Adobe After Effects
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Azt speciell nem tudom...én Pro 2.0-t használtam, de azzal semmi ütközés nem volt.
SLD nem akasztja ki a premi 1,5-öt?
Csak a WMV-t?<#wow1>#wow1>Media Playert lefrissít, SLD Codec Pack fel és kész is...
jujjj... nem az XP nem akarja lejátszani, hanem természetesen az after effects :-)
sziasztok!
az van hogy ujra xp install volt és most az xp nem akarja lejátszani se az AVI-t, se az MPG-t, csak a WMV-t tudja kinyitni.
a többinél ezt irja ki:
after effects error: an unspecified AVI or DirectShow error occurred (1)
(53 :: 33)
jol sejtem hogy valmilyen codec hiba van?
mit tudok csinálni hogy mindent le tudjon játszani?
üdv.
az van hogy ujra xp install volt és most az xp nem akarja lejátszani se az AVI-t, se az MPG-t, csak a WMV-t tudja kinyitni.
a többinél ezt irja ki:
after effects error: an unspecified AVI or DirectShow error occurred (1)
(53 :: 33)
jol sejtem hogy valmilyen codec hiba van?
mit tudok csinálni hogy mindent le tudjon játszani?
üdv.
Van olyan MPEG, amit szeret, és van olyan, amit nem. A kamerámmal készített natív MPEG-et pl. konvertálás nélkül nem eszi meg, de ha átkonvertálom egy programmal ismét MPEG-2-vé (?!), azt már megeszi.De ez már minden probléma nélkül használható.
Az AE tényleg nem igazán szereti az MPEG2-t?
A kamerán nem tudsz állítani...azért ez még nem az a kategória. After Effects-ben a Frame Blending funkció való erre, de Premiere CS3-al is nagyon szépen be lehet már lassítani.
A video copiloton tényleg vannak ingyenesek de igazából csak reklámozzák a pénzért megvehetõ sokkal több videót.
Viszont nekem is lenne egy kérdésem szeretném a videó egy részét belassítani ezzel nem is lenne gond viszont a kép a kellõ lassításnál már akadozik mivel a kamera túl kevés képet csinál adot idõ alatt na most meg lehet e ezt valahogy oldani szoftveresen(AE 7.0 át használok de ha más progival tudtok mondani vmit az is jól jönne) vagy esteleg a kamerával tudok e valamit babrálni hogy több képet készítsen ( a kamerám jvc GR-D770) elõre is kösz.
Viszont nekem is lenne egy kérdésem szeretném a videó egy részét belassítani ezzel nem is lenne gond viszont a kép a kellõ lassításnál már akadozik mivel a kamera túl kevés képet csinál adot idõ alatt na most meg lehet e ezt valahogy oldani szoftveresen(AE 7.0 át használok de ha más progival tudtok mondani vmit az is jól jönne) vagy esteleg a kamerával tudok e valamit babrálni hogy több képet készítsen ( a kamerám jvc GR-D770) elõre is kösz.
\"Szemed az úton, pedál a padlón...\"
Itt van elég sok ingyenes tutorial AE-hez: VideoCopilot
engem is érdekelnek a "hobbi" kamerák
abban a hitben voltam hogy a piacon van sok olyan fél-professzionális digitális videokamera ami rögzíti a mozgásadatokat (valami giroszkópos kütyüvel beleépítve) de a weben ilyet nem találok
hogy kéne ezt keresni, hogy hívják ezt a funkciót angolul?
abban a hitben voltam hogy a piacon van sok olyan fél-professzionális digitális videokamera ami rögzíti a mozgásadatokat (valami giroszkópos kütyüvel beleépítve) de a weben ilyet nem találok
hogy kéne ezt keresni, hogy hívják ezt a funkciót angolul?
Szerintem a korábbi hozzászolások között találsz egy pár linket.
Persze, hogy van.Nézdd meg a honlapjukat www.totaltraining.com !
