3734
Adobe After Effects
  • sznus
    Csak azért mert pl. a mostani gépemen (1,6 GHz-es proci, 256 MB RAM) örülök ha az AE elindul.
    Mellesleg ez a régi gép is produkált 4-5 fps-t lejátszáskor.
    Ja és nem HD felvételekkel dolgoznék. 720x576 lenne a max.
  • sznus
    Na ne már. Ennyire nagy dolog az a kártya?
    Amúgy is nem csak a saját effektjeit támogtja realtime?
  • Hzsolesz
    Talán egy 8 magos MAC-en...de azon sem biztos.
  • sznus
    Külön kártya (pl. Matrox) nélkül menne a realtime preview a CS4-ben egy agyonefektezett videón, ha erős gép van alatta?
    (Duplamagos Intel procira, 2-4 GB RAM, bika GeForce videókártyára és egy jó gyors SATA II-es vinyóra gondoltam.)
  • Bimblife
    drob! Megtennéd, hogy ezt a "keyframes" dolgot kicsit jobban kifejtenéd? A pre rendernél rámentem a render gombra. Animation-add keyframe és hogyan tovább?
  • Bimblife
    Ezer köszönet!
  • drob
    felső mensürban megtalálod a Composition-t, rákattanva pedig pre-render
    térképet pedig keyframekkel mozgathatod (position)
  • Bimblife
    Nagyon köszönöm! Este megnézem és kipróbálom. A 2.-es pontban leírtakból semmit nem értettem, de így voltam a zoom effektel is és mégis összejött. :) Kiváncsi lennék még valamire, első találkozásom ezzel a programmal abból adódott, hogy szerettem volna egy Indiana Jones map effektet készíteni, ami sikerült is. Adott egy térkép, egy piros vonalka pedig elindul A-pontból B-pontba. Felbuzdúlva sikeremen finomítanám egy kicsit. Arra vonatkozólag lenne valami megoldás, hogy a térkép is mozogjon, ne egy fix valami legyen? A legjobban egy tutorialnak örülnék, de egy részletes leírás is boldoggá tenne. A youtube-on találtam videót róla, de a kivitelezésében nem segített.
  • drob
    1: ha a film lehetővé teszi, akkor pl premierbe fordított lejátszással közeledni fog...
    2: Composition/Pre-Render, majd a progi alján a Render Setting, Output Modules, Output To-kat beállítod (paraméterezed) és render gombra kattintva elkészíti a beállítot fáljt.
  • Bimblife
    Sziasztok! Kezdő vagyok ebben a programban és egy kis technikai segítség kellene. Megcsináltam az Earth zoom effektet a videó alapján, ami legnagyobb meglepetésemre sikerült is! A gondom vele csak annyi, hogy a video távolodik és nem pedig közeledik (épületről indul és végződik az űrben, nem pedig fordítva). Logikus, hogy akkor fordítva állok neki a videónak, de úgy nem akart sikeredni. Ezzel a későbbiekben már nem is akarok kínlódni, inkább rátérnék a kérdés lényegére. Ezt a kész videót, van lehetőségem visszajátszva lejátszani és rögzíteni? Ha igen, hogyan? Előre is köszönöm!
  • Hzsolesz
    Megrajzolod a Pen Tool-al az útvonalat. Aztán kétszer megnyomod az "M"-t, így feljönnek a maszk tulajdonságai. A "Mask Path"-ot kijelölve CTRL-C, aztán állj rá a nyíl hegyének a layerére. Itt nyomj egy "P"-t (position),jelöld ki ezt, és CTRL-V. A nyíl követni fogja az útvoanalat, de nem orientáltan. Ehhez menj a "Layer-->Transform-->Auto Orient"-hez. "Orient along path". Valószínűleg ezután nem fog teljesen a megfelelő irányban állni (de már követi), de ezt korrigálhatod, a nyíl layer rotation tulajdonságával.
  • miatyánk
    Sziasztok!

Útvonalat rajzolok stroke efektel és egy nyíl hegyet szeretnék a haladó vonal elejére biggyeszteni. Jó lenne ha irányban követné a Pen toollal rajzolt görbét.
    Hogy csináljam?
  • drob
    jah, hogy kész anyag..., import premierbe, hang alá, újabb export és kész (dv avira gondolok)
  • Roger6
    :) Nem-nem, ennyire azért nem vagyok kezdő, de tömörítetlen avi-t is szaggatás nélkül játsza a gépem, elég erős Hál' Istennek. Köszönöm, hogy segíteni próbáltatok, azt hiszem másik programmal fogom alákeverni a zenét, és hangeffekteket.

Üdv!
  • Hzsolesz
    Nem véletlenül tömörítetlen AVI-ban mentetted ki? Mert akkor ne csodálkozz, ha szaggat.
  • Roger6
    Köszönöm a választ, de én úgy értettem, hogy a videót már lerendereltem, és .avi formában ott díszeleg már az asztalon. Tehát nem realtime-ban gondoltam, hanem a kész videóban. Esetleg ebben tudsz valami okosat mondani nekem?
  • drob
    nem képes a géped real time-be lejátszani az adott jelenetet
    előbb renderelni kell, egyik megoldás a play gomb, pár sec lejátszás után látni fogod a zöld csíkot, nah azt a részt már szaggatás nélkül is meg tudod tekinteni.
    viszont, ha hangot is szeretnél hallanni, akkor 0-as gombot kell nyomnod, mely szintén rederrel kezdődik és csak utánna játsza le, hallhatod a hangot is
    géped teljesítményétől és a jelentre pakolt effektek függvényében a változik a real-time lejátszhatósági időtartam is
  • Roger6
    Sziasztok!

