3734
Adobe After Effects
  • akyyy
    hát én úgy csinálnám, egy kompozicióba felirom szöveget, monjduk 10 másodpercig folyamatosan mozogjon, a felső balra az alsó jobbra.

majd a fő kompozicióra ráhuzom ezt a kompoziciót amin a szöveg van, és maszkolással elrejtem, és gyorsan, fokozatosan, átmenettel megjelenítettem.(de az is lehet elég egy sima opacyti, sajna youtubon nem igazán lehet látni mert elég gyorsan megjelenik.)
  • drob
    Ezt a fajta szöveg megjelenítést (0:8, 0:10 sec) hogyan tudnám megoldani?
  • MarcEsz
    nekem már pár hónapja megvan a CS4, nemrossz, bár voltak néha OpenGL-es problémák, munka közben kiírta hogy OpenGL occured error és kilépett. Kíváncsi vagyok nektek lesz e ilyen.
  • elijahwood
    Hali!
    Lightsaber nevű lézerkardot hol tudnám szerezni ami a tutorialon van?Mert amit én csinálok nem az igazi mint a star warsban. Ki tudná segiteni?
  • ultrapulse
    Értem :D
    Én most szedem a CS4-et, anno CS3-al akartam vergődni egy kicsit, de sajna nem tudtam telepíteni. Full kezdő vagyok, max a videovágáshoz értek vmennyire :)
  • sznus
    A napokban tettem fel. Még nem sokat tudok róla mondani, csak pár órája próbálgatom a programot. Beszereztem egy rakat tutorial-t, meg 1-2 jó plugin-t. Egyelőre azokat nézegetem. Zseniális, hogy pár kattintásból mit ki nem lehet hozni ezzel a programmal.
  • ultrapulse
    Üdv ! Próbálta már innen vki a CS4et ?
    Ha igen, mi a vélemény róla ?
  • Hzsolesz
    Ott a videókariddal akad vakamiért össze. Mi van ha letiltod az Open GL-t?
  • MarcEsz
    Sziasztok! Én használom az AE CS4-et egy nem olyan szar pc-n és mégis elég sűrűn kifagy főleg exportálásnál, de van hogy simán munka közben beszól hogy az OpenGL szarik rám és menthetek egyet, de mivel nem tudok kattintani csak az OK-ra ezért gyakorlatilag menteni sem tudok. Másnak is akad ilyen problémája esteleg? Mi lehet a gond? előre is köszi válaszokat!
  • kormen
    Aki scriptelésre adja a fejét annak itt egy kötelező olvasmány:
    www.adobe.com/products/aftereffects/pdfs/aftereffectscs3_scripting_guide.pdf

Szerintem elég jó dolgok vannak benne.

Jó alkotást!
  • grizzly21
    hat ahogy gondolod, en is sokat gondolkoztam mielott mac-et vettem, mert tenyleg dragabb, foleg itthon, de az egyik legjobb dontes volt amit meghoztam, azota se volt szo se virusrol, fagyasokrol, ujrainstallrol, es eleg gyorsan porog annak ellenere, hogy laptop.
  • Hzsolesz
    Közben már nem aktuális a kérdésem, mert lebeszéltek mások (és saját magam is), hogy érdemes lenne-e beruházni egy IMac-be. Csak arra lettem volna egyébként kíváncsi, hogy egy ugyanolyan hardverrel rendelkező PC és MAC között hatalmas teljesítménybeli különbség van-e AE használat közben?Aztán közben feévilágosítottak, hogy nem feltétlenül. Illetve annyi biztosan nem, mint amennyi az árkülönbség a két gép között.
  • grizzly21
    en eleg ritkan de igen
  • Hzsolesz
    Használ valaki AE-t MAC-en?
  • Hzsolesz
    Köszönjük...tényleg ígéretesnek tűnik!
  • kormen
    Link ajánló: http://aetuts.com

A psdtuts.com egyik legfiatalabb oldala nagyon jó tutorialok vannak már most rajta, és ha olyan jó mint a Photoshoppos oldaluk akkor merem mindenkinek ajánlani.