Sziasztok!
Letöltöttem egy ilyen nevû packot: "TOTAL.TRAINING.ONLINE.ADOBE.AFTER.EFFECTS.CS3.ADVANCED.PROJECT.FILES" és sajna önmagában ezekkel nem igazán lehet mit kezdeni, mármint, hogy ebbõl nem igazán lehet tanulni. Nem tudjátok létezik ehhez valami tutorial is?
Letöltöttem egy ilyen nevû packot: "TOTAL.TRAINING.ONLINE.ADOBE.AFTER.EFFECTS.CS3.ADVANCED.PROJECT.FILES" és sajna önmagában ezekkel nem igazán lehet mit kezdeni, mármint, hogy ebbõl nem igazán lehet tanulni. Nem tudjátok létezik ehhez valami tutorial is?
Hát köszi, hogy eddig is elviseltetek. 😊 Kaptam jó néhány tippet tõletek. A 3 éves "szakmára" visszatérve, ez nem úgy van, ahogy elképzelitek. 😊 A 3 évben 2* dolgoztam Premierével. 😊
Igaza van drob-nak. Ezt a témát offoljuk itt.Az említett linken szívesen folytatjuk...
Premierrel kapcsolatban van másik topic is (link), ne legyen szétoffolva az after, szerintem.
Léteznek könyvek, tutor videók, és a belinkelt topciban van egy általános ismertetõ remierhez, csak pár hsz-t kell visszaolvasni.
Minden tanulás idõbe kerül, ne mfogod tudni megoldani a felmerülõ problémákat tanulás nélkül.
Senkinek sem volt a kisujjábban a filmes szakma, mindenki talnulta, tanulja a mai napig is..., persze kis szorgalom és kitartás nem árt(!).
Már bocsi, de "...mivel én csak 3 éve kezdtem el..." (idéztelek) ezt a szót, h renderelni, már tudni kellenne, h mit jelent.
Léteznek könyvek, tutor videók, és a belinkelt topciban van egy általános ismertetõ remierhez, csak pár hsz-t kell visszaolvasni.
Minden tanulás idõbe kerül, ne mfogod tudni megoldani a felmerülõ problémákat tanulás nélkül.
Senkinek sem volt a kisujjábban a filmes szakma, mindenki talnulta, tanulja a mai napig is..., persze kis szorgalom és kitartás nem árt(!).
Már bocsi, de "...mivel én csak 3 éve kezdtem el..." (idéztelek) ezt a szót, h renderelni, már tudni kellenne, h mit jelent.
Tehát a renderelés pontosan mit is jelent? :S Lehet, hogy ez a baj?
Áh... tényleg lehet, hogy még tanulmányoznom kellene dolgokat, de az megint sok idõt vesz igénybe, nekem gyors megoldásra lenne szükségem. A képméretet illetõen a kamerám is 16:9-es szélesvászonban dolgozik, de ez megszûnik, amint elkészítem a filmet.
Nem túl könnyû úgy tanulgatni a Premierét, hogy angol, mivel én csak 3 éve kezdtem el... 😞 De a legnagyobb baj, hogy a filmezés engem nagyon is érdekel.
Áh... tényleg lehet, hogy még tanulmányoznom kellene dolgokat, de az megint sok idõt vesz igénybe, nekem gyors megoldásra lenne szükségem. A képméretet illetõen a kamerám is 16:9-es szélesvászonban dolgozik, de ez megszûnik, amint elkészítem a filmet.
Nem túl könnyû úgy tanulgatni a Premierét, hogy angol, mivel én csak 3 éve kezdtem el... 😞 De a legnagyobb baj, hogy a filmezés engem nagyon is érdekel.
