Adobe After Effects

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

akyyy
mindenképpen csak egy effektet csinálj amugy ( nem azt mondom hogy pl egy pisztolylövésnél csak a golyót trükköd bele, azt a jelenetet megcsinálhatod, de monjduk több effektet, vagy magát a filmet nem érdemes csak úgy megcsinálni ha elõtte lerenderelted a videót és azt vágod bele😄

amigy király a bullet😄

̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊

2 lehetõség van:
1: dv avi
2: QuickTime
elsõt jobban szereti a premiere

Aha... erre már valahogy én is kezdtem rájönni. 😊 Köszönöm szépen. 😊

Bocsánat, hogy most itt az ostoba kérdéseimmel zaklatok mindenkit, de végre találtam egy helyet, ahol lehet errõl beszélni és mindenki tudja a választ rá, csak én nem. 😛 😊

Még nagyon nem kísérleteztem vele... de akkor ha mondjuk megcsinálom a agyon effektezett jelenetemet, amit bele szeretnék tenni a filmembe, azt akkor elõször lementem Premiere fájlba... és így tovább? Vagy hogyan tudom belevarázsolni?
nincs másnak ilyen problémája, mert nem playt hanem ram previewt kell nyomni (keypad 0)... az egyszer framenként végigrágja és memóriába tölti, utánna meg lejátsza onnan full speedel
ha a (ahogy mások nevezték) zöld kígyó már nem bírja az egészet memórába tölteni, akkor lejebb veheted a compozicós ablak felbontását, illetve amúgy is csak azt a részt kell previewolni amin épp dolgozol (és az nem több néhány mp-nél) arra kell állítani a work areat
Az AE-t levittem a jobbik gépre... egyébként direkt AE 7.0-t szedtem le, hogy passzoljon a "rosszabb" géphez is, de kiakaszt ez a not realtime. Itt is ugyanazt csinálja. Már kerestem a súgóban erre megoldást... de nem nagyon értem. Tényleg másnak nincs ezzel problémája? 😞
igen memória miatt (kevés) nem renderel le csak bizonyos szakaszt...
lehet javítani rajta: a lejátszási minõséget gyengébbre állítod

nemesadam
Ja jó a sony is de ha nem tudsz mpeget betenni premierebe akkor egyszerûen importáld azzal a kameraról akkor biztos hogy bele tudod tenni.

\"Szemed az úton, pedál a padlón...\"

akyyy
ja. virtualdub fökként aviba dolgozik. (sõt tán csak abba😄)

javaslom sony vegas-al megnyitni vagy másik gépen (lehet valmi kodek kéne neki. másik gépen átkonvertálod aviba és csak jó lesz)

Egyébként a Premiere nekem sem igazán, sõt egyáltalán nem fogadja el az mpeg-t, mondjuk lejátsza, csak akadozva. :S
Köszi. Hát lehet vmi ebben a kicsi a gépem teljesítménye szövegben. Egyébként rájöttem, hogy meg kell várni, míg betölt, a baj csak az, hogy tölt, tölt, de aztán mint egy kis kukac húzza maga után... na eztjól elkezdtem, szóval elõlrõl ismét törlõdik a zöld. :S
omg, az se nyitja meg :SS mpg 2 es a video formátum

akyyy
virtualdub megnyitja?

még a premiere pro se importálja be a videót :SS : ezt irja : Unsupported format or damage file. :S

akyyy
én spacel szoktam, igaz akkor nincs hang de nem is baj.

meg a minõséget lejebb vinni

not realtime --> nem tudja a gépet valós idõben lejátszani az adott jelenetet, mert:
1: kicsi a géped teljesítménye
2: ráraktál valamilyen effektet és ami az 1-es pontba van...
megoldás: elõbb renderelni kell, lejátszani, a timeline-on zöld csík lesz. a zöld csík már valós idõben nézhetõ. ara figyelni kell, nem biztos, hogy az egész jelenetet lerenderelni, mert ha túl hosszú, vagy sok effekt van a filmen, akkor csak részleteket tud renderelni és lejátszani valós idõben.

basszus, ha nem tudod a választ, legalább másokat ne vezess félre...

akyyy
én tömöritetlen videókkal dolgoznék. hátránya, hogy sok hely kell neki:S

és általába legjobb minõségû mov formátumba szoktak elmenteni, mivel ott nincs képromlás, mégis kevésbé romlik a minõség. biztos van jobb formátum is, de ahoz olyan kodek meg bizbasz kéne, viszont akkor meg nemtudnák lejátszani sorikat,a filmeket😊

