3734
Adobe After Effects
  • sznus
    Feltöltöttem Neked. INNEN le tudod tölteni! ;) Azért nem írtam hamarabb, mert azt hittem, hogy drob már elküldte neked személyesen. Remélem neki nem jelent gondot, hogy feltettem.
  • PunkZoli
    hi, nekem valami avi, mp4 hiba teszter progi kéne, ami lellenőrzi, hogy nem sérült e a file! Régen volt egy mp4 teszterem, de már nem emlékszem.

előre is köszi
  • PrisonMan
    Valaki plz
  • berlinboy6329
    Hali all!

Hogy lehet azt beállitani,h ha egy videóra alkalmazok egy effektet,akkor akkor és addig jelenjen meg ameddig akarom?
  • PrisonMan
    Szia! Ezt a projekt fájlt velem is meg tudnád osztani? Nagyon érdekelne ez a fajta felirat. :)
  • Basic
    Hosszas keresgélés után egy angol fórumon találtam megoldást, ami működött is. A preview beállításainál le kell tiltani az opengl-t.
  • Basic
    Sziasztok! Kisebb gondokkal működik az AE a Vistát futtató gépemen. Pl. csak írok egy sima szöveget, majd ezt el szeretném helyezni a kép egy másik részén. Ugye megfogom a move toollal és arrébhúzom, csak az a probléma, hogy megfogom, húzom az egeret, de nem látom, ahogy mozgatom, csak amikor elengedem az egérgombot, akkor odaugrik a helyére. És mindennél ez van, átméretezésnél, kamera forgatásánál, és így nagyon nehézkes, és időigényes a dolgok normális beállítása. Az öregebb, gyengébb teljesítményű Xp-t futtató gépemen rendben megy minden.
    Ha vki esetleg ismer megoldást erre, ami nem az oprendszercsere, az kérem ossza meg velem.
  • berlinboy6329
    Thx.Full hülye vagyok AEhez,szal ha sokszor kérdezek alap dolgokat,akkor az azért van.

Itt van egy:videocopiloton találtam virtual 3d photo tutorialt,az majd kell.VAn egy ember,meg egy erdőszerű hattér mögötte és külön-külön mozognak mikor odébbmegy a kamera.Na a lényeg az, hogy hogy lehet a kameramozgást "instantra"csinálni?Szal nem szépen Xből Yra oda megy a kamera,hanem hirtelen odaugrik.Kicsit majd a zenére akarom illeszteni a moviet amit majd csinálok.
  • Hzsolesz
    Ugyanúgy kell lyukasztani, mint a green vagy bluebox felvételeket. Effects-->Keying alatt találsz a lyukasztáshoz effekteket.
  • berlinboy6329
    Akkor a puskával rohangászósat hogy lehet megcsinálni, ha adott az egyszinű háttér?framenként kell kivágni,v hogy?
  • akyyy
    jah, hogy azt mondod. szerintem valami modellező progival.
  • berlinboy6329
    Ja fehér tényleg.És ja,az égre nézett,de az miért számit,ha egyszer oldalról lett felvéve?
  • akyyy
    hát nemtudom, lehet pályaszerkesztővel csináltak egy üres pályát, vagy egy olyat, amin van egy egyszinű, kék fal, és úgy.

esetleg felnézett az égre a játékos:D

de nálam fehér háttér előtt fut.:S
  • berlinboy6329
    Hali all!

