és megjelent a napokban a magyar könyv is hozzá.
Én le szoktam tölteni azokat, amelyeket a honlapjukon tesznek közzé rendszeresen. Azokból is el lehet lesni dolgokat.
De mindenkinek ajánlom a Súgót, én sokszor használom. <#nezze>#nezze>
De mindenkinek ajánlom a Súgót, én sokszor használom. <#nezze>#nezze>
Tegnap fent volt egy w***z oldalon, próbáltam lehúzni, de nem engedett be, sokan voltak. Ma már az oldal sincs meg, leszedték, vagy leszedették. Így jártunk. Pedig úgy megörültem........
Mindenki azt mondja, hogy az a legjobb, de baromi drága (550 dolcsi), igaz, nem 14 hanem 15 DVD.
Vandit:
A 6-os verzióhoz volt torrentem, de olyan lassan akart lejönni, hogy feladtam.
Vandit:
A 6-os verzióhoz volt torrentem, de olyan lassan akart lejönni, hogy feladtam.
És mi a véleményed (AlBundy) a 14 lemezbõl álló Total Training DVD-rõl???
Én voltam olyan könyvesboltban, ahol egy példány direkt azért volt felbontva, hogy meg lehessen nézni. Egyébként meg nem vagy köteles zsákbamacskát venni, úgyhogy meg lehet kérni az eladót, hogy adjon egy bemutató példányt...<#ejnye1>#ejnye1>
Egyetértek, én megvettem a sorozat Premiere Pro könyvet, most is ott van, ahová tettem vásárlás után. A lemezmellékleten csak klippek vannak, amit a nagyagyú amcsik vágdoshatnak össze-vissza. A belelapozás nem járható, mivel lefóliázva árusítják.
A helyzet az, hogy megvan a véleményem errõl a könyvrõl. Igaz, csak a 6-os verzióhoz készült kiadvánnyal találkoztam, de az annyira kezdõknek (meg buta amerikaiaknak) készült, hogy azt is külön lépésben írja le, hogy hogyan kell pl. elmenteni egy projektet.
A három Meyer könyva legjobb amivel valaha találkoztam, igaz azoknak szól, akik jól beszélnek angolul - no meg van pénze rendelgetni Amerikából...
Azt javaslom mindenkinek, hogy mielõtt megvenné a magyar nyelvû könyvet lapozza át, nehogy túl sokat várjon, és keveset kapjon a pénzéért...
A három Meyer könyva legjobb amivel valaha találkoztam, igaz azoknak szól, akik jól beszélnek angolul - no meg van pénze rendelgetni Amerikából...
Azt javaslom mindenkinek, hogy mielõtt megvenné a magyar nyelvû könyvet lapozza át, nehogy túl sokat várjon, és keveset kapjon a pénzéért...
Sziasztok!
Ma kaptam ezt a mailt a kiadótól, gondolom érdekes lehet egy-két illetõ számára [#circling
"Ezúton szeretném tájékoztatni, hogy az Adobe After Effects 6.5 & Encore DVD 1.5 - Tanfolyam a könyvben címû könyvünk 2005. augusztus 04. jelenik meg."
<#wave>#wave>
Ma kaptam ezt a mailt a kiadótól, gondolom érdekes lehet egy-két illetõ számára [#circling
"Ezúton szeretném tájékoztatni, hogy az Adobe After Effects 6.5 & Encore DVD 1.5 - Tanfolyam a könyvben címû könyvünk 2005. augusztus 04. jelenik meg."
<#wave>#wave>
az is,krva jó,legalább sok progihoz van tutor,maya meg after,ja és photoshop,ami engem érdekel.Amúgy van az after effects tutorok között egy ilyen star trek-es teleportálás,az nagyon tetszik,de nem tudom megcsinálni,vagyis még nem próbáltam.
Ezt most nem igazán tudom, hogy dícséretként vagy "lehúzásként értelmezzem-e, de mindegy. Tudod mit! én dícséretnek veszem 😊
\"Kétfajta embert ismerek. Az egyiket már szállítottam, a másikat ezután fogom.\" [Sonajk @:o) a mentős]
Lehet, hogy valaki ezt az oldalt még nem ismeri.
Tehát a comp elején prödüljenek meg a képek, aztán pedig álljon meg? Akkor variáld a frame rate-et, aztán time remapping.
