Adobe After Effects
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Hi mindenki! Tegnap töltöttem le a AE 7-t és egy kis problémába ütköztem... valahogy nem sikerül elõhoznom a motion tracking panel-t még úgyse ha a work space-t Motion Tracking mode-ba állítom. Valaki tudna segíteni? elöre is thx
Én is így képzeltem el a dolgot, már ami a photoshopos részét illeti. Azért kerestem valami egyszerûbb megoldást, mert adottak a képeim és így elég sokat kell dolgoznom vele... Nem vagyok kezdõ, fõleg a ps-ben, tehát ez nem lesz gond, csak idõigényes<#email>#email> azért köszi
jah, egyébként ebben a belinkelt videóban én is észrevettem, hogy itt nem "szedték szét" a képeket layerekre, hanem inkább összerakták layerekbõl
jah, egyébként ebben a belinkelt videóban én is észrevettem, hogy itt nem "szedték szét" a képeket layerekre, hanem inkább összerakták layerekbõl
Ha ide kattintasz és beszélsz angolul, olvashatsz egy cikket egy hasonló elven készült fõcím történetérõl.
Ezt pedig nem tudod mással megcsinálni, csak layerekkel. Az persze már más kérdés, hogy hogyan vágod ki a különbözõ képeket az eredetibõl. Ha engem ilyen munkával bíznának meg, akkor elõször is megnéznék rengeteg fotót, mert könnyen lehet, hogy pl. egy lakásban a laptop elõtt ülõ alak két képbõl áll össze: egy lakásból (amelybe persze tehetsz vázát, lámpát, stb. egy másik képbõl), meg egy laptopozó emberbõl. Ezen kívül sokmindenre kell figyelni: szín- és fényhatásokra, perspektívára, szóval nem egyszerû feladat. A példában szereplõ képek valószínüleg valamelyik stock photo oldalról valók, ha az ügyfélnek van pénze, semmi sem lehetetlen...
No, tegyük fel, hogy megvannak a képek. A kivágást mindenképpen Photoshoppal kell csinálni, ott ezer módszer (és plugin) létezik arra, hogy profi módon izolálhasd a kép egy részét. Ha ez megvan, és minden a megfelelõ layer-re került, akkor már csak be kell importálni AE-be (composition-ként, ahogy drob írta), és megcsinálni a mozgást.
Ebben az esetben a legtöbb idõt tehát a megfelelõ képek fellelése teszi majd ki, aztán a projekt megtervezése, mert a kivitelezés (layer-ek mozgatása) már nem nagy ügy.
No, tegyük fel, hogy megvannak a képek. A kivágást mindenképpen Photoshoppal kell csinálni, ott ezer módszer (és plugin) létezik arra, hogy profi módon izolálhasd a kép egy részét. Ha ez megvan, és minden a megfelelõ layer-re került, akkor már csak be kell importálni AE-be (composition-ként, ahogy drob írta), és megcsinálni a mozgást.
Ebben az esetben a legtöbb idõt tehát a megfelelõ képek fellelése teszi majd ki, aztán a projekt megtervezése, mert a kivitelezés (layer-ek mozgatása) már nem nagy ügy.
http://www.elsolakashitel.hu/index.php?ID=638&LID=hun#Content
kb ilyenrõl lenne szó... nem vagyok benne biztos, h nem layerekkel van megoldva, de ha nem, akkor nem tudom. nincs kedvem az összes képemet szétszedni....
kb ilyenrõl lenne szó... nem vagyok benne biztos, h nem layerekkel van megoldva, de ha nem, akkor nem tudom. nincs kedvem az összes képemet szétszedni....
akkor én is csatlakozok Gladiator-hoz (#1167 )
linkeld már be az a reklámot, vagy valami hasonlót, h pontosan tudjuk mi a célod
linkeld már be az a reklámot, vagy valami hasonlót, h pontosan tudjuk mi a célod
tudom, h hogyan kell kezelni/mozgatni a layereket <#nyes>#nyes> pont azért írtam, h csak olyan, mintha... Nem akarom az összes jpg-met layerekre szedni ps-ben, de aztán lehet, h mégis ez lesz.
