3734
Adobe After Effects
  • Peti2008
    heló mindenki. én csak annyit szeretnék kérdezni hogy most csinálok egy projektet és le kell hozzá töltenem egy shine nevű cuccot ami az effect->transition menüpontba látható majd. le is töltöttem csak nemtudom hogy kell megcsinálni hogy használni is tudjam. gondolom be kell másolni az AE egyik mappájába. de nem merem megbuherálni mert nem szeretném elszúrni hogy aztán valami gond legyen.(még ideirom hogy CS4em van) Valaki légyszi írja le nekem részletesen hogy az ilyen dolgokat hogy lehet megoldani. köszi

Peti.
  • Gerygrey
    Ilyen háttércsíkosodási problémák nekem is elő szoktak fordulni színátmenetes háttér használatakor, ez mitől lehet? AE-ben még teljesen jó, de akárhány megabites akármilyen HD minőségű fájlt renderelek belőle, csíkos a háttér. Vajon maga a h.264 (én azt szoktam használni) tömörítési eljárás nem tud olyan sok színt lekezelni mint az AE?

Egyébként én nagy reményeket fűzök a Sure Target 2 pluginhez, azért is nem folytattam eddig a saját typomat mert azt várom hogy jelenjen meg ez, mert így a videó alapján elég látványos 3D kameramozgásokat lehet vele csinálni egyszerűen.
  • berlinboy6329
    Bandi tutorjai a végén azért befigyelnek :p

Ám nem gyors egy kicsit néhol?nem is tom elolvasni sok helyen:C

A csikozást is megoldhattad volna a háttéren,naagyon látni.
  • pappika1
    Én, úgy oldottam meg, hogy csináltam egy null objectet, azzal parenteltem egy camerát. Egyébként a 3D-s megoldással nekem is rengeteg problémám adódott, így nem tűnik hülyeségnek az amit mondasz. :p

http://www.youtube.com/watch?v=V6Z71OKfBRg
  • pappika1
    Én, úgy oldottam meg, hogy csináltam egy null objectet, azzal parenteltem egy camerát. Egyébként a 3D-s megoldással nekem is rengeteg problémám adódott, így nem tűnik hülyeségnek az amit mondasz. :p

<object width="560" height="340"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/V6Z71OKfBRg&hl=en_US&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/V6Z71OKfBRg&hl=en_US&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="560" height="340"></embed></object>
  • Daniel19
    Ezt én is megtaláltam, ennek a könyve angol nyelvű, a magyar kiadás jobb lenne. Azért köszönöm a segítséget.
  • kormen
    Itt meglelhető még a dvd-t is le lehet mellé tölteni

http://www.heroturko.us/ebooks/video-mastering/85028-adobe-after-effects-cs4-classroom-in-a-book-include-dvd.html
  • berlinboy6329
    Azé majd 20 év után ideje lenne az 1.nek :C

Meg elég ha én vagyok "külonc" ezzel a nem mindennapi érdeklődéssel.Dehát,még azóta se találtam ilyet ahol oktatnának egyetemi szinten nem okj-san. :(
  • xDS
    Miért szerinted csak színészeket képeznek ott, színésznőket nem? :) meg ez ne legyen szempont, ha ez érdekel.
  • Daniel19
    Sziasztok!

Valakinek megvan ez a könyv bescannerelve, vagy valamilyen más formában?

http://www.designshop.hu/book/adobe_aftereffects_tanfolyam.php

Nagyon-nagyon érdekelne!

Bízom benne, hogy tudtok segíteni!

Várom válaszaitokat!
  • berlinboy6329
    Ja,expressionök..Fuu,de utálom őket:C Az egyszerűbbeket tudom,de néhány videocopilotos ciuccnál bezavarodtam :p

Nem is a szakma kell h csajozós legyen,hanem,h az egyetemen legyen sok..Mert pl...Itt ajánloták a szinész és filmművészetit.Ha mondjuk ott lenne ilyen képzés és odamennék,akor ott nincs bölcsészkar..Igy gondoltam a dolgokat.Jó lenne egy ilyen képzés egyetemen,dehát nem kapós,csak a sok xymérnök,meg jogász,meg közgázos van,meg programozó,de ezek dögivel.:C
  • Gerygrey
    A matek amúgy nem arra való, mert olyan nagy szükség lenne a másodfokú egyenletek megoldóképletének ismeretére egy AE comp összeállítása során, viszont a logikus gondolkodás képességét fejleszti ami viszont elengedhetetlen a motion design-hez (az AE expression-ökről nem is beszélve)
  • Gerygrey
    Bécsben van kimondottan ilyen jellegű oktatás, bár nem AE hanem az Apple hasonlóan profi szintű Motion nevű cucca. Én nem tudok németül úgyhogy nem sok infót tudok neked kihámozni az oldalból, de egy ismerősöm itt tanul és dícséri (legkomolyabb MacPro-kon folyik az oktatás, ha jól tudom két évig)