Jó alkotást mindenkinek!
  • Hzsolesz
    Ha a merevlemez cache-t is engedélyezed, akkor is?
  • tsarffi
    Amikor fájlba renderelek 720p-s vidit. Azt írja h Memory Cache opciókat állítsam de hiába állítom a ram kihasználtságot mindig lefagy.:S
  • Hzsolesz
    0-ás gombos renderelésnél fagy meg vagy amikor fájlba rendereled?
  • tsarffi
    Nem tudjátok miért fagy be nekem mindig renderelésnél? 2giga ddr2ramom van. Mindig ugyan ott fagy meg.
  • ricsimaster
    Szerintem bőven elég egy jó font egy kis 3d-s beütés egy 3d-s árnyék és tök jól néz ki :D mondjuk úgy megcsinálva, hogy egy felhőkarcoló tetején...
  • Gerygrey
    Mit értesz az alatt, hogy "jó"? Ez így elég tág fogalom :)
  • davec007
    Sziasztok, szeretnék segítséget kérni, nem tudok hogy tudok jó texteket csinálni aae-ben valaki vegyen fel msn-re és segítsen légyszíves:D [email protected] köszi
  • berlinboy6329
    Hülye edithiány:pedig miindig beirom a serialt.
  • berlinboy6329
    Rosszul tört plugin?:O

Monddjuk mindig kéri a searial.VAn mikor a köv. indításnál,van mikor a kövX.nél.Aenél meg csak 1 dll van törve.
  • Hzsolesz
    Próbáld meg ugyanazt a Particular plug-int feltelepíteni egy másik verziójú AE-re. Ha akkor is eltűnik, akkor a plug-in van rosszul megtörve, ha nem, akkor a crackelt AE-el van a bibi.
  • berlinboy6329
    Hi all!

Mitől van az,hogy mior a Trapcode Particulart használom,akkor mondjuk ha forgatom a kamerát,szint állitok v akármi,az Xedik parancs után a részecskék eltűnnek maguktól.Tutorial alapján csinálgatok vmit szal nem értek hozzá.Először szépen megcsináltam a vonalakat,mozgatom oda a kamerát,keresem a jó beállítást,aztán a 3-4. mozgatásra a kör alakú girbe kurva vonalakbólegy 3centis csik maradt.2 réteget használtam,mind2 összement.
  • haki92
    én az összes ilyent átnéztem...de talán akyyy írta régeben h van hozzá magyar könyv ha hnap nem ír senki felkeresem.
  • kormen
    A szofver.hu honlapján néz körül, de szerintem nem sok esélyed van. Nagyon le vannak maradva a magyar nyelvű könyvekkel szerintem még mindig a 6.5-ösné tartanak legalábbis aminek magyar nyelvű könyve van.
    Merülj egy kicsit az angol nyelvbe vagy a másik a német nyelvbe, mert ilyen nyelven könnyebben beszerezhetők az AE-s könyvek.

