3734
Adobe After Effects
  • mpio
    értem,akkor gondolom nagyon benne vagy a témában:D
  • akyyy
    nekem csak az ffshow vagymi van fent. azt viszi AE is. de én maximális minöségű movokkal dolgozok:D
  • Hzsolesz
    Állítólag külön-külön kell feltenni az Xvid ill. DivX kodekeket az a legjobb megoldás, de ez édes kevés szerintem. Én az SLD Codec Pack-re esküszöm, és többen alátámasztották már a tapasztalatom. 5 év alatt semmi bajom nem volt vele.
  • mpio
    és akkor mien kodeket tegyek fel?
  • akyyy
    biztos fent van valami kodek pakk.

azokat meg mindne kodeket törölj le.

vagy a videót pl virtualdubbal csináld meg tömörítetlen formátumba. nagyon sok helyet fog foglalni de legalább működik.
  • mpio
    *mikor
  • mpio
    Sziasztok lehet megkérdezték már csak kicsit idegesítő ,h mikor megnyitom megy minden és mikro videot akarok betölteni nem tölti be vagy ha igen akkor meg 1 fekete semmi és semmit nem tudodk kezdeni vele pedig már elég sok toturialt végig néztem 3-4-et kivülről fújok csak épp az after nem akar működni rendesen:S:(
  • doch
    Igen, az volt a gond. Köszi szépen!
  • Hzsolesz
    Valószínűleg a "Pixel aspect ratio" kapcsoló ki van kapcsolva. Ezt Composition ablak (ahol látod az animációt) alján találhatü kis ikonnal tudod aktiválni.Jobbról a 4.
  • doch
    Lenne egy ujabb problémám.

Kamerával felvett 16:9 képarányú avit, ráhúzom, a "Create a new composition" ikonra, és az új comp-ban furcsa módon valami miatt kicsit osszenyomódik a kép. Pedig a mérete ugyanúgy 720x480 marad.
  • doch
    tényleg erre nem is gondoltam:)
    köszi
  • akyyy
    hm az előbb leirtam, hovalett?:S

jajj rosz topikba irtam bele:D

"hát ha már külön külön forgatnád a betűket, akkor nem ind1 ha minden egyes betűt külön rétegre teszel?

mondjuk egy rétegen beírod a full szöveget, átláthatóság 50%, és új rétegekre minden egyes betűt, amiket a helyükre teszel, és igy jó helyen is vannak lehet forgatni"
  • doch
    Az lenne a kérdésem, hogyan tudom egy text layerben a betűket külön-külön 3d-ben forgatni? (ae7.0)
  • ricsimaster
    http://library.creativecow.net/video-tutorials/adobeaftereffects de csak mert jó kedvem van ;)
  • Balos89
    Csaó Mindenkinek!!!!

Nagyon ürülnék ha valaki segítene nekem! Nagyon érdekel engem az Adobe After effect progi ma szedtem le a pro 3 CS-t ! fura módon nem értek hozzá! :D megkösuzönném azok segítségét akik segítenének nekem az alapokat elsajátítani vagy küldeni,javasolni egy jó linket vagy valami ilyaesmit aminek segítségével tudnék tanulni! Előre is köszönöm a segítséget! [email protected] ha valaki segítene itt a címem
  • akyyy
    for comp layer

