Adobe After Effects

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

sziasztok, meg tudná vki mondani, hogy honnan lehetne beszerezni a 3d flag plugint? úgy értem nem 100 dollárért😊
elõre is köszönöm.
Na,ez is megvan. Bocs. És köszi szépen albundy!
Na. Megy a dolog!!<#worship> Viszont csinál egy olyan dolgot, amire nem találok megoldást.Amikor lejátszom, akkor a logonak levágja a tetejét és a jobb oldalát.Fogalmam sincs, h mitõl van ez, mert amúgy nagyon szépen megy.
Köszi szépen. Megpróbálom, majd jelentkezek az eredménnyel.
Elõször is megcsinálod a logót. Az egy comp.
Csinálsz egy újat (elvileg lehet egyben is, de bonyolultabb projekteknél már átláthatatlan, nehezen kontrollálható), abban új layert és azon a fractalt. Mivel a fractal eltûnik a képbõl jobbra (lásd a kis mov fájlt a magyarázat mellett).
Maszkolni azt a layert kell, amelyiken a lila (?) fractal van.
Layer>Mask>New Mask (Ctrl+Shift+M)
Egy sárga "keret" jelenik meg a kép körül.
A mask animálásához nyújt segítséget a mellékelt timeline kép. Látod, hogy mit kell animálni ahhoz, hogy a lila fractal eltûnjön a képbõl. A mask shape-t ki kell húzni jobbra.

Atöbbi szerintem egyértelmû, mert annak alapja a fentebb leírrtt fractal. <#confused>
xelag
kösz albundy
Ott, hogy megcsinálom: új solid + mask.Ez megvan.(De ezt is egy új compositionban kell?) Megcsinálom rá a "füstöt", mondjuk más beállításokkal lesz olyan színû, mint amit ír.Na mindegy, tegyük fel, h ez megvan, jól is néz ki.A végén csak egyberakom és úgy fog kinézni, ahogy kell? Jó lenne, ha egy kicsit le tudnád írni a Step 3 után.<#confused>Nem rég kezdtem el AE-ezni, úgyhogy bocs, ha ilyenek a problémáim, de a Classroom-ból nem lehet sok mindenre rájönni.THX
Pontosan mi nem jön össze? Hol akadtál el?
A videó sötétítése azt jelenti, hogy egy komorabb, esõs atmoszférát szeretnél? Nos, erre számos lehetõség van. Például a Levels, a Color Balance, szóval itt a színekkel kell játszani ízlés szerint.
Esõs plugin létezik, ezen az oldalon megtalálod. A neve RainFall.
Van más. Az ayaton van egy tutorial a 21-es Logo which Melt and Appears. Nem is lenne vele gond,csak a Fractal Material-nál valahogy sehogy nem akarnak összejönni a dolgok. Azt a részt nem igazán értem. Aki megnézi és el tudja magyarázni, annak megköszönném.<#worship>
Ok. Már megvan<#vigyor5>
Hali, lehet,h hülye kérdés, de sehogy sem tudok rájönni, h hogyan tudok egy PS-bõl importált képnek, pl. feliratnak mélységet adni, h legyen kiterjedése z irányban is. Valaki tudna segíteni?
xelag
Lenne egy kérdésem albundy,hogy lehetne egy videót úgy megcsinálni hogy mintha sötétebb lenne,és hogy essen az esõ?
Persze, minden attól függ, hogy ki milyen szinten áll a programban. Én annak idején a 6.0-ás verzióhoz készített Clasroom-ot vettem meg, de olyan szájbarágós volt (biztosan eredetileg amerikaiaknak készült <#mf1>), hogy egy idõ után letettem, és a neten található tutorokat kezdtem használni.
Persze lehet, hogy az Adobe fejlesztette és átírta a könyvet, de az már önmagábana beszédes, hogy egybe vették az Encore-ral. Az AE ennél sokkal összetettebb... <#worship>
xelag
Igen ez van meg nekem,de szerintem kurva jó.
xelag
Igen ez van meg nekem,de szerintem kurva jó.
En az Encore DVD miatt vettem meg arra nem tudtam rajonni ugy magamtol. Meg nem jott meg kivancsi leszek.
Én is így hallottam...
Hát nekem meg van ez a könyv, de ez csak az alapok alapjának jó.Semmi extra.

