Adobe After Effects

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Azt speciell nem tudom...én Pro 2.0-t használtam, de azzal semmi ütközés nem volt.

SLD nem akasztja ki a premi 1,5-öt?

Csak a WMV-t?<#wow1>Media Playert lefrissít, SLD Codec Pack fel és kész is...

jujjj... nem az XP nem akarja lejátszani, hanem természetesen az after effects :-)
sziasztok!
az van hogy ujra xp install volt és most az xp nem akarja lejátszani se az AVI-t, se az MPG-t, csak a WMV-t tudja kinyitni.
a többinél ezt irja ki:
after effects error: an unspecified AVI or DirectShow error occurred (1)
(53 :: 33)

jol sejtem hogy valmilyen codec hiba van?
mit tudok csinálni hogy mindent le tudjon játszani?

üdv.
Van olyan MPEG, amit szeret, és van olyan, amit nem. A kamerámmal készített natív MPEG-et pl. konvertálás nélkül nem eszi meg, de ha átkonvertálom egy programmal ismét MPEG-2-vé (?!), azt már megeszi.De ez már minden probléma nélkül használható.

Az AE tényleg nem igazán szereti az MPEG2-t?
A kamerán nem tudsz állítani...azért ez még nem az a kategória. After Effects-ben a Frame Blending funkció való erre, de Premiere CS3-al is nagyon szépen be lehet már lassítani.

nemesadam
A video copiloton tényleg vannak ingyenesek de igazából csak reklámozzák a pénzért megvehetõ sokkal több videót.
Viszont nekem is lenne egy kérdésem szeretném a videó egy részét belassítani ezzel nem is lenne gond viszont a kép a kellõ lassításnál már akadozik mivel a kamera túl kevés képet csinál adot idõ alatt na most meg lehet e ezt valahogy oldani szoftveresen(AE 7.0 át használok de ha más progival tudtok mondani vmit az is jól jönne) vagy esteleg a kamerával tudok e valamit babrálni hogy több képet készítsen ( a kamerám jvc GR-D770) elõre is kösz.

\"Szemed az úton, pedál a padlón...\"

xDS
Itt van elég sok ingyenes tutorial AE-hez: VideoCopilot

engem is érdekelnek a "hobbi" kamerák
abban a hitben voltam hogy a piacon van sok olyan fél-professzionális digitális videokamera ami rögzíti a mozgásadatokat (valami giroszkópos kütyüvel beleépítve) de a weben ilyet nem találok
hogy kéne ezt keresni, hogy hívják ezt a funkciót angolul?
Szerintem a korábbi hozzászolások között találsz egy pár linket.

Danecay
Köszi, de nem fizetõsre gondoltam, különösen így a legelején.

Persze, hogy van.Nézdd meg a honlapjukat www.totaltraining.com !

Danecay
Sziasztok!
Letöltöttem egy ilyen nevû packot: "TOTAL.TRAINING.ONLINE.ADOBE.AFTER.EFFECTS.CS3.ADVANCED.PROJECT.FILES" és sajna önmagában ezekkel nem igazán lehet mit kezdeni, mármint, hogy ebbõl nem igazán lehet tanulni. Nem tudjátok létezik ehhez valami tutorial is?

Hát köszi, hogy eddig is elviseltetek. 😊 Kaptam jó néhány tippet tõletek. A 3 éves "szakmára" visszatérve, ez nem úgy van, ahogy elképzelitek. 😊 A 3 évben 2* dolgoztam Premierével. 😊

Igaza van drob-nak. Ezt a témát offoljuk itt.Az említett linken szívesen folytatjuk...

Premierrel kapcsolatban van másik topic is (link), ne legyen szétoffolva az after, szerintem.
Léteznek könyvek, tutor videók, és a belinkelt topciban van egy általános ismertetõ remierhez, csak pár hsz-t kell visszaolvasni.

Minden tanulás idõbe kerül, ne mfogod tudni megoldani a felmerülõ problémákat tanulás nélkül.
Senkinek sem volt a kisujjábban a filmes szakma, mindenki talnulta, tanulja a mai napig is..., persze kis szorgalom és kitartás nem árt(!).

