3734
Adobe After Effects
  • albundy
    Plugin kell hozzá (3D Invigorator), és akkor sem működik mindig minden rendesen. :(
  • Gladiator
    na, pont most találtam pár, ebből az action movie essentialsból való tutort. lehet ismeritek, de azé beteszem, szerintem jól magyaráznak és az effektek is hasznosak lehetnek.

itten
  • bcsirke
    hát, nekem speciel megvn az Action Movie Essentials -t, ez egy csomag az After Effects-hez, és nagyon sok hasznos effekt van benne, kezdve a torkolattűztől a vérig. És van pár tűz és füst effekt is. Talán feltudnád használni. Nem ingyenes de asszem fent van torrenten. Sőt, biztos.
  • Hzsolesz
    Egy rövid kérdés: 3D Studio Max-ból lehetséges valamilyen formán a 3D-s objektumokat beimportálni AE-be?
  • Gladiator
    Van itt olyan valaki, aki ért a tűzzel való effektezéshez? Még annó Combustionban meg tudtam azt csinálni, hogy egy háznak az ablakán jön ki a füst meg a tűz, de most olyan kéne, hogy egy hegyoldalon az erdő. Van itt olyan aki el tudná magyarázni, esetleg nagyon unalmas perceben megcsinálni?:D
  • bcsirke
    köszi:)
  • bertino
    nekem tetszik :)
    más kérdés, hogy halálra unom személyem szerint a star wars-t és jeleneteit, de ez nem feltétlen a munkára jellemző, nekem tényleg tetszik :)
  • bcsirke
    http://bcsirke.uw.hu/fokoff 2.wmv
    Itt a címe az első After effects-es filmemnek ha van öt perce valakinek.. Elég bénácsak de büszke vagyok rá. ja, nézd meg a stáblista végét is...
  • bcsirke
    köszi
  • albundy
    Ehhez elég telepíteni az egyébként is ingyenes Quicktime player-t, az apple.com-on eléred.
  • bcsirke
    két hetes a windowsa, és azt se tudja mia az a codec...
  • polgi
    teleítsd fel a haverod codeceit
  • bcsirke
    szasztok tudja valaki mit tehetnék hogy az after effects-em tudja kezelni a .mov kiterjesztésű videókat? mert nem tudom beimportálni. Az egyik haveromnál be tudja és nekem is nagyon fontos lenne. nem tudtok valamit? Nagyon fontos lenne..
    köszi
  • Iam The Ghost
    Thx, ma este kipróbálom, remélem rendesen fog működni a program.
  • albundy
    Persze, keyframe-ekkel.
    Kattints a kiválasztott videóra, és az Effects Control ablakban állíthatsz minden értéken.
    Az Effects panelből egyszerűen ráhúzod a Blur-t a videóra, és a Blur megjelenik az Effects Control ablakban a Motion és az Opacity alatt.
    Legörgeted, és a Blurriness értékét szabályozhatod a stopperrel.
  • Iam The Ghost
    Okés, sry a noob kérdésért, de még nem igen volt időm próbálgatni a progit, de betudom állítani, hogy mettől meddig tartson ez a blur és hogy milyen pozicíóban? Mert a logo nem tart végig. Mégegyszer sry.:D
  • albundy
    A homályosítás Blur-rel történik.
    Pl. Video Effects>Blur & Sharpen>Gaussian Blur. Ez egy jól paraméterezhető blur. Próbáld ki!
  • Iam The Ghost
    Vagy ezt megtudnám PremierePro 2.0-ban is? Az jobb lenne, mert Nekem az AE még mindig nem működik rendesen...
  • Iam The Ghost
    Hali,
    ha van a videón egy logo, akkor azt hogyan tudnám elhomályosítani? Vki letudná írni részletesebben v. tudna adni egy jó tutorialt?
  • Troszka
    Köszi Albundy, már működik is!
  • albundy
    A mozgó videó fixálásához találták ki a Motion Tracking-et. (Window>Tracker Controls)
    A használata ahhoz túl összetett, hogy itt elmagyarázzam, de két fő eleme van: a Track Motion, és a Stabilize Motion. Ez utóbbira lesz szükséged.
    Keress hozzá egy tutor-t a Net-en.
  • bcsirke
    Sziasztok nincs valakinek ötlete hogy csinálhatnék matrix szerű esőcseppeket? mert ha pl egy külön layernek a maskját mozgatom lassan lefele és mondjuk átlátszóvá teszem és adok neki egy kis wave-et az egyálltalán nem kielégítő. Az lenne a jó, ha kitudnék jelölni és mozgatni mondjuk egy kis téglalapot amin belül enyhén mindig hullámzik a kép vagy nemtom. van valakinek tippe? köszi
  • Troszka
    Sziasztok!