file/import/file, megresed .psd-t, 1x rákatt, kiválasztod, h Composition-ként importálja, megnyitás, majd project ablakban megkapod a file nevét+Comp1-et, rákatt 2x és layerekre bontva megjelenik a timelinen, itt már layerenként tudod mozgatni
nem, nem 3D 😊 olyan képrõl beszélek, mintha több layer-bõl állna (persze lehetne ez is egy megoldás, de az eléggé látszik), de csak hatásban olyan, és a layerek lassan elmozognak egymáson... lehet, h nem teljesen érthetõ, de megpróbálok belinkelni valai ilyesmit, ha találok.
sziasztok! olyan hatást akarok elérni állóképpel, mintha "kijönne" a képernyõrõl. ha valaki emlékszik az ella bank nem is olyan régi reklámjára, abban volt hasonló "3D kép" effekt. nézegettem a photoshopos tutorokat is, de nem akadtam rá ilyesmire, bár nem tudom, h ps-ben, vagy ae-ben egyszerûbb-e ezt megcsinálni. lehet, h plug-in kell hozzá, de fogalmam sincs, h mi a neve. ha valakinek van tippje, az írja le légyszi. köszi
Valakinek megvan a 2.0-ás Encore DVD program?
megtaláltam idõkõzbe (#1160 ), de köszi, a linket is, belenéztem, rendelés lesz belõle ... 😊
Egy objektum közepe mindig az Anchor Point. Minden (szó szerint) ekörül forog. Próbáld ki, hogy arrébb teszed az Anchor Pointot, és nézd meg mit mûvel úgy. Próbálgasd!
teljesen logikus, pont ez volt a kérdés is, hogy viszem arrébb a tengelyforgást ...
amúgy megvan, már kész is, csak most tudtam belépni
amúgy megvan, már kész is, csak most tudtam belépni
nagyítsd ki, húzd le annyira, a középtengelye a kép alján legyen, aztán, ha úgy nyitod ki, akkor nem fog feltûnni, hogy a közepénél forog. na jó, ez nem volt érthetõ, de csak rájössz
hogy tudok egy négyszöget 3D-be forgatni?
jelenet: adott 2 négyszög, a felsõt ki szeretném "nyitni" a jobb szélénél fogva (jobb szélen legyen a forgatási pont)
az alsót pedig ellentétesen (bal szélen legyen a forgatási pont)
forgatás elve megvan, csak hogy tudom a forgatási tengelyt kivinni a négyszög szélére, középtengelyen forgat 😞
jelenet: adott 2 négyszög, a felsõt ki szeretném "nyitni" a jobb szélénél fogva (jobb szélen legyen a forgatási pont)
az alsót pedig ellentétesen (bal szélen legyen a forgatási pont)
forgatás elve megvan, csak hogy tudom a forgatási tengelyt kivinni a négyszög szélére, középtengelyen forgat 😞
Email? [email protected]
Oda irjunk a továbbiakban.
Oda irjunk a továbbiakban.
Légy kreativ..........
Ugy értem,hogy amikor csatlakoztatod a kamerát teljes vezérlést bisztosit a Premiere.Mivel fel kell vinned a felvételt a merevlemezre.És erre ott van a Capture funkció.És szépen elrendezi az Adobe mappában a felvételeidet.És utána jöhet a kreativitás.................
Épp ma csináltam meg egy kisfilmet a természetrõl. Elküldjem?
Épp ma csináltam meg egy kisfilmet a természetrõl. Elküldjem?
Légy kreativ..........
Csak azért mondom a Sonyt mert azt teljesen támogatja a Premiere.De valószinû a Panát is.