Kicsit hirtelen léptél bele ebbe a filmes szakmába. Végülis nem baj, de pár dolognak érésem szerint még utánna kellett volna olvasnod 😊
pl ez a dv avi méret dolog, 1 óra dv aviba (ami elméletileg tömörítettlen anyag, de mégsem az...) majd 13 Gb lesz. Csak mellékesen jegyzem meg, lesznek még érdekes májlméretek ha jobban beleásod magad a dolgokba.
"...csak utánna szaggatta a képet..." le kellett volna renderelni az adott filmet, kb ugyanaz a gond, mint amit régebben kérdezél itt az aftebe, realtime...
"...és csak 300 Mb, még az 1 órás film..." azok tömörített avi-k, azért akkora a fájlméret, illetve a képméret sem a 720x576...
pl ez a dv avi méret dolog, 1 óra dv aviba (ami elméletileg tömörítettlen anyag, de mégsem az...) majd 13 Gb lesz. Csak mellékesen jegyzem meg, lesznek még érdekes májlméretek ha jobban beleásod magad a dolgokba.
"...csak utánna szaggatta a képet..." le kellett volna renderelni az adott filmet, kb ugyanaz a gond, mint amit régebben kérdezél itt az aftebe, realtime...
"...és csak 300 Mb, még az 1 órás film..." azok tömörített avi-k, azért akkora a fájlméret, illetve a képméret sem a 720x576...
Hidd el... én meg aztán végképp nem értem. A Premiere a fényképezõvel felvett videókat, - szintén MPEG-k voltak - azokat sem szerette. Beolvasni beolvasta, csak utánna szaggatta a képet... a hang viszont tökéletes volt. 😞 Ma próbálkoztam mindennel. Ilyen elemzésfélét csináltam.
Megdöbbentõ eredmények születtek. Úgy pl. be tudtam vinni a jelenetet, hogy elõször Pinnacle-ban készítettem el egy AVI DV filmet, de mondjuk a 35 másodperces videó 158 Mb volt, ami azt jelenti, ha csinálok egy 30 perces filmet 8 Giga lesz!!!! 😮 Ezért kérdezném meg azt, ha mondjuk így csinálom, és beviszem a videókat a Premierébe, ott megcsinálom szépen a filmet, az is gondolom hasonlóan ehhez, hatalmas méretû lesz, mégis mivel tudom tömöríteni, lehetõleg úgy, hogy a minõség megmaradjon? Láttam már sok amatõr filmes oldalon a filmeket, hogy AVI-k voltak, és csak 300 Mb, még az 1 órás film...
Kérlek segítsetek, mert nyakamon a forgatás... VAGy esetleg van más filmszerkesztõ program, ami elfogadja ezt a formátumot?
Megdöbbentõ eredmények születtek. Úgy pl. be tudtam vinni a jelenetet, hogy elõször Pinnacle-ban készítettem el egy AVI DV filmet, de mondjuk a 35 másodperces videó 158 Mb volt, ami azt jelenti, ha csinálok egy 30 perces filmet 8 Giga lesz!!!! 😮 Ezért kérdezném meg azt, ha mondjuk így csinálom, és beviszem a videókat a Premierébe, ott megcsinálom szépen a filmet, az is gondolom hasonlóan ehhez, hatalmas méretû lesz, mégis mivel tudom tömöríteni, lehetõleg úgy, hogy a minõség megmaradjon? Láttam már sok amatõr filmes oldalon a filmeket, hogy AVI-k voltak, és csak 300 Mb, még az 1 órás film...
Kérlek segítsetek, mert nyakamon a forgatás... VAGy esetleg van más filmszerkesztõ program, ami elfogadja ezt a formátumot?
Ezt viszont cáfolnám, hogy csak a kulcskockákon lehetne vágni...én már lassan 1 éve végok MPEG-2-t, és nem tapasztaltam ilyet, bárhol lehet vágni.Viszont nem értem,miért nem olvassa mert én is Sony-t használok - igaz más típus - de nekem simán megy.
