3734
Adobe After Effects
  • medog
    omg, az se nyitja meg :SS mpg 2 es a video formátum
  • akyyy
    virtualdub megnyitja?
  • medog
    még a premiere pro se importálja be a videót :SS : ezt irja : Unsupported format or damage file. :S
  • akyyy
    én spacel szoktam, igaz akkor nincs hang de nem is baj.

meg a minőséget lejebb vinni
  • drob
    not realtime --> nem tudja a gépet valós időben lejátszani az adott jelenetet, mert:
    1: kicsi a géped teljesítménye
    2: ráraktál valamilyen effektet és ami az 1-es pontba van...
    megoldás: előbb renderelni kell, lejátszani, a timeline-on zöld csík lesz. a zöld csík már valós időben nézhető. ara figyelni kell, nem biztos, hogy az egész jelenetet lerenderelni, mert ha túl hosszú, vagy sok effekt van a filmen, akkor csak részleteket tud renderelni és lejátszani valós időben.
  • drob
    basszus, ha nem tudod a választ, legalább másokat ne vezess félre...
  • akyyy
    én tömöritetlen videókkal dolgoznék. hátránya, hogy sok hely kell neki:S

és általába legjobb minőségű mov formátumba szoktak elmenteni, mivel ott nincs képromlás, mégis kevésbé romlik a minőség. biztos van jobb formátum is, de ahoz olyan kodek meg bizbasz kéne, viszont akkor meg nemtudnák lejátszani sorikat,a filmeket:)
  • dakszi
    Hello

CS Source fragmoviet csinálok, de nagyon meggyűlt a bajom az AE-el főleg a trapcode pluginnal így jelenleg a film elkészítéséhez csak Sony Vegas-t használok.
    Ez lényegében nem gond mert jópáran nem szeretik a csicsás (agyoneffektezett) képsorokat, viszont az introba esetleg outroba is de utóbbi még nem biztos, szükségem lenne pár effektre.
    Lényegében effektelt 3ds szövegre lenne szükségem.
    Akinek esetleg van egy kis szabadideje az kérem vegye fel velem a kapcsolatot (de a fórumon is rajta tartom a szemem) és kérem segítsen.
    msn/emil: helllomoto[kukac]hotmail.com
  • nemesadam
    A megoldást az adobe premiere pro ban van deinterlace ezt pipáld ki az exporálásnál ez megoldja a csík probálémát viszont a minőséget én se tudom még rendesen kihozni szóval ha valaki tud adni valami hasznos tanácsot premiere pro és ae rendereléshez azt szivesen fogadom.
  • medog
    Hello!
    Tudnátok mondani 1 megolást erre ? :: Csinálok 1 filmet kamerával, felteszem a gépre, . After effect be nem lehet be importálni mert nem olyan media file amit lejatszana, de ha átkonvertálom akkor vagy rosszabb, vagy becsíkozódik a kép mikor mozog valami. Rengetek konvertáló progit kiprobáltam, mind1ik becsíkozódik, ami meg jó minőségbe konvertálja át azt meg nem importálható after effect-be :SS valami megolást tudtok erre? köszi elörre is!
  • nemesadam
    A klónozás úgy a legegyszerűbb ha egy kamera nézetből veszel úgy meg lehet csinálni így
    a sebeségghez próbáld állítani a frame per second -öt aszem a compositon sentigsnél találod meg.
  • Ettike
    Még egy utolsó kérdés: Ha berakok egy videót, miért nem játsza le rendes sebességgel? (Kiírja hogy not realtime) Miért?
  • Ettike
    Sziasztok!

Én még csak most szereztem meg ezt a programot. Azt szeretném megkérdezni, hogy ezzel lehetséges majd a klónozás? Magyarul meg tudom csinálni a filmbemben azt, hogy a szereplőt megsokszorozom?

Valami használati utasítást hol találok hozzá?
  • akyyy
    köszi mind2tőtöknek
  • Petko
    nem motion blur volt, mert a kamera nem arra mozgott (de ugye én azt a képből nem láttam)
    viszont megcsináltam radiallal ilyen egyszerűen:
    layer ki:

layer be:
  • Hzsolesz
    A Motion Blur-höz ennek semmi köze. Az egyik lehetőség, ha a Frischluft Volumetrics nevű effektét használod (fizetős), a másik effekt az AE-el együtt érkezik, aminek CC Radial Fast Blur a neve.
  • akyyy
    nekem nem sikerült
    ilyennek kéne hogy legyen.
  • Petko
    hogy hogy mozogva? álló motion blurt még nem láttam
  • akyyy
    de ez mozogva is ilyesmi, sőt ,szebb, csak nincs fent most progi amivel megvághatnám:(
  • Petko
    szerintem sima motion blur
  • akyyy
    egyik sorozatban láthatóak néha ilyen elmosodás szerü effektek. épületeknél, bár ennél a jelenetél autókat is mutattak ami elég bonyolultlehet már, mertugye azok még pluszba is mozognak, de az msot lényegtelen.
    engem csak az épület érdekel, hogyan tudok ilyen elmosódást csinálni épületekre?