Adott egy videóanyag mondjuk egy gólya repüléséről, mivel rá kell zoomolni nem tudom pontosan követni, ezért ide-oda "mozog" a videón.
    Kérdés az lenne, hogy a mozgáskövetővel ki lehet e vágni egy videó részletet amin folyamatosan a gólya van középen.
    Vagyis a mozgáskövető kövesse a gólyát és vágja is ki új videóba

Köszi
  • Hzsolesz
    Köszönöm a segítséget, alakul a dolog, de nem teljesen ilyenre gondoltam.Ez egy kicsit "gagyi" végeredményt ad.A betűknek a "talpát" szeretném egy körívre helyezni, hogy gyönyörű ívesen pördüljenek elő....mint az Universal Pictures főcímén.
  • albundy
    Nézd meg EZT A TUTORIALT, hátha segít!
  • Hzsolesz
    Sziasztok!
    A következő a dilemmám: adott egy golyóbis, és mögüle egy köríves pályán az előtértbe fordul egy szöveg.Hogy a fészkes fenébe tudom azt megcsinálni, hogy a szöveg felém forduljon?Egy kör alakú maszkra tettem rá a textet a "Path Options" funkcióval.Ilyen módon fülölnézetből tökéletesen illeszkedik a körvonalra, de ha a 3D-s térben elforgatom, akkor a szöveg éle látszik.(illetve nem látszik semmi).Nem tudom, hogy világos volt-e, mellékelek 2 képet.Az elsőn látható, ahogy sikerült, a másodikon pedig, ahogy szeretném!

Köszönöm a segítséget!
    Üdv!
  • bcsirke
    Igen igen köszi szépen.
    Tényleg ti eléggé vágjátok ezt a vágást, gondolom szoktatok csinálni filmeket. Nincs itt valakinek honlapja ahova fölteszegeti a videóit? kiváncsi lennék
  • fokec
    Amikor már megvan nyitva egy composition,akkor lenn ahol dolgozol, ott jobb egérgombbal rákattintasz a "Timeline:comp nevére",majd Composition Settings,és ott találsz egy olyant hogy duration.Itt lehet állítani a composition hosszát.
    Remélem ezt kerested:P
  • bcsirke
    fú. nem is tudom hogy magyarázzam el... Alul az a sávam amin látom a videómat (zöld csík), nemtudom mi a neve pontosan, na az nekem csak 6 másodperc hosszú, de a videó amit szerkesztek van vagy fél perc. és ha renderelek csak annyit ment el amennyi látszik a videóból (6s) . Hogy lehet ezt beállítani? egész nap próbálkoztam.. REmélem értetek. köszi
  • deadlypal23
    Cycore_FX_1.0.1 ezt honnan tudnám megszerezni? valaki tudja?
  • HappyMilk
    Vagy egy online tutorial (link)is megteszi . Es L nezest a helyesirasert
  • HappyMilk
    Sziastok!
    Nem tudja valaki hogy kell bealitani, vagy milyen expression kell hasznalni egy keyframenek (go to and play) megadni hogy ugorjon egy megadott masik frame-re, es ne kezdje mondjuk az elejerol a lejatszast hanem pl. a 3-ik keyframerol vagy megadott framerol(00010)?
  • bcsirke
    SIKERÜÜÜÜÜÜÜLT!!!! köszi szépen mindenkinek
  • Basic
    Ha a Mask Shape mellé teszed a stopperórát, akkor csak a maszkot animálhatod. Ha a villámot szeretnéd mozgatni, akkor a villám koordinátái mellett kell bekapcsolni a stopperórát, és ne kapcsold ki!
  • albundy
    Nem egészen értem, hogy mit csinálsz, de elég a stopperre egyszer kattintani, azután automatikusan megjegyzi a maszk változásait. Ha két stoppert nyomsz, a második kitörli az összes korábbi keyframe-et.
    Ezért maradt ott, ami.
  • bcsirke
    beszarok. ugye csinálnom kell új maskot mindenek előtt. na. rákattintok a réétegre ott lent, amire akarok maskot. layer/mask/new mask. ok. Ezután rákattintok ugyanarra rétegre, és megnyomom az m-et. ok, megjelenik a bal alsó sarokban egy.. valami. ott van a a mask shape is. mellette a kis stopperóra, arra is rákattintok. ezután odébbmegyek a felvételen és megváltoztatom pl a villám kordinátáit. és ezután? megint rákattintok a stopperre, hogy befejezzem ugye, utána visszanézem, de az egész felvételen, ott van a villlám, ahova raktam utólag. nos, ez a mostani álláspont.
  • Basic
    Kattints arra a rétegre, amelyiken van a maszkod, és nyomd meg az M betűt.
  • bcsirke
    hajjaj... Én ezt nem vágom. Mármint tökéletesen értem mit mondasz, csak kééne egy screenshot mrt azt se tudom hol van az a mask shape..
  • Basic
    Hát ha már bekapcsoltad a Mask Shape melletti stopperórát, akkor odamész a felvételen, ahol más maszkot akarsz, megváltoztatod (pl arrébviszed). Ennek az lesz az eredménye, hogy a maszk folyamatosan megy az egyik pontról a másikra.
  • bcsirke
    na már tudom mi az a kordináta, már megvan az órajel is. már meg is nyotam, na innentől nemtudom mi a teendő...