Adobe After Effects
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
amigy király a bullet😄
̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊
1: dv avi
2: QuickTime
elsõt jobban szereti a premiere
Bocsánat, hogy most itt az ostoba kérdéseimmel zaklatok mindenkit, de végre találtam egy helyet, ahol lehet errõl beszélni és mindenki tudja a választ rá, csak én nem. 😛 😊
Még nagyon nem kísérleteztem vele... de akkor ha mondjuk megcsinálom a agyon effektezett jelenetemet, amit bele szeretnék tenni a filmembe, azt akkor elõször lementem Premiere fájlba... és így tovább? Vagy hogyan tudom belevarázsolni?
ha a (ahogy mások nevezték) zöld kígyó már nem bírja az egészet memórába tölteni, akkor lejebb veheted a compozicós ablak felbontását, illetve amúgy is csak azt a részt kell previewolni amin épp dolgozol (és az nem több néhány mp-nél) arra kell állítani a work areat
lehet javítani rajta: a lejátszási minõséget gyengébbre állítod
\"Szemed az úton, pedál a padlón...\"
javaslom sony vegas-al megnyitni vagy másik gépen (lehet valmi kodek kéne neki. másik gépen átkonvertálod aviba és csak jó lesz)
meg a minõséget lejebb vinni
1: kicsi a géped teljesítménye
2: ráraktál valamilyen effektet és ami az 1-es pontba van...
megoldás: elõbb renderelni kell, lejátszani, a timeline-on zöld csík lesz. a zöld csík már valós idõben nézhetõ. ara figyelni kell, nem biztos, hogy az egész jelenetet lerenderelni, mert ha túl hosszú, vagy sok effekt van a filmen, akkor csak részleteket tud renderelni és lejátszani valós idõben.
és általába legjobb minõségû mov formátumba szoktak elmenteni, mivel ott nincs képromlás, mégis kevésbé romlik a minõség. biztos van jobb formátum is, de ahoz olyan kodek meg bizbasz kéne, viszont akkor meg nemtudnák lejátszani sorikat,a filmeket😊
CS Source fragmoviet csinálok, de nagyon meggyûlt a bajom az AE-el fõleg a trapcode pluginnal így jelenleg a film elkészítéséhez csak Sony Vegas-t használok.
Ez lényegében nem gond mert jópáran nem szeretik a csicsás (agyoneffektezett) képsorokat, viszont az introba esetleg outroba is de utóbbi még nem biztos, szükségem lenne pár effektre.
Lényegében effektelt 3ds szövegre lenne szükségem.
Akinek esetleg van egy kis szabadideje az kérem vegye fel velem a kapcsolatot (de a fórumon is rajta tartom a szemem) és kérem segítsen.
msn/emil: helllomoto
Tudnátok mondani 1 megolást erre ? :: Csinálok 1 filmet kamerával, felteszem a gépre, . After effect be nem lehet be importálni mert nem olyan media file amit lejatszana, de ha átkonvertálom akkor vagy rosszabb, vagy becsíkozódik a kép mikor mozog valami. Rengetek konvertáló progit kiprobáltam, mind1ik becsíkozódik, ami meg jó minõségbe konvertálja át azt meg nem importálható after effect-be :SS valami megolást tudtok erre? köszi elörre is!
a sebeségghez próbáld állítani a frame per second -öt aszem a compositon sentigsnél találod meg.
Én még csak most szereztem meg ezt a programot. Azt szeretném megkérdezni, hogy ezzel lehetséges majd a klónozás? Magyarul meg tudom csinálni a filmbemben azt, hogy a szereplõt megsokszorozom?
Valami használati utasítást hol találok hozzá?
viszont megcsináltam radiallal ilyen egyszerûen:
layer ki:
layer be:

ilyennek kéne hogy legyen.
engem csak az épület érdekel, hogyan tudok ilyen elmosódást csinálni épületekre?
http://www.stevengotz.com (link gyüjtemény minden féle adobe termék témába)
http://www.motionscript.com (haladóknak egy kis expression és scripting az after effect-hez)
http://www.adobe.com/designcenter (a gyártó cég tutorial gyüjteménye)
Ja és az elmaradhatatlan bár meg lett említve a:
http://www.creativecow.net (de ez a legjobb a forumokon nagyon tudnak)
Meg némi tanács:
Könyvekbe amikbõl én kezdtem az a Lynda.com After Effect 6.0 H.O.T.-je volt. Szerintem ez a legjobb és nagyon jók is maradtak.
De manapság a Focal Press könyvei is nagyon jók fõleg a Trish és Chris Meyer által írottak
-Ezek a legfrissebbek:
After Effects Apprentice (DV Expert Series)
Creating Motion Graphics with After Effects: Essential and Advanced Techniques -
, de egyébként ha a kezedbe is szeretnéd fogni én a Kiskapu kiadótól rendeltem meg és õk egész szociális áron beszerzik.
Ezeket meg nagyon tudom ajánlani az alapoktól megy egészen az expertig.
(Ja azt remélem mondanom se kell, hogy English tudás szükséges)
Creating Motion Graphics with After Effects, Vol. 1: The Essentials (3rd Edition, Version 6.5)
Creating Motion Graphics with After Effects, Vol. 2: Advanced Techniques (3rd Edition, Version 6.5)
Jó kreatívkodást!
szoval probléma megoldva.
vagyis az 1ik. jöjjön hát a másik :-)
kinek van meg itten ez a könyv?
mert kéne 1 kis help benne.
5ik fejezet, 143-144ik oldalon nem ugy alakulnak a dolgok ahogy kéne, pedig olvasni tudok :-)
a szöveg nálam csak 1 irányba huzodik szét, balrol jobbra.
de a könyvben a közepéröl balra és jobbra kéne eccerre széthuzodni.
mit felejtettem el bekapcsolni?
üdv. aeuser
http://youtube.com/watch?v=4dr6ZrlSzMQ
valami ilyesmit szeretnék csinálni. a 3d-s rész már kész. most jön a nehezebbje. most éppen a neveknél akadtam meg. jol gondolom hogy mask-al csinálták meg ahogy a nevek bejönnek?
probáltam, rátettem a névre egy mask-ot, de sehogyse tudom animálni a mask-ot. hol a bibi?
AEcs3 ban a kovetkezo gondom lenne minden tutorialnal a particles -t hianyolja elvileg nem fizetos cucc hanem beepitett, de akkor miert nem latja?