Szerintem a Tanfolyam A Könyvben (Classroom In A Book) lehet az. Mivel nincs más magyar nyelvû könyv, érdemes lehet megvenni.
Asszem ez lesz az a könyv, nem?
Mi a könyv címe?
xelag
Vettem egy afteres konyvet ,eredeti adobe tankonyv,6090 ft-ert es kurva jo,mindenkinek ajanlom adnak hozza egy dvdt.
Volna egy elméletem, de persze ki kell próbálni, hogy mûködik-e a gyakorlatban is...
Az egész a blending mode-okon, színszûrésen, alpha csatornán és gradient layereken alapszik.
Adva van ugye a rögzített anyag a hologramzoni kívánt szereplõvel. Tételezzük fel, hogy a háttér is ki van lõve (blue- green screen, vagy végsõ esetben roto).
A layert duplikálnám, és a felsõt machinálnám. Ebbõl kellene létrehozni egy olyan gradient-et, amely alapja lehet a hologramnak. Bár nem vagyok gép közelében, de az biztos, hogy a hologram alapját egy önálló layer-en, megfelelõen beállított fractal noise képezi, glow-val, miegyébbel. Ha a szereplõ képébõl egy fekete-fehér változatot készítünk, úgy az a layer szabályozhatná a legalsó, eredeti layer átláthatóságát a fractalos hologramon keresztül. Aztán az egészet nestelném egy új comp-ba, majd ott használnék valamilyen distortion effektet vagy plugint.

Huh, érhetõ voltam? <#conf>
xelag
Császtok,ittvagyok megint,csak sajnos a suliból írok,mert elköltöztünk,és most kb 3 hónapja nincs internetem,már alig vártam hogy újból jöjjeg az after fórumra,még egy kis ideig nem lesz otthon inernet,de ha lesz akkor egész nap itt leszek,hogy behozzam a lemaradásom 😊

Bocs a 1000-nyi helyesírási hibáért,de nem volt idõm csak az óra végén.

emailokat szivesen várok,majd válaszolok rá,afterrel kapcsolatban
spongya
Bocs véletlen 2-szer küldtem el!

spongya
Tudja valaki hogy hogyan lehet after effect-el star wars-os hologramot készíteni???

spongya
Tudja valaki hogy hogyan lehet after effect-el star wars-os hologramot készíteni???

Leszedtem a Quakert és mûködik. Ezer köszönet<#worship>
Gladiator
úgy gondoltam. köszi.

Menj el erre a honlapra és töltsd le a Quakert, és nézd meg használható-e...
Aha, szóval arrólo van szó, hogy a két különbözõ anyagot ugyanott, pont ugyanolyan körülmények között veszed fel? Mert az más!
A Difference egy úgynevezett blending mode, ami nem más, mint az egymás felett elhelyezkedõ layer-ek (egymáson keresztüli) átláthatósága. A Difference megvizsgálja a két leyer szín információit, és vagy kivonja egymásból az eredeti layer színeibõl az alatta lévõt, vagy az alul lévõbõl a felsõ layer színeit attól függõen, hogy melyik világosabb. Egyébként pont ugyanúgy mûködik, mint a Photoshop-os Difference. Próbáld ki.
Már kérdeztem ezt a Premiere topicban is de amit ott kaptam választ arra én is gondoltam de nagyon hosszú videóra kéne úgyhogy pár óra alatt meg is tudnám csinálni. Szóval azt akarom hogy a videóba rezgést, remegést belerakni. mintha valami földrengés vagy hasonló lenne.

Gladiator
de valamelyik filmes oldalon így olvastam. a videó az volt, hogy a srác kimegy az út közepére, lefekszik és átmegy felette egy kocsi.
kérdeztem hogy csinálta, mondta, hogy felvette a sima utat, amikor átmegy a kocsi. fogta ezt a difference izét, így megkapta csak a kocsi, amit bevágott az ember fölé. szal érted😊

