3734
Adobe After Effects
  • Fülüke
    Kösssz:)
  • bencsab
    Ha ezeket végigcsinálod, akkor sokkal előrébb leszel, és csak pár óra az egész:
    http://www.videocopilot.net/basic/index.html
  • Fülüke
    Köszi a segítséget!! :) :D:D
  • Hzsolesz
    "Start Point" mellett!
  • Fülüke
    KÖSZÖNÖM szépen. :) Még egy utolsó kérdést. :)
    Hol a STOPPER? :):):)
  • Hzsolesz
    Odaviszed a Start Point-ot a megfelelő helyre, az End Point-ot a megfelelő helyre, aztán ráböksz a kis stopperra, majd képkockánként újrapozícionálod a kezdő- és végpontokat.
  • PcBalu
    oké kösz szépen! még effecteket kellene megtudnom hogy hogyan kell használni a videókhoz.
  • Fülüke
    Köszi, és ezen a képen eltudnád magyarázni? :) ( Ne a Track motion-t)

• Hzsolesz
    Az effects panelon a villám position tulajdonságához adj egy kulcskockát és szépen vonszold mindig a megfelelő pozícióba, vagy használd a track motion, azaz mozgáskövetést.
  • Fülüke
    Üdv! Az adobe after effects 6.5-öt szoktam használni, és egy videóba áram effektet akarok betenni. Addig beis sikerül tenni hogy az egész videó alatt csak 1 ponton fusson az áram. De azt nem tudom hogy hogyan kell, azt hogy tudjam mozgatni. látom hogy ott van a képkocka léptető, és az áramot is megtudom fogni. Légyszi segítsen valaki.
  • drob
    maszkolással bármit, de a helyére kell valami, mivel ott lyukas lesz a film
  • Hzsolesz
    Ez nagyon függ a háttértől.De ha felnyomsz egy screenshot-ot, akkor mindannyian okosabbak leszünk.
  • PcBalu
    el lehet tüntetni egy személyt a videóbol az after effects proival?
  • akyyy
    töltöttem le valami drivert, most már jó, csak az a baj hogy ha most bedugok valami jack dugot, nincs fent az a jó kis progi amivel sok minden be lehetett állítani (akár azt is hogy egyszere szoljon, igy egy kisebb 4.0-ás hangrendszer:D)

• tb75
    segítsetek légyszives,
    a premiereben megírt dv avi file-t nem akarja az encore beolvasni ,ezt írja error loading transcode preset
    mit kell ilyenkor csinálni?
    köszönöm
  • albundy
    Talán a Knoll Light Factory-ra gondolsz? Az a legjobb a piacon. Egyébként Thomas Knoll nagy fej, őt nevezik a Photoshop atyjának...

A hang problémához nem tudok hozzászólni.
  • akyyy
    sikerült megtsinálni az efektet, most márjó. csak most hangom nincs. bár eddig se volt, lehet az integrált hangkártya miatt, de az elején mindig feljött a hibaüzi hogy gond van. direkt nem pipáltam ki hogy legközelebb ne mutassa, hogy majd megoldom, de valamiért már nem jön elő az ablak, és nemtudom hol állithatnám be hogy legyen hang:(
  • akyyy
    feltettem a 8-as after effectet, csinálni akartam egy videót, oké minden rendben, kiéve az hogy kéne hozzá egy plugin. igaz, fizetős, de van hozzá demo (gondolom beleilleszt valmi vizjelet amit én nagyon nem bánok)

De sajna nem müxik, oké, gondoltam biztos a 7es kell neki, másik gépre felmegy az, bele a project, minden oké, kivéve hogy szintén nem megy. ugyanugy, crash, lefagyás, kilépés, sok hibaüzi.

egyébként ez lenne az:

Light Factory EZ

ismeri esetleg valaki?
  • tb75
    értem,most már világos,köszönöm szépen
  • drob
    azt használod vágásnak ami szimpi, Neked kell eldönteni melyik progi jön be jobban. nehéz különbséget tenni a premi és a vegas között, mivel mind2 profi vágó progi...(!)
    a prproj a preminek a projekt mentése.
    dv avit használj ha vágni, effektezni szeretnél.
    végleges formátum az amit szeretnél (mpg2, dvix-es formátumok, dvd...)
    dvd íráshoz encore dvd (én ezt használom), de nyilván van más is
  • tb75
    aha,és a vegasban ha megvágtad akkor utána milyen formátumban van vágás után? ezt a formátumot megeszi az ae?
  • vafeN
    Nagyon jó lett. Nekem bejön.
  • vafeN
    végét lefelejtettem^^