link

Azt nem tudom mennyire "csajozós" szakma a motion design, ha ez is szempont akkor inkább a bölcsészkart javaslom, ott biztos találsz magadnak sunázható sunát dögivel :)
  • Gerygrey
    Collection of plugins for Adobe After Effects (Video Copilot - Andrew Kramer)

• kormen
    Körül néznék a helyedbe a Színház- és Filmművészeti Egyetem szerintem van ilyen szak. Akkor vannak ezek a mesharray és társai ahol mindeféle papírt kapsz, hogy profit kezeled ezt és azt a progit. Akkor vannak kreativ iskolák ezek azt hiszem főiskolák nem egyetemek, ahol a filmrendezéstől kezdve az animációkon át mindent találsz szóval a mottó a google a te legjobb barátod.

• berlinboy6329
    Csak azt nem értem,mihez kell a matek?After effectsezgetek hobbiszinten már február óta,de eddig semmi hasznát nem vettem..Ha emg igen,semmi ilyen integrálszámités,meg überdurva magasfokú számitás nem kellett hozzá..Összeadás,kivonás, szevasz...Nézegettem egyetemeket,nem a nekme emgfelelő szakokat,csak közel állóakat,de analizis,meg diszkrét matek,meg rengetegsok matek,szerintem feleslegesen...Jó lenne v modellezésben elheleyzkedni,ahol minőségi animációkat lehetne csinálni(modellezés része érdekel,animálsá nem izgat,kivéve ha animálás nélkül nem oktatnak modellezést(,vagy pedig vmi filmes cucc(zöld háttérből embert fiémberakni,effektek,robbantások...),de sehol nem találtam nekem megfelelő helyet..Pályaválasztási tanácsadók átnyálazása meg...Nem véletlenül mondtam h közgász meg mérnőki cuccok..Az mindenhol benne van a csapból is ez folyik,de az ember egy kicsitönkifejezőbb,művészibb irányba akar elmenni,ami digitális,szal kell hozzá sz.gép,akkor az tuti nincs benne,v csak emg van emlitve..Mondom mindenféleképp vmi egyetem/főiskola kellene,lányok miatt..De igy:C

Azért kérdezem meg itt,mert After Effects topik,én meg azzal is szeretnék továbbtanulni.EGyetemes topikban kérdeztem,ott kaptam választ,kérrdeztem emgint,másnao emgnéztem a kommentjeim meg a válaszok is le voltak törölve..Kérdeztem a továbbtanulás topikban is tegnap,azóta se válaszolt senki..Itt emg látod,10perc alatt irtál...

Riot Gear sztem nem nagy szám,én spec utálok olyan dolgokat használni,ami előre legyártott,kivételt képezne az Action Movie Essentials,mert azt én nem tudom emgcsinálni,h felveszem őket...Ha ilyet teszek bele,vhogy nem érzem magaménak azt amit csinálok..Torrentz.com Itt beirod, kiadja,ha vhol megvan, én is innen szedtem.
  • Szathy
    OFF
    Helló!
    Tudom, hogy csak a saját véleményed, de akkor is sértő "legagyizni" a mérnöki tárgyakat - a közgázzal már más a helyzet :D
    Egyébként szerintem az egész kommented egy nagy OFF-ot megért volna, mert elég lenne átnyálaznod a pályaválasztási tanácsadót. Most fejből nem tudok semmit mondani neked (pedig még csak az első vizsgaidőszakom jön nemsokára), de arra mérget veszek, hogy sehol nem találsz a kritériumaidnak megfelelő kart. Tudni illik, ami szoftver, az számítástechnika. Ami számítástechnika az kőkemény matek.

"Ezért gondoltam filmezésre,modellezésre..Animációkat modellezni,filmekhez modelleket,játékok átvezetőihez(Menni pl. a Digichez lol,szép álom)."
    Ha elvégzel egy villamosmérnöki oktatást, akkor máris helyben vagy, de mint mondtam, a TTK-k (természettudományi karok) után ott oktatják a legkeményebben a matekot.

U.I.: Bocsi, hogy a pofátlan warezos kérdés után egyből kioktatok, de szerintem építő jellegű ez a hozzászólásom.
    /OFF
  • Szathy
    Sziasztok!