Már bocsi, de "...mivel én csak 3 éve kezdtem el..." (idéztelek) ezt a szót, h renderelni, már tudni kellenne, h mit jelent.

Tehát a renderelés pontosan mit is jelent? :S Lehet, hogy ez a baj?

Áh... tényleg lehet, hogy még tanulmányoznom kellene dolgokat, de az megint sok idõt vesz igénybe, nekem gyors megoldásra lenne szükségem. A képméretet illetõen a kamerám is 16:9-es szélesvászonban dolgozik, de ez megszûnik, amint elkészítem a filmet.

Nem túl könnyû úgy tanulgatni a Premierét, hogy angol, mivel én csak 3 éve kezdtem el... 😞 De a legnagyobb baj, hogy a filmezés engem nagyon is érdekel.
Kicsit hirtelen léptél bele ebbe a filmes szakmába. Végülis nem baj, de pár dolognak érésem szerint még utánna kellett volna olvasnod 😊
pl ez a dv avi méret dolog, 1 óra dv aviba (ami elméletileg tömörítettlen anyag, de mégsem az...) majd 13 Gb lesz. Csak mellékesen jegyzem meg, lesznek még érdekes májlméretek ha jobban beleásod magad a dolgokba.

"...csak utánna szaggatta a képet..." le kellett volna renderelni az adott filmet, kb ugyanaz a gond, mint amit régebben kérdezél itt az aftebe, realtime...

"...és csak 300 Mb, még az 1 órás film..." azok tömörített avi-k, azért akkora a fájlméret, illetve a képméret sem a 720x576...

Hidd el... én meg aztán végképp nem értem. A Premiere a fényképezõvel felvett videókat, - szintén MPEG-k voltak - azokat sem szerette. Beolvasni beolvasta, csak utánna szaggatta a képet... a hang viszont tökéletes volt. 😞 Ma próbálkoztam mindennel. Ilyen elemzésfélét csináltam.
Megdöbbentõ eredmények születtek. Úgy pl. be tudtam vinni a jelenetet, hogy elõször Pinnacle-ban készítettem el egy AVI DV filmet, de mondjuk a 35 másodperces videó 158 Mb volt, ami azt jelenti, ha csinálok egy 30 perces filmet 8 Giga lesz!!!! 😮 Ezért kérdezném meg azt, ha mondjuk így csinálom, és beviszem a videókat a Premierébe, ott megcsinálom szépen a filmet, az is gondolom hasonlóan ehhez, hatalmas méretû lesz, mégis mivel tudom tömöríteni, lehetõleg úgy, hogy a minõség megmaradjon? Láttam már sok amatõr filmes oldalon a filmeket, hogy AVI-k voltak, és csak 300 Mb, még az 1 órás film...

Kérlek segítsetek, mert nyakamon a forgatás... VAGy esetleg van más filmszerkesztõ program, ami elfogadja ezt a formátumot?
Ezt viszont cáfolnám, hogy csak a kulcskockákon lehetne vágni...én már lassan 1 éve végok MPEG-2-t, és nem tapasztaltam ilyet, bárhol lehet vágni.Viszont nem értem,miért nem olvassa mert én is Sony-t használok - igaz más típus - de nekem simán megy.

Azért a konvertálások mindig minõség romláshoz vezetnek. Ráadásul az mpeg2 a felépítése miatt csak a kulcskockákon lehet vágni ami további nehézséget jelent akármilyen szerkesztõ proginak legyen az a Pinnacle Studio.

Az Adobe Encore DVD egy teljesen különálló progi.

Hm.... még nem ismertem ki eléggé. (Pontosabban MPEG2-t készít) 😊 Esetleg még azt is megpróbálhatom, hogy átkonvertálom, de ha nagyon nem veszi be a Premiere, akkor még mindig ott a Pinnacle Studio. Kicsit rosszabb, de ezzel is el lehet érni a kívánt hatást.