Lenne egy kérdésem:hogy lehet olyat csinélni,mint ami ebben a videóban van?az introra lennék kiváncsi,ott is arra,hogy hogy lehet olyat,hogy a csávó fekete háttré előtt fut,de rendesen ugy mint ahogy a játékban meg van animálva,csak ki lett vágava.Meg előtte mikor a távcsöves puskával szaladgál.
  • Balinti
    Nagy nagy köszönet nektek srácok, felnyomtam a Cycore FX pluginokat minden klassz, müködik.
  • Balinti
    Nekedis kösz Hzsolesz nagy segitséget nyújtottál ezzel.
  • Balinti
    Köszi tesó a segitséget.
  • twine
    Köszönöm a segítségeket!
    Hzsolesz:köszi, utánna nézek majd ennek a plug-in-nek!
    ricsimaster: köszönöm neked is...premiere-el pár éve már melózgatok,,azzal szerencsére nincs gond... ;)
    Viszont lehet most fogtok elküldeni a ..csába...de igérem utolsó ilyen kérdés lesz:
    Memory&cache:
    itt "gyárilag" ilyen beállitások voltak
    Maximum Memory usage: 120%= 2,0Gb
    image cache
    Mamximum RAM Cache Size 60%=2,0Gb
    Disk Cache size nem volt engedélyezve..ott csináltam egy mappát, majd adtam neki 8 gigát,,had tekerje a HDD-t ha akarja...
    Viszont az előzőek nem tiszták számomra...a 2,0Gb fölé sehogyan sem tudok menni...ugy tudom ez van 32bit alatt... ennyit tud csak kiosztani egy programnak az op. de akkor WTF. ez a 120% ? Maximum RAm cache size-t is 100%-ra állitottam...ha ez azt jelenti ennyit tud csak kiosztani a proginak..akkor biztosan nem fog összeroppani az op. :D
    szóval ezek a %-ok nem tiszták számomra...ha ezt leirjátok,,hogyan érdemes belőni,és miért úgy(hogy tudjam is mit miért csináltam) igérem egy időre csendben maradok,,és legközelebb valóban szakmaival jövök :)
    köszönöm
    üdv
    twine
  • Hzsolesz
    Létezik még egy Nucleo Pro nevű spéci plug-in direkt AE-het kifejlesztve, ami állítólag a renderelést optimalizálja, gyorsítja, főként többmagos rendszereken. Illetve lehetőséget nyújt, hogy amíg a program renderel, addig te tovább dolgozhass. Én egy DualCore-os gépen próbáltam CS2-n, de nem vettem észre olyan észbontó gyorsulást.
  • ricsimaster
    Affter Effects-be nem hiszem, hogy 30mp-1p-nél hosszabb videót fogsz effectelni, ha már AE-zel tanuld mellé a premiere-t is, illetve egy 10%-nyi ramot mindig hagyj a memory-nak. A ram-nak csak visszajátszásnál van jelentősége... hiába tudod visszajátszani, ha a az ami betölti ram-ba az lassú(bár nálad ez is kizárva :) )
  • kormen
    Sziasztok!

Újabb helyet találtam ami egy tutorial gyüjtemény én úgy vettem észre, hogy egész jól frissít és az ismert és kevésbé ismert tutorial oldalakról gyüjti össze a legfrissebb tutorialokat.
    így lényegébe csak ezt kell megjegyezni és egész sok helyről össze lehet gyüjteni a tut-okat.

http://visualfxtuts.com
  • twine
    Szia!
    Hálásan köszönöm a hozzászólást, segítséget...
    Persze nem akarok álszentnek sem tünni,,,tudom aránylag erős gépen dolgozom, de komolyan gondoltam amit irtam...Ediusban pld. ha az Xplode áttünéseket használom, a real kimenet full minőségben kijátszásnál meg tud akadni négy magon is sajnos :( ahoz van egy jó kis "patch" vagy plug-in,,(nem is tudom minek nevezzem) amit ha bemásolok az adott helyre, kihasználja a GPU-t, és nem lesz szinte szükség render-re, mert full élsimitással render nélkül csinálja meg egyből a leg zúzósabb áttünéseket is...
    OpenGL, felismeri a frissités után az AE-ben a VGA-t, de hát,,,azért azt látom hogy akadnak az anyagok..(persze ez adódhat a hozzá NEM értésemből is, és lehet hogy nem "szakszerüen" használtam a progit:) )
    "Memory" beállitást nem lehet "elrontani"? azaz ha kitolom teljesen amig lehet, nem roggyan meg a Windows, vagy ilyesmi? Még egy,,,azon változtatni, hogy még több anyagot tudjon lejátszani, 64-bites op. 8 giga rammal,,,,gondolom segítene....ki is tudja használni az AE. ezt hatásosan?
    Nem akarok "gigantománnak" tünni,,csak ismerem magam, és tudom hogy jobban szeretem a "csiribiri", efektezést, mint az órás, másfeles anyagok vágását, vágóképezését...unalmas,,,ha pedig sikerül rátalálni igazán az AE-re, akkor jó lenne tudni mik a lehetőségek vas szinten...(mert ugye ez erőssen pénztárca függő)..köszönöm a türelmet a hosszúra nyult hozzászólásomhoz...
    üdv
    Twine
  • Hzsolesz
    Ugye most ezt viccnek szántad, hogy egy négymagos gép "karcsú"?Mit szeretnél, egy 8 magos MAC-et?!
    Nagyon sok beállítanivalód nincs, az Edit-->Preferences-nél engedélyezd az OpenGL-t (alapból így van), illetve a Memory-nál tudod a memória felhasználhatóságát még feljebb tolni. Ha pedig nagyon bonyolult a kompozíciód, akkor nincs mese, szerkesztés közben a Resolution-t lejjebb kell venni.
  • Hzsolesz
    Pontosítanék ricsimaster hozzászólásán: Cycore FX az effektcsomag neve. Állítólag, ha nem telepől fel, akkor megtalálod a telepítő lemezen.
    http://kb.adobe.com/selfservice/viewContent.do?externalId=332896
    Persze attól is függ, hogy benne van-e, hogy Professional verziót raksz fel, avagy sem.
  • ricsimaster
    Azt hiszem ez lesz az: Cycore
  • ricsimaster
    Azt hiszem a Cyxlones vagy mi a plugin neve amiben benne van, egyébként, ha master collection-t raksz fel, abban alapból benne van...
  • twine
    Elnézést....CS3-at "használok"....ez lemaradt...
  • twine
    Sziasztok!

