3734
Adobe After Effects
-
Aha, értem. És ha csak mondjuk 25 fps-el veszek fel valamit, azt is be lehet lassítani? -
Hzsolesz #2569 A legegyszerűbb, ha beimportálod, azután a projekt ablakban a fájlt kijelölve nyomsz egy jobb klikket.Interpret footage, main, Conform to frame rate 25. -
Sziasztok! Egy kérésem lenne hozzátok. Szóval felvettem egy játékban 60 fps-el egy videót, és a lényeg az lenne, hogy le akarom lassítani a felére (a videó is 30 fps lesz a végén), ezt hogyan tehetném meg? Van erre mód? -
Lumpy85 #2567 köszönöm szépen a gyors választ nemsokára meg is próbálom -
Hzsolesz #2566 Az Alpha csatornára gondolsz. Én mindig a QuickTime formátumot szoktam erre a célra ajánlani. De talán az AVI is tudja valamilyen formában. Illetve a PNG és TARGA szekvencia is. Vido Outputnál RGB+Alpha, Millions of Colors+ és Premultiplied. -
ATOMICMEDIA #2565 Ja meg még annyit hogy tisztázzam az oldalt.
Azért jött létre az oldal mivel még tudomásom szerint nincs olyan magyar oldal ahol az utómunkás társaságok vagy emberek mutatnák be videójukat, tutoriálukat. Én ezt próbálnám megcsinálni hogy legyen egy olyan hely ahol meg lehessen mutatni a másiknak hogy éppen hol jár a tudása különböző utómunkás programoknál.
Nem akarunk nagy képűek lenni azzal hogy csináltunk egy oldalt és megmutatjuk másoknak a munkáinkat.
Remélem ezzel el tudtam mondani a témáról mindent!
Üdv Atomic Media Team -
ATOMICMEDIA #2564 Hello
Eggyáltalán nem Haragszom, és jó néven veszem a kritikákat. Mivel az első tutorálom volt ! Nem tudom hogy te próbáltad e már ilyet csinálni de elég nehéz két felé koncentrálni. Magyarázni és közbe csinálni a munkát!
Az biztos hogy egy alapfok volt a tutoriál. De az oldal nem is azért jött létre hogy profiknak legyen rajta előadás. Én sem vagyok profi. Bár nem tudom hogy te az lennél e mert még nem láttam a munkáidat. Az oldal ahogy mondtad a kezdőknek és mások videóinak bemutatására szolgál és segítésére. És nagyon szívesen várom a te tutoriálodat vagy videódat hogy ezzel is emeljük a lap színvonalát.
Üdv Atomic Media Team -
Lumpy85 #2563 hello mindenki
hogyan tudok kirenderelni egy olyan anyagot hogy a háttér átlátszó maradjon azaz ha premierbe beimportálom és mögé teszek valami akkor az látszodjon? köszönöm előre is a választ -
Hzsolesz #2562 Valóban ez volt a hiba. Volt fent flash lejátszóm, csak nem a megfelelő verzió.
Kicsit meglepődtem, hogy 1 db tutorial van fent. És tényleg nem fikázni akarok, de aki kicsit ért már az AE-hez, az egy jót nevet rajta, aki meg még az alapokat tanulja, az ebből nem fog sokat elsajátítani.Nem magyarázol, hogy mit miért, mi mit csinál...stb.Abból meg, hogy az értékeket állítgatod, nem sokat lehet tanulni.És azért 4:30-nál egy kicsit erősnek éreztem, az általad mondott "pszihik" kifejezést
...ami ugye eredetileg a particle részecskék fizikális tulajdonságait tartalmazza, tehát "physics" /"fiziksz"/. Ha oktatni szeretnétek, akkor szerintem ez alap, hogy butaságot nem oktatunk.Ezen kívül is volt jópár tárgyi,szakmai tévedés benne. Zenét mindenképp dobnám alóla, mert nekem zavaró volt.
Tudom, a negatív kritikát mindig nehezen fogadja az ember, de építő jelleggel szántam. -
errol tudsz irni reszleteket, linket? -
nézz meg egy másik böngészőt, pl ie, vagy ha azt használsz akkor firefox.
aztán adobe.com és flash player frissítése. -
Hzsolesz #2559 ATOMICMEDIA hozzászólása kapcsán egy ropppant bosszantó hibát fedeztem fel a gépemen. Mi a rákért nem tudok egyetlen egy videót sem lejátszani a Vimeo oldalán? 
Nem mintha ezekre a tutorialokra lennék roppant kíváncsi, hanem csak úgy unblock idegesít! Egy nagy büdös fehér semmi jelenik meg a lejátszó helyén. Valaki járt már így?
-
kormen #2558 Én Opera-n probáltam úgy nem jönnek be a videok egyáltalán.