Ha felveszel valakit a szobában, aztán a szobát üresen, mi a teved?
Ha csak az embert akarod kivágni, akkor mindegy hol veszed fel, kockánként kell kivágni (rotoscoping).
Az általad elképzelt jelenetet úgy kell megcsinálni ahogy leírtad, de a lépcsõ aljában áthaladó félig átlátszó alakokat elõször ki kell vágnod az eredetileg felvett háttérbõl. Ez a fentebb említett rotoscoping.
Az AE nagyon okos, de azt a munkát nem tudja elvégezni helyetted. Aki megteheti, pont ezért rögzít zöld vagy kék háttér elõtt: ezeket késõbb könnyedén el lehet távolítani (keying).
Gladiator
Olvastam egy oldalon, hogy meg lehet azt csinálni, hogy felveszel pl. egy szobát üresen, aztán felveszed úgy, hogy van benne vki, és utána van vmi difference akármi, amivel az AE ki tudja számolni a különbözõ képkockákat és csak azt kivágni.
Tul képp azt szeretném megcsinálni, hogy egy fix beállításból felveszek vkit ahogy megy fel egy lépcsõn, aztán a lépcsõ aljában meg elmegy két ember félig átlátszón. Szóval azt úgy meg lehet csinálni, hogy azt a két emberrel megcsinálom ezt a differences vmit, majd rárakom õket a lépcsõn felmenõs scenre, és ott az opacityt leveszem 50%-ra? ha igen, hogy?

Arra gondoltam, hogy megírod a tutor sorszámát. Mert mindegyik tutorhoz más-más plugin kell, amit jelez is zárójelben, a tutor neve alatt.
Egyébként inkább azokat a tutorokat nézd át - ha még új vagy -, amelyekhez elég a "gyári" program, ugyanis az önmagában is olyan sokat tud, hogy kiaknázása szinte lehetetlen, igaz, a feladat megoldása több fejtörésbe kerül, mint egy plugin beillesztése. Egyébként szinte minden megvalósítható plugin nélkül, ehhez azonban nagyon kell(ene) ismerni a szoftvert. A pluginek használata a profik között kimondottan ciki.

Ettõl függetlenül persze lehet próbálkozni... <#integet2>
hmmmm számát? :-)) új vagyok a dologban, akkor inkább másképp írom:

Final Effects Complete , innen láttam:
http://www.borisfx.com/products/index.php

Gondolom ha ezt a plugint felrakom, akkor meg tudom csinálni az ayatowebes effekteket/javiccsatok ki ha nem igy van :-D/. A gond evvel az hogy fizetõs, és nem is akár milyen ára van. Érdekelne amugy az össze plugin.
torrentreactoron nincs fent csak a RED vagymi a Boris-tól, de Final Effects nincs. de ha tudtok olyan torrentportált, ahol fent van, akkor a linket megköszönném.
Gladiator
köszi szépen

Mondd a tutor számát. Úgy könnyebb.
Srácok, nem tudjátok, hogy azt a plugin-t(final effects), ami az ayatoweb-es effektekhez kell honnan lehet leszedni? meg hogy mire kell rákeresni?
thx
modellmaker
Köszi!! Azóta arra próbáltam réjönni hogy hol láttam 😊

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

Szörfözz el erre a honlapra, és görgess le a hatodik tutorial-ig. Az lesz az.
Gladiator
hát, ha összefutsz vele, akkor...😊

modellmaker
aha. láttam vhol egy ilyen tutort. csak már nem tom hol 😄

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

Gladiator
meg lehet azt oldani, hogy van egy szövegem és az kiíródjon, de nem úgy, mint ha géppel lenne írva, hanem mintha kézzel írná és amerre íródik, ott vmi kis fényes pont legyen, vagy vmi csillag, vagy értitek😊

modellmaker
BitHumen. nem valószínû hogy oda bekerülsz.

BH alatt mit értesz? :-) pontos címét leirnád plz!
Srácok új vagyok a dologban, kéne nekem 1-2 tutorial és mindenfajta After Effects segédlet+ telepítéshez vmi bõvebb infó,h miket kell feltenni,h a legtöbb funkciókat is ki tudjam használni.
Cserébe hasonló helpet tudok adni Flash ActionScript szinten, ha szükséges :-)
Elõre is THX
Talán annyit érdemes még hozzátenni, hogy én így szoktam:
A mozdulat legelején pontosan kijelölöm a használandó részt, és elõrébb ugrok, majd finomítok. Aztán megnézem képkockánként a közbensõ részt, hogy mi nem stimmel, és ott szólok közbe... Kétségtelen, ez proli meló.
Megharapom a saját bal combom!Azért kösz<#rinya>