A Riot Gear csomagot honnan lehet (nem legálisan) letölteni? Tudom, a kalózkodás bűn, és ezzel 50 dolláros kárt okoznék a VideoCopilot-nak, de leszögezném, hogy semmiféle haszonszerzésre nem használnám, kizárólag a magam szórakoztatására. Nagyon megtetszettek a látott videók és már egy hete nyálcsorgatva tanulom az AE használatát a VideoCopilot oktatóvideói segítségével, de azt hiszem eljött az ideje, hogy én is alkossak valamit
  • berlinboy6329
    Hi all!

nem tudtok véletelnül BP,Miskolc,Eger közül vhol olyan felsőoktatási intézményt(lol),ahol filmezés van,meg 3d?most mennék egyetemre,és a sok közgazdász meg épitészmérnök-meg a tököm tudja minek tanulnak még tovább a mai fiatalok-helyett egnem nem érdekelnek ezek a gagyiságok,mer matekból hülye vagyok,meg fizikából is..Ezért akarok én mindenféle infos,sz.gépes cuccot tanulni,ami nem programozás mert attól is rosszul vagyok+matek..Ezért gondoltam filmezésre,modellezésre..Animációkat modellezni,filmekhez modelleket,játékok átvezetőihez(Menni pl. a Digichez lol,szép álom)..Engeme zek érdekelnek..Arra lennék kiváncsi,h hol vannak olyan szakok ahol ilyeneket lehet tanulni.Mindenféleképp vmi egyetem,főiskola lenne jó,mer B.nőt is kéne találni :C
  • netkukac10
    lenne 1 kis gondom,ha a AAE be behuyok valami hangot akkor mindig kidob egz olyat hogy AEGP plugin AEGP internal:Bad WAV Options
  • kormen
    Egyébként a kezelhetőbb 3D kamerát úgy lehet elérni ha egy null layer-hez kötöd hozzá- természetesen ennek is 3D-nek kell lenni- és akkor sokkal jobban forog és mozog nem saját kútfőből van hanem tutorialok mondták aztán kiprobáltam és tényleg jobb volt.

• Hzsolesz
    Nagy lett! Gratula!
  • pinguuu
    Fúúú wowww!
    Mindkettőtöknek köszönöm nagyon nagyon!
    Ébredtetek már úgy, hogy minden kívánságotok teljesül?
    A szöveg része egyébként rendben van,azt már elhelyeztem,elterveztem,ha ma hazajöttem, alkalmazom rá a leírtakat-ezt is, azt is :)--és amint készen vagyok,linkelem a saját alkotásomat:)
    Nagyon hálás vagyok!
  • Gerygrey
    Én is beleszaladtam ebbe, hogy 3D layernek állítottam be a szövegeket, aztán csináltam egy kamerát és azt próbáltam forgatni, mozgatni... Sosem sikerült úgy ahogy szerettem volna, aztán rájöttem hogy tök felesleges a 3D, a belinkelt videókon sincs túl sok 3D effekt (a 30 Y videón láttam egy térbeli döntést, amit utólag is rá lehet tenni)

Csináltam egy új composition-t, amin elhelyeztem a szavakat, beállítottam az időzítést hogy melyik szó mikor, honnan, hogyan jöjjön elő... Majd az egész composition-t beleraktam egy új compositionba, és csak tologattam jobbra-balra fel-le (az anchor point értékét módosítva, hogy a forgatáskor mindig a comp közepe legyen a tengely)

