Adobe After Effects
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nem tudja valaki hogy kell bealitani, vagy milyen expression kell hasznalni egy keyframenek (go to and play) megadni hogy ugorjon egy megadott masik frame-re, es ne kezdje mondjuk az elejerol a lejatszast hanem pl. a 3-ik keyframerol vagy megadott framerol(00010)?
Ezért maradt ott, ami.
Egyébként tényleg nagyon szuper progi, most nézegetem a Total Training-es tutorialokat,és kezdem megérteni a mûködését.Ha egyszer belejön az ember rájön hogy nemis olyan nehéz használni,csak kreativitás kell hozzá.Csak ennyit akartam mondani.
Ja és tudja valaki a megoldást a problémémra?
Köszi.
Ha pl. ráhúzok egy videora egy villámot, vagy olyan kis lézer effektet, lehetséges lenne, hogy mozogjon egy megadott útvonalon? amerre én akarom? Ha igen akkor hogyan? Légyszi írja le valaki! köszi szépen!
̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊
mert ezt a képet a tutorialból szedtem, nekem nincs grid rétegem, azt se tudom hogyan csinljam meg hogy ilnye "összesített" rétegem legyen az úk fülön:S
[O_O] (.)(.)
Valaki segítene?
1. kéne 1 olyan oldal ahol after effects-hez vannak fent magyar könyvek.
2. Ha csinálunk 1 mask-ot, akkor a mask-ot hogyan tudnám képkockánként változtatni?
[O_O] (.)(.)
remélem tud valaki segíteni<#help>#help>
Szóval miért nem látszódik nálam az elõzõ , grid nevezetû fül tartalma az intro/outro masking nevezetû fülön???
Photosoppal én is csodás átmeneteket, árnyékokat, fényeket tudok csinálni. Ez a probléma csak AF-el jön elõ.
viszont ps-ben megnyitottam és rajzoltam mellé egy ugyanilyen szinekbõl állót, és az az volt -lásd kép-
És 8 biten mentettem a képet, szoval itt nem az lesz a baj,hanem valami más, az AE beállításokkal

Valami ilyesmi:

Nem konkrétan 2 szín átmenete sávosodik, hanem minden diffúz felület. Tehát egy szöveg elmosott árnyéka, fényes körvonala, vagy egy felület csillogása. Mondjuk ha csinálnék egy fénykard efektet, az is úgy nézne ki a tv-n, mint egy gagyi 8 bites monitoron. A kard legfényesebb felületétõl a legfénytelenebbig meglehetne számolni az árnyalatokat.
Én egy Matrox RT.X2 szerkesztõkártyával monitorozom tv-re az After Effets 7.0-t, de egyszerûen nem tudok pl. animált fraktálos háttér efektet használni, mert az egymásba átúszó színek sávosan jelennek meg. És az a probléma a kirenderelt videón is megmarad, hiába állítom a rendert 32 bitesre.
Lényegében csak tömör színeket tudok használni. Nem akarom elhinni hogy az AF csak ennyit tud. Mit állítsak be hogy jó legyen, segítsen már valaki!😊
aztán késõbb monjduk meggondolom magam és egy hasonló de másik szöveggel akarom megcsinálni az animációt, hogyan tudom megcsinálni, hogy ugyanazokat a beállításokat használja a másik képnél, mint az elõzõnél?
(mintha ps-ben rétegbeállításokat másolnám majd beilleszteném egy másik rétegre)
remélem érthetõ😊
Hogy lehet lépcsõfokok nélküli színátmenetet csinálni?
Ha egy 4 színû gradienst, vagy fraktált használok, csúnyák lesznek a színátmenetek. Monitoron nem látszik annyira, de tv-n nagyon csúnya. Amúgy tv-re (dvd) készülne egy kis animáció.
Hiába állítok be a projeknek akár 32 bites színmélységet, Linear blendiget, ugyan olyan szar marad.
Viszont elképzelhetõ, hogy ezeket csak CC effekteknél csinálja, mivel azt hiszem, hogy ez egy külsõ plugin.
Próbálj meg olyan effekteket nézni, amik nem CC-sek.
na akkor az a lényeg ha én most akarnék csinálni mundjuk esõt és rádobom a rétegre a rain effectet azt úgy jeleníti meg hogy van egy nagy x a képen aminek dúrva rikító zöld színe van és nem tudom hogy mennyi effect csinálja ezt mert így nem foglakoztam a prógival.
Emiatt gondoltam hogy nem teljes pedig én a 1.2gb-os versiót raktam fel😊 nem todom de ha tudjátok akkor írjatok meg hogy mi a problémára a megoldás mert szeretném használni a programot, de így nem nagyon tudom
1: gépigényes a progi
2: elõbb mindig renderel, aztán játsza le rendes sebességel, de nem az egész anyagot
3: "CseZo: Mondjuk nem full-ba hanem half minõségbe tekinted meg" akkor hamarabb végez a számolgatással és nem fog akadni annyira
4:#1308 albundy "(Hasonló okokból kifolyólag az AE például az mp3-as hangot sem szereti különösebben...)"