Az Encore DVD a Premierébe van beleépítve, vagy megtalálható ez a progi külön is?
szóltunk elõre, hogy mit válassz 😞
azért nem tetszik neki, mert az mpg egy tömorített fájlformátum, ami nem szerkesztésre lett kitalálva. szerkeszthetõ formátum a dv avi.
megoldható egyébként az mpg is, nekem elfogadja, csak piros csík jelenik meg, le kell renderelni (géptõl függ, h mennyi ideíg tart), majd export, exportnál dv avi formátum.
ettõl egyszerûbb bedigitalizálni az egész anyagot ha van ilyen lehetõség a kamidon...

encore dvd-vel, az külön ezért van
Beowulf
Üdv!
Egy kérdésem lenne:
Nem tudjátok, hogy lehet DVD menüt csinálni?
Sajna a videocopilot Serious Effects & Compositing dvd nincs meg pedig abba benne van. Sajnos sehol sem lehet letölteni... <#szomoru1>
Valaki tud valami oldalt ajánlani ahol van video tutorial. Youtube-on találtam, de a minõség miatt nem nagyon látni mit hogyan kell csinálni...

Nem lehet, hogy valamit át kell állítani rajta. :S Annyira nem vészes a zúgás, csak ha nagyon figyelünk zavaró.

A kamcsi MPEG-t készít, egyébként azért álltam át dig. kamerára, mert azt hittem így a Premiere végre elfogadja, de ez a formátum sem tetszik neki. :S
az elég rossz, ha nem találod az okot, vissza a bolt, kérj segítséget, nézzék meg, stb

Az rosszat jelent, ha a kameránál a felvételben fõleg, amikor vki beszél, zúg alatta vmi? :S Vagy ez általában ilyen?
Végig néztem egy csomó könyvet meg forumot, de még említést sem tesznek a capture-rõl olyan értelembe, hogy a kameráról vagy bármrõl behozzon adatokat mint a premierebe, de más capture-rõl szólnak , de az teljesen más a Motion Sketch-csel kapcsolatba.
Remélem tudtam segíteni.

Iceman2007
Hello!
Nem tudom fettenni a progit mindig azt írja ki hogy már egyszer fut a telepítõ pedig nem én nem tom mi a baj. Pls segítsetek!!!
elõre is köszi!!!

Capture-ölt már valaki AE-ben? Állítólag lehet, de én nem hiszem, mert nem találom sehol ezt a funkciót.

😊 Hát gyerekek, köszi a segítséget! Megvettem az álom-kamerámat. SONYDCR SR35E. 😊 40* optikai zoom. Ez merevlemezre rögzít, tudom, hogy a másikat ajánlottátok... megnézzük ezzel mire megyek. 😊
Nekem az vált be, hogy az elkészült jelenetet amit after effectbe csináltam photoshop sekvenciaként készítettem el -mindennel el lehet látni azaz az alpha csatornát is viszi magával- az teljesen tökjó minõségû és például a premiere teljes mértékbe megeszi csak megfelelõen kell importálni. A dv avinál is ha valamilyen rajzos cucc van azzal is gondok adódnak. A quicktime mov-ot még nem használtam csak a köztes eredmény megtekintésére.

A napokban találtam egy nagyon jó filmet... a címe: Utolsó túsz. Szerintem remek munka... 😊 Ajánlom példának.
😊 Tényleg... ez még a hosszabb és nagyobb filmeket is beveszi. 😊 Majd arra leszek kíváncsi, hogy ha kész a film, azt az óriási méretét hogy tömörítem. :S
akyyy
hát megcsinálod az egész filmet, kész van filom.avi, és ezt efekteled utoljára ilyennel..szerintem. de ha jó erõs géped van, csinálhatod jelenetenként is😄

&#778; &#778;&#778; &#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;

Egyébként, ha a filmemet kicsit fel akarom dobni... gondolok itt olyanra, hogy fekete sávokkal keskenyítem 😛, illetve másabb színt adok neki, akkor jelenetenként meg kell ezt csinálnom az AE-ben, majd úgy kell bevinnem a Premierébe, vagy hogy lehetséges ez?
Hû... el sem tudjátok képzelni, mennyire nem értek ehhez. Kazettás és kész. 😛