Lenne egy kis problémám. Szóval készítek egy videót, és ha rárakok bármilyen mp3-at, akkor az akadozik a renderelés után. Tudjátok esetleg, hogy ez mitől lehet?
  • kormen
    Nekem friss avast-om van mégse jelzet be.
    Nem tudtam. :(
  • Hzsolesz
    Ezt örömmel hallom, ugyanis egy időben szinte naponta látogattam ide. Mégis honnan tudod?
  • Kakaduduka
    kormen a 3. oldal vírusos, figyelmeztetek mindenkit ne tekintse meg az oldalt ha csak nincs valami fasza tűzfala és vírusírtója!!
  • Lumpy85
    nagyonszépen köszönöm!!!!!!!!!

:D
  • kormen
    Némelyik további linkgyüjtemény és van olyan ami nem tisztán csak after effectel foglalkozik, de hasznos lehet.
    http://aftereffects.digitalmedianet.com/
    http://www.stevengotz.com ez a link gyüjtemény ezt itt érdemes nagyon végig nézni
    http://www.video-tutes.com/
    http://maltaannon.com/

Tudom hogy már néhányszor irtam, de ez a másik legjobb:
    http://www.creativecow.net

Hasonló általános ez is jó:
    http://creativemac.digitalmedianet.com/

Hát most egyenlőre ennyit találtam.
    Jó tanulást! :D
  • Lumpy85
    Kormen -> esetleg nem tudsz még ilyen after effect tutorialokkal foglalkozó oldalt az fxhome on és a videocopilot-on kívül?

előre is köszönöm
  • kormen
    A kedvenc tutorial között ime ez foglalkozik torkolattűzzel:
    http://www.videocopilot.net/tutorial/simulated_lighting/

A plugin-ek között az fxhome-nak a muzzleplug-ja foglalkozik ilyesmivel és az fxhome.com annak idején nagyon ajánlották példaul a nagyon kedvenc fénykardos effect-jüket.

Ahol pedig effect-eket lehet lelni:
    nle-after-effects-plugins.blogspot.com
  • hitman55
    CSá. Valaki tud olyan oldalt ahol effekteket lehet letölteni pl : torkolattűz stb.
    kösz
  • Forumeur
    Uraim, köszönöm! Működik az átjárás (CS3-ban), az Dynamic Linken keresztül!
  • Hzsolesz
    Hmmm...nálam nem megy úgy.
  • akyyy
    megnéztem, nálam beleteszi mint elmentést, igy akár a megoldásom is jó megoldás. az igaz, hogy belassul tőle nagyon de nem kell hozzá cs4, nekem cs3 van.
  • jozzsi
    sziasztok!

tudnátok e segíteni? a kameramozgást szeretném stabilizálni.lehet e ezt AE-ben?és hogyan?

előre is köszönet.
  • Hzsolesz
    CS3-nál ez nem fog alapból működni. Szükség van rá egy Adobe programra, ami az Adobe Production Studio. CS4-nél viszont már zökkenőmentes az átjárás a két program között.
  • akyyy
    lehet hülye ötlet, de próbáld meg premierbe az aftereffectses ELMENTÉST beletenni, hátha
    (nem megnyinti, hanem beleimportálni, mintha egy videó lenne, ha még átllátszó is, akkor talán jó lesz)
  • Forumeur
    Sziasztok!

Az After Effects-ben elékészített feliratot miképpen tudom ráhelyezni a filmre Premiere-ben? (Van megoldás erre anélkül, hogy a filmet UNCOMPRESSED AVI-ban kellene ide-oda tologatni?)

Előre is köszönöm...
  • kazsmer
    Köszi :)
  • drob
    Mert renderelni kell azt a részt, amit meg szeretnél hallgatni.
    0-ás gomb.
  • kazsmer
    Sziasztok! After effect-el szeretnéd dolgozni de azt nem értem hogy valós időben miért nem játszik hangot? A premier egyből játsza de ez nem. Mi lehet a gond? Köszi :)
  • Lumpy85

akinek ezt írja ki az after effect azoknak a megoldás!!
    "After Effect error: crash occurred while invoking rendering plug in "AE_OpenGL".

megoldás:
    Edit -> Preferences -> Previews és majd OpenGl info gombra katt és texture memory-t feltettem 500 ra alapesetbe 200 volt
    nekem ez segített, ha esetleg másnak nem akkor ki is lehet kapcsolni ugyan itt az opengé-t vagy

http://kb.adobe.com/selfservice/viewContent.do?externalId=kb402244&sliceId=2

itt elég sok mindent sorolnak fel hogy hogyan lehet megcsinálni.

remélem nem baj hogy leírtam hátha valakinek is lesz ilyen gondja
  • drob
    köszi, kipróba majd, most éppen capture megy. :)
  • Hzsolesz
    Először "tint", az biztos, hogy fekete-fehér legyen. Aztán "curves", vagy "levels", esetleg a végén egy kis "glow".
  • drob
    fogfehérítéshez mit tudnátok ajánlani? nem a colgate white-ra gondolok, hanem színkorrekcióra :)