3734
Adobe After Effects
-
En sajnos nem tudok tapasztalatbol beszelni, de azert pl a Psunami water is AE-hez van elsosorban, es jonehany filmben szerepelt:
Psunami gallery
Ahogy nezem egyebkent az ilyen video-effekt teruleten itthon nem vagyunk annyira lemaradva a kulfoldhoz kepest (legalabbis a top) ..ez azert pozitiv -
Ez valószínűleg olyan, mint az hogy komolyabb helyeken hagyományosan AVID-et használnak vágásra, nem Premiere-t, talán mert régebben az AVID valóban a professzionális szintet képviselte, a Premiere meg inkább a konzumer cuccok közé tartozott. Manapság már szerintem bőven utolérte a Premiere az AVID-et (én próbáltam mindkettőt, szerintem a CS-szériás Premiere-ekhez képest az AVID kifejezetten fapados) csak azt szokták meg régen ezért maradtak annál. -
starweb88 #2448 már jo lett rájöttem figyelmetlen voltam :D -
Arról nem is szóltál, hogy ehhez hardverek is kellenek. -
mert ez nem az egyet fizet kettőt kap kategória, és nem .99 az ár vége..de ha nem hiszel nekem, hogy valóban ennyi egy komplett rendszer újonnan, akkor nézd meg ebayen mennyiért adják a használtakat: smoke
autodesk oldalán van 1-2 showreel, nézd meg őket: reel -
Hzsolesz #2445 Azért ezzel nem biztos, hogy mindenki egyet ért, hogy "komoly helyeken" kizárt, hogy After Effects-et használnak.
Voldi, természetesen az ha csak AE-t ismered, az kevés. De ha mellé ismered Premiere, Photoshop, Illustrator, 3D Studio, Vue, Poser, Particle Illusion, Boujue, Syntheyes stb... programok valamelyikét, akkor nagyobb esélyed van...sőt, így keresik a munkaerőt az ilyen területre (is). Az már más kérdés, hogy a filmezés, média világa elég zárt. -
Még nem derült ki, miben tudna többet, mint az After Effects. Ja és hogy mennyibe kerül, az sincs leírva. -
kormen #2443 Szia!
Duplázdd meg a video layert a problémás területre rakj egy maszkot és arra engedd rá a Keylight plugint!
-
na akkor argentin cégnél van esélye after effectezni
-
anno mikor megujult az rtlklub, és mutatátk hogy valami argentin cég csinálta a snitteket, lehetett látni hogy az bizony after effects. -
elírtam mert a smoke 20 körül van és a flint a 60-as, itt utánanézhetsz miket tud: flint -
hány millás? -
kizárt dolog hogy komoly helyen adobe termékkel dolgozzanak, rtlben és tv2ben is a 60 millás Autodesk Smokeok vannak, amiknek a negyedét nem használják ki de jól mutatnak. De az ilyen elválasztókat és egyéb dizájn elemeket nem ők csinálják soha. akik ilyennel foglalkoznak az pl. a dogfish és a proud. -
hát ja de álláshoz nem nagyon lehet jutni ezzel. van pár alkalmazott mindenhol aki ezt csinálja és ennyi. -
FeW #2436 Ricsimaster köszönöm, de ezzel az egész képernyő szineződik el
meglehet adni valahogy hogy csak X1,Y1 - X2,Y2 terület közötti négyszeten müködjön?
A color change effectel is ez a gondom hogy a képen szereplő emberek bőre is szépen elszineződik :D nemtúl jó hacsak nem zombi filmet csinálunk -
Minek? After Effectsnek?
Attól függ mennyire hobbi. RTL, tv2. reklámblokkok és ajánlók videóit ezzel a progival csinálták:) -
Érdemes megtanulni a használatát, vagy ez csak hobbi célokra van? -
ricsimaster #2433 Remélem elég segítség
-
FeW #2432 Sziasztok
A következő kérdésem lenne.
Van egy 1 perces videom amibe néha kilátszik a háttér ami igencsak rózsaszínes, viszont maga a film egy szürke raktárban játszódik szeretném a rózsaszin falat kiszürkíteni hogy neüssön el a film többi részétől valaki tudna erre megoldást mondani?
Előre is köszi -
Ha 0-val indítod a RAM Prewiev-t akkor sincs hang? -
starweb88 #2430 Sziasztok
lenne egy olyan kérdésem h beillesztem a wav vagy mp3 at a projectbe behuzom az idősávba és nem játsza le a hangot pedig ott van..CS3-as verzió.