Hello

CS Source fragmoviet csinálok, de nagyon meggyûlt a bajom az AE-el fõleg a trapcode pluginnal így jelenleg a film elkészítéséhez csak Sony Vegas-t használok.
Ez lényegében nem gond mert jópáran nem szeretik a csicsás (agyoneffektezett) képsorokat, viszont az introba esetleg outroba is de utóbbi még nem biztos, szükségem lenne pár effektre.
Lényegében effektelt 3ds szövegre lenne szükségem.
Akinek esetleg van egy kis szabadideje az kérem vegye fel velem a kapcsolatot (de a fórumon is rajta tartom a szemem) és kérem segítsen.
msn/emil: helllomotohotmail.com
nemesadam
A megoldást az adobe premiere pro ban van deinterlace ezt pipáld ki az exporálásnál ez megoldja a csík probálémát viszont a minõséget én se tudom még rendesen kihozni szóval ha valaki tud adni valami hasznos tanácsot premiere pro és ae rendereléshez azt szivesen fogadom.

Hello!
Tudnátok mondani 1 megolást erre ? :: Csinálok 1 filmet kamerával, felteszem a gépre, . After effect be nem lehet be importálni mert nem olyan media file amit lejatszana, de ha átkonvertálom akkor vagy rosszabb, vagy becsíkozódik a kép mikor mozog valami. Rengetek konvertáló progit kiprobáltam, mind1ik becsíkozódik, ami meg jó minõségbe konvertálja át azt meg nem importálható after effect-be :SS valami megolást tudtok erre? köszi elörre is!

nemesadam
A klónozás úgy a legegyszerûbb ha egy kamera nézetbõl veszel úgy meg lehet csinálni így
a sebeségghez próbáld állítani a frame per second -öt aszem a compositon sentigsnél találod meg.

Még egy utolsó kérdés: Ha berakok egy videót, miért nem játsza le rendes sebességgel? (Kiírja hogy not realtime) Miért?
Sziasztok!

Én még csak most szereztem meg ezt a programot. Azt szeretném megkérdezni, hogy ezzel lehetséges majd a klónozás? Magyarul meg tudom csinálni a filmbemben azt, hogy a szereplõt megsokszorozom?

Valami használati utasítást hol találok hozzá?
akyyy
<#taps><#taps>köszi mind2tõtöknek

&#778; &#778;&#778; &#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;

nem motion blur volt, mert a kamera nem arra mozgott (de ugye én azt a képbõl nem láttam)
viszont megcsináltam radiallal ilyen egyszerûen:
layer ki:

layer be:
A Motion Blur-höz ennek semmi köze. Az egyik lehetõség, ha a Frischluft Volumetrics nevû effektét használod (fizetõs), a másik effekt az AE-el együtt érkezik, aminek CC Radial Fast Blur a neve.

akyyy
nekem nem sikerült
ilyennek kéne hogy legyen.

&#778; &#778;&#778; &#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;

hogy hogy mozogva? álló motion blurt még nem láttam
akyyy
de ez mozogva is ilyesmi, sõt ,szebb, csak nincs fent most progi amivel megvághatnám😞

szerintem sima motion blur
akyyy
egyik sorozatban láthatóak néha ilyen elmosodás szerü effektek. épületeknél, bár ennél a jelenetél autókat is mutattak ami elég bonyolultlehet már, mertugye azok még pluszba is mozognak, de az msot lényegtelen.
engem csak az épület érdekel, hogyan tudok ilyen elmosódást csinálni épületekre?

Itt van némi link a kezdõknek, haladóknak:
http://www.stevengotz.com (link gyüjtemény minden féle adobe termék témába)
http://www.motionscript.com (haladóknak egy kis expression és scripting az after effect-hez)
http://www.adobe.com/designcenter (a gyártó cég tutorial gyüjteménye)
Ja és az elmaradhatatlan bár meg lett említve a:
http://www.creativecow.net (de ez a legjobb a forumokon nagyon tudnak)

