Adobe After Effects

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Gladiator
köszi, ez jónak tûnik. és ez amúgy egy külön progi, vagy plug-in?

Basic
Miután ráteszed a box blur effektet, a Blur radius melletti stopperórát kapcsold be. Aztán a videó különbözõ pontjain állíthatod, hogy mennyi legyen a blur radius értéke.

Á, beleõrülök, hogy ennyire béna vagyok, nem tudom megcsinálni. 😊 Hiába állítom be a keyframeket, az egész videón látszik az elmosás. Szvsz azért, mert talán nem azon a layeren csináltam... De már nem tudom hogy kell.
Azt csinálom, hogy beimportálom a fájlt, ráteszem a timeline-ra, majd nyomok egy new/adjustment layert. Ekkor lesz egy teljesen fehér layerem. Ezután a videón kijelölöm azt a pontot, ahol majd az elhomályosítás lesz, berakom a box blur effektet, a keyframeket, de nem mûködik a dolog. 😞 Mit csinálok rosszul? Tudom, hogy azzal a layerrel kéne vmit, de nem tudom mit, az csak egy tök fehér layer... Please help (és thx a türelmet 😊)
Basic
Na már mindegy, átkonvertáltam õket. Ez az FXHome külön program, vagy csak plugin az AE-hez? Mert elég borsos ára van.

Basic
Meg akartam nyitni a digitális fényképezõgépemmel kamerázott videót, de azt az üzenetet kaptam, hogy no such avi compressor. Pedig úgy emlékszem, hogy régen meg tudtam vele nyitni. Megnéztem a videó kódolását: Motion JPEG. Nem lehet nagy tömörítés, mert negyed órányi felvétel 1 gb. Valahogy meg lehet csinálni, hogy meg tudjam nyitni, vagy mindig át kell majd elõtte konvertálnom?

Gigabyte H55M-S2H, Core i3 2,93Ghz, 4GB DDR3 1333Mhz, GT220 1GB DDR3, 500+80GB HDD Nem sok, de egyelőre elég lesz:)

Gladiátornak: ha felmész a www.fxhome.com-ra akkor ott találsz olyan progikat amik ha minden igaz képesek megcsinálni a tûzet és egyéb más dolgot is. Nekem megvan az Effects Lab nevû program de az a baj hogy megnyitom és X idõ után kilép, majd ha visszalépek kiírja hogy a program elavúlt, és töltsem le hozzá a frissítést. (ami persze nem ingyenes)

Gigabyte H55M-S2H, Core i3 2,93Ghz, 4GB DDR3 1333Mhz, GT220 1GB DDR3, 500+80GB HDD Nem sok, de egyelőre elég lesz:)

Helló. Engem az érdekelne, hogy honnan tudnék lézerkardhoz hangokat leszedni. Már találtam egy párat de mivel nem túl változatosak ezért a filmben nagyon egyhangú. Tudna nekem valaki segíteni. Küldjetek egy linket légyszives.

Szvsz meg. De majd újra megpróbálom, csak sajna nincs idõm, majd nyáron jobban bele tudok merülni a program rejtelmeibe.
Örök hiba szokott lenni a kulcskockák megadásánál, hogy elfeledkezik az ember - vegyük most a Positions esetét - a Positions szó elõtt levõ stopperra rákattintani!Ez nálad megtörtént Iam The Ghost?

Csak Nekem az a progi nem mûködik rendesen, eredetiben van az meg (apám megvette), de még külön fizetni kell, hogy vmilyen kódolást betudjon tölteni, tehát a videót sem tudom vele. Ha már itt van az Adobe család, akkor azzal is megtudom csinálni, de köszi a segítséget.
premi topicban írtam a másik filmszerkesztõnek van egy ilyan plugja, azzal meg tudod csinálni minden gond nélkül. 1x kipróbáltam játék szinten, mûködött és szépen letekarította ...

Thx, közben tegnap este Én is vhogy így csináltam, de a keyframekkel nem boldogulok, hiába teszem le az új layer positionját ahová akarom, a blur effekt az egész videóra kihat. Majd megcsinálom akkor simán úgy, hogy a timeline-on összehúzom a méretét és ha több ilyen kell, akkor csinálok még egy layert, csak azért szeretném tudni, hogy mit rontottam el keyframeknél. Thx a segítséget!
Iam The Ghostnak.
Önmagában az eredeti videóval és a box blurral még nem fogod elérni a kívánt eredményt.A megoldás:fogod a videót, amin megtalálható a letakarni kívánt rész --> ráhúz a timeline-ra --> timeline egy üres részén jobb click --> NEW --> ADJUSTMENT LAYER --> létrejön egy üres layer az elsõ videósáv felett, de semmi látható változás --> erre az üres layer-re dobd rá valamelyik blur effektet, és ezt a layert szabadon méretezheted, és akár mozgathatod is az erederi videósáv elõtt.