ez mirejó?
  • Hzsolesz
    Kijelölöd az összes layert, aztán CTRL+SHIFT+C (pre-compose)-->Move all attributes into new composition.Aztán ezen az újonnan létrejött kompozíción jobb klikk-->Enable time remapping.Két kulcskocka létrejön a timeline elején és végén. CTRL+K (aktuális kompozíció tulajdonságai) és átírod a hosszt 36 sec-re, majd OK. Megfogod az előbb létrehozott 2. kulcskockát és kihúzod a 36. sec-ig. Így kinyújtja az eredeti animációt a 36. sec-ig, tehát belassítja.
  • akyyy
    van egy videóm, amit effekteltem meg minden, kb 20 másodperc hosszú.
    hogyan tudnám lelassítani a felvételt, hogy 36 másodperc hosszú legyen, úgy, hogy lassítva legyenM
  • grizzly21
    mint mondtam nem is rossz:)
    mint ahogy a tegnapi film sem volt az, leszamitva hogy csak az elso reszet adtak le..
    na de ezen beszarsz:
    gskinner webcam fire effect sajnos webcam kell hozza, de iszonyat
  • joebacsi
    egyik első szerencsétlenkedésem :)
    (honlaphoz kellett)
  • WPMaster
    A mozgó tárgyak maskolására visszatérve, pedig léteznek ilyen programok. Persze nem minden esetben működnek jól. Anno a 2d3 nevü cég kísérletezgetett egy PixelDust nevü rotoscoping programmal aminek a teszt verziója egész jó lett aztán a várva várt végleges verzió nem jött. Sőt, immár 3 éve semmit sem tudni, hogy mi lett a sorsa.
  • WPMaster
    Nem nagy cucc ez összeozni, csak úgy mint a videón, külön külön rétegekből megcsinálni a füstöt meg a stb-t. A sima alap particle effektel volt csinálva ezis. Ki kell kísérletezgetni mikor hogy néz ki, ennyi az egész.
  • Kakaduduka
    http://youtube.com/watch?v=24bAqJradMg&feature=related
    ezt láttátok már? nagyon király. ilyet hogyan lehetne összehozni? igazából engem a particle rész, vagyis az a robbanásos rész érdekelne.
  • grizzly21
    nem akarok senkit a bunbe vinni,
    de ez a verzio jonak tunik:
    http://www.mininova.org/get/1220141
    le is jott..bemasolom pl a psunami watert a cs3 pluginek koze, de nem latja..valoszinu regebbi verzio akkor .. kar mert macre nagyon nehez talalni
  • Hzsolesz
    Az más...ilyen felbontással és hosszal simán.
  • grizzly21
    http://torrents.to/search/225/psunami+mac.html
    ami final cut prohoz van az ae hez nem jo ugye?
  • grizzly21
    ja es igen cs3mas aex-et probaltam de azzal problemazott az AE inditasanal.
    ha 7es verzio akkor ide pls: grizzly33 qkac gmail pont com
  • grizzly21
    ha a mac-kel csinalnam gyorsabb lenne de oda nem talaltam meg a pluginokat torrenten..:(
  • grizzly21
    a trapcode megvan, de amit talaltam tutorialt az p. playgroundot hasznal, ezert kellene az.
    Nem tudom maxban mennyire lehet megoldani a loopot, de itt szerintem egyszerubb,
    a gepem pedig egy 4 ev koruli P4 2.4, 1.5gb ram szoval nem egy eromu, de maga amit renderelni kell az 35 kepkocka, es kb 100*50es kep (egy fenti nezetbol van az egesz tavolrol) tehat nehany perc alatt megcsinalja
  • Hzsolesz
    Milyen e-mail-re küldjem?Átküldöm csal az AEX kiterjesztésű fájl-t, amit be kellene másolnod a C:\Program Files\Adobe\Adobe After Effects 7.0\Support Files\Plug-ins\Professional\Professional Effects könyvtárba, ami valószínűleg neked nem létezik. Vagy próbálj meg létrehozni egy ilyen struktúrát, vagy ha így nem megy, akkor másold be a C:\Program Files\Adobe\Adobe After Effects 7.0\Support Files\Plug-ins\Standard\Standard Effects könyvtárba. De gyanítom, hogy egyik verzióval sem fog működni.
    Ha más nincs vedd meg a Trapcode Particular plug-in-jét.
    Nem lenne egyszerűbb egyébként egy szökőkutat mondjuk 3D Max-ban létrehozni?
    És végül hadd kérdezzem már meg, hogy milyen acélos géped van, hogy szökőkút, medence, psunami és még egy kis P.Playground?!...Már csak egy kis Aurora Sky hiányzik a repertoárba!Hogy akarod mindezt lerenderelni?
  • Atika :o)
    Hat nekem cs3 mas afterom van nemtudom hogy abbol jo e lenne neked a plugin es a masik hogy nemtudom meg e van istalja mert nekem ahogy beraktam az ae-t benne volt automatikussan.
  • grizzly21
    jah sajnos nem pro:( valaki el tudna kuldeni csak ezt a plugint? az installt valoszinu letoroltem mar..
    Van benne loop egyebkent (part. playg. ?) egy szokokutat probalok csinalni, a medence mar megvan hozza, egesz aranyos lett psunamival
  • Hzsolesz
    Igen ott is alapból benne van, de ha nem Pro-t használsz, akkor nem vagyok benne biztos, hogy megtalálod.Illetve a videocopilot.net weboldal egyik tutorialjában hallottam, hogy ha nem találsz valamilyen effektet aminek ott kellene lenni, akkor a telepítő CD-ről utólag lehet telepíteni ezeket.De hogy hogyan arról lila fingom sincs.
    Azt nemtudom de ha nem a prof verziod van akkor lehet hogy nincs benne
  • grizzly21
    7ben is?
    igen a simulationban van
  • grizzly21
    a particle playground alap plugin? nem talalom
  • grizzly21
    particle rendszerekkel nagyon maceras loopot csinalni nem?
    pl trapcode
  • Hzsolesz
    Nightwish, miért mondod hogy ki hiszi ezt el?Tök egyszerű dolgokat szeretnének megcsinálni
    Na komolyra fordítva a szót, ha vágáshoz szeretnéd használni a progit, mint a Vegast akkor nem ajánlanám, mert nem vágásra találták ki, és így körülményes. Egyébként a sokat emlegetett videocopilot.net weboldalon alánlom a Basic Tutorialokat ha kezdő vagy.
  • Nightwish006
    Egyébként csak hogy témába illő dologrol is beszéljek (inkább kérdezzek), nemtud valaki valamien oldalt, ahol bőségesen van tutorial AE ről? csmovie készítéshez kellene, a vegast úgy ahogy minimális szinten már sikerült kitapasztalnom, de asszem ezzel jobb dolgokat is lehet csinálni :)) Annyira nagy dolgokat nem akarok, amugyis a letisztult moviek híve vagyok... Szal aki tudna segíteni, annak nagyon megköszönném! ;]