De az ember elmegy a vimeo oldalára és rákeres arra, hogy "Atomic media" akkor bejönnek a dolgok.
Egyébként jó kezdeményezés. Hajrá! :D
-
Hzsolesz #2557 Internet Explorer aszondja, hogy about blank. A Firefox meg a bitcast.vimeo.com-ról húz le valami adatot. A folyamatjelző csík elindul,úgyhogy jön a cucc. Attól tartok, hogy nem pufferel, és csak akkor kezdené el lejátszani a videót, amikor leszedte az egész cuccot. -
ATOMICMEDIA #2556 Sziasztok Kritikusok :).
Örülök neki hogy ilyen hamar vissza jelzést adtatok az oldalról.
de mint már mondtam még bőven fejlesztés alatt van az oldal. és ez nem a végleges hely. Már a domain névre várunk hogy elbírálják nekünk.
Ami a lejátszást illeti biztos nincs fent valami plugined, mert nekem nincs semmi gondom vele. Majd utána nézek mi kell hozzá.
A blognak pedig azért nem kezdtünk neki mert mi a magyar Utómunkás tábort szeretnénk meglátni és egy gyűjtő oldalt ahol közzé lehet tenni a munkátokat és tutoriálotokat.
Az oldalon amúgy található blog is.Ahol a hasonló külföldi oldalak is lesznek fent.
Üdv ATOMIC MEDIA TEAM -
sztem jobb lenne egy blog oldal ahol összegyűjtitek a tutorialokat, véleményezitek, stb... :D olyan úgyse nagyon van -
Hzsolesz #2554 Hát nekem egy videót sem sikerült megnézni...amikor rákattintok a watch gombra, a böngészőm csak várakozik, azon kívül mást nem csinál...de ezt üzembiztosan.
-
egy .info-s domain 200 ft egy évre, tárhely hozzá meg ingyen van és reklám mentes, fut rajta php, mysql, stb, nem rtem minek szenvedni az uw-wal, amire a feltöltési sebesség a béka segge alatt van -
ATOMICMEDIA #2552 Sziasztok Mocsári Ádám vagyok!
Megnyílt tudomásommal ez egyetlen magyar After Effectes és 3d-s Oldalunk. Amit barátommal Készítettünk. Szeretettel várunk mindenkit aki az utómunkával kapcsolatos videókat és tutoriálokat szeretne látni. Lehetőségetek van arra is hogy saját munkátokat vagy tutoriálotokat tegyük közzé. Valamint minden olyan embert várunk aki nem a másik lehúzást nézi szemelőt hanem segítését. Az oldal még nincs teljesen kész és még valószínűleg nem ez a végleges helye.
Lehetőség van a vidókhoz és tutoriálokhoz hozzá szolni és kérdezni a készitőlyétől. Valamint a Blogokhoz Hozzá Szólni.
Várunk mindenkit szeretettel.
Tisztelettel Az ATOMIC MEDIA TEAM Nevében
www.atomicmedia.uw.hu -
Hzsolesz #2551 Igen, ez biztosan többünknek feltűnt. Biztosan valami gyorsan kellet az előzetes, és valami csíra felel ezért a területért. Vagy pedig...válság van emberek!Nincs idő a gondolkodásra, hisz az idő pénz.
-
és tényleg, az utobbit megleltem:
twitteren is rajta volt -
ricsimaster #2549 Hát ilyen a média szokd meg :D -
TV2nél megtalálták a Videocopilotot vagy mi az Isten?Épp nézem,mikor jön egy reklám...."Egy halhatatlan szerelem története!"."Verdi:Aida"...Aztán látom a háttérben emgy vmi ismerős..Piramisok a háttérben,fal elöl,miez?hát csak nem a 06-os számú, 3D Compositing neű tutor?De 100%-ra ugyanaz...Nem is erőlködtek,h a tudást,ami benne van felhasználják egy HASONLÓRA,nem..Fogták,leszedték a project filet rárakták a saját szarjukat aztán hadd nézze a nép..Deee ez még semmi..Nézem tovább....Egyszer csak jön egy műsik reklám....Vmi új sorozat talán...részlet a sorozatból,vágás,HAMAROSAN,reklám vége....Mondom:"Csak neeeeem?!"
De igen.A 90-es számú Ancient Titles tutorial,szintén csontra ugyanúgy lemásolva..A szöveget kicserélték a sajátjukra,a többire szartak..Ugyanonnan,ugyanaz a fény,ugyanazok a szinek,minden..Legalább megerőltették volna magukat és sajátot gyártanak,de ilyen pofátlan lopást még nem láttam..oké,h Free tutorial,de ennyire? -
irvine90 #2547 akkor csak a 2. rész ? -
irvine90 #2546 de ugy értem hogy a valóságban rajzolok egy X-et es a videoban mar megvan huzva (nem pontosan X alaku a felvetelen mert egy kicsit oldalasan van) -
ricsimaster #2545 1.a,Egyszerű megoldás: pentool(g) rajzolsz egy X-et (elöször egyik szár középre katt(hozzáad még egy pontot) aztán másik szárát is megrajzolod.Végül átállítod a strokewidth-et úgy, hogy látszódjon(ez a felső menüsorban van a 2px<alapérték-nél középen fent)
1.b,Mégegyszerűbb megoldás: photoshop-ba megrajzolod az x-et kimented PNG formátumba, beimportálod AE-be behúzod a stage-re.