Az interpret footage ablak a tga sequence nevére jobb kattintással érhetõ el a Project ablakból. Ott a frame rate-et és a loop-ot is be lehet állítani.
Ha jól értettem.
Renderelés elõtt azonban a comp settings advancecd fülére kattintva be kell pipálni a "preserve frame rate when nested or render queue" opciót, mert egyébként mindent az eredeti frame rate szerint számol ki!
Ha jól értem. <#dumcsi>#dumcsi>
Az interpret footage ablak a tga sequence nevére jobb kattintással érhetõ el a Project ablakból. Ott a frame rate-et és a loop-ot is be lehet állítani.
Ha jól értettem.
Renderelés elõtt azonban a comp settings advancecd fülére kattintva be kell pipálni a "preserve frame rate when nested or render queue" opciót, mert egyébként mindent az eredeti frame rate szerint számol ki!
Ha jól értem. <#dumcsi>#dumcsi>
Nm a kompozíció hosszát szeretném megváltoztani, hanem a benne lévõ sequence hosszát, hogy 1/10 mp alatt váltsa az 5 képet, utána meg semmi, hanem azt kitolni a kompozíció hosszára!
Tavasszal ugye elolvad a hó. De hova tűnik a fehér?
Egy comp hosszát sokféleképpen meg lehet hosszabbítani. Például jobb gombbal kattintasz a comp nevén a Timeline-on.
Flash-es weboldalt legegyszerûbben Flash-sel lehet készíteni... <#buck>#buck>
Habár az AE-ben létezik swf export, csak bizonyos effekteketpl. text presets) lehet flash-be exportálni. Amikor ilyen mûveletet végzel, az AE generál egy html file-t, melyben egyrészt elõnézheted a flash-t, másrészt egy listát is találsz arról, hogy mi maradt ki az exportálásból.
Ezeket a funkciókat valószínûleg fejleszteni fogják (fõleg most, hogy az Adobe megvette a Macromedia-t), de egyelõre elég kezdetleges az swf export.
Habár az AE-ben létezik swf export, csak bizonyos effekteketpl. text presets) lehet flash-be exportálni. Amikor ilyen mûveletet végzel, az AE generál egy html file-t, melyben egyrészt elõnézheted a flash-t, másrészt egy listát is találsz arról, hogy mi maradt ki az exportálásból.
Ezeket a funkciókat valószínûleg fejleszteni fogják (fõleg most, hogy az Adobe megvette a Macromedia-t), de egyelõre elég kezdetleges az swf export.
Hi all!
Valaki meg tudná mondani hogy AE-ben lehet-e flash weboldalt készíteni?
Valaki meg tudná mondani hogy AE-ben lehet-e flash weboldalt készíteni?
Ez érdekes, köszi a tutort!
Én ott akadtam el, hogy a hosszát hogyan lehet megnyújtani, mert nekem sehogy sem akarja kihúzni legalább pár mp-re sem, hiába húzom a csúszkát is!
Én ott akadtam el, hogy a hosszát hogyan lehet megnyújtani, mert nekem sehogy sem akarja kihúzni legalább pár mp-re sem, hiába húzom a csúszkát is!
Tavasszal ugye elolvad a hó. De hova tűnik a fehér?
Néha könyebb megcsinálni valamit, mint hinnénk. Ha vándoroltatni szeretnéd a felhõket, akkor csinálj egy jóóóóóóóóóóóóóó széles layert és mozgasd (position).
Ugye milyen egyszerû?<#vigyor2>#vigyor2>
Ugye milyen egyszerû?<#vigyor2>#vigyor2>
Xelag:
A tutort fejbõl írtam, nem pedig a gép mellett, úgyhogy remélem nem tévesztettem. Ha az Interpret Footage szürke annak oka van, de akkor a frame rate-et megváltoztathatod a comp settings-ben is...
WPMaster:
A tutort nyugodtan tedd fel, csak írd oda, hogy al bundy írta. <#nezze>#nezze>
A tutort fejbõl írtam, nem pedig a gép mellett, úgyhogy remélem nem tévesztettem. Ha az Interpret Footage szürke annak oka van, de akkor a frame rate-et megváltoztathatod a comp settings-ben is...
WPMaster:
A tutort nyugodtan tedd fel, csak írd oda, hogy al bundy írta. <#nezze>#nezze>