Légy kreativ..........
adobepremiere: és ez a kamera? Panasonic NV-GS27? szerintem ez se rosz de ha azt mondod hogy érdemesebb a másikat akkor ok. azt hogy a trapcode plug-inek a kódját hova kell beirni azt nem tod?
ok, akkor az a jelöltem, de még messze van karácsonyra lesz meg a pénz is. köszi a segítséget. én most megyek el csá
jó kamera. bisztos jó képet csinálsz vele.épp néztem 88000-van az edigitalnal
Légy kreativ..........
DCR-HC24 meg a DCR-HC35 az ugyan az csak az utóbbi drágább. szerinted melyiket érdemesebb? ha egyszer ugyan az csak a 24-es az olcsóbb? mondjuk én még szeretnék állványt is.
150000-alatt ne!!!!!!
Nekem a DCR-HC90-van. Már van HC96!!!
Szerintem kezdésnek mindenképp jó.
Vagy várd meg a karácsonyt és hátha lemegy az árra a HDV-nek. Most kb 300000-ért. vannak jó kamerák. vagy ettöl felfele.Vágyam egy HDR-FX1 -es.
Nekem a DCR-HC90-van. Már van HC96!!!
Szerintem kezdésnek mindenképp jó.
Vagy várd meg a karácsonyt és hátha lemegy az árra a HDV-nek. Most kb 300000-ért. vannak jó kamerák. vagy ettöl felfele.Vágyam egy HDR-FX1 -es.
Légy kreativ..........
ok<#rinya>#rinya><#rinya>#rinya> és a tipust hogy milyen kamerát vegyek azt megtod mondani? te már vettél szerintem járatosabb vagy benne.
Ott még nem tartok.
Nehéz egy progi az bisztos. Szerintem soha nem tanulja meg az ember a programot kezelni.
Maradok a premiere-nél és az encore dvd-nél. Ugy ahogy ez a kettõ megy.
És közben szép lassan megtanulom az After Effects-et.
Nehéz egy progi az bisztos. Szerintem soha nem tanulja meg az ember a programot kezelni.
Maradok a premiere-nél és az encore dvd-nél. Ugy ahogy ez a kettõ megy.
És közben szép lassan megtanulom az After Effects-et.
Légy kreativ..........
Sajnos nincs!
Nemtudok lemásolni oldalt.
Sony-t vegyél!!!! Jó jó ez nem a reklám helye.
De nekem bejött.
Nemtudok lemásolni oldalt.
Sony-t vegyél!!!! Jó jó ez nem a reklám helye.
De nekem bejött.
Légy kreativ..........
ok, azér kérdeztem a könyveket mert valahogy nem tudsz beskennelni pár oldalt amit érdemes megtanulni? az after effects-bõl. nagyon kéne
Mind a három progi-ról megvan a tankönyvem. Valóban karácsony körül érdemes vásárolni de fõleg utána.Én az extreme digital-nal vettem a kamerát.
www.edigital.hu
Nézd meg!!!!
www.edigital.hu
Nézd meg!!!!
Légy kreativ..........
nem tom még hogy milyet vegyek nincs is sok pénzem karácsonyra meglesz talán a pizz de még nem tom milyet. akkor neked nincs premiere könyved de van after effects megvan nem?
Milyen kamerát szeretnél?
Az adobe támogatja a Sony-t!!!!!
Nekem egy DCR-HC90 van.Majd ha olcsobb lessz a HDV kamera akkor veszek olyant.
Meg nincs is mivel kiirni.
Az adobe támogatja a Sony-t!!!!!
Nekem egy DCR-HC90 van.Majd ha olcsobb lessz a HDV kamera akkor veszek olyant.
Meg nincs is mivel kiirni.
Légy kreativ..........
Igen! Fél év utánjárásra tudtam beszerezni a progit egy Moszkvai ismerõsõmtõl.
Épp néztem 9000Ft a három progis könyv.
Épp néztem 9000Ft a három progis könyv.
Légy kreativ..........
csak most vettem premiere könyvet és enm akaok mégegy könyvet venni. másra gyûjtök. kamerát akarok majd