Azért a konvertálások mindig minõség romláshoz vezetnek. Ráadásul az mpeg2 a felépítése miatt csak a kulcskockákon lehet vágni ami további nehézséget jelent akármilyen szerkesztõ proginak legyen az a Pinnacle Studio.
Az Adobe Encore DVD egy teljesen különálló progi.
Az Adobe Encore DVD egy teljesen különálló progi.
Hm.... még nem ismertem ki eléggé. (Pontosabban MPEG2-t készít) 😊 Esetleg még azt is megpróbálhatom, hogy átkonvertálom, de ha nagyon nem veszi be a Premiere, akkor még mindig ott a Pinnacle Studio. Kicsit rosszabb, de ezzel is el lehet érni a kívánt hatást.
Az Encore DVD a Premierébe van beleépítve, vagy megtalálható ez a progi külön is?
Az Encore DVD a Premierébe van beleépítve, vagy megtalálható ez a progi külön is?
szóltunk elõre, hogy mit válassz 😞
azért nem tetszik neki, mert az mpg egy tömorített fájlformátum, ami nem szerkesztésre lett kitalálva. szerkeszthetõ formátum a dv avi.
megoldható egyébként az mpg is, nekem elfogadja, csak piros csík jelenik meg, le kell renderelni (géptõl függ, h mennyi ideíg tart), majd export, exportnál dv avi formátum.
ettõl egyszerûbb bedigitalizálni az egész anyagot ha van ilyen lehetõség a kamidon...
azért nem tetszik neki, mert az mpg egy tömorített fájlformátum, ami nem szerkesztésre lett kitalálva. szerkeszthetõ formátum a dv avi.
megoldható egyébként az mpg is, nekem elfogadja, csak piros csík jelenik meg, le kell renderelni (géptõl függ, h mennyi ideíg tart), majd export, exportnál dv avi formátum.
ettõl egyszerûbb bedigitalizálni az egész anyagot ha van ilyen lehetõség a kamidon...
encore dvd-vel, az külön ezért van
Üdv!
Egy kérdésem lenne:
Nem tudjátok, hogy lehet DVD menüt csinálni?
Sajna a videocopilot Serious Effects & Compositing dvd nincs meg pedig abba benne van. Sajnos sehol sem lehet letölteni... <#szomoru1>#szomoru1>
Valaki tud valami oldalt ajánlani ahol van video tutorial. Youtube-on találtam, de a minõség miatt nem nagyon látni mit hogyan kell csinálni...
Egy kérdésem lenne:
Nem tudjátok, hogy lehet DVD menüt csinálni?
Sajna a videocopilot Serious Effects & Compositing dvd nincs meg pedig abba benne van. Sajnos sehol sem lehet letölteni... <#szomoru1>#szomoru1>
Valaki tud valami oldalt ajánlani ahol van video tutorial. Youtube-on találtam, de a minõség miatt nem nagyon látni mit hogyan kell csinálni...
Nem lehet, hogy valamit át kell állítani rajta. :S Annyira nem vészes a zúgás, csak ha nagyon figyelünk zavaró.
A kamcsi MPEG-t készít, egyébként azért álltam át dig. kamerára, mert azt hittem így a Premiere végre elfogadja, de ez a formátum sem tetszik neki. :S
A kamcsi MPEG-t készít, egyébként azért álltam át dig. kamerára, mert azt hittem így a Premiere végre elfogadja, de ez a formátum sem tetszik neki. :S
az elég rossz, ha nem találod az okot, vissza a bolt, kérj segítséget, nézzék meg, stb
Az rosszat jelent, ha a kameránál a felvételben fõleg, amikor vki beszél, zúg alatta vmi? :S Vagy ez általában ilyen?
Végig néztem egy csomó könyvet meg forumot, de még említést sem tesznek a capture-rõl olyan értelembe, hogy a kameráról vagy bármrõl behozzon adatokat mint a premierebe, de más capture-rõl szólnak , de az teljesen más a Motion Sketch-csel kapcsolatba.