én avi-ba szoktam renderelni xvid codeccel
  • vafeN
    ne premiereben vágj, hanem vegas-ba, mármint én abba jobban szeretek. Amugy én ugy szoktam csinálni hogy elöször zenére vágom a filmet, aztán effectezem.
  • tb75
    sziasztok
    most ismerkedem a videoszerkesztéssellenne egy alap kérdésem
    a premiere pro vágásra való és az after effects effektezésre
    de ti hogy csináljátok sorban,először a kemáról beolvassátok,utána vágjátok és utána effektezitek?
    milyen formátumot lehet effektezni,a premiereben megcsinált prproj-t?
    és ha kész az effektezés akkor utána csinálok belőle az ae-tel dv avit,dvdt,stb?
  • albundy
    Ügyes, bár van még benne egy-két pontatlanság...
    Csak így tovább!

Ja, a Digital Juice fiúk tényleg nem egyszerűek... :)
  • Hzsolesz
    Tegnap előtt rászántam végre magam...különvélemény kicsit másképp:
    link
    Sorry, de a Youtube eléggé belepiszkált a képminőségbe.
  • albundy
    Az a helyzet, hogy ha "nem nagyon értesz az AE-hez", akkor elég nehéz elmagyarázni. Ayato barátunk oldalán azt láthatod, hogy mit tud kihozni a szoftverből az, aki "nem kicsit, nagyon" ért hozzá. ;)
    Javaslom, hogy kezdésnek vedd meg az AE alapjainak elsajátításához szükséges könyvet, és ha átrágtad magad rajta, visszatérhetünk a témára...
  • Iam The Ghost
    Tényleg nagyon profik és van a videóban olyan rezgés effekt, amit akartam. :D Igaz, még amit mondtatok még azt sem próbáltam ki, mert a videóban messze vagyok annál a résznél. :)
  • grizzly21
    ne semmi:) mondjuk benne lehetne a tutorialban hogy hogy csinaltak.L:)
  • Hzsolesz
    Szewasztok!
    Egy kicsit felélesztem a fórumot.Nagyon komoly dolgokat művelnek ezek a srácok a következő weboldalon.Kár hogy igazán komoly oktató videójuk nincs.Ajánlom a figyelmetekben a következő 7 perces filmet...annak is igazából a végét 6:40-től.Nagyon nagyot alkottak ott.
    link
  • Gomber
    ja igen vafen neked is hálás köszönet!
  • Gomber
    Hzsolesz! nagyon szépen köszönöm a honlapot amit ajánlottál, hiszen megtaláltam azt amit kersetem!Igen ám eddig szép és jó csak a baj hogy agolul van, meg hát nem nagyon értek az adobe affter effecthez! Ha valakit nagyon szépen megkérek elmagyarázná nekem hogy hogy kell? Nagyon hálás lennék mert nagyon sürgös...Szval ha tud valaki legyen szíves segíteni! előre is nagyon szépen köszönöm!
  • Gomber
    ja kösz :D
  • Hzsolesz
    Az a nyelv nem is annyira "ó zsidó", hogyha nem a weboldal japán nyelven íródott részében turkálnál, hanem inkább az angol részében.

http://www.ayatoweb.com/ae_tips_e/ae55_e.html
  • Gomber
    hellosztok! találtam egy kurva jó logót, csak nem tudom elkészítenmi mert Ó ZSÍDÓ nyelven van: itt van valaki nem tudja elmagyarázni?
  • Gomber
    osk köszi, megnézem!
  • drob
    "Én kezdőként nem is bírtam belekezdeni sem^^ "
    ez jó, tetszik, hasonlóan kezeltem én is elsőre mikor belenéztem. utánna 3 hónapig el se mertem indítani, úgy megijedtem az egész progitól
  • vafeN
    gomber: www.ayatoweb.com itt vannak jó ötletek, aztán már csak a fantáziád kell átalakításhoz, vagy összetételhez.

De az is meg lehet hogy pöppet nehezet adtam:S. Én kezdőként nem is bírtam belekezdeni sem^^
  • Hzsolesz
    Gomber...így soha a életben nem fogod megtanulni az alpokat sem, ha mindig másnak a segítségére akarsz támaszkodni.Ott kezdődik, hogy tutoriálokat kell nézni,nézni,nézni.....