• ricsimaster
    Hello leírom én, hogy csinálnám meg:
    1. létrehoznék egy solidot(nagyon eltérő színűt)
    2. rámegcsinálnám az összes szöveget 3d-s layerként, elrendezgetném őket, úgy, ahogy végül fog kinézni, mikor már az összes szöveg rajta lesz
    3. visszafele haladva beállítanám, hogy mikor jelenjenek meg a szövegek(esetleg milyen effecttel[pl. fadein stb])
    4. létrehoznék egy camera layert, beállítanám a keyframezést, alapjában véve két paramétert kell adni neki:
    -poziíció
    -tengelykörüli fordulás, mivel ennél a tipográfiai animációnál nem néz ki jól az összevisszaság így lehet dolgozni kerek számokkal, ajánlott a 90,180,270fok
    Röviden ennyi, de egy valamit mindenképp fogadj meg, gondold át előre, hogy mit szeretnél csinálni tervezd meg.
    U.I.: és egy kis biztos segítség ;) : http://ae.tutsplus.com/tutorials/motion-graphics/design-rhythmic-motion-typography-in-after-effects/
  • pinguuu
    sziasztok!
    kinetikus tipográfiával szeretnék egy -két dalhoz videót csinálni meglepetésként a szerzőknek.
    tipográfia ilyesmit...vagy ilyet
    a szöveg résszel nincs is gondom,az megy szépen.
    a programot csak ezért töltöttem le, így tényleg nem értek hozzá.viszont a segítségeteket szeretném kérni. csináltam camera layert,és ahogyan lentebb olvastam,változtattam a rotate paraméterein,viszont nem történik semmi...olyasmit szeretnék,mint ami a bogozd ki 00:04-nél van, vagy például,mikor a kamera képe elkezd jobbra mozdulni.
    köszönöm előre is a segítséget.
  • ricsimaster
    Ha valakinek segít majd később: Kevés volt gépindításnál a hely a gépen, ezért reklamált :) Most már minden okés vele
  • Hzsolesz
    Biztosan készít egy LOG file-t. Nézd meg abban, hogy mi fáj neki.
  • Razero
    Helló!
    Valaki tud abban segíteni, hogy honnan tudok szerezni az AE CS4 hez plug-in okat??
    És most nem arra gondoltam, hogy megveszem jópénzért
  • ricsimaster
    -.-"
  • ricsimaster
    Sziasztok! Egy kis segítségre lenne szükségem, nem tudok rájönni, hogy miért lesz failed a lementésem, ha tudjátok rá a választ, akkor légyszíves írjátok le :)
    Kép:
  • berlinboy6329
    Ja,OpenGl állandóan fagy...kikapcsoltam,nem tom mi lesz től a previewnek a baja,h lesz-e vmi,amit nem jelenít meg....Állandóan crashelt amiatt a sz*r miatt...Kikapcsoltam azóta ugy-ahogy jó..NÉha tekerek timelineon,de a preview meg se mozdul,mindig purgeölni kell ezért,van,mikor eltünik a kép,mert az egyik plugint eltünteti..Akkor is purge kell,és visszajön...most csinálok egy introt.2 részre osztottam,az első felét 600frame...3X rendereltem le,mer hiba nélkül leaállt a render..viszont a másik felét ami 1100frame,hiba nélkül lerenderelte,és egyszer sem crashelt,ill. egyszer sem irta ki,h vmelyik plugin out of memory...Ugyhogy most OpenGL nélkül jónak túnik.
  • Hzsolesz
    Feltételezem az Open GL-t.
  • sznus
    Öhm.. mit kapcsoltál ki és vissza? (Számomra nem egyértelmű.) Mondjuk én CS4-et használok... de attól még érdekel! :)
  • berlinboy6329
    Na megvan a pontos hiba....Crassh occurred while invoking rendering plugin AE_Opengl....Kerestem googleban,találtame gy SG-s postot de nem segitett..kikapcsoltam,ugy tökéletes,viszont nem akar Ram Previewzni..És a Timelineon se tok nomrálisan tekerni(Lenyomvan huzom a csikot),mert nem frissiti....Visszakapcsoltam 3mp alatt lefagyott,mer elkezdtem timelineon huzgálni...
  • berlinboy6329
    CS3 van...Se annyira kiborít...Volt olyan,1ig csináltam,h elinditottam,egy vmit akartam állitani,már fagyott is...Még csak azt se tom m okozza az AE_OpenGles hibát..
  • vaggabor
    Köszönöm a válaszokat, a tanácsokat megfogadom! :)
  • kormen
    Próbáld meg frissíteni amennyiben CS4-es használsz!

Nekem legalábbis bevált.

A frissités előtt sokat fagyot, de utána jobb lett.

• Gerygrey
    Nyugi, nekem 64 biten, 4 giga RAM-mal, négymagos proccal is előfordul ilyesmi...

Szerintem nincs az a vas, amin az AE zökkenőmentesen használható.
  • berlinboy6329
    FAszkivanmár az AEvel..15 perc alatt 4X Crashelt....Van benne 1-2 effect jó lassú is tőle,de az Istenit neki,nekem ne fagyjon le...

15perc alatt 4X...Hát mi az Isten?Mindig akkor mikor áálligattam vminek a pozícióját,v a timelineon tekertem...De inkább a Timelinenál..kiirja h error izé,while rendering Ae_Opengl......a másik emg ami idegesit,mikor a Keylight is out of memory..Miaf*sz?Miért van tele?Eddig miért nem volt?miért nem ürit a progi?lol