Egyébként hajrá! :D
  • haki92
    hi nekem kéne magyar nyelvű könyv AE CS3-hoz...de az istenért sem találok pls help me!!!!!!!4négy
  • sznus
    Tyű, ez így nagyon tré akkor. :-/
    Videókártyának a tv-kimenetével ki lehet varázsolni tv-re a teljes képernyős videó képét?
  • ulzana
    Sziasztok !
    Most ismerkedek a programmal.
    Az érdekelne hogy milyen gép igénye van, és mi lehet az oka hogy nincs hang, teljesen mindegy milyen kiterjesztésű audio fájlt teszek bele, néma.
    Előre is köszi...
  • drob
    alap 6.5 jár hozzá. videó előnézeti kép, vagy nevezzük úgy, hogy amit szerkesztel (mint premibe) azt nem látod pl tv-n, mert nem tudja kiküldeni. ezt értem az egyik "nem támogatja"-nak, másik pedig, hogy a matroxos dolgokat sem jeleníti meg az after. már a 6.5 pro-ban sem, ettől felfelé pedig szintén kár próbálkozni, mert nem fogják egymást látni sajna.
  • sznus
    Ufsz. Ezt nem tudtam. Majd élesben kiderül, hogy ér e valami pluszt.
    Elvileg 6.5-ös AE jár a X100-ashoz, meg 1.5-ös Premiere Pro. De ettől függetlenül lehet, hogy az újabb AE-ben nem sokat ér már a kártya. Mit értesz pontosan nem támogatás alatt? Remélem csak annyit, hogy renderelni kell, nem pedig azt, hogy pl. a video out se működik a breakout box-on. Milyen AE van fennt a gépeden? És milyen Matrox kártyát használsz, ha használsz? Gondolom, hogy van valamilyen, másképp nem lennél biztos abban, hogy az új AE nem támogatja! :)
    Amúgy amit 2-vel előbb írtál nagyon igaz. Van 1-2 effekt (leginkább a kártya saját effektjei) amit nem kell renderelni. És ezzel bizony ha 5 percet ha 2-őt de valamennyit meg lehet takarítani. Én tudom jól, hiszen dolgoztam szoros határidőre nem keveset! Épp sikerült az export, aztán ment is adásba az anyag.
  • drob
    matrox rtx100 csak 6.0-ig támogatja az aftert (ha jól emlékszek)
  • drob
    nem kell "óriás filmstúdió" ahoz, hogy real time kártyát használj, használhass, elég ha vállakozás szinten foglalkozol a videózással
    egyáltalán dolgoztál már olyan gépen amiben van valami ilyesmi cucc?
    feltételezem, h nem, mert ha igen, akkor nem csodálkoznál egy harderes gyorsítón ennyire. :)
    kicsit off, de témához kapcsolódik (jelenlegi afterem nem támogatja a matrox), vegyünk alapul premierben egy 10 perces jelenetet. ferde volt a kamera, kicsit forgatni kell, elég 1°-ot (példa), alap premi mit csinál? egyből piros csík, min. 5 perc míg renderel... matrox-os gép mit csinál? nem renderel, mert megcsinálta már akkor, "mikor kitaláltad fejbe, h forgatni szeretnél"
    jó, mondod most, h 5 perc nem nagy dolog, de mikor órákat kell eltöltened ilyen apróságok miatt, akkor már megérted a dolog lényegét...
    és akkor még nem is beszéltem színkorrekcióról, vagy hasonló "apróságokról" amivel nem 5 percet matatna el az alap gép, jóprá kv szünet mellett ami esetleg délutáni szieszta is lehet egy nagyobb projekt esetében, kártyával pedig dolgozol tovább és nincs kv szünet
    1 szónak is 100 a vége, érdemes kipróbálnod egy hardveres gépet :)
  • Petko
    és mégis mi az isten adhat okot arra hogy valaki real time previewban dolgozzon? (feltéve hogy nem egy óriás filmstúdiónál dolgozik, de szerintem ott se real time-ot használnak)
  • sznus
    OK. Köszi a választ!
    Mindenesetre lesz a géphez Matrox X100-as kártya is (ha ad plusz sebességet, ha nem).
  • Hzsolesz
    Akár hogy is szeretnéd, speckó kártya nélkül nem fogod tudni kikerülni. (Azt viszont én nem tudom, hogy kártyával mennyire lehet ezeket meggyorsítani). A gépnek muszáj leszámolnia az effekteket...lehet, hogy 5 fps-el, lehet, hogy 22 fps-el, de le kell számolnia.
  • sznus
    6.5-ös és 7.0-ás AE-t tettem fel. Azok produkáltak ilyen eredményt.
    (Grrr. Nem igaz, hogy nem lehet saját hozzászólást szerkeszteni. Legalább addig lehessen amíg nem válaszolt rá senki...)