• kormen
    Itt van némi link a kezdőknek, haladóknak:
    http://www.stevengotz.com (link gyüjtemény minden féle adobe termék témába)
    http://www.motionscript.com (haladóknak egy kis expression és scripting az after effect-hez)
    http://www.adobe.com/designcenter (a gyártó cég tutorial gyüjteménye)
    Ja és az elmaradhatatlan bár meg lett említve a:
    http://www.creativecow.net (de ez a legjobb a forumokon nagyon tudnak)

Meg némi tanács:
    Könyvekbe amikből én kezdtem az a Lynda.com After Effect 6.0 H.O.T.-je volt. Szerintem ez a legjobb és nagyon jók is maradtak.
    De manapság a Focal Press könyvei is nagyon jók főleg a Trish és Chris Meyer által írottak
    -Ezek a legfrissebbek:
    After Effects Apprentice (DV Expert Series)
    Creating Motion Graphics with After Effects: Essential and Advanced Techniques -
    , de egyébként ha a kezedbe is szeretnéd fogni én a Kiskapu kiadótól rendeltem meg és ők egész szociális áron beszerzik.
    Ezeket meg nagyon tudom ajánlani az alapoktól megy egészen az expertig.
    (Ja azt remélem mondanom se kell, hogy English tudás szükséges)
    Creating Motion Graphics with After Effects, Vol. 1: The Essentials (3rd Edition, Version 6.5)
    Creating Motion Graphics with After Effects, Vol. 2: Advanced Techniques (3rd Edition, Version 6.5)

Jó kreatívkodást!
  • drob
    Egy kis maszkolás, saját szerzemény
  • aeuser
    hát nagyon szépen köszi Hzsolesz, maximálisan igazad van, a paragraph panelen volt balra bejelölve és nem középre.
  • Hzsolesz
    Bocsánat...kicsit hosszúra sikerült a hétvégém....szóval NE balra vagy jobbra, hanem középre.
  • Hzsolesz
    Nincs előttem most a könyv, de emlékszem, hogy mit kellene megoldani. Egyyszerűen a szöveghez, hozzáadod a Tracking animációs módosítót, és a Tracking ammountot 0-ról 50 környékére animálod.Arra vigyázz. hogy a Paragraph panelon, de balra vagy jobbra, hanem középre legyen rendezve...azt hiszem itt buktad.
  • akyyy
    hát én próbáltam megszerezni de sehol se tudtam (letölteni), könnyvtárakba se nagyon láttam
  • aeuser
    köszi akyyy, de én voltam a butus, nem kellett volna minden gombot eccerre vadul nyomogatni :-)
    szoval probléma megoldva.
    vagyis az 1ik. jöjjön hát a másik :-)

kinek van meg itten ez a könyv?

mert kéne 1 kis help benne.
    5ik fejezet, 143-144ik oldalon nem ugy alakulnak a dolgok ahogy kéne, pedig olvasni tudok :-)
    a szöveg nálam csak 1 irányba huzodik szét, balrol jobbra.
    de a könyvben a közepéröl balra és jobbra kéne eccerre széthuzodni.
    mit felejtettem el bekapcsolni?

üdv. aeuser
  • akyyy
    én ugy probáéoznék, hogy ráhúzom a hátteret, ami a videó (kompoziciját), arra ráhúzom a szövegnk a hátterlét (kompozíció) aminek átttetszőségét lejjeb veszem, majd erre rámennének a szövegeknek kompozíciói, ahol valami efektelést is teszek rá amivel ilyen gomb elindul balrol jobbra.

• aeuser
    sziasztok, ujra itt, mert tépem a hajam.

http://youtube.com/watch?v=4dr6ZrlSzMQ

valami ilyesmit szeretnék csinálni. a 3d-s rész már kész. most jön a nehezebbje. most éppen a neveknél akadtam meg. jol gondolom hogy mask-al csinálták meg ahogy a nevek bejönnek?
    probáltam, rátettem a névre egy mask-ot, de sehogyse tudom animálni a mask-ot. hol a bibi?
  • ricsimaster
    A motion track vagy h hívják nem jó rá? bár azzal kép kockánkként kéne megcsinálni
  • akyyy
    azt nem tudja valaki lehet e olyat csinálni hogy felveszek egy olyan jelenetet, hogy van egy egyszinű papírlap amit mozgatok, hajlítok, és az AE-val rávarázsolnék egy szöveget, ami úgy mozogna hajolna stb, ahogy azt a zöld lapot mozgatom? és mintha rajta lenne.
  • mpio
    Hzsolesz thx a tippet feltettem hátha mostmár menni fog újra tettem az AE-t is!
  • Hypo #1937
    koszi a helpet utananezek
  • Hzsolesz
    Nem tudom, hogy a CS3-nál van-e ilyen, de CS2-nél ha nem Pro-d volt, akkor azt hiszem, hogy abban nem volt benne. De nézd meg a telepító CD-t, hátha külön fel tudod pakolni.
  • Hypo #1935
    Ahh szoval a sima ae cs3 ban ez nincs benne ? Mert AE 7 esben nem volt ilyen gondom, de most hogy attertem a regebbi tutorialok mind sirnak ezert.
  • ricsimaster
    Van egy úgy nevezett cc pluginok aközött a cc particular world(v playground nem emlékszek) nekem is meg volt csak maga a ae cs3 de abba nem volt aztán megszereztem a adobe master collection vagy mi a neve és abba benne volt
  • Hypo #1933
    Hi all,
    AEcs3 ban a kovetkezo gondom lenne minden tutorialnal a particles -t hianyolja elvileg nem fizetos cucc hanem beepitett, de akkor miert nem latja?
  • mpio
    aham,így sem megy akkor a formátum lessz a hunyó:S
  • mpio
    am THX