Hzsolesz... ezt ki tudnád bõvebben fejteni? 😊 Az egyszerûbb megoldásra lennék kivi. 😊 (ha szépen megkérlek)
"kazettás videókamerám" de nem mind1, hogy milyen kazettás!!!
Milyen kamid van? 8-as, Digital8-as, v dv? nem mind1!
digi8-ast nem szabad a dv-vel hasonlítani. sõtt, egyáltalán nem arról van szó, h a dv kazettás kamera elavult lenne. mint mondtam, mindenképpen a dv kazettás kamerát venném.

Menühöz még: Photoshop

Egyszerûbbet a Premiere beépített Presetjeivel, bonyolultabbat az Adobe Encore DVD-vel.

Hát igen... már 7 éve megvan a jó öreg kazettás videókamerám, de haladni kell a korral. 😊

A másik dolog, amit szeretnék, ha kész a filmem, akkor hogy tudok DVD-s... jaj de nem tudom a szakszavakat. Tudjtátok, menük stb... 😊 Szal ilyet csinálni
Egyetértek drob-bal...ha komolyabban szerkeszteni is szeretnéd, mindenféleképp DV kazis, ha HD akkor fõleg. Én sajnos MPEG-et szerkesztek, néha kínlódással.
MPEG elõnye viszont, hogy kisebb helyet foglal.De ezeket egy másik topicban...

Ha szerkeszteni szeretnéd a felvett anyagot, akkor szerintem jobban jársz a dv kazettás kamcsikkal mint a merevlemezes, vagy a dvd lemezesekkel.
Ha családi videózáson törném a fejem kazisat vennék. Bár mindegyig mpg-be rögzít, mégis a kazettás megoldásban jobban bízok (ment már el merevlemezem)...

Igen...elég szarul néz ki...hiába...ennyi apró képi információból nem tud pontosan számolni.Most nem vagyok benne, hogy megoldást jelent, de mi van, akkor ha a projekt tuladonságaiban a frame rate-et feltolod 60 frame/sec-re, aztán kimented 25-tel.Elvileg 3-szor olyan hosszúnak kellene lennie.

Zsolesz, megcsináltam amit mondtál, és az eredmény egész jó, de sajnos bizonyos részeken nem eléggé...feltettem a netre 1 mintát, nézd meg ha van idõd...az elején, az elsõ pár másodpercben az az elmosódás ahogy interpolálja a képkockákat (lehet most hülyeséget irtam megint, de a lényeg hogy érted mire gondoltam) az nem zavaró, sõt, még cool is lesz tõle az egész, de utána amikor elkezd a videó széle össze vissza csúszkálni, az elég gáz. gondolom ezzel már nem lehet mit kezdeni, és túl sokat várok ettõl a progitól, de ha mégis van rá megoldás és tudod is, h mi, azzal megint csak sokat segítenél 😊
itt a minta: http://www.sendspace.com/file/fp2yae
köszi!

fú, ezer kösz a gyors választ. most lépnem kell de este ha hazaértem kipróbálom, ha az eredmény jó lesz nem annyira baj, h hosszú lesz a render idõ. még 1x köszi!

akyyy
hát de most a másik választék meg analóg kamera😄 az meg szalagon van, amit ugye, hogy gépre vigyél, be kell digitalizálni, szvsz az is ugyanakkora méretben lesz a gépen.

de amugysok hely kell, érdemes tömöritetlen aviba dolozni mert annak nem romlik a minõsége, és a kész videót lehet úgy tömöritani ahogy akarjuk.

ha meg nincs sok helyünk, meg kell találnunk a megfelelõ formátumot, tömöritést, én mov-ba szeretek dolgozni, jpg-es tömöritéssel (Best-t választva)

&#778; &#778;&#778; &#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;

Jaj, szal a digitális kamerától félek, hogy a felvételek kicsit több helyet fognak foglalni, mint gondoltam.