Vkinek van vmi 5lete? -
ricsimaster #2429 Egy mai 2 órás gyors szösszenet :) -
Végül megoldottam.Az importnál volt baj.Valamiért a composition-cropped layers el jó lett. -
Növeld meg a canvas méretét Photoshopban úgy, hogy ne lógjon ki semmi. Utána AE-ben csinálhatsz 1280*720 méretű compot, nem baj ha a PSD nagyobb, de úgy nem fogja levágni. -
Az hogy "csak 10-15 másodperc" az nem jelent semmit. Én most egy 16 másodperces 3D intrón dolgozom egy hónapja :)
Ez a néhány másodperces projekt egy teljes hétvégémbe került, pedig tutorial alapján készült.
Az AE sajnos olyan, hogy vagy elmélyülsz benne és fantasztikus dolgokra tudod használni pár hónap tanulás után, vagy bele sem kezdesz. Olyan opció, hogy gyorsan megcsinálsz valami királyságot úgy, hogy életedben hasonló programmal sem volt dolgod, sajnos nincs. -
A Sony Vegas és az AE kb úgy viszonyul egymáshoz, mint az ACDSee és a Photoshop :)
-
Hzsolesz #2424 Látod ez a baj, mert ha csak a Sony Vegashoz értesz, akkor 1 hónap is kevés lesz, hogy elsajátítsd az AE használatát, hozzáteszem segítséggel is. (Adobe és Sony merőben mások)
De ha szerencséd van, akkor valaki biztosan felvesz Messengerrel.;) -
davec007 #2423 de nekem tényleg ez kéne..:D csak egy pici segítség aztán biztos megcsinálnám, sony vegashoz értek egyedül de abban mindent -
kormen #2422 Neked az egész kell mindenestül ?
Ez azért nem a legkönnyebb első projectnek esetleg van valami 3d-s tudásod itt gondolok lightwave vagy 3d studio. Mert ebben lényegébe minden van 3d-s kamera , layerek, lámpák ez csak a háttér előállításához nem egy egyszerű csak úgy tűnik. Nekem is elmenne néhány napom, hogy előállítsam.
A helyedbe a videocopilot.net-en néznék körül első körbe.
-
davec007 #2421 vagyis ezt szeretném megcsinálni, csak kéne valaki aki azért jobban ért hozzá nálam (ami nem nehéz, mert csak Sony Vegashoz értek..:D ) és segít. -
davec007 #2420 szia, tessék itt a link: http://www.youtube.com/watch?v=CWaxdbEk7a4&feature=channel_page az elején lévő kis bemutató kéne, természetesen csak más szöveggel:) -
kormen #2419 Szia!
Szerintem küldd el azt a youtube-os linket. Mert azért előtte ember azért saját maga is megprobálja.
-
davec007 #2418 nem tűnik nehéz efekteknek, csak szövegből áll az egész gyakorlatilag, légyszíves írjatok, tényleg nagyon fontos.. -
davec007 #2417 Sziasztok, lenne egy nagyon fontos kis gondom... After effects-ben kellene csinálnom egy kis 10-15 másodperces bevezetőt(tényleg csak annyi) és én szeretném megcsinálni, youtube-on találtam egy hasonlót és valamire olyasmire akarom ( a program természetesen már megvan), aki tudna nekem segíteni ebben az légyszíves írjon ide egy üzit és elküldöm privátban az msn-emet, előre is köszönöm:) -
kormen #2416 Bocsi én is csatlakozom a Hzsolesz-hoz. Nem tudsz esetleg egy képet be linkelni.
Talán akkor tudunk segíteni.
-
Hzsolesz #2415 Azt hiszem bennem van a hiba, de én egyáltalán nem értem a problémád.(kivéve a forgásközéppontot) -
Na a forgásközépoont változtatása sikerült. -
Az effekt a TV-s adászavaros effekt..
Másik fontos kérdésem:Van egy PSD fájlom.2 részből áll.Egy félkör lent középen,körülötte vastag vonalak jönnek ki belőle.Azt akarom megcsinálni,hogy a félkör körül forogjanak a vonalak.hogy lehet a forgásközpontot átrakni máshova?
A másik kérdésem az lenne,hogy a PSDben ugy kellett megcsinálni a vonalakat,hogy ugye túllogjanak a látható 1280x720as vásznon.Namármost az AE gyönyörűszépen levágja a nem látszó részeket.Hogy kell megcsinálni,h ne vágja le? -
kormen #2412 Szia!
Megoldás az lehetne, hogy azt a részt kivágod amire alkalmazod az effectet hátrány, hogy hírtelen történik a váltás és az zavaró lehet.
Bár attól függ mi az az effect.
Ha azt szeretnéd, hogy átmenetesen kicsit hosszabb részre alkalmazod az effectet és az opacityjével a normális anyagra ráengeded majd a végénél eltünteted azaz teljesen áttetszővé teszed.
De tényleg attól függ, hogy mi az az effect.
Üdv
-
Nagyon köszi :)