Eddig Premiere-ben, és Edius-ban dolgoztam, illetve némi Photoshop is szükséges volt...
    After effects-ben viszont csak "apróságokat" műveltem, azt is csak próbálkozás szinten...Mostanában szeretnék kicsit jobban elmélyülni benne, de az első és legfontosabb számomra amiben a segitségeteket kérném a beállítása:
    A gépem adatai azt hiszem az aláírásomban....ehez mérten ha tudnátok segíteni hogyan lehet,és mennyi memóriát legtöbbet megcimeztetni vele, hogy minnél rugalmasabban tudjak "dolgozni", és ne azzal kelljen sz@rakodnom, hogy mi akad és miért...tudom, nagyon karcsú a gép az akadásmentes melóhoz, de... szóval hogyan tudnám a legjobb eredményt elérni?
    Köszönettel
    Üdv
    Twine
  • Balinti
    Sziasztok.
    Légyszi a CC Particle World plugin-t szeretném megszerezni valahogy,de nem találom a neten :(. Ha valakinek volna talán egy ötlete, hogy honnan tudnám letölteni azt nagyon szépen megköszönném. CS4-t használok abszolút kezdő.
  • sznus
    OK. Akkor C4 gond nélkül benyeli majd! :) Csak még telepíthetem fel! :D

kormen: Köszi a linkekeket, én speciel ezeket még nem ismertem. ;)
  • drob
    elfelejtettem írni, 7.0-as verzió...
  • kormen
    Sziasztok!

Találtam újabb adag linket tutorial-októl kezdve mindenféle resource file az After Effect-hez:
    Aki ismerte ezeket annak bocsi.

http://aestuff.myleniumstuff.de
    http://www.forgingfire.com/site/home/
    http://www.graymachine.com/v3/tutorials.html
    http://provideocoalition.com/
  • sznus
    1000 köszönetem. Megkaptam! Reinstall után majd este megnézem! ;)
  • drob
    Elméletileg privátba csatolva (60Kb). Csak egy próba még, nem az igazi...
  • sznus
    Project file-t nem tudsz valahova feltölteni? Érdekelne a cucc. Köszi!
  • drob
    jó ez így most. felíratozni kellenne pár snittet és erre az NFS megoldásra gondoltam. köszi
  • kormen
    A Hzsolesz megoldásához annyit füznék hozzá, hogyha az a vonal nem egyenes hanem mondjuk ív van benne akkor maszk vonalakat kellenne használni illetve a stroke effectet ami rajzolja a vonalat ezze egy kicsit izgalmassá tehető a dolog, illetve a feliratot tartalmazó layert 3D-s layerré tenni és megváltoztatni az orientation-ját ezzel is fel lehet dobni a dolgokat.
  • drob
    sikerült megoldani, köszi
  • Hzsolesz
    Nem egy nagy durranás...
    Vonal: új Solid majd erre rajzolsz egy keskeny négyzetet a négyzetes maszk segítségével. (egy kis horizontális featherrel) Mask shapre dobsz egy kulcskockát mondjuk 1 sec-re, aztán vissza 0-ra, és CTRL+SHIFT-el a maszkot összenyomod, majd egy kis Easy Ease.
    Szöveg: a szöveg mozgatásához gondolom nem kell segítség. Szóval leutánzod a mozgást (3 kulcskockából oldható meg, mert van benne egy kis "kilengés").A lényeg a mozgásban, hogy a fenti szöveg ugye a vonal alól induljon. Létrehozol egy új solidot, erre rádobsz egy négyzetes maszkot, aminek az alja a vonal lesz. Tehát úgy formázd, hogy csak azt a felületet reprezentálja, amin belül a textet látni szeretnéd mozgás közben. Miután kész vagy, ez a layered a szöveg layer felett legyen, és a szöveg Track Matte módját Alpha Mattera állítod. Ennyi...
  • akyyy
    áh, megvan, a szöveg kiemelkedik a vonalból, aztán kezd el mozogni jobbra meg balra.

hát kicsit macerás de szerintem nem nehéz megcsinálni, sajn anemtudom leirni, majd Hzsolesz vagy valaki segít:D

De lehet megcsinálom, mert nem rossz szövegmegjelenés effekt.