Vki tudna segíteni, mert tényleg nem értek még a progihoz? 😞 Szal' azt szeretném, hogy van egy videó, annak kijelölöm a sarkát, ahol a logo van és azt elhomályosítom, ezt hogy kell? Mert Én már csináltam mindenféle maszkot, meg Null Object-et meg mittudomén, aztán kijelöltem azt a részt és aztán tettem rá Box Blurt, állítgattam az adatokon, de csak nem sikerült elhomályosítani. 😞 Szal' mit hogy kell? Please, help.
Hát emberek ezt a 3D Invigator plug-in-t nem ajánlom senkinek.Minta nem is az AE-hez fejlesztették volna.Nagyon körülményes a használata.Egyébként nem tudom, hogy hogy vagytok ti vele, de nekem már majd felrobban a fejem a milliom egy fajta plug-in-tõl!Az ember elfingja magát AE-ben, már lassan ahhoz is plug-in kell.
Szép napot!

Gladiator
szerinted mért mondtam, hogy google? Beírod keresõbe és rögtön az elsõ link.

http://www.zaxwerks.com/

vafeN
Azt se tudom hogy melyik cég csinálta😄

[O_O] (.)(.)

Gladiator
a cég oldaláról letölthetsz egy próbeverziót, amit utána vagy megveszel, vagy beírsz egy kódot, azt hátha bejön. Nekem bejött😄
googleben keress ra.

vafeN
albundy, tudsz adni helyet ahonan az letõltehtõ? eddig 5 helyrõl töltötem le de mindegyik hibás volt^^

[O_O] (.)(.)

Plugin kell hozzá (3D Invigorator), és akkor sem mûködik mindig minden rendesen. 😞
Gladiator
na, pont most találtam pár, ebbõl az action movie essentialsból való tutort. lehet ismeritek, de azé beteszem, szerintem jól magyaráznak és az effektek is hasznosak lehetnek.

itten

bcsirke
hát, nekem speciel megvn az Action Movie Essentials -t, ez egy csomag az After Effects-hez, és nagyon sok hasznos effekt van benne, kezdve a torkolattûztõl a vérig. És van pár tûz és füst effekt is. Talán feltudnád használni. Nem ingyenes de asszem fent van torrenten. Sõt, biztos.

Egy rövid kérdés: 3D Studio Max-ból lehetséges valamilyen formán a 3D-s objektumokat beimportálni AE-be?

Gladiator
Van itt olyan valaki, aki ért a tûzzel való effektezéshez? Még annó Combustionban meg tudtam azt csinálni, hogy egy háznak az ablakán jön ki a füst meg a tûz, de most olyan kéne, hogy egy hegyoldalon az erdõ. Van itt olyan aki el tudná magyarázni, esetleg nagyon unalmas perceben megcsinálni?😄

bcsirke
köszi😊

bertino
nekem tetszik 😊
más kérdés, hogy halálra unom személyem szerint a star wars-t és jeleneteit, de ez nem feltétlen a munkára jellemzõ, nekem tényleg tetszik 😊

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

bcsirke
http://bcsirke.uw.hu/fokoff 2.wmv
Itt a címe az elsõ After effects-es filmemnek ha van öt perce valakinek.. Elég bénácsak de büszke vagyok rá. ja, nézd meg a stáblista végét is...<#circling>

bcsirke
köszi

Ehhez elég telepíteni az egyébként is ingyenes Quicktime player-t, az apple.com-on eléred.
bcsirke
két hetes a windowsa, és azt se tudja mia az a codec...

polgi
teleítsd fel a haverod codeceit

bcsirke
szasztok tudja valaki mit tehetnék hogy az after effects-em tudja kezelni a .mov kiterjesztésû videókat? mert nem tudom beimportálni. Az egyik haveromnál be tudja és nekem is nagyon fontos lenne. nem tudtok valamit? Nagyon fontos lenne..
köszi