Meg némi tanács:
Könyvekbe amikbõl én kezdtem az a Lynda.com After Effect 6.0 H.O.T.-je volt. Szerintem ez a legjobb és nagyon jók is maradtak.
De manapság a Focal Press könyvei is nagyon jók fõleg a Trish és Chris Meyer által írottak
-Ezek a legfrissebbek:
After Effects Apprentice (DV Expert Series)
Creating Motion Graphics with After Effects: Essential and Advanced Techniques -
, de egyébként ha a kezedbe is szeretnéd fogni én a Kiskapu kiadótól rendeltem meg és õk egész szociális áron beszerzik.
Ezeket meg nagyon tudom ajánlani az alapoktól megy egészen az expertig.
(Ja azt remélem mondanom se kell, hogy English tudás szükséges)
Creating Motion Graphics with After Effects, Vol. 1: The Essentials (3rd Edition, Version 6.5)
Creating Motion Graphics with After Effects, Vol. 2: Advanced Techniques (3rd Edition, Version 6.5)

Jó kreatívkodást!

hát nagyon szépen köszi Hzsolesz, maximálisan igazad van, a paragraph panelen volt balra bejelölve és nem középre.
Bocsánat...kicsit hosszúra sikerült a hétvégém....szóval NE balra vagy jobbra, hanem középre.

Nincs elõttem most a könyv, de emlékszem, hogy mit kellene megoldani. Egyyszerûen a szöveghez, hozzáadod a Tracking animációs módosítót, és a Tracking ammountot 0-ról 50 környékére animálod.Arra vigyázz. hogy a Paragraph panelon, de balra vagy jobbra, hanem középre legyen rendezve...azt hiszem itt buktad.

akyyy
hát én próbáltam megszerezni de sehol se tudtam (letölteni<#vigyor1>), könnyvtárakba se nagyon láttam

köszi akyyy, de én voltam a butus, nem kellett volna minden gombot eccerre vadul nyomogatni :-)
szoval probléma megoldva.
vagyis az 1ik. jöjjön hát a másik :-)

kinek van meg itten ez a könyv?

mert kéne 1 kis help benne.
5ik fejezet, 143-144ik oldalon nem ugy alakulnak a dolgok ahogy kéne, pedig olvasni tudok :-)
a szöveg nálam csak 1 irányba huzodik szét, balrol jobbra.
de a könyvben a közepéröl balra és jobbra kéne eccerre széthuzodni.
mit felejtettem el bekapcsolni?

üdv. aeuser
akyyy
én ugy probáéoznék, hogy ráhúzom a hátteret, ami a videó (kompoziciját), arra ráhúzom a szövegnk a hátterlét (kompozíció) aminek átttetszõségét lejjeb veszem, majd erre rámennének a szövegeknek kompozíciói, ahol valami efektelést is teszek rá amivel ilyen gomb elindul balrol jobbra.

sziasztok, ujra itt, mert tépem a hajam.

http://youtube.com/watch?v=4dr6ZrlSzMQ

valami ilyesmit szeretnék csinálni. a 3d-s rész már kész. most jön a nehezebbje. most éppen a neveknél akadtam meg. jol gondolom hogy mask-al csinálták meg ahogy a nevek bejönnek?
probáltam, rátettem a névre egy mask-ot, de sehogyse tudom animálni a mask-ot. hol a bibi?
A motion track vagy h hívják nem jó rá? bár azzal kép kockánkként kéne megcsinálni

akyyy
azt nem tudja valaki lehet e olyat csinálni hogy felveszek egy olyan jelenetet, hogy van egy egyszinû papírlap amit mozgatok, hajlítok, és az AE-val rávarázsolnék egy szöveget, ami úgy mozogna hajolna stb, ahogy azt a zöld lapot mozgatom? és mintha rajta lenne.

Hzsolesz thx a tippet feltettem hátha mostmár menni fog újra tettem az AE-t is!
Hypo
koszi a helpet utananezek

Nem tudom, hogy a CS3-nál van-e ilyen, de CS2-nél ha nem Pro-d volt, akkor azt hiszem, hogy abban nem volt benne. De nézd meg a telepító CD-t, hátha külön fel tudod pakolni.

Hypo
Ahh szoval a sima ae cs3 ban ez nincs benne ? Mert AE 7 esben nem volt ilyen gondom, de most hogy attertem a regebbi tutorialok mind sirnak ezert.

Van egy úgy nevezett cc pluginok aközött a cc particular world(v playground nem emlékszek) nekem is meg volt csak maga a ae cs3 de abba nem volt aztán megszereztem a adobe master collection vagy mi a neve és abba benne volt

Hypo
Hi all,
AEcs3 ban a kovetkezo gondom lenne minden tutorialnal a particles -t hianyolja elvileg nem fizetos cucc hanem beepitett, de akkor miert nem latja?

aham,így sem megy akkor a formátum lessz a hunyó:S
am THX