Remélem tudtam segíteni.
Remélem tudtam segíteni.
Hello!
Nem tudom fettenni a progit mindig azt írja ki hogy már egyszer fut a telepítõ pedig nem én nem tom mi a baj. Pls segítsetek!!!
elõre is köszi!!!
Nem tudom fettenni a progit mindig azt írja ki hogy már egyszer fut a telepítõ pedig nem én nem tom mi a baj. Pls segítsetek!!!
elõre is köszi!!!
Capture-ölt már valaki AE-ben? Állítólag lehet, de én nem hiszem, mert nem találom sehol ezt a funkciót.
😊 Hát gyerekek, köszi a segítséget! Megvettem az álom-kamerámat. SONYDCR SR35E. 😊 40* optikai zoom. Ez merevlemezre rögzít, tudom, hogy a másikat ajánlottátok... megnézzük ezzel mire megyek. 😊
Nekem az vált be, hogy az elkészült jelenetet amit after effectbe csináltam photoshop sekvenciaként készítettem el -mindennel el lehet látni azaz az alpha csatornát is viszi magával- az teljesen tökjó minõségû és például a premiere teljes mértékbe megeszi csak megfelelõen kell importálni. A dv avinál is ha valamilyen rajzos cucc van azzal is gondok adódnak. A quicktime mov-ot még nem használtam csak a köztes eredmény megtekintésére.
A napokban találtam egy nagyon jó filmet... a címe: Utolsó túsz. Szerintem remek munka... 😊 Ajánlom példának.
😊 Tényleg... ez még a hosszabb és nagyobb filmeket is beveszi. 😊 Majd arra leszek kíváncsi, hogy ha kész a film, azt az óriási méretét hogy tömörítem. :S
hát megcsinálod az egész filmet, kész van filom.avi, és ezt efekteled utoljára ilyennel..szerintem. de ha jó erõs géped van, csinálhatod jelenetenként is😄
̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊
Egyébként, ha a filmemet kicsit fel akarom dobni... gondolok itt olyanra, hogy fekete sávokkal keskenyítem 😛, illetve másabb színt adok neki, akkor jelenetenként meg kell ezt csinálnom az AE-ben, majd úgy kell bevinnem a Premierébe, vagy hogy lehetséges ez?
Hû... el sem tudjátok képzelni, mennyire nem értek ehhez. Kazettás és kész. 😛
Hzsolesz... ezt ki tudnád bõvebben fejteni? 😊 Az egyszerûbb megoldásra lennék kivi. 😊 (ha szépen megkérlek)
Hzsolesz... ezt ki tudnád bõvebben fejteni? 😊 Az egyszerûbb megoldásra lennék kivi. 😊 (ha szépen megkérlek)
"kazettás videókamerám" de nem mind1, hogy milyen kazettás!!!
Milyen kamid van? 8-as, Digital8-as, v dv? nem mind1!
digi8-ast nem szabad a dv-vel hasonlítani. sõtt, egyáltalán nem arról van szó, h a dv kazettás kamera elavult lenne. mint mondtam, mindenképpen a dv kazettás kamerát venném.
Menühöz még: Photoshop
Milyen kamid van? 8-as, Digital8-as, v dv? nem mind1!
digi8-ast nem szabad a dv-vel hasonlítani. sõtt, egyáltalán nem arról van szó, h a dv kazettás kamera elavult lenne. mint mondtam, mindenképpen a dv kazettás kamerát venném.
Menühöz még: Photoshop
Egyszerûbbet a Premiere beépített Presetjeivel, bonyolultabbat az Adobe Encore DVD-vel.