Thx, ma este kipróbálom, remélem rendesen fog mûködni a program.
Persze, keyframe-ekkel.
Kattints a kiválasztott videóra, és az Effects Control ablakban állíthatsz minden értéken.
Az Effects panelbõl egyszerûen ráhúzod a Blur-t a videóra, és a Blur megjelenik az Effects Control ablakban a Motion és az Opacity alatt.
Legörgeted, és a Blurriness értékét szabályozhatod a stopperrel.
Okés, sry a noob kérdésért, de még nem igen volt idõm próbálgatni a progit, de betudom állítani, hogy mettõl meddig tartson ez a blur és hogy milyen pozicíóban? Mert a logo nem tart végig. Mégegyszer sry.😄
A homályosítás Blur-rel történik.
Pl. Video Effects>Blur & Sharpen>Gaussian Blur. Ez egy jól paraméterezhetõ blur. Próbáld ki!
Vagy ezt megtudnám PremierePro 2.0-ban is? Az jobb lenne, mert Nekem az AE még mindig nem mûködik rendesen...
Hali,
ha van a videón egy logo, akkor azt hogyan tudnám elhomályosítani? Vki letudná írni részletesebben v. tudna adni egy jó tutorialt?
Köszi Albundy, már mûködik is!

A mozgó videó fixálásához találták ki a Motion Tracking-et. (Window>Tracker Controls)
A használata ahhoz túl összetett, hogy itt elmagyarázzam, de két fõ eleme van: a Track Motion, és a Stabilize Motion. Ez utóbbira lesz szükséged.
Keress hozzá egy tutor-t a Net-en.
bcsirke
Sziasztok nincs valakinek ötlete hogy csinálhatnék matrix szerû esõcseppeket? mert ha pl egy külön layernek a maskját mozgatom lassan lefele és mondjuk átlátszóvá teszem és adok neki egy kis wave-et az egyálltalán nem kielégítõ. Az lenne a jó, ha kitudnék jelölni és mozgatni mondjuk egy kis téglalapot amin belül enyhén mindig hullámzik a kép vagy nemtom. van valakinek tippe? köszi

Sziasztok!

Adott egy videóanyag mondjuk egy gólya repülésérõl, mivel rá kell zoomolni nem tudom pontosan követni, ezért ide-oda "mozog" a videón.
Kérdés az lenne, hogy a mozgáskövetõvel ki lehet e vágni egy videó részletet amin folyamatosan a gólya van középen.
Vagyis a mozgáskövetõ kövesse a gólyát és vágja is ki új videóba

Köszi

Köszönöm a segítséget, alakul a dolog, de nem teljesen ilyenre gondoltam.Ez egy kicsit "gagyi" végeredményt ad.A betûknek a "talpát" szeretném egy körívre helyezni, hogy gyönyörû ívesen pördüljenek elõ....mint az Universal Pictures fõcímén. <#vigyor5>

Nézd meg EZT A TUTORIALT, hátha segít!
Sziasztok!
A következõ a dilemmám: adott egy golyóbis, és mögüle egy köríves pályán az elõtértbe fordul egy szöveg.Hogy a fészkes fenébe tudom azt megcsinálni, hogy a szöveg felém forduljon?Egy kör alakú maszkra tettem rá a textet a "Path Options" funkcióval.Ilyen módon fülölnézetbõl tökéletesen illeszkedik a körvonalra, de ha a 3D-s térben elforgatom, akkor a szöveg éle látszik.(illetve nem látszik semmi).Nem tudom, hogy világos volt-e, mellékelek 2 képet.Az elsõn látható, ahogy sikerült, a másodikon pedig, ahogy szeretném!

Köszönöm a segítséget!
Üdv!

bcsirke
Igen igen köszi szépen.
Tényleg ti eléggé vágjátok ezt a vágást, gondolom szoktatok csinálni filmeket. Nincs itt valakinek honlapja ahova fölteszegeti a videóit? kiváncsi lennék

Amikor már megvan nyitva egy composition,akkor lenn ahol dolgozol, ott jobb egérgombbal rákattintasz a "Timeline:comp nevére",majd Composition Settings,és ott találsz egy olyant hogy duration.Itt lehet állítani a composition hosszát.
Remélem ezt kerested😛
bcsirke
fú. nem is tudom hogy magyarázzam el... Alul az a sávam amin látom a videómat (zöld csík), nemtudom mi a neve pontosan, na az nekem csak 6 másodperc hosszú, de a videó amit szerkesztek van vagy fél perc. és ha renderelek csak annyit ment el amennyi látszik a videóból (6s) . Hogy lehet ezt beállítani? egész nap próbálkoztam.. REmélem értetek. köszi

Cycore_FX_1.0.1 ezt honnan tudnám megszerezni? valaki tudja?