2.(mindkét esetben ez a 2. lépés): keyframe az adottponthoz[ahol azt akarod, hogy villanjon] opacity(kijelölt rétegen T betű) 0-ás értékhez,majd 1 képkockát mész előre[maxra felnagyítod(alul a kis csúszka)] és egyet mész előre oda keyframe és 100-ra felveszed az értéket.Utánna visszanagyítod elöre mész annyit, amennyit szeretnéd, hogy villágítson, majd újra keyframe és leveszed 0-rá az opacity-t.
Remélem segített :) -
irvine90 #2544 ha még olvassa valaki akkor segitsen plz arrol lenne szo hogy huznak egy X-et ceruzaval igazabol es az a videoban kivilágitana par masodperc mulva -
McMurphy #2543 Köszönöm a segítséget drob és Hzsolesz!
Nagyjából így csináltam én is, csakhogy a szöveg nem volt teljesen kijelölve csak fehér keret volt körülötte, így nemtom mire készített renderelés, csak a szövegre nem! Elég volt a 8bps és tudtam készíteni -quicktime átlátszó- templatet azt elmentettem, így bármikor visszatölthetem. Eddig így a szövegekkel ellleszek, csakhát érdekelne a többi tudás is!
Üdv,
McMurphy
-
drob #2542 7-es, köszi megnézem majd. -
Composition menü > Save Frame As
Legalábbis CS4-es AE alatt így lehet. -
drob #2540 hogy tudok egy frame-t kimenteni? mint pl premiben export/frame. -
koszi -
Hzsolesz #2538 Maradjunk az Adobe termékeknél: Premiere. -
Sziasztok lehet nem eppen ide tartozik de tudnatok nekem ajanlani egy olyan programot amiben kepekbol lehet csinalni slide show-t zenei alafestessel es ki lehessen egetni dvdre hogy dvd lejatszoban lehessen megnezni?? Koszi elore is -
Hzsolesz #2536 Egyszerűen adj kulcskockákat a staring és ending pontok-hoz. Vagy rajzolj egy vonalat a Pen Tool-al, majd 2-szer "M" bötű. Kijelölöd a Mask Pathot.CTRL+C. Kijelölöd a lightning starting point tulajdonságát és CTRL+V.
Nagyjából ezt értettem a "kijelölt utat" alatt. A mondat második részét nem ércsük!
-
bigsmall #2535 Azt hogy lehet megcsinálni hogy a villám efekt kövesse az általam kijelölt utat mint ahogy az uj soild-ból kivágott aába? -
Hzsolesz #2534 Nagyjából ahogy drob mondja. Ennél a videó adatfolyamnál nem 24 bites rendszert kell használni (R 8 bit,G 8 bit,B 8 bit), hanem 32-t, hiszen a színek mellett az egyes pixelek átlátszósági információit is le kell tárolni (alpha csatorna).Valóban RGB+Alpha beállítást kell használni, de "Millions of Colors+"-t, nem 'Millions of Colors"-t.
Ha jól tudom, mozgóképek közül az AVI és a MOV támogatja csak, de én a MOV-ot ajánlom erre a célra. Illetve a PNG, TARGA és TIFF szekveniák is gyönyörűen letárolják. -
drob #2533 ha jól emlékszek (AE7) az output module settings ablakban az alapbeálítással nincs háttere. Tehát: Based on "Lossles...."-nél nem állítani semmit (video for wind., projekt link, import&replace...)
Video Output kocka pipálva és RGB + Alpha, Million colors, Premultiped (Matted)
A többi résznél nincs pipálva semmi sem. Ha ez nem lenne jó, akkor az Alphát kell kiválasztani. -
McMurphy #2532 Sziasztok! Eddig még nem merészkedtem AE vizeire, de izgalmasabb feliratokat szeretnék Pr-ben használni.
Kérdésem az lenne, ha feliratomat külön text layer-en szerkesztem,animálom, utána mely beállításokkal tudom háttér nélkül, azaz csak az animált szöveget pl aviba kirenderelni.
Előre is köszönöm, sürgős lenne!
THX McMurphy -
bigsmall #2531 OK időközben már ezt is megoldottam és nagyon köszönöm a segitséget mert mondhaom azt is nélküled még most is seholse taranák nagyon kösz