Hát igen... már 7 éve megvan a jó öreg kazettás videókamerám, de haladni kell a korral. 😊
A másik dolog, amit szeretnék, ha kész a filmem, akkor hogy tudok DVD-s... jaj de nem tudom a szakszavakat. Tudjtátok, menük stb... 😊 Szal ilyet csinálni
A másik dolog, amit szeretnék, ha kész a filmem, akkor hogy tudok DVD-s... jaj de nem tudom a szakszavakat. Tudjtátok, menük stb... 😊 Szal ilyet csinálni
Egyetértek drob-bal...ha komolyabban szerkeszteni is szeretnéd, mindenféleképp DV kazis, ha HD akkor fõleg. Én sajnos MPEG-et szerkesztek, néha kínlódással.
MPEG elõnye viszont, hogy kisebb helyet foglal.De ezeket egy másik topicban...
MPEG elõnye viszont, hogy kisebb helyet foglal.De ezeket egy másik topicban...
Ha szerkeszteni szeretnéd a felvett anyagot, akkor szerintem jobban jársz a dv kazettás kamcsikkal mint a merevlemezes, vagy a dvd lemezesekkel.
Ha családi videózáson törném a fejem kazisat vennék. Bár mindegyig mpg-be rögzít, mégis a kazettás megoldásban jobban bízok (ment már el merevlemezem)...
Ha családi videózáson törném a fejem kazisat vennék. Bár mindegyig mpg-be rögzít, mégis a kazettás megoldásban jobban bízok (ment már el merevlemezem)...
Igen...elég szarul néz ki...hiába...ennyi apró képi információból nem tud pontosan számolni.Most nem vagyok benne, hogy megoldást jelent, de mi van, akkor ha a projekt tuladonságaiban a frame rate-et feltolod 60 frame/sec-re, aztán kimented 25-tel.Elvileg 3-szor olyan hosszúnak kellene lennie.
Zsolesz, megcsináltam amit mondtál, és az eredmény egész jó, de sajnos bizonyos részeken nem eléggé...feltettem a netre 1 mintát, nézd meg ha van idõd...az elején, az elsõ pár másodpercben az az elmosódás ahogy interpolálja a képkockákat (lehet most hülyeséget irtam megint, de a lényeg hogy érted mire gondoltam) az nem zavaró, sõt, még cool is lesz tõle az egész, de utána amikor elkezd a videó széle össze vissza csúszkálni, az elég gáz. gondolom ezzel már nem lehet mit kezdeni, és túl sokat várok ettõl a progitól, de ha mégis van rá megoldás és tudod is, h mi, azzal megint csak sokat segítenél 😊
itt a minta: http://www.sendspace.com/file/fp2yae
köszi!
itt a minta: http://www.sendspace.com/file/fp2yae
köszi!
fú, ezer kösz a gyors választ. most lépnem kell de este ha hazaértem kipróbálom, ha az eredmény jó lesz nem annyira baj, h hosszú lesz a render idõ. még 1x köszi!
hát de most a másik választék meg analóg kamera😄 az meg szalagon van, amit ugye, hogy gépre vigyél, be kell digitalizálni, szvsz az is ugyanakkora méretben lesz a gépen.
de amugysok hely kell, érdemes tömöritetlen aviba dolozni mert annak nem romlik a minõsége, és a kész videót lehet úgy tömöritani ahogy akarjuk.
ha meg nincs sok helyünk, meg kell találnunk a megfelelõ formátumot, tömöritést, én mov-ba szeretek dolgozni, jpg-es tömöritéssel (Best-t választva)
de amugysok hely kell, érdemes tömöritetlen aviba dolozni mert annak nem romlik a minõsége, és a kész videót lehet úgy tömöritani ahogy akarjuk.
ha meg nincs sok helyünk, meg kell találnunk a megfelelõ formátumot, tömöritést, én mov-ba szeretek dolgozni, jpg-es tömöritéssel (Best-t választva)
̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊
Jaj, szal a digitális kamerától félek, hogy a felvételek kicsit több helyet